تشکیل سرمایه به افزایش اشتغال وکاهش بیکاری منجر می شود
سرمایه به عنوان یکی از عوامل موثر در تولید ، نقش فعال در توسعه اقتصادی کشور دارد و با توجه به اینکه اقتصاد و بازرگانی یک جامعه تابع تغییر و تحولات سرمایه گذاری است، پس اندازها و استفاه موثر از سرمایه گذاری بخش خصوصی می تواند باعث نیل به اهداف توسعه گردد و بازار سرمایه پلی است که پس انداز مازاد واحدهای اقتصادی را به واحدهای سرمایه گذاری انتقال می دهد. این مطلب را کاظم اکبرپور رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد و افزود: بیمه ، بانک ، بورس به عنوان مثلث توسعه مالی از یک رابطه تعاملی و تکامل بخش در توسعه یکدیگر بهره مندند و برای گسترش بازار مالی توسعه همزمان این سه بازار زیر مجموعه ضروری است.تشکیل سرمایه از طریق افزایش سرمایه گذاری می تواند منجر به افزایش اشتغال ، کاهش بیکاری و افزایش بهره وری گردد.
وی خاطرنشان ساخت: بورس یکی از ارکان اصلی بازار سرمایه و مهم ترین راه تجهیز منابع در کشور است و دارای جایگاه ویژه در اقتصاد است.سازو کار بورس اوراق بهادار به عنوان مهمترین شیوه تامین مالی ، سرمایه گذاری های اقتصاد کلان و گسترش حوزه نفوذ بازار سرمایه موجب جمع آوری و هدایت منابع پس انداز راکد به سوی فعالیت های مولد اقتصادی و شتاب دادن به فرآیند توسعه اقتصاد ملی است.
به اعتقادوی، کشورهای توسعه یافته برای دستیابی به رشد اقتصاد پایدار به ایجاد و تجهیز بازار ، تشکیل سرمایه و تقویت روز افزون ، وضعیت بازار بورس اوراق بهادار پرداختند و در راستای هدایت سرمایه نقش بیمه به عنوان پایگاه تامین اطمینان در کلیه بازارها از جمله بازار مالی تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی بیمه را در مدیریت شرکت ها ، مدیریت موسسات واسطه گری ، مدیریت بدهی و مسئولیت ، مدیریت سبد سهام و کاهش آسیب پذیری ناشی از نوسان های منفی قیمت سهام کارساز مورد نیاز دانست و افزود: هر اندازه بتوان ابزارهای توسعه اطمینان در بازار مالی را گسترش داد توسعه سهامداران و استفاده بهینه از منابع پولی بهتر فراهم خواهد شد.
وی گفت: از سوی دیگر نقش کارآمد در بازار پول را بانکها بازی می کنند. زیرا برای تولید کالاهای سرمایه ای ، واسطه ای و ایجاد خدمات زیربنایی که شرط لازم توسعه محسوب می شوند نیاز به سرمایه است. تشکیل سرمایه و وجود نرخهای پس انداز و سرمایه گذاری بالا می تواند منجر به نرخ رشد اقتصادی پایدار شود.