شماره روزنامه ۶۱۴۱
|

دنیای ماشین

  • چکاوکی از دیترویت

    دنیای اقتصاد: یکی از خودروهای خوشنامی که همزمان با عرضه در بازارهای جهان در ایران نیز تولید شد Buick SkyLark بود. سدانی نیمه لوکس از بیوک که پیشینه تولیدش به سال ۱۹۵۳ باز‌می‌گردد. خودرویی که بی‌شک یکی از زیباترین ساخته‌های تاریخ این کمپانی آمریکایی است. بیوک این خودرو را به منظور گرامی داشت ۵۰ سالگی خود طراحی کرد. خودرویی که رقیبی برای اولدزمبیل سری ۹۸ فیستا و کادیلاک ۶۲ الدورادو بود؛ با این تفاوت که استایلی شیک‌تر داشت. به نوعی می‌توان گفت طراحی این خودرو شیک‌تر و جذاب‌تر از کادیلاک و به خصوص اولدزمبیل بود.

  • فولکس بعد از «دیزل گیت»

    دنیای اقتصاد: فولکس واگن بزرگ‌ترین رسوایی فنی صنعت خودرو جهان را رقم زد. رسوایی موتورهای دیزل شرکت فولکس‌واگن یکی از بخش‌های حساس و حیاتی اقتصاد آلمان را تحت تاثیر قرار داده است. صنعت خودرو سال گذشته ۱۴درصد از تولید ناخالص داخلی آلمان را تشکیل داده بود. از سوی دیگر، رسوایی اخیر دامن طبقه سیاسی آلمان را نیز گرفته است. مقامات آلمانی روابط بسیار محکمی با بخش خودروسازی به خصوص شرکت فولکس‌واگن به‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز این کشور و اروپا دارند. این جنجال باعث کناره‌گیری مارتین وینترکورن از ریاست هیات مدیره این مجموعه شد.

  • کانسپت‌هایی فراتر از زمان

    خودروهایی با طراحی‌های عجیب مهم‌ترین‌ عامل برای جذب مخاطبان در نمایشگاه‌های خودرو و سپس بازار هستند. طراحی‌هایی که تمام حرف‌های یک برند را در درون منحنی‌ها و شکل و شمایل چراغ‌ها، کاپوت و سایر بخش‌های خودرو خلاصه می‌کند و با زبانی گویا به مخاطبان خود القا می‌کند که خشن، پر قدرت و قابل اطمینان هستند و متعلق به کدام برهه از تاریخ هستند. آیا از گذشته آمده‌اند یا از آینده به زمان حال رسیده‌اند و جلو‌تر از زمان خود خلق شده‌اند. خودرو سازان پس از گذشت بیش از صد سال خودرو‌سازی به خوبی به چنین زبانی مسلط شده‌اند و به راحتی می‌توانند با خطوط و زاویه و منحنی دادن به بدنه خودروها آنها را عضلانی و قدرتمند یا پرسرعت و پرشتاب جلوه داده یا ظاهری عجیب و غریب به خودرو بدهند.
  • گلادیاتورهایی از دو سوی آتلانتیک

    دنیای اقتصاد: همیشه این فورد موستانگ بوده که مقابل شورولت کامارو قد علم ‌کرده است. از سوی دیگر در خاطرمان تنها کسی که یارای برابری با بی‌ام‌و را داشته، مرسدس‌بنز بوده است. خلاصه که به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها با آمریکایی‌ها و آلمانی‌ها با آلمانی‌ها توان جدال دارند. اکنون در یک مقایسه خارج از عرف، شاهدیم که اسپرت‌ترین و قدرتمندترین کوپه‌های بی‌ام‌و و شورولت مقابل یکدیگر صف‌آرایی کرده‌اند. یک سوی میدان ویرایش تقویت‌شده سری چهار یعنی M۴ و در سوی دیگر میدان بهترین ویرایش شورولت کامارو یعنی SS را مشاهده می‌کنیم.

  • حق انتخاب - ۲۰ اسفند ۹۴



    چانگان Cs۳۵ یا برلیانس V۵

    تب تند خودروهای شاسی بلند زیر ۱۰۰میلیون تومان بالا‌تر هم می‌رود چرا که در این رنج قیمتی خودروهای زیادی وجود دارند که البته تنها و تنها قد و قواره‌ای بزرگ تر از سواری‌ها دارند در این بازار زیر ۱۰۰میلیون تومان بیش از هر برند دیگری برندهای چینی جولان می‌دهند. چانگان و برلیانس برندهایی هستند که توسط شرکت سایپا تولید می‌شوند. برندهایی که هر کدام حرف‌های زیادی برای گفتن دارند اما تا کنون نتوانسته‌اند موفق باشند. هر دو خودرو از موتوری ۶/ ۱ لیتری بهره می‌برند.

  • قوی‌ترین لامبورگینی تاریخ آمد

    به تاریخ نه‌چندان طولانی‌اش که نگاه می‌کنیم، به روشنی می‌فهمیم این شرکت دچار یک نوع بیماری شده است. بیماری به نام «سندروم جنون‌‌آمیز وحشی‌سازی». لامبورگینی سال به سال بدون توجه به مسائل مالی، آلایندگی، مصرف سوخت و زیست‌محیطی تنها اسب‌بخار روی اسب‌بخار می‌گذارد. وقتی با کانتاش راضی نشد یک‌راست رفت سراغ دیابلو. بعد از آن هم مورسیه‌لاگو افسانه‌ای را وارد بازی کرد. سپس اونتادور جادویی را. بعدی وِننو با آن چهره فضایی‌اش. حالا هم که می‌بینیم می‌خواهد معجزه‌ای دیگر را از آستینش بیرون بکشد. گاو خشمگین ایتالیا به مناسبت یکصدمین سالگرد تولد فروچیو لامبورگینی، موسس برند Lamborghini محصولی استثنایی را در نمایشگاه ژنو سوئیس رونمایی کرد.
  • سورپرایز بی‌ام‌و در تولد ۱۰۰ سالگی

    صد سال پیش بود که در شهر مونیخ آلمان تاسیس شرکت BMW خبرساز شد و در سال‌های پس از جنگ جهانی اول این شرکت روند رو به رشد خود را آغاز کرد و در ابتدا با ساخت موتورسیکلت و سپس خودروهای ابتدایی وارد صنعت خودرو‌ شد. اولین تجربه‌های این شرکت پیش از جنگ جهانی ساخت موتورهای هواپیما بوده است و در واقع این شرکت تجربیاتش را از هوا به زمین منتقل کرد. با گذشت ۱۰۰ سال شرکت بی‌ام‌و، خودروهای زیادی را ساخته و همواره به‌عنوان یکی از غول‌های خودرو‌سازی مطرح بوده است. خلاقیت‌ها و ابداعات این شرکت بر صنعت خودرو‌ همواره تاثیر‌گذار بوده است.
  • آینده به روایت نیسان

    نمایشگاه خودرو ژنو ۲۰۱۶ هم تمام شد و خودرو‌سازان با معرفی خودروهای جدید که مجهز به تکنولوژی‌های نو هستند کمک کردند بتوانیم تصور کنیم که چه آینده‌ای در دنیای ماشین‌ها و بخش‌های وابسته به آن در انتظار ماست و احتمال دارد دیر یا زود از راه برسد. شرکت نیسان با انتشار ویدئو کلیپی آینده‌نگر، سفری به آینده‌ای نه‌چندان دور داشته است که در آن چگونگی دریافت و ذخیره انرژی در خودرو لیف (اولین مدل خودرو تمام برقی نیسان) و همچنین ارتباطش با سایر خودروها و منابع انرژی به تصویر کشیده شده است. نیسان در این کلیپ نشان داده است که دنیا چگونه می‌تواند مساله سوخت را حل کند و از ایجاد آسیب‌های بیشتر به محیط زیست جلوگیری کند.
  • سرانجام کایرون آمد

    بعد از حدود یک سال مخفی‌کاری و جاسو‌س‌بازی، دست آخر بوگاتی جانشین ویرون را معرفی کرد. اسطوره‌ای به اسم Chiron. کایرون با حفظ فرمت طراحی ویرون، به طرزی تحسین‌برانگیز مدرن و باوقارتر به نظر می‌آید. ابرخودروی جدید شرکت باز هم با مشخصات فنی خیره‌کننده‌ خود خبرساز شده است. پیشرانه‌اش همچنان همان بلوک ۸ لیتری ۱۶ سیلندر Wشکل است که با ۴ توربوشارژر می‌تواند
    ۱۵۰۰ اسب‌بخار نیرو در ۶۷۰۰ دور در دقیقه و ۱۶۰۰ نیوتن‌متر گشتاور را در ۲۰۰۰ دور در دقیقه فراهم کند. این خروجی با اتصال به جعبه‌دنده‌ای ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه صفر تا صد را زیر ۵/ ۲ ثانیه طی خواهد کرد.
  • قیمت نفت تهدیدی برای خودروهای برقی؟

    در دهه ۱۹۹۰ اقتصاد جهانی با رشد و رونق زیادی مواجه شد و در همین زمان قیمت نفت نیز کاهش یافته بود. رونق اقتصادی در کنار پایین بودن قیمت سوخت باعث شده بود خودروهای SUV و اسپرت فروش بالاتری داشته باشند. برای مثال لندرور در آمریکا فروش بالایی داشت و همچنین خودروهای اسپرت با حجم موتور بالا مشتریان بیشتری داشت؛ البته این موضوع در ابعاد جهانی نیز مشاده می‌شد و خودروهایی با قدرت و مصرف بالا طرفدار بیشتری پیدا کرده بودند. در همین زمان بی‌ام‌و به سراغ سری X۵ رفت که انتخابی درست و مناسب با شرایط زمانی بود و فروشش رکورد زد.
  • قوی‌ترین رادیکال دنیا

    شرکت انگلیسی رادیکال با معرفی نسخه ویژه‌ای از RXC پرقدرت‌ترین مدل اسپیدسترهای خود را رو کرد. یک محصول تمام مسابقه‌ای با شاسی‌ خالص فیبر کربنی. مانند سال‌های قبل، قوای محرکه آن را هم‌چنان فورد تهیه می‌کند. این‌ بار برایش یک پیشرانه شش سیلندر Vشکل اکوبوست در نظر گرفته شده است. قلبی که پیش‌تر روی شاسی‌بلندهایی مانند فلکس و اکسپلورر نیز نصب می‌شده است. با تعبیه توربوشارژ سنگین شرکت «گرت» روی این قوای محرکه، قدرت به دست آمده عدد ۶۰۰ اسب‌بخار را نشان می‌دهد. البته رادیکال مجبور بود برای این افزایش ناگهانی خروجی، مرکز کنترل الکترونیکی ECU را نیز یک‌ بار دیگر برنامه‌نویسی کند.
  • حراج اولین خودروی هیبرید دنیا

    اولین خودرو هیبریدی دنیا برای فروش در جزیره آملیا واقع در سواحل ایالت فلوریدا به حراج گذاشته خواهد شد. این خودرو آرمسترانگ فایتون نام دارد و در سال ۱۸۹۶ از سوی مهندسی خوش ذوق با نام هری دی ساخته شده که در نوع خود بی‌نظیر است. شاید این‌طور به نظر می‌رسیده است که تویوتا پریوس Toyota Prius به‌عنوان اولین خودرو هیبریدی دنیا به‌صورت انبوه تولید شده است؛ اما این تصور واقعیت ندارد. پریوس در سال ۱۹۹۷ برای اولین بار معرفی شد؛ اما با توجه به تعریف خودروهای هیبرید می‌توان گفت بیش از ۱۰۰ سال پیش از اینکه شرکت تویوتا مدل پریوس را بسازد، آرمسترانگ فایتون در قالب درشکه‌ای بدون اسب که دو سیلندر با حجم ۵/ ۶ لیتری داشت، اولین خودرو هیبرید دنیا لقب گرفت که در کنار موتور بنزینی بزرگی که در زیر بدنه ساده اش آشکارا قرار داده بود، از چرخ طیاری برای حرکت چرخ‌های باریک عقب خود به‌صورت کاملا محدود بهره می‌برده است که از سیم‌پیچ دینام متصل به آن هم برای شارژ باتری خودرو استفاده می‌شده است.
  • دومینوی خبرهای بد برای فولکس

    حدود ۵ ماه از زمانی که فولکس‌واگن بزرگ‌ترین تقلب مهندسی‌شده حوزه خودرو را انجام داد، می‌گذرد. در این مدت بخش اعظمی از سهام شرکت با افت شدید ارزش روبه‌رو شد. خیل عظیم مشتریان ناراضی و کاهش چشمگیر فروش شرکت و برندهای زیرمجموعه هم در ادامه دامان آنها را گرفت. جریمه‌های سنگینی که از سوی دادگاه‌ها برایشان بریده می‌شود و هزینه سرسام‌آور فراخوانی گسترده خودروهای دستکاری‌شده به کنار، فولکس‌واگن حالا با یک باز‌خورد منفی جهانی روبه‌رو شده است. تحقیقی دانشگاهی که می‌توانست در حد یک مقاله ساده باقی بماند، اکنون موجی را آغاز کرده که در نهایت به استعفای مدیرعامل فولکس‌واگن، جریمه چند میلیارد دلاری این شرکت و بحرانی منجر شد که به گفته برخی از کارشناسان برای اقتصاد آلمان بدتر از بحران یونان خواهد بود.
  • یک گام تا سری ۷ ام‌پاور

    تقریبا می‌توان گفت ب‌ام‌و برای همه محصولات و سری‌هایش از بخش موتوراسپرت خود یعنی Mپاور کمک گرفته است. از سری ۱ و ۲ گرفته تا سواری‌های سری ۳ و ۴. حتی شاسی‌بلندهای X۳ و X۵ نیز به کیت تقویتی و آیرودینامیکی اِم مجهز هستند. ولی در اوج تعجب می‌بینیم که بعد از سال‌ها هنوز خبری از M۷ یعنی ام‌پاور سری ۷ نیست. گفته می‌شود محصول جدید آلپینا تیونر مورد اعتماد باواریایی‌ها پیش‌زمینه ساخت این مدل را فراهم کرده است. این فوق لوکس اسپرت با رنگی خیره‌کننده و رینگ‌هایی ۲۰ اینچی، با حفظ آن ظاهر تجملی‌اش گوش چشمی هم به دنیای جوانان داشته است.
  • موکا ایکس؛ تازه‌واردی از اوپل

    اوپل آلمان همان‌طور که قول داده بود، ویرایش X شاسی‌بلند موکای خود را در ژنو رونمایی کرد. این خودرو در حقیقت نسخه فیس‌لیفت همان موکای استاندارد سال ۲۰۱۵ است. حالا با چهره‌ای نرم‌تر و پخته‌تر وارد ژنو شده است. موکا ایکس با چراغ‌هایی کشیده، جلوپنجره‌ای تخت و کابینی مدرن، بازار شورولت ترکس را هدف قرار داده است. اوپل برای این محصولش از دو رنگ جدید نارنجی و قرمز خاص بهره گرفته که ادعا شده پیش از این روی هیچ‌یک از دیگر تولیدات استفاده نشده بود. موکا ایکس با یک پیشرانه ۱. ۴ لیتری توربوشارژ که ۱۵۲ اسب‌بخار نیرو تولید می‌کند وارد بازار خواهد شد.

  • جانشین اف‌اف معرفی شد

    فراری در اقدامی جنجالی از جی‌تی‌سی۴ Lusso به‌عنوان جانشین کوپه FF خود رونمایی کرد. خودرویی که البته از نظر ظاهری فرق چندانی با مدل قبلی ندارد. دلیل اصلی این حرکت فراری پایان دادن به تمام انتقاداتی بود که نسبت به اولین کوپه چهار چرخ متحرکشان مطرح می‌شد. در حقیقت اف‌اف آمده بود که رقیبی باشد برای لامبورگینی گالاردو. حالا محصول جدید با رویکرد جدید روی تقویت پیشرانه، از چیزی که در تخصص فراری نبود یعنی کوپه‌های دو دیفرانسیل دور شده است. درون سینه جی‌تی‌سی یک پیشرانه ۵/ ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل به قدرت ۶۸۰ اسب‌بخار با ۶۹۷ نیوتن‌متر گشتاور تعبیه شده است، در حالی که پیشرانه نمونه قبلی ۶۵۱ اسب‌بخار نیرو و ۶۸۳ نیوتن‌متر گشتاور داشت.

  • پس از مدت‌ها اسپایکر

    بزرگ‌ترین خودروساز هلند سری ویژه‌ای از سوپراسپرت C۸ خود را برای رونمایی به ژنو آورده است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که چندی پیش بحث ورشکستگی اسپایکر نیز مطرح شده بود. حالا امیدها با عرضه نمونه جدید بار دیگر زنده شده است. شرکتی که هر یک از این خودروهای فوق‌العاده را با تنها ۱۰ کارگر و مهندس تولید می‌کند. سی۸ جدید بر حفظ همان سنت قدیم طراحی روی فرم همیشگی چراغ‌ها و نحوه باز و بستن درب‌ها تاکید کرده است. هر دستگاه از سوپراسپرت‌های جدید چیزی حدود ۶ ماه طول می‌کشد تا تولید شود. شاید عجیب باشد ولی این خودرو از پیشرانه ۲/ ۴ لیتری هشت سیلندر
    Vشکل آئودی بهره می‌گیرد.
  • سی‌‌کلاس روباز شد

    مرسدس به طرزی شوکه‌کننده نسخه روباز Cکلاس کوپه را پرده‌برداری کرد. در حالی‌که پیش‌بینی می‌شد این شرکت نامدار ویرایش ۲۰۱۶ سدان نیمه‌لوکس Eکلاس را به ژنو بیاورد، با این اسپرت بدون‌سقف خودش را به‌شدت سر زبان‌ها انداخت. سقف جمع‌شونده سی‌کلاس جدید می‌تواند در ۲۰ ثانیه، آن‌هم وقتی خودرو در حال حرکت با ۵۰ کیلومتر در ساعت است باز و بسته شود. مانند همیشه خلاقیت چشم‌گیر مرسدس روی این خودرو هم دیده می‌شود. مثلا در فصل سرما اگر سقف باز باشد از پشت‌سری‌های صندلی و لبه روی شیشه جلو باد گرم می‌وزد. بهترین پیشرانه پایه‌ای که برای این آلمانی در نظر گرفته شده، نسخه‌ای است ۲ لیتری توربوشارژشده با ۲۴۱ اسب‌بخار قدرت و سیستم انتقال قدرت ۴ چرخ متحرک.

  • اعجوبه‌های ژنو





    کوروت هنوز هم جذاب است

    با اینکه بسیاری بر این باورند که نسل جدید شورولت کوروت از اصالتش خارج شده، ولی واقعیت آن است که مراسم پرده‌برداری از ویرایش گرند اسپرت این خودرو بسیار باشکوه برگزار شد. خودرویی که با استقبال شدید حاضران روبه‌رو شد. گرنداسپرت در حقیقت زیر پوست خود همان مشخصات فنی Z۰۶‌ جادویی را دارد. عضلانی اسپرت آمریکایی که حالا با رینگ‌های عریض ۲۰ اینچی‌ و تایرهایش میشلین خود برای رقبا دندان تیز کرده است.

  • بوگاتی همچنان در رویای چهار در!

    مدت‌ها پیش شایعاتی در رابطه با تصمیم بوگاتی برای ساخت خودرویی چهار در بر سر زبان‌ها افتاده بود که با معرفی بوگاتی مدل شیرون به‌عنوان جانشین ویرون از حجم این خبرها آنها کاسته شد، اما در جریان نمایشگاه خودرو ژنو ۲۰۱۶ با اعلام ولفانگ دورهیمیر، رئیس شرکت بوگاتی مبنی بر اینکه پروژه بعدی احتمالا ساخت بوگاتی چهار در است گمانه‌زنی‌ها در رابطه با این خودرو شدت گرفت. او با اعلام این مطلب که نمی‌تواند تصور داشتن لیموزینی چهار در با روح و جسم بوگاتی را از ذهن خارج کند و به‌عنوان گزینه‌ای برای پروژه بعد از شیرون، احتمالا ساخت آن را غیر‌ممکن ندانسته است.
  • جادوی ۱۵۰۰ اسب‌بخاری

    باز هم کونیگزگ جنجال به پا کرد. چندی پیش این شرکت سوئدی با معرفی نسخه مفهومی با نام «رِگرا» خداحافظی شیرینی با آگرای رویایی کرد. حالا در نمایشگاه ژنو امسال می‌بینیم که نسخه تولیدی آن با بیش از ۳۰۰۰ تغییر عرضه شده است. یک کوپه هیولایی درون سینه‌اش یک قلب ۵ لیتری هشت سیلندر Vشکل دو توربو گنجانده شده است. اما این تمام ماجرا نیست. سه موتور برقی نیز به کمک قوای محرکه بنزینی آمده است. این ترکیب فنی کاری کرده است که قدرت ترکیبی خروجی آن به بیش از ۱۵۰۰ اسب‌بخار برسد. این یعنی پیمودن صفر تا صد در فقط ۸/ ۲ ثانیه.

  • خواب بهتر است یا سرعت؟!

    آنقدرها هم دور نیست، همین ۳ سال پیش را می‌گویم! زمانی که غرش پیشرانه‌های پر‌توان خودروهای GT در پیست آزادی تهران خواب شیرین صبح جمعه را از چشمانمان می‌ربود و به هر نحوی شده خودمان را به پیست آزادی تهران می‌رساندیم تا اوج هیجان را تجربه کنیم. اما حالا تقریبا سه سالی می‌شود که کیفیت برگزاری مسابقات سرعت آنقدر تنزل کرده که برای دیدن مسابقه دیگر آن شور و اشتیاق قدیمی فوران نمی‌کند. حالا بسیاری از علاقه مندان خواب شیرین یک روز تعطیل را به سکوهای کثیف، صندلی‌های شکسته و مسابقات سطح پایین پیست ترجیح می‌دهند.
  • این یعنی تخصص پورشه

    ژنو امسال سرشار از اتفاقات هیجان‌انگیز است. پورشه بعد از مدت‌ها عرضه ۹۱۱های قوی‌تر و سریع‌تر، حالا یک راست رفته سراغ چیزی که در آن استادانه تسلط دارد؛ دنیای مسابقات. محصول جدید آنها ۹۱۱R نام دارد. یک کوپه فول اسپرت که خودش را برای رقابت‌های استاندارد جی‌تی آماده می‌کند. این آلمانی سال‌ها است که مدل‌های جی‌تی‌۳ و آر. اس مسابقات سرعت را فتح می‌کند. ایده جالبی که در طراحی بیرونی این خودرو لحاظ شده، دو خط مسابقه‌ای است که به‌صورت عجیبی در کناره‌های کاپوت جا خوش کرده است. پورشه برای ۹۱۱آر از یک پیشرانه ۴ لیتری ۶ سیلندر خوابیده تنفس طبیعی بهره می‌برد.

  • شاهکار ابرخودروی دانمارکی

    دیگر باید Zenvo را یکی از اعضای اصلی باشگاه هیولاسازان بدانیم. شرکتی دانمارکی که چند سالی است با انواع و اقسام مدل‌های سوپراسپرت پرقدرت برای خودش اسم و رسمی به پا کرده است. حالا زنوو در نمایشگاه ژنو سوئیس از تی. اس. ۱ پرده‌برداری کرده است. نسخه جدید کوپه‌های هیولاگونه‌ای که مانند تولیدات قبلی با ظاهری خشمگین و اخم‌آلود خود به شدت گیرا و جوان‌پسند از آب درآمده است. این خودرو با رینگ‌های ۲۰ اینچی و تایرهای سفارشی میشلین مدل پایلوت سوپراسپرت، توانمندی‌های مسابقه‌ای‌ خود را به رخ کشیده است.

  • ناسا هواپیمای ما فوق صوت می‌سازد

    انسان پس از رسیدن به آرزوی دیرینه‌اش یعنی پرواز به آن اکتفا نکرده و پیوسته در تلاش بوده است تا در زمان کوتاه‌تری مسافت بیشتری را طی کند. در همین راستا در دهه ۷۰ میلادی، کنکورد به‌عنوان هواپیمای مسافربری مافوق صوت که محصول مشترک فرانسه و انگلیس بوده است طراحی و به پرواز درآمد. این هواپیمای فوق سریع که می‌توانست تا دو برابر سرعت صوت حرکت کند، به‌دلیل حادثه‌ای مرگبار که به علت نقص در موتور صورت گرفت و تعمیر آن مقرون به صرفه نبود، برای همیشه از چرخه پرواز خارج شد. پرواز این هواپیما با سر و صدای بسیار زیادی همراه بود و برای پرواز آن شرایط خاصی در نظر گرفته می‌شد.
  • رویای خیابانی دوکاتی

    واقعا دشوار است که بگوییم جدیدترین محصول رونمایی شده از سوی دوکاتی برای پیست طراحی شده یا خیابان. خود دوکاتی می‌گوید که این یک موتورسیکلت شهری است و نامش را هم KH۹ پانیگاله گذاشته است. خوب که به آن دقت کنید در زیر پوسته رنگ آمیزی شده آن همان موتورسیکلت ۱۲۹۹ رویایی را می‌بینید که برای پیست طراحی شده بود. پانیگاله در واقع مدل شهری شده دوکاتی ۱۲۹۹ است. در اولین نگاه تغییری که به چشم می‌آید عوض شدن جای اگزوز موتورسیکلت است. آنها اگزوز را از جای همیشگی‌اش یعنی کنار زین به بخش پایینی موتورسیکلت آورده‌اند.
  • رقیبی برای بوگاتی و کونیگزگ

    با حضور بوگاتی کایرون و کونیگزگ رگرا در ژنو امسال دیگر تصور نمی‌شد که عضو دیگری جسارت حضور در باشگاه ۱۰۰۰ اسب‌بخاری‌ها را داشته باشد. کمپانی ریماک با معرفی یک مفهومی به اسم S کابوسی ترسناک برای آن دو هیولا شده است. تا پیش از این هرچه از ریماک می‌دیدیم اسپرت‌هایی معمولی بودند که از نظر ظاهری چندان چنگی به دل نمی‌زدند. اکنون این مفهومی با ظاهر بسیار زیبا خودش را در حد نامداران این حوزه شناسانده است. نمای خشم‌آلود کانسپت‌اس نه‌تنها تهاجمی شده بلکه زیر پوست خود المان‌های کاربردی آیرودینامیک را نیز لحاظ کرده است.
  • هزینه‌های یک فریبکاری

    صنعت خودرو‌ جهان هر‌چند وقت یکبار با رسوایی‌هایی مواجه می‌شود که تعداد وسیعی از خودروها را ممکن است شامل شود. در برخی موارد این رسوایی‌ها به مشکلات مربوط به ایمنی خودروها بر‌می‌گردد و جان افراد به دلیل اشتباه خودرو‌سازان به خطر می‌افتد که ممکن است سهوی و یا عمدی باشد. در پی رسوایی بزرگ شرکت فولکس واگن که در زیر‌مجموعه خود برندهای مطرح و معروف زیادی دارد، دوستداران محیط زیست و سازمان‌های حافظ آن واکنش‌های تندی را به نشانه اعتراض به این اقدام عمدی فولکس واگن نشان دادند. این بمب خبری تاثیرات گسترده و منفی در سهام این شرکت داشته است.

  • عضو جدید خانواده دی‌بی‌ها

    آستون‌مارتین به وعده‌اش عمل کرد. این انگلیسی محبوب نسل جدید کوپه‌های اسپرت خود به نام DB۱۱ رامعرفی کرد. خودرویی که نسخه مفهومی‌اش را در آخرین نسخه از فیلم‌های جیمزباند دیده بودیم. نمونه نهایی و تولیدی این خودرو با پیشرانه ۲/ ۵ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل می‌تواند ۶۰۰ اسب‌بخار نیرو در ۶۵۰۰ دور در دقیقه و ۷۰۰ نیوتن‌متر گشتاور در ۱۵۰۰ دور در دقیقه تولید ‌کند. این یعنی قوی‌ترین عضو خانواده‌های دی‌بی. شتاب صفر تا صد دی‌بی۱۱ زیر ۴ ثانیه است. سرعت نهایی‌ آن نیز ۳۲۲ کیلومتر در ساعت برآورد شده است.

بیشتر