بازار سهام

اصلاح بورس با شناسایی سود

با پایان جلسه معاملاتی سه‌شنبه شاخص کل بازار سهام با افت اندک ۳/ ۰ درصدی به سطح ۱۶۵ هزار و ۷۰۲ واحد رسید. برطرف شدن نگرانی‌ها از جنگ تجاری و بالا رفتن قیمت نفت و فلزات در بازار جهانی در دو روز ابتدایی هفته باعث صعود ۴ درصدی شاخص کل بازار سهام شد. این روند در شروع کاری دیروز نیز ادامه یافت اما رشد قیمت اکثر سهم‌ها باعث شد بسیاری از فعالان بورس به منظور حفظ بازده کسب شده از ریسک‌ها و خرید مجدد سهم در قیمت‌های پایین‌تر، مجددا به فروش اقدام کنند. تقویت سمت عرضه در کنار تضعیف تقاضا باعث شد ارزش سهام وارد محدوده منفی شود و شاخص کل تنزل یابد. ارزش معاملات خرد بازار بورس با حذف بلوک و اوراق ۳۵۷ میلیارد تومان بود که در این بین ۳۸ میلیارد تومان از سرمایه‌داران حقیقی به فعالان حقوقی انتقال یافت.

31-01

 

بازار ارز

نوسان ارز تحت کنترل بازارساز

ساعت ۱۶ روز گذشته هر دلار آمریکا با کاهش ۱۵۰ تومانی به قیمت ۱۱ هزار و ۳۵۰ تومان معامله شد. شاخص ارزی کشور در دومین روز متوالی نزولی خود، افت ۳/ ۱ درصدی را ثبت کرد. عرضه ادامه‌دار دلار توسط بازارساز با قیمت نزدیک به بازار به کم‌نوسانی نرخ دلار انجامیده است. به عقیده بعضی از فعالان بازار، ائتلاف دیروز بازارساز با برخی صرافی‌های منتخب دلیل اصلی کم‌نوسانی بازار ارز محسوب می‌شود که در سایه آن نرخ دلار به سطوح پایین‌تر هدایت شد. در برابر این ائتلاف، فعالیت دلالان و تقاضای افراد عادی قرار داشت که از توانایی کافی برای مقاومت در برابر بازارساز بهره‌مند نبودند. برخوردهای امنیتی طی روزهای گذشته منجر به دستگیری تعداد قابل ملاحظه‌ای از دلالان ارزی شد که به نوبه خود به کاهش قابل ملاحظه فعالیت‌های سفته‌بازانه و به تبع آن روند کاهشی ارز انجامید.

31-02

 

بازار سکه

اهرم رشد طلای جهانی بر قیمت سکه

ساعت 16 سه‌شنبه هر سکه طرح جدید بدون تغییر نسبت به روز ماقبل به قیمت 3 میلیون و 760 هزار تومان مبادله شد. بر خلاف روند روزهای گذشته نوسان نرخ ارز بر بازار سکه تاثیرگذار نبود. روز گذشته با اینکه نرخ ارز روند کاهشی را پیمود، رشد نزدیک به یک درصدی بهای طلای جهانی به عنوان سدی در برابر کاهش بهای سکه عمل کرد. دیروز بازار سکه از فعالیت خود کاست و سکه‌بازان با این تصور که دلار به کف قیمت خود رسیده است، موقعیت فروش به خود نگرفتند. به عقیده این دسته از فعالان سکه، تغییرات دلار نسبت به روند نوسان اونس در بازار جهانی  بر بازار سکه تاثیرگذار‌تر است. اما زمانی که دیدند دلار به سطوح بالاتر بازنگشت در ساعات پایانی فروش سکه را افزایش دادند. این موضوع می‌تواند قیمت بازگشایی سکه در روز چهارشنبه را تحت تاثیر قرار دهد.

31-03

 

بازار طلای جهانی

رسیدن طلا به اوج یک و نیم ماهه

ساعت 16 روز گذشته هر اونس طلای جهانی با رشد 8/ 0 درصدی به قیمت 1239 دلار مبادله شد. رشد چشمگیر نرخ طلا، قیمت این فلز گرانبها را به اوج 6 هفته‌ای رساند. آتش‌بس جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا در نشست گروه ۲۰ و تعیین مدت ۹۰ روزه برای رسیدن به توافق تجاری بین دو کشور طلا را صعودی کرد. پایان جنگ تجاری با کمک به رشد اقتصاد جهانی، از کاهش شاخص دلار حمایت کرد و ارزش این شاخص را به کف هفتگی خود تنزل داد. توافق تجاری به حدی بر شاخص دلار اثر گذاشت که حتی گزارش مثبت شاخص خرید مدیران صنعتی آمریکا در ماه گذشته میلادی نیز نتوانست این شاخص را صعودی کند. با کاهش شاخص دلار بر جذابیت بازار طلای جهانی افزوده می‌شود، به این صورت که افزایش قدرت خرید صاحبان ارزهای غیر‌دلاری به رشد تقاضای فلز زرد می‌انجامد.

31-04

 

بازار اوراق مسکن

تداوم رشد اوراق مسکن

روز گذشته اوراق تسهیلات مسکن اسفند 95 (تسه9512) ضمن رشد 2100 تومانی به قیمت 56 هزار و 369 تومان معامله شد. صعود اوراق مسکن در هفته جاری ادامه دارد و رشد 4 درصدی سه‌شنبه باعث شد ریزش هفته قبل جبران شود و سطح بهای تسه9512 به ابتدای هفته گذشته بازگردد. سایر تسه‌ها هم روز مثبتی را در معاملات ثبت کردند. به‌نظر می‌رسد زمزمه‌های دو برابر شدن وام مسکن از لحاظ روانی بر بازار این سررسیدها اثر گذاشته و آنها را به مدار صعودی بازگردانده است. رکود تورمی بازار مسکن باعث سرکوب قیمت‌ این اوراق در ماه‌های اخیر شده است. جهش قیمت ارز و سکه به بازار مسکن نیز سرایت کرد و با رشد دوبرابری قیمت، مسکن تورم را بر این بازار حاکم کرد. سودآوری بازارهای موازی در کنار کاهش قدرت خرید نیز باعث تشدید رکود معاملات مسکن شده است.

31-05

 

بازار نفت

سرانجام بهای نفت در تقابل اوپک-آمریکا

هر بشکه نفت خام آمریکا ساعت ۱۶ روز گذشته با رشد ۷/ ۱ درصدی به قیمت ۹/ ۵۳ دلار معامله شد. احتمال کاهش سطح تولید نفت اوپک با نزدیک شدن به نشست روز پنج‌شنبه این سازمان در وین طلای سیاه را از کف سالانه جدا کرده و به مدار صعودی بازگردانده است. روسیه از همکاری خود با کشورهای عضو اوپک حول کاهش تولید خبر داده است. تولید نفت کانادا نیز تا سال ۲۰۱۹ روند نزولی را تجربه خواهد کرد. موارد مذکور از مجرای انقباض عرضه به رشد قیمت نفت کمک خواهند کرد. حال تنها آمریکاست که بر کاهش قیمت نفت اصرار می‌ورزد. تولید روزانه ایالت تگزاس آمریکا با رسیدن به سطح ۷/ ۴ میلیون بشکه از عراق به عنوان دومین صادرکننده نفت اوپک پیشی گرفته است. افزایش متوالی ذخایر نفتی طی دوماه اخیر ضمن نگرانی از مازاد تولید به ریزش بهای نفت منجر شد.

31-06