موجودی نفت تجاری آمریکا بر خلاف انتظارات، افزایشی گزارش شد
فشار تقاضا بر طلای سیاه
بازار سهام
چهارمین رشد متوالی دماسنج بورس
شاخص کل بورس تهران طی معاملات آخرین روز کاری هفته و در ادامه قلهنوردیهای خود حدود ۲/ ۱ درصد رشد کرد و در اوج تاریخی جدید ۲۳۳ هزار و ۳۵۳ واحدی ایستاد. در چهارمین روز متوالی افزایشی دماسنج بورس قیمتها به خصوص در گروههای غیر کالایی به رشد پرشتاب خود ادامه دادند. دیروز ۳۳ صنعت از صنایع ۳۸گانه بورسی سبزپوش شدند. از مشخصات بارز معاملات دیروز بازگشت محور تقاضا روی سهام بانکی با کشف نرخ مبنای تسعیر داراییهای ارزی بود. با انتشار صورتهای مالی بانکهای تجارت و صادرات روی سامانه کدال مشخص شد نرخ دلار ۸۶۰۰ تومانی (نرخ دلار نیمایی در سال گذشته) برای تسعیر داراییهای ارزی بانکها اعمال خواهد شد. در همین راستا جبهه قدرتمندی از تقاضا در گروه بانکی تشکیل شد و نماد بانک ملت در رده دوم نمادهای موثر بر شاخص کل قرار گرفت.
بازار ارز
زیگزاگ دلار در مرز روانی
هر دلار آمریکا در معاملات چهارشنبه 80 تومان افزایش قیمت پیدا کرد و راس ساعت ۴ بعد از ظهر به بهای ۱۳ هزار و ۵۰ تومان به فروش رسید. پس از اتمام روز دوشنبه فرکانس دلار محدود شده است و این ارز در معاملات دیروز در بازه محدود ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومانی تا ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومانی نوسان کرد. با توجه به ابهام حاکم بر فضای بازار کمتر معاملهگری حاضر به خرید و فروش است و اکثر نوسانگیران منتظر دریافت اطلاعات بیشتری برای ورود به معاملات هستند. شاید مشخص شدن دلایل سفر نخستوزیر ژاپن به کشورمان و نتایج گفتوگوی ایشان با مقامات ایرانی بتواند سمت و سوی دلار در روزهای آتی را مشخص کند. با این حال عبور نرخ ارز از مرز روانی و خروج از کانال ۱۲ هزار تومانی نشانهای است که افزایشیهای بازار را برای روزهای آینده امیدوار کرده است.
بازار سکه
دو اهرم رشد سکه
ساعت 16 روز چهارشنبه هر سکه طرح جدید به بهای 4 میلیون و 520 هزار تومان به فروش رسید که این قیمت 30 هزار تومان بیشتر از روز سهشنبه است. رشد 67/ 0 دیروز سکه مرهون افزایش توامان ارزش شاخص ارزی کشور و اونس طلا در بازار جهانی بود. افزایش ریسکهای اقتصادی به واسطه مکدر شدن چشمانداز مذاکرات تجاری چین و آمریکا بهای هر اونس از فلز زرد را تا ۱۳۳۶ دلار افزایش داد. از سمت دیگر در فضای مبهم بازار ارزی کشور قیمت دلار با رشد ۶/ ۰ درصدی به بالای مرز روانی ۱۳ هزار تومانی بازگشت. نتایج سفر شینزو آبه بهکشورمان میتواند روی روند روزهای آتی قیمت سکه اثرگذار باشد. در صورت دریافت پالسهای مثبت سیاسی سطوح قیمتی پایینتر دور از ذهن نخواهد بود، در عین حال اخبار نامساعد میتواند به رشد دیروز سکه شتاب بیشتری دهد.
بازار طلای جهانی
بازگشت طلا از کف هفتگی
هر اونس طلا در بازار جهانی طی معاملات روز قبل 14 دلار افزایش قیمت یافت و ساعت 16 به بهای 1336 دلار به فروش رفت. افزایش تنشهای تجاری بین چین و آمریکا کماکان مهمترین عامل کاهش تمایل ریسکپذیری بین معاملهگران و افزایش اقبال به سمت پناهگاههای امن سرمایه از جمله طلا محسوب میشود. با بالا رفتن سطح ریسکهای سرمایهگذاری جریان نقدینگی به سمت داراییهای امن حرکت کرده تا از گزند نوسان قیمتی در امان بماند. سهشنبهشب دونالد ترامپ تداوم مذاکرات تجاری بین پکن و واشنگتن را منوط به پذیرش ۵ شرط از طرف چین کرد. از طرف دیگر سخنگوی وزارت امور خارجه چین صبح سهشنبه در بیانیهای ضمن اعلام تمایل این کشور به ادامه گفتوگوها افزود در صورتی که آمریکا به اقدامات تنشآفرین خود ادامه دهد، چین پاسخی قاطع خواهد داد.
بازار اوراق مسکن
طلسم «تسه 9610» در خرداد
اوراق تسهیلات مسکن دی ماه ۹۶ «تسه۹۶۱۰» طی جلسه معاملاتی روز گذشته تنها ۰۱/ ۰ درصد رشد کرد و به قیمت ۴۹ هزار و ۴۲۴ تومان به فروش رفت. سایر سررسیدهای وام مسکن شرایط متفاوتی را تجربه کردند، برخی صعودی شدند و دستهای دیگر به اصلاح قیمت پرداختند. با این حال ویژگی مشترک عموم آنها (به غیر از ۲ مورد) قرار گرفتن قیمت در کانال ۴۹ هزار تومانی بود. با وجود گذشت ۲۲ روز از خرداد «تسه۹۶۱۰» هنوز نتوانسته است به بالای مرز ۵۰ هزار تومانی صعود کند و در اکثر روزها در کانال ۴۹ هزار تومانی به کار خود پایان داده است. شرایط نامناسب در بازار مسکن فشار را بر اوراق تسهیلات مسکن افزایش داده است. رشد بیپروای قیمت آپارتمان در کنار افت حجم معاملات و ثابت ماندن سقف وام «تسهها» از جمله دلایل رکود بازار مسکن ارزیابی میشود.
بازار نفت
طلای سیاه در آستانه کف 5 ماهه
هر بشکه نفت خام آمریکا «WTI» طی معاملات روز قبل ۲ دلار کاهش یافت و به سطح ۸/ ۵۱ دلار رسید. افزایش مناقشات تجاری بین چین و آمریکا و مکدر شدن چشمانداز تقاضا فشار را بر طلای سیاه بیشتر کرد و منجر به افت قیمت این ماده ارزشمند شد. شرایط برای دستیابی به توافق تجاری بین پکن و واشنگتن روز به روز پیچیدهتر میشود و رشد اقتصادی چین به عنوان بزرگترین مصرفکننده نفت جهان را تحت تاثیر قرار میدهد. از سمت دیگر اداره انرژی آمریکا در تازهترین گزارش خود تخمین رشد تقاضای روزانه نفت در سال۲۰۱۹ را ۱۶۰ هزار بشکه کاهش داد و به سطح ۲۲/ ۱ میلیون بشکه رساند. موسسه نفت آمریکا نیز گزارش داد سطح موجودی تجاری نفت این کشور طی هفته قبل برخلاف انتظار کاهش ۴۸۱ هزار بشکهای، ۹/ ۴ میلیون بشکه افزایش یافته که نشان از ضعف تقاضا است.
ارسال نظر