در مجمع سال مالی ۱۳۹۷ شرکت نفت ایرانول با رضایت و تشکرسهامداران از مدیریت اعلام شد
ثبت بینظیرترین سال ایرانول با رشد اکثر شاخصها و تقسیم سود ۲۹۰۰ میلیارد ریالی
در این جلسه مهندس عیسی اسحاقی مدیرعامل شرکت نفت ایرانول ضمن ارائه گزارش عملکرد سال ۹۷ به سوالات سهامداران پاسخ داد. وی افزود: سال گذشته بهترین سال ایرانول بود و مقدار فروش انواع روغن موتور ایرانول از ۱۵۰ میلیون لیتر سال ۹۶ به حدود ۱۷۰ میلیون لیتر، فروش ریالی ایرانول از حدود ۱۳ هزار میلیارد به حدود ۲۱ هزار میلیارد ریال و سهم بازار ایرانول از ۲۷ درصد به بیش از ۳۰ درصد رسید. مهندس اسحاقی تصریح کرد: ما براساس استراتژی ۸ سالهای که برای ایرانول تدوین شده پیش میرویم و خوشبختانه توانستیم در شش سال حضورم در ایرانول رکورد تولید، فروش، صادرات، صادرات روغن موتور، کاهش خام فروشی، سهم بازار و سود را بشکنیم و سال ۹۷ براساس این استراتژی پیش رفتیم و فروش مقداری انواع روغن موتور حدود ۳۰ درصد و فروش مبلغی کل ۶۵ درصد نسبت به سال ۹۶ افزایش یافت.
وی درباره برنامههای سال ۹۷ گفت: در آغاز سال ۱۳۹۷ و با تداوم برنامههای بهثمر نشسته در سالهای گذشته و بر اساس برنامه استراتژی ۱۴۰۴ شرکت نفت ایرانول، تلاش مدیریت شرکت، ایجاد ارزش افزوده و استفاده بهینه از داراییهای شرکت و تبدیل داراییهای کم بازده و در نتیجه افزایش سهم بازار داخلی در روغنهای موتوری و صنعتی، ساماندهی فعالیتها و تولید براساس استانداردهای متعارف صنعت و دریافت تاییدیههای اجباری و تشویقی، توجه به تولیدات با ارزش افزوده بالاتر و در نهایت سودآوری حداکثری برای ذینفعان شرکت بود. مهندس اسحاقی تصریح کرد: براساس استراتژی تدوین شده ایرانول ۱۰ طرح توسعهای را باید تا ۱۴۰۰ به انجام برسانیم، این ۱۰ پروژه از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۰ باید به بهرهبرداری برسند که خوشبختانه با برنامه زمانبندی انجام شده ۵ پروژه آن از محل افزایش سرمایه است که تاکنون پایانه صادراتی ایرانول دربندر امام خمینی(ره)، تولید روغن موتور در آبادان پس از ۳۶ سال، کولینگ تاور آبادان، خط ریلی حمل محصولات از پالایشگاه تهران تا ماهشهر راهاندازی شده است و بقیه جزء برنامههای شرکت است.
وی اضافه کرد: پروژه افزایش راندمان واحد موم زدایی (فاز یک)، پروژه افزایش راندمان واحد موم زدایی ( فاز دوم)، احداث واحد تولید بخار پالایشگاه تهران، پروژه ساختمان جدید اداری، پروژه احداث واحد بخار پالایشگاه آبادان مابقی پروژههایی هستند که در راستای توسعه شرکت نفت ایرانول به بهرهبرداری خواهند رسید. مهندس اسحاقی در مورد پایانه صادراتی ایرانول که در سال ۹۷ راهاندازی شد، گفت: پایانه صادراتی شرکت نفت ایرانول در بندرامام خمینی(ره) با ظرفیت مخازن ۲۵ هزار تنی دارای هشت مخزن است که سه مخزن آن (۵ هزار تنی) برای فرآوردههای سنگین، چهار مخزن (۲۵۰۰ تنی) برای انواع روغن پایه و یک مخزن آب آتش نشانی است و با سرمایهگذاری حدود ۶۰۰ میلیارد ریال و با ارزش روز حدود ۲۵۰۰ میلیارد ریالی افتتاح شد. با بهرهبرداری از این پروژه علاوه بر ایجاد اشتغال، کمک شایانی به کاهش هزینهها و افزایش امکانات رقابتی و صادراتی ایرانول نیز خواهد شد.
وی تاکید کرد: تاکنون شرکت نفت ایرانول 10 هزار تن مخزن استیجاری در اختیار داشت که سالانه حدود 150 میلیارد ریال (البته با قیمت دلار ۳۸۵۰ تومانی)اجاره این مخازن را پرداخت میکرد که با بهرهبرداری از این پایانه صادراتی ذخیره محصولات صادراتی به ۲ و نیم برابر افزایش یافت و امکان رقابت و سود بیشتر را در زمانهای مختلف فراهم میکند. وی افزود: همزمان با افتتاح پایانه صادراتی شرکت نفت ایرانول بهرهبرداری از خط ریلی انتقال محصولات صادراتی از پالایشگاه تهران به پایانه صادراتی در بندر امام خمینی(ره) آغاز و با بهرهبرداری از این پروژه علاوه بر امنیت بیشتر حمل و نقل ریلی، هزینهها نیز کاهش مییابد. مهندس اسحاقی در ادامه درمورد تولید محصولات جدید در ایرانول طی سال ۹۷ گفت: ایرانول در راستای افزایش کیفیت و تکمیل سبد کالای این شرکت، در سال گذشته، سال حمایت از کالای ایرانی، چهار محصول جدید به بازار عرضه کرد که این چهار روغن موتور علاوه بر بالاترین سطح کیفی روز دنیا، تاییدیههای مرسدس بنز و رنو را دارد.
مهندس اسحاقی در توضیح این محصولات گفت: روغن موتور سوپر رونیا با سطح کیفیSN و گرید ۵W۳۰ مناسب برای تمامی خودروهای خارجی در ایران، سوپر رونیا هیبریدی که برای نخستین بار تولید شده و دارای سطح کیفی SN و گرانروی ۰W۲۰ است، مناسب برای تمامی خودروهای هیبریدی، سوپر رویال با سطح کیفی SM و گرید ۵W۴۰ که حتی برای ونهای دیزلی نیز مناسب است و سینتیوم نیز محصول مشترک ایرانول و پتروناس با سطح کیفی SN و گرانروی۵W۳۰ است که به بازار عرضه شد. وی افزود: همچنین روغن «موتورو» ویژه موتورسیکلتهای چهار زمانه که دارای سطح کیفی API SL استاندارد JASO- MA ژاپن است، تولید و همزمان با برگزاری جشن چهلمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در پالایشگاه تهران ایرانول از این محصول رونمایی شد.
مهندس اسحاقی در مورد صادرات نیز گفت: به منظور بالا بردن سوددهی شرکت با تبدیل روغن پایه صادراتی به محصول نهایی و صادرات آن (صادرات محصول به هفت کشور) در سال ۹۵ و تداوم آن در سال ۹۶ ضمن جلوگیری از خام فروشی محصولات شرکت، سودآوری شرکت تضمین شد و همچنین ورود شرکت ایرانول به بازار فروش محصولات نهایی تضمین شد. با تداوم این سیاست، در نیمه دوم سال ۱۳۹۵ تولید محصولات نهایی به حداکثر مقدار خود در طول حیات شرکت نفت ایرانول رسید و در نهایت در سال ۱۳۹۵ مقدار تولید محصول نهایی مظروف به بیش از ۱۵۰ هزار مترمکعب رسید و مقدار روغن پایه صادراتی در کمترین حد خود قرار گرفت. این موضوع ضمن افزایش سودآوری شرکت، رابطه مستقیم با افزایش سهم بازار شرکت در سال ۱۳۹۵، ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ داشته است.
وی افزود: با تداوم این روند در سال ۱۳۹۶ و ادامه آن در سال ۱۳۹۷ مقدار تولید محصول نهایی در شرکت، ضمن پیشی گرفتن عملکرد نسبت به بودجه در نیمه اول سال ۱۳۹۷، سودآوری شرکت در درازمدت تضمین شد؛ اثر عینی این موضوع در گزارش ششماهه سازمان صنعت، معدن و تجارت و ارائه آمار پیشی گرفتن شرکت نفت ایرانول در بخشهای مختلف توزیع و تولید آشکار و بر اساس این گزارش، سهم بازار روغن خودرویی شرکت با عبور از ۲۷ درصد، به مرز ۳۰ درصد بهعنوان بالاترین سهم شرکت از زمان تاسیس خود رسید. وی همچنین در پاسخ به کاهش خام فروشی بیس اویل (روغن پایه) گفت: میزان صادرات بیس اویل را از ۱۴۰ هزار تن سال ۹۴ به ۳۰ هزار تن در سال گذشته کاهش دادیم و این مهر تاییدی بر افزایش فروش انواع روغن موتور و سهم بازار ایرانول است.
مهندس اسحاقی در ادامه در مورد اقدامات و برنامهها در پالایشگاه آبادان نیز گفت: ما در پالایشگاه آبادان حدود ۳۰۰ پروژه از راهاندازی بخشها و واحدهای مختلف و آزمایشگاه، بازسازی و تعمیرات اساسی انجام دادیم. بهعنوان مثال تعویض پارچه فیلترهای واحد MEK پالایشگاه آبادان برای اولین بار پس از تاسیس شرکت، تعمیرات اساسی برجهای واحد FEU و واحد MDU در بهار سال ۱۳۹۷ را اجرا کردیم که خوشبختانه این پروژهها در بهبود وضعیت آن موثر بوده است. در پالایشگاه آبادان به دلیل اینکه حدود ۸۰ سال از عمر آن میگذرد بازسازیهای لازم انجام شده و خوشبختانه نتایج آن بسیار خوب بود.
مدیرعامل شرکت نفت ایرانول در ادامه از انجام موفقیتآمیز اورهال (تعمیرات اساسی) تمام واحدهای پالایشگاه روغنسازی ایرانول آبادان پس از ۲۰ سال در سال رونق تولید با هدف افزایش تولید خبر داد و گفت: این تعمیرات اساسی و نوسازی پالایشگاه آبادان در تولید و فروش محصولات جانبی و محصولات نهایی تاثیر بسزایی دارد و و ضمن صرفهجویی میلیونها تومان منجر به افزایش تولید نیز خواهد شد.وی در ادامه در مورد استقلال یوتیلیتی در پالایشگاه تهران و آبادان نیز خاطرنشان کرد: در تهران و آبادان وابستگی کامل در زمینه تامین آب، برق، گاز و بخار به پالایشگاه نفت تهران و پالایشگاه آبادان داشتیم که این امر هزینههای زیادی را به ما تحمیل میکرد و برخی مواقع چند برابر قیمت رایج پرداخت میکردیم.
مهندس اسحاقی افزود: برای این منظور برق پالایشگاه تهران به شبکه برق شهری وصل شد و با این اقدام هزینههای برق از ۱۰ میلیارد تومان در سال به ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کاهش یافت. این کار در مجتمع مظروفسازی ایرانول هم انجام شد. همچنین با اجرای پروژهای مستقل، گاز شهری نیز وصل شدکه این موضوع باعث قطع وابستگی گردید. بحث بخار و آب هم جزء پروژههایی است که اگر بخواهیم هزینههای خود را کاهش دهیم، باید وابستگی به آن را از پالایشگاهها جدا کنیم و جزء ۱۰ پروژه مهم شرکت است.
مهندس اسحاقی همچنین تصریحکرد: سامانه شناسایی تامینکنندگان و پیمانکاران شرکت نفت ایرانول در بهمن ماه ۹۷ به منظور شفافسازی، حذف واسطهها و مستندسازی به آدرس www.iranol.ir رونمایی و راهاندازی شد. مدیرعامل شرکت نفت ایرانول افزایش ۱۰ پلهای ایرانول در بین ۱۰۰ شرکت برتر از رتبه ۹۷ به ۸۷ و فروش انواع روغن موتور از ۱۱۰ میلیون لیتر سال ۹۴ به ۱۷۰ میلیون لیتر در سال ۹۷، افزایش سهم بازار ایرانول از ۱۹ درصد سال ۹۳ به بیش از ۳۰ در سال ۹۷ و بهرهبرداری از ۵ پروژه مهم ایرانول را از مهمترین اقدامات سالهای اخیر ذکر کرد. وی عرضه سه محصول جدید یورو دیزلی، دو مدل ضدیخ و روغن جعبهدنده جدید و افزایش ۱۰ درصدی فروش انواع روغن موتور را براساس استراتژی شرکت از برنامههای مهم ایرانول دانست و پیشبینی کرد فروش شرکت نسبت به سال گذشته دو برابر شود.
پیام هیاتمدیره
حمد بیکران خداوند رحمان را که همواره از او یاری میطلبیم و مصلحت خویش را در صلاح او میدانیم. با وجود شرایط دشوار و سخت سال گذشته و با استعانت و یاری خداوند و همدلی و تبادل اندیشه هیاتمدیره و مدیران و تلاش و کوشش مضاعف کارکنان و همچنین حمایتهای سهامداران محترم اصلی شرکت موفق به دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده گشتیم تا پاسخگویی حمایتها و اعتماد سهامداران محترم باشیم و رسالت خود را مقابل کلیه ذینفعان به نحو مطلوب به انجام برسانیم. هیاتمدیره امیدوار است با عنایت ایزد یکتا، حمایت سهامداران و پشتکار کارکنان خود بتواند در سال پیش رو که از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «رونق تولید» نامگذاری شده است، پیشرفت و شکوفایی اقتصادی هر چه بهتر برای شرکت فراهم گردد.
مرور کلی عملکرد شرکت، میزان دستیابی به اهداف تعیین شده و دستاوردهای مهم
* افزایش سهم بازار شرکت نفت ایرانول در بازار داخلی مبتنی بر استراتژی شرکت
* آغاز بهرهبرداری پروژه مخازن ماهشهر در سال ۹۷
* راهاندازی سامانه شناسایی تامینکنندگان و پیمانکاران به منظور شفافسازی و مستندسازی
* تولید محصولات جدید موتوری در بستهبندی متفاوت
* صعود ۱۰ رتبهای در میان ۱۰۰ شرکت برتر ایران در سال ۹۷
* استقرار مدیریت ریسک در سازمان از طریق تقویت کمیته ریسک
* پیادهسازی نظام پیشنهادها در سازمان
عملکرد شرکت در جوانب مختلف بهشرح ذیل است:
*مقدار فروش شرکت در سال۱۳۹۷ معادل ۵۸۵هزار و ۱۸۵ مترمکعب انواع محصولات بوده که نسبت به سال قبل ۳ درصد افزایش و ۹۵ درصد بودجه سال را پوشش داده است.
*مبلغ کل فروش شرکت در سال ۱۳۹۷، ۲۰.۹۱۹.۳۸۱ میلیون ریال است که ۶۲ درصد نسبت به سال ۱۳۹۶ افزایش و ۱۲۸ درصد بودجه سال را پوشش داده است.
* مبلغ سود خالص بعد از کسر مالیات سال ۱۳۹۷ برابر ۳.۲۴۵.۸۷۱ میلیون ریال بوده که ۵۴ درصد نسبت به سال۱۳۹۶ افزایش و نسبت به بودجه مصوب سال ۱۳۹۷ نیز ۴۲ درصد افزایش داشته است که علت عمده آن افزایش ریالی مبلغ فروش و تغییر سیاستهای فروش بخصوص افزایش فروش روغنهای نهایی و کاهش خام فروشی میباشد.
*مقدار صادرات شرکت در سال ۱۳۹۷ معادل ۱۰۰هزار و ۵۷۵ مترمکعب بوده که نسبت به سال قبل ۶۳ درصد کاهش داشته و مبلغ صادرات در سال ۱۳۹۷ معادل ۳.۳۸۲.۷۶۴ میلیون ریال است که نسبت به سال قبل ۲۲ درصد کاهش یافته است.
تقدیرنامهها، گواهینامه طی سال۱۳۹۷
شرکت نفت ایرانول در راستای حضور موثر در بازار داخل کشور و بازارهای منطقهای و جهانی با فرآوری و عرضه انواع روانکار مطابق با استانداردهای بینالمللی کیفیتی و بهرهگیری از دانش و فناوریهای نوین، حفظ ثبات کیفیت در محصولات و کسب رضایت مشتریان، تلاشهای مستمری را پیگیری مینماید. استقرار سیستم مدیریت یکپارچه و اخذ تاییدیه شرکتهای معتبر جهانی در زمینه ساخت تجهیزات و قطعات برای روغنهای خودرو (OEM) اعم از بنزینی، دیزلی و روغن دنده خودرو، موید این مطلب میباشد. مهمترین فعالیتهای این مجموعه در موارد فوق عبارتند از:
• گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت کیفیت صنعت خودرو IATF ۱۶۹۴۹:۲۰۱۶ ( DQS )
• گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت کیفیت (ISO ۹۰۰۱:۲۰۱۵ ( DQS
• گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت کیفیت (ISO ۹۰۰۱:۲۰۱۵ ( IQNET
• گواهینامه استاندارد مدیریت کیفیت در صنایع نفت گاز و پتروشیمی (ISO/ TS ۲۹۰۰۱:۲۰۱۰ ( SGS
• گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی(OHSAS ۱۸۰۰۱:۲۰۰۷ ( SGS
• گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی(ISO ۱۴۰۰۱:۲۰۱۵ ( SGS
• گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت آزمایشگاههای اندازهگیری (گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه (NACI )
• تاییدیه شرکت VOITH برای روغنهای دنده خودرو
• تاییدیه VOLVOبرای روغنهای موتور دیزلی.
• تاییدیه MAN برای روغنهای موتور دیزلی.
• تاییدیه MTU برای روغنهای موتور دیزلی.
برنامههای سال آتی شرکت
نگاه کلان مدیریت شرکت نفت ایرانول افزایش تولید و فروش محصولات نهایی و کاهش خام فروشی میباشد هرچند در شرایط مقطعی ممکن است سود بیشتری برای شرکت ایجاد کند. اما بین کسب سود بیشتر در کوتاهمدت از طریق خامفروشی بیشتر و افزایش سود بلندمدت سازمان با تمرکز بر فعالیتهای عملیاتی و ایجاد درآمد برای بلند مدت بهطور آهسته و مستمر را انتخاب و دستیابی به اهداف بلندمدت خود در سالهای آینده را تضمین نموده است و پیادهسازی چندین طرح توسعهای تا سال ۱۴۰۴ از قبیل طرح روغنزدایی از اسلاک وکس جهت افزایش بهرهوری و کیفیت محصولات و ساخت مخازن پایانه صادراتی در جهت مدیریت بهتر در عرضه و اعمال سیاستهای فروش در بازار جهانی میتواند نمونهای از اراده راسخ شرکت نفت ایرانول در تصاحب سهم بازار و جایگاه رقابتی در آینده براساس سند استراتژی شرکت نفت ایرانول درافق ۱۴۰۴ باشد.
توسعه و نوسازی:
با عنایت به مطالعات انجام شده و بر اساس استراتژی تدوین شده در این مطالعه، شرکت نفت ایرانول برای تسریع در انجام فرایندهای اساسی انجام شده در افق ۱۴۰۴ و به منظور افزایش توان رقابتی و تداوم تولید و فروش خود اقدامات اجرایی (initiative) تعریف شده را با جدیت ادامه خواهد داد که عمده این اقدامات شامل موارد ذیل است:
حوزههای سازمانی:
*پیادهسازی استقرار و پایش اجرایی برنامه استراتژیک شرکت از طریق نرمافزار
*- ارائه محصولات شرکت در بورس کالا
*-انتقال نماد شرکت از فرابورس به تابلوی بورس
*- استقرار مدیریت ریسک در سازمان از طریق تقویت کمیته ریسک
*- استقرار سیستمهای مراقبتی EFQM در جهت تعالی سازمان
*- انجام ممیزیهای مراقبتی دورهای
*- پیادهسازی نظام پیشنهادات در سازمان
*- پیگیری همافزایی در کل مجموعه شستا
فرآیندهای عملیاتی:
*- تکمیل پروژههای تعریف شده در پالایشگاه آبادان جهت استفاده از توانمندیهای بالقوه این مرکز
*-تکمیل فازهای طرح Dewaxing&Deoling در پالایشگاه روغنسازی تهران
*- تکمیل پروژههای مستقلسازی یوتیلیتی در مراکز تولیدی شرکت
*- تکمیل چرخه تامین ملزومات بستهبندی از طریق درونیسازی فعالیتها یا کسب صندلیهای مدیریتی
*- رشد عمودی در شرکت همزمان با خروج انتخابی و جلوگیری از رشد افقی
حوزه فروش:
*-معرفی محصولات جدید با توجه به تغییرات بازار مصرف
*-اخذ گواهینامههای استاندارد از مراجع بینالمللی معتبر
*-عرضه محصولات به مصرفکنندگان نهایی از طریق راهاندازی و تکمیل سیستم توزیع مویرگی
*- تغییر سیاستهای فروش متناسب با تغییرات فضای کسب و کار و شرایط بازار
*- تغییر نگرش در نحوه تبلیغات وتعریف برنامه راهبردی تبلیغات
*- راهاندازی سیستم CRM
ارسال نظر