نگران تأمین گوشت قرمز نباشید
علیرضا رفیعی پور در آئین افتتاح ساختمان اداره کل دامپزشکی استان مازندران با اشاره به افزایش واردات گوشت قرمز تاکید کرد: واردات گوشت قرمز در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۳۷ درصد افزایش داشته است.
*واردات بیش از ۲۴۰ هزار تنی گوشت قرمز تا پایان سال جاری
رفیعی پور، مقدار واردات گوشت قرمز در سال گذشته را ۱۴۰ هزار تن اعلام و خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۱۴۵ هزار تن واردات به ثبت رسیده و انتظار داریم این رقم تا پایان سال جاری به بیش از ۲۴۰ هزار تن افزایش یابد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه در سال گذشته واردات گوشت قرمز تنها از آمریکا جنوبی و مشخصاً کشور برزیل انجام میشد، تصریح کرد: در سال جاری توانستیم از ۵ قاره دنیا گوشت قرمز وارد کنیم و در مجموع محدودیتی برای واردات گوشت قرمز وجود ندارد.
وی میزان گوشت وارداتی در سال جاری را مازاد بر نیاز فعلی کشور دانست و اظهار کرد: نیاز کشور در حال حاضر نهایتاً ۱۵۰ هزار تن بوده که این مقدار محقق شده است و با ثبت ۱۸۰ هزار تن مازاد این محصول مردم نباید نگرانی در مورد تأمین گوشت قرمز داشته باشند.
*کاهش حضور افراد سودجو برای خرید و قاچاق دام
رفیعی پور مبادی ورودی عرضه گوشت در سراسر کشور را تحت نظارت و پایش کارگزاران سازمان اعلام کرد و در رابطه با موضوع قاچاق فراوردههای دامی افزود: قطعاً قاچاق موضوعی نیست که بتوان ضریب آن را به صفر رساند ولی رصد حوزههای تولید، نشانگر کاهش حضور افراد سودجو برای خرید و قاچاق دام است.
رئیس سازمان دامپزشکی از مصوبه اخیر هیئت دولت با موضوع جا به جایی و حمل و نقل محصولات دامی خبر داد و گفت: قطع به یقین این دستورالعمل در حوزه مبارزه با افرادی که رفتار مخاطره آمیز در بحث دام و قاچاق آن دارند کمک شایانی کرده و دست آنان را بیش از پیش کوتاه خواهد کرد.
وی که در مراسم افتتاح ساختمان اداره کل دامپزشکی استان مازندران شرکت داشت، هزینه کل مراسم افتتاحیه سال جاری حوزه دامپزشکی در استانهای مختلف را ۹۲ میلیارد تومان برآورد و خاطرنشان کرد: ساختمان اداره کل دامپزشکی استان مازندران با رقمی معادل ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان امروز افتتاح شد.
* کنترل بیماریهای استراتژیک دام بین ۳۷ تا ۷۰ درصد
وی در ادامه با بیان اینکه طی یکسال و نیم گذشته در حوزه کنترل بیماریهای استراتژیک دام از جمله تب مالت، سیاه زخم، تب برفکی پی پی آر و طاعون، بین ۳۷ تا ۷۰ درصد کاهش کانونی را شاهد هستیم که این موفقیت قطعاً به افزایش تولید کمک خواهد کرد، یادآورشد: در سال ۹۴، اپیدمی تب برفکی کشور را درنوردید و آنفولانزای پرندگان نیز طی سالهای ۹۵ و ۹۶ خسارات میلیاردی به صنعت طیور کشور وارد کرد؛ با کنترل این دو بیماری مهم هم توانستیم به افزایش تولید کمک کنیم.
*از بین رفتن ۲۵ میلیون قطعه مرغ تخم گذار به دلیل آنفلوآنزا در سال گذشته
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: سال گذشته ۲۵ میلیون قطعه مرغ تخم گذار را به دلیل آنفولانزای پرندگان از دست دادیم، با کنترل این بیماری، در آینده نزدیک جز صادر کنندگان تخم مرغ قرار خواهیم گرفت.
*۹۰ درصد گوشت کشور تولید داخلی است
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۲ و نیم میلیون رأس دام در کشور ذبح شد که با کاهش ۱۰ درصدی، امسال شاهد ذبح ۱۱ میلیون رأس انواع دام هستیم، یادآور شد :۹۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود.
رفیعی پور با اشاره به اینکه تأمین ۹۷ درصد داروی دام، طیور و آبزیان با دانش و تکنولوژی ایرانی در کشور تولید میشود، افزود: ۹۵ درصد واکسنهای دامی نیز در داخل کشور تولید میشود.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد واکسن طیور در داخل تولید میشود، گفت: برای اولین بار واکسن ساز بخش خصوصی مجوز تولید گرفت و در آینده نزدیک در این زمینه خودکفا خواهیم شد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر