شماره روزنامه ۶۱۸۵
|

نمايشگاه بانک و بيمه

  • برنامه‌ها و اولویت‌های بازار سرمایه در سال ۹۲

    رییس سازمان بورس، تقویت بورس انرژی را یکی از اولویت های مهم این سازمان در سال ۹۲ اعلام کرد و گفت : ‌چهارمین بورس کشور اواخر سال گذشته فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز کرد و امسال تقویت آن در دستور کار سازمان بورس قرار دارد تا بتواند جایگاه خود را در این بازار به دست آورد.
    صالح آبادی از ساماندهی داد و ستد کالاهای انرژی در بورس انرژی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بورس کالا چند سال پیش از بورس انرژی فعال شده است ، برخی کالاهای انرژی در این بورس معامله می شود.
    وی گفت: بورس انرژی هم در نیمه دوم اسفند راه اندازی شده است و تلاش می کنیم همه کالاهایی که هویت انرژی دارند و بخشی از آنها در بورس کالا معامله می شود، در بورس انرژی ساماندهی شود.
  • لونا، زیبایی و آرامش محیط کار را تضمین می‌کند

    مبلمان اداری لونا، یکی از بزرگترین تولید کنندگان مبلمان اداری در ایران است. به کارگیری نیروی انسانی مجرب، کارآزموده و متعهد، بهره‌گیری از پشتوانه سخت افزاری قدرتمند (ماشین آلات صنعتی پیشرفته در زمینه چوب وفلز) در بخش تولید، بهره‌گیری از نرم افزارهای اختصاصی و سیستم گردش اطلاعاتی در بخش خدمات طراحی و اتوماسیون اداری، از ویژگیهای خاص درون سازمانی شرکت مبلمان اداری لونا است. لونا، تمام توان خود را به کار گرفته تا با تولید محصولات جدید و متنوع و منطبق با سلایق گوناگون، در جهت رضایت مشتریان گام بردارد و محیط کار را با جلوه‌ هایی از هنر درآمیزد.
  • بزرگ ترین نمایشگاه مالی و سرمایه گذاری خاورمیانه

    هفتمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه (FINEX۲۰۱۳) با حضور بیش از ۲۹۶ شرکت داخلی و خارجی، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران گشایش یافت. علاوه بر شرکت های داخلی، ۱۳ شرکت خارجی فعال در صنعت مالی از کشورهای ترکیه، امارات، عراق، روسیه، پاکستان، اندونزی و کره جنوبی در این نمایشگاه حضوری فعال دارند.
    سال گذشته، حدود ۲۵۰ شرکت در فضای مفیدی بالغ بر ۱۴ هزار مترمربع در نمایشگاه حضور داشتند، درحالی که امسال تعداد شرکت ها افزون بر ۲۸۰ شرکت و فضای مفید نمایشگاه نیز به بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع رسیده است که در مجموع، در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد رشد نشان می دهد.
  • یک بیمه نامه و این همه مزایا

    بیمه معلم به خریداران طرح بیمه ای «آرامش خانواده» جوایزارزنده ای اهدا می کند. این طرح شامل بیمه آتش سوزی و رشته های تابعه آن مثل حریق،انفجار،صاعقه،سیل، طوفان و زلزله می باشد که مسوولیت مالی درقبال همسایگان را هم پوشش می دهد.
    به گزارش خبرنگارما دارندگان بیمه آرامش خانواده درزمان بروزحوادث می توانند ضمن بهره مندی ازپوشش های فوق، هزینه های اجاره اسکان موقت، وسایل منزل، خسارت اتومبیل درنتیجه همین حادثه وبخشی ازهزینه های پزشکی را با همین بیمه نامه تامین نمایند.
    این گزارش می افزاید: بیمه آرامش خانواده به صورت سه بسته جداگانه عرضه می شود که میزان سرمایه های تحت پوشش درآن متغیراست و میزان حق بیمه آن نسبت به سرمایه های خریداری شده متفاوت است.
  • تشکیل سرمایه به افزایش اشتغال وکاهش بیکاری منجر می شود

    سرمایه به عنوان یکی از عوامل موثر در تولید ، نقش فعال در توسعه اقتصادی کشور دارد و با توجه به اینکه اقتصاد و بازرگانی یک جامعه تابع تغییر و تحولات سرمایه گذاری است، پس اندازها و استفاه موثر از سرمایه گذاری بخش خصوصی می تواند باعث نیل به اهداف توسعه گردد و بازار سرمایه پلی است که پس انداز مازاد واحدهای اقتصادی را به واحدهای سرمایه گذاری انتقال می دهد. این مطلب را کاظم اکبرپور رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد و افزود: بیمه ، بانک ، بورس به عنوان مثلث توسعه مالی از یک رابطه تعاملی و تکامل بخش در توسعه یکدیگر بهره مندند و برای گسترش بازار مالی توسعه همزمان این سه بازار زیر مجموعه ضروری است.
  • حلقه‌های مفقوده رابطه بازار پول وسرمایه

    امسال هفتمین دوره نمایشگاه بورس،بانک وبیمه برگزار می‌شود تا شاید نهادهای مالی کشورمحلی را برای باهم بودن بیابند. اما بنا به گفته سرپرست موسسه اعتباری توسعه این مثلث بانک ، بیمه و بورس فقط سالی یک بار و در نمایشگاه کنار هم قرار می گیرند و هیچ تعامل دیگری ندارند. در حالی که پول بانکها می تواند به کمک بورس ورشد آن برود اما بنا بر دلایلی این خلا هیچ گاه پرنشده است. همچنین غلامرضا خلیل ارجمندی معتقد است : به طور کلی بازار سرمایه هنوز نتوانسته یا نخواسته رابطه اش را با بازار پولی به خوبی تعریف کند وبر این اساس در اقتصاد کلان نیز نقش کمرنگی دارد .
  • ضرورت‌ها و الزامات آزادسازی بازار پول <br>

    حمیدرضا اسلامی منوچهری
    اقتصاد ایران پس از انقلاب اسلامی بنا بر ضرورت‌هایی از جمله جنگ تحمیلی هر روز «دولتی‌تر» شد. دولتی‌شدن اقتصاد تا جایی پیش رفت که حتی تعیین نرخ اقلامی چون گوشت و پنیر و دخانیات هم در اختیار دولتمردان قرار گرفت. بازار پول کشور هم نه تنها از این قاعده مستثنی نبود بلکه به دلیل اهمیت آن در تامین مالی هزینه‌های دولت تحت سیطره بیشتری قرار گرفت. با تصویب قانون بانکداری بدون ربا در سال ۱۳۶۲ بانک‌های کشور عملا به بازوی دولت در تامین مالی طرح‌های بلندمدت تبدیل شدند و تعیین نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی هم سازو کاری دولتی یافت که در ادبیات اقتصادی از آن به عنوان سرکوب مالی یاد می شود.
  • «بیمه ایران»، شرکتی به بزرگی ۵۰درصد بازار

    گروه بنگاه ها- شرکت بیمه ایران در سال گذشته با صدور ۵/۱۳میلیون فقره بیمه‌نامه مبلغ ۴۴هزار میلیارد ریال حق بیمه تولید کرد که این میزان برابر با ۴۹درصد کل بازاربیمه کشوراست ، به گفته سهامیان مقدم ، این شرکت تا کنون یک و نیم برابر سرمایه، سود خالص ویژه به دولت پرداخته است. مدیرعامل بیمه ایران همچنین درخصوص فعالیت شرکت متبوعش می‌گوید: شرکت بیمه ایران در حوزه‌های ارزیابی و مدیریت ریسک و نوآوری در صنعت بیمه کشور باید به مثابه الگویی برای دیگر شرکت‌ها باشد. وظایف این شرکت در تحقق محورهای اجرایی اصل ۴۴ در چند محور تعریف می‌شود.
  • حضور درنمایشگاه سبب رشد وارتقای سازمان ها می شود

    نمایشگاه بین المللی بورس،بانک،بیمه امسال در حالی هفتمین دوره خود را برگزار می کند که از رشد ۲۵ درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار بوده و تمهیدات خاصی را برای بازدید کیفی ترعلاقمندان و مشارکت کنندگان در نمایشگاه اندیشیده است. ویژگی مهم این نمایشگاه برگزاری دوره کلاس های آموزشی درغرفه مشارکت کنندگان در نمایشگاه است. بازدیدکنندگان می توانند به صورت رایگان از کلاس های مذکور استفاده کنند و ضمن آشنایی با منابع مربوط به بازار سرمایه و پول، به نحوه سرمایه گذاری و ورود به این بازار آشنا شوند.
    حمید رضا آملی سخنگوی شرکت سهامی نمایشگاه ها و مدیر امور نمایشگاه های داخلی، در گفت وگو با "دنیای اقتصاد"، ویژگی های هفتمین دوره نمایشگاه بورس، بانک، بیمه را برمی شمرد و توصیه هایی به شرکت هایی دارد که در نمایشگاه حضور نیافته اند.
  • حضور چشمگیر فعالان بازار سرمایه و پول کشور در نمایشگاه هفتم

    حمیدرضا مالکی
    ایجاد فضای کسب و کار بانشاط و پویا در گروی بسترسازی و تعامل سازنده بین سازمان‌ها و مخاطبین آنهاست و یکی از موثرترین راهکارهای ایجاد و حفظ تعامل، ارتباط چهره به چهره و مستقیم با مشتریان و مخاطبان است که بخش مهمی از این مهم با حضور موثر و مداوم و با برنامه‌ریزی صحیح در نمایشگاه‌ها صورت می پذیرد. خوشبختانه فعالان موثر در عرصه اقتصادی کشور و حوزه صنعت مالی، نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه را به عنوان جایگاهی در خور و شایسته یافته‌اند و در هر دوره از نمایشگاه با علاقه بیشتری به این رویداد ملی و بین‌المللی توجه نموده و ضمن عرضه توانمندی‌ها و خدمات خود به تکریم مخاطبین پرداخته و پاسخگویی را به عنوان کلید واژه موفقیت در ادامه مسیر کسب و کار خود مورد توجه قرار داده اند.
  • بازگشت ایران به بازی حمل و نقل ، کریدور ریلی جلفا-نخجوان-قارص

    جمالی مدیرعامل شرکت سانا پرداخت ارس می‌گوید: این شرکت با هدف مدیریت و توسعه سرمایه گذاری مستقیم خارجی و با مشارکت استراتژیک شرکت‌های بین المللی تاسیس گردیده است. سانا پرداخت دارای ادارات مدیریت و توسعه سرمایه گذاری، مدیریت خدمات بین المللی بانکی و بیمه، و تجارت بین‌الملل می باشد. اداره مدیریت و توسعه سرمایه گذاری دارای واحد های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی - زیرساخت - کشاورزی - ساختمان - سلامت - صنعت و معدن، می باشد.
    نقطه تمایز این شرکت شرکای استراتژیک آن متشکل از معتبرترین شرکت های بین المللی خدمات حقوقی به ترتیب ذیل می باشد:
    فیدال فرانسه
    دنتونس ایالات متحده
    پروژه ها و برنامه های جاری این شرکت شامل موارد ذیل می باشد:
    کریدور ریلی جلفا-نخجوان-قارص
    منطقه آزاد اقتصادی مشترک در محدوده قلی بگلو، منطقه آزاد ارس
    جاده ترانزیت جلفا-بیله سوار
    دهکده سلامت ارس
    دریاچه ارومیه
    در حال حاضر شرکت های ذیل از خدمات سانا پرداخت در طراحی و توسعه کسب و کار بهره مند می باشند:
    ائل خودرو ارس، نماینده جنرال موتورز آمریکا
    بهین زیست ارس، مدیریت سرمایه گذاری در حوزه سلامت
    نامداران ائل رایانه، توسعه راه حلهای فناوری اطلاعات و مخابرات

    کریدور ریلی جلفا-نخجوان-قارص
    کریدور ریلی جلفا (ایران) - نخجوان (جمهوری آذربایجان) - قارص (ترکیه) خلیج فارس را از طریق شبکه سراسری راه آهن ایران به جمهوری های تازه استقلال یافته در قفقاز، روسیه و شرق اروپا متصل می کند.
  • فروش سهام زیانده و نگهداری سهام سودده

    معمولا سرمایه‌گذاران سهامی را که افزایش قیمت پیدا می‌کند می‌فروشند ولی سهامی که با کاهش قیمت مواجه شده‌ را به امید بالا رفتن قیمت نگهداری می‌کنند. اگر سرمایه‌گذار زمان صحیح برای فروش سهامی که با کاهش قیمت مواجه شده را تشخیص ندهد ممکن است سهام پس از مدتی کاملا بی‌ارزش شود. البته نگهداری سهام ارزشمند و فروش سهام کم‌ارزش از نظر تئوریک ایده جالبی است ولی در عمل مشکل است. اگر سیاست شما برای سبد سهام، فروش سهام پس از یک میزان افزایش مشخص (به عنوان مثال ۲ برابر) باشد ممکن است هرگز در بازار سهام موفق نباشید.
  • ابتکارات بیمه ایران

    طرح تحولات نرخ ارز: در جریان نیازسنجی کارشناسان بیمه ایران ازبازارارز و با توجه به تحولات این بازار بیمه ایران مبتکر طرح تحولات نرخ ارز بود که از طریق این اقدام بیمه‌ای، ریسک خریداران ارز پوشش داده خواهد شد. طرح ارزش مضاعف سهام: طرح بیمه ارزش مضاعف سهام از دیگر طرح‌های بیمه ایران در بازار پول و سرمایه است که به دنبال نیازسنجی‌ها صورت گرفته است. از طریق این بیمه‌نامه، خریداران بورس و سهامداران می‌توانند نیازهای مالی خود را از بانک‌های عامل بیمه ایران تامین کنند.
    طرح بیمه صیانت اقتصادی از بانوان شاغل و طرح بیمه مهریه:طرح بیمه صیانت اقتصادی از بانوان شاغل طرح دیگریازبیمه ایران است؛ این بیمه‌نامه می‌تواند صیانت اقتصادی بانوانی را که از پس طلاق به اشتغال روی آورده‌اند، تامین کند.
  • تولید یک سامانه نرم افزاری پیشرفته حسابرسی

    شرکت سارینا سیستم پرداز نتایج سال‌ها تخصص و دانش اجرایی مربوط به حوزه حسابرسی و حسابرسی داخلی را در قالب یک سامانه نرم افزاری بسیار پیشرفته، منطبق با دستورالعمل ۱۸ ماده ای مورخ ۱۶/۰۲/۹۲ سازمان بورس واوراق بهادار ، در اختیار شرکت‌ها و سازمانهای بزرگ کشور،به ویژه شرکت‌های ناشر اوراق بهادار که مشمول دستورالعمل فوق هستند، قرار داده است. بر اساس این گزارش، سارینا با درک پیچیدگی ذاتی پیادهسازی مستقیم کنترل‌های داخلی، که به دلیل ماهیت کنترلی و وابستگی شدید به فرآیندها و رویه‌های کاری و فرهنگی هر سازمان، می‌تواند بسیار مشکل ساز و پرهزینه باشد، سرمایه گذاری بزرگ و بسیار با ارزشی را در توسعه سیستم جامع نرم افزاری حسابرسی داخلی، در طی سال‌های گذشته به انجام رسانیده است.
  • سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار بایدها ونبایدها

    در بورس اوراق بهادار تهران همچون هر بازارسرمایه دیگری دو گروه افراد به سرمایه گذاری مشغول اند: افرادی که حرفه ای تلقی می شوند و عمدتا» شامل اشخاص حقوقی اند و افرادی که غیر حرفه ای تلقی می شوند و دانش چندانی در مورد بازار سرمایه و کیفیت سهام ندارند. درحالی که گروه اول به طور دائمی در حال تحلیل شرکت ها هستند ، اطلاعات جمع آوری می کنند و با استخدام کارشناسان متعدد به تحلیل این اطلاعات می پردازند و می کوشند ارزش های ذاتی را محاسبه کنند، گروه دوم بدون دانش لازم در این بازار معامله می کنند. دنیا برای مقابله با این وضعیت یعنی جدا کردن افرادی که فاقد دانش حرفه ای اند، از کسانی که حرفه ای بازار سرمایه اند، سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس را توصیه می کند.
  • تحقق پرتفوی ۲۳۰ میلیارد تومانی بیمه کوثر در سال ۹۱

    شرکت بیمه کوثر شرکت تازه تاسیسی است که دسترسی به افق‌های بلند را در کوتاه‌مدت مد نظر دارد. هنوز دو سال از شروع به کار این شرکت نمی‌گذرد اما پیشرفت‌های چشمگیری در رشته‌های مختلف بیمه‌ای داشته است. عبدالرسول عطایی ـ مدیرعامل بیمه کوثر ـ معتقد است که صنعت بیمه از نبود نیروی متخصص رنج می‌برد و همین امر منجر به ضعف در حوزه‌های آموزش و پژوهش در این صنعت شده است. وی با استقبال از کاهش واریزی‌های اجباری حق بیمه، این اقدام را باعث استقبال بیشتر مردم از بیمه‌نامه‌های شخص ثالث می‌داند. گفت‌وگوی کوتاه دنیای اقتصاد را با مدیرعامل بیمه‌ کوثر بخوانید.
  • بیمه مرکزی ، مقتدرتر از همیشه

    صنعت بیمه به عنوان یک زیرساخت مهم اقتصادی در بسیاری از مناسبات اقتصادی و اجتماعی کشور، اثرگذار است و این تأثیر، گاه به صورت آشکار و گاه نهفته، خود را نشان می‌دهد.

    بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای بازیابی جایگاه و ایفای نقش حساس خود در زمینه های هدایتی، نظارتی و حمایتی می کوشد با هدایت دقیق و کارشناسانه، نظارت فعال و مستمر و حمایت دو جانبه برای بیمه‌گذاران و بیمه گران، در کنار دیگر دستگاه‌های خادم نظام مقدس جمهوری اسلامی به وظایف و ماموریت‌های خود به نحو احسن، عمل نماید.
    به کارگیری روش‌های توسعه بازار و تلاش برای افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور از طرق مختلف و به خصوص ایجاد بسترهای مناسب برای فرهنگ سازی و به تبع آن افزایش سرانه بیمه از یک سو و تأمین و تضمین آرامش بازار کسب و کار و بالاخره نظارت مستمر در ابعاد فنی و مالی در سطوح مختلف شرکت‌ها، نمایندگی‌ها و کارگزاری‌ها از برنامه‌های جدی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران است که در راستای آرامش بخشی و اطمینان دهی به تمامی آحاد جامعه، طراحی و اجرا شده و خواهد شد.

  • مشکل ارز مدیریتی است، نه اقتصادی

    در دهه ۷۰ شمسی به دلیل کمبود درآمدها و ذخایرارزی و انباشتگی بدهی های ارزی، مشکلات زیادی دربازار ارز ایجاد شد تا آنجا که دولت وقت ناچار به توقف سیاست آزادسازی نرخ ارز و بازگشت به نرخ های چندگانه و محدودیت دربازار ارز شد. احمد عزیزی معاون ارزی بانک مرکزی در دوره یادشده، در گفت وگو با "دنیای اقتصاد" از تفاوت ها و مشابهت های آن دوره باشرایط بحران ارزی سال های اخیر سخن گفته است.
    احمد عزیزی معتقد است ، درحال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی در کشور وجود دارد و باید مشکل را در حوزه دیگری از قبیل سیاست های داخلی و خارجی جست وجو کرد.
  • بیمه ها ، ساکن ترین گروه بورس هستند

    " بازارسهام همچنان می تازد، بورس درمرز قله ۴۵ هزار، رکورد شکنی جدید شاخص بورس درارتفاع ۴۳ هزار". این تیتر روزنامه ها درتمجید از رشد چشمگیر شاخص بورس درکشوراست اما چرا صنعت بیمه بازرگانی حاشیه نشین این بازاراست؟
    چرا بورس بازان ازشرکت های بیمه با نام گوشه نشینان بازارسرمایه یاد می کنند؟ چرا کارشناسان بورس ازشرکت های بیمه به عنوان ساکن ترین گروه بورسی نام می برند و می گویند: شرکت های بیمه هم گام با نوسانات بازارنیستند و ازرشد بازارسرمایه عقب مانده اند؟
    دلیل را پرسیدم. اکثرکارشناسان بازار پاسخ دادند: "هنوزبازارتحلیل درستی از پیچیدگی های مالی این شرکت ها ندارد .
  • کیفیت محصولات آرام ، زبانزد مشتریان است

    آغاز فعالیت تخصصی شرکت آرام در تولید محصولات ایمنی به سال ۷۹ بازمی‌گردد. حدود ۱۴ سال از فعالیت آن در این عرصه می‌گذرد و البته در کنار تولید محصولات امنیتی، به تولید کرکره‌های اتوماتیک صنعتی و فراگیر برای اولین‌بار و همچنین طراحی و ساخت مدرن‌ترین مراکز اخترشناسی هم پرداخته‌ است. مهندس محمدحسین سوری مدیرعامل شرکت آرام در گفت وگو با دنیای اقتصاد،از وضعیت تولید و عرضه محصولات ایمنی درایران می گوید و به فعالیت های شرکت متبوع خود اشاره می کند. - وضعیت در‌های امنیتی پیش‌ساخته در ایران به لحاظ میزان تقاضا و عرضه چگونه است؟
    با توجه به نوبودن تقریبی استفاده از این محصول در داخل کشور تقریبا با نیاز روز افزون مواجه هستیم، ولی به طور کلی تقریبا ۲۰درصد از ساختمان‌های نوساز تمایل جدی به استفاده از در‌های امنیتی دارند.
  • بررسی حضور صنعت بانکداری در بازار سرمایه

    مجید اسکندری
    اهمیت صنعت بانکداری بر هیچ‌کس پوشیده نیست و یکی از بااهمیت ترین بنگاه‌ها در اقتصاد، بانک‌ها هستند و توسعه اقتصادی بدون توجه به نقش بانک‌ها، امکان‌پذیر نیست. امروزه با توجه به پیشرفت روزافزون علوم و به ویژه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، گستره خدمات بانکی نیز افزایش یافته و بسیاری از کارکردهای قبلی، جای خود را به بانکداری الکترونیک سپرده‌اند.
    جذب سرمایه‌های موجود یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های بانکی محسوب می‌شود و بانک‌ها برای تامین سرمایه‌های موردنیاز خود روش‌های متعددی را در نظر گرفته و به کار می‌گیرند.