معاون اول رییس جمهور در این نشست با قدردانی از استقبال گرم و صمیمانه دولت و ملت سوریه از هیات عالی رتبه کشورمان گفت: امروز ایستادگی و مقاومت مردم سوریه در مقابله با تروریست ها به نتیجه رسیده است و ما پیروزی های اخیر شما در صحنه سیاسی و نظامی را تبریک می گوییم. 

دکتر جهانگیری ضمن اظهار امیدواری نسبت به محو کامل تروریست ها و نقش بر آب شدن نقشه های حامیان آنان تصریح کرد: جامعه جهانی و اروپایی ها بدانند اگر فداکاری دولت و مردم سوریه و هم پیمانان این کشور نبود امروز تروریست های داعشی که نماد خشونت، قتل،‌ وحشی گری و غارت بودند در منطقه دولت تشکیل داده و مشکلی بزرگ و لاینحل برای امنیت جهان می شدند.

وی افزود: ایران افتخار می کند در مبارزه با تروریست پیشگام و پیشتاز بوده است و پیروزی مردم و دولت سوریه را پیروزی خود می داند. 

 

دکتر جهانگیری با بیان اینکه جامعه جهانی باید بداند که امنیت در منطقه مرتبط با امنیت جهانی است، گفت: امروز که در این منطقه گام به گام به سمت امنیت پیش می رویم جهان نیز به سمت امن شدن پیش می رود و باید جامعه جهانی خشنود باشد و از پیشگامان آن قدرشناسی کند.

 

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در دوران بازسازی سوریه نیز در کنار دولت و ملت این کشور خواهد بود، گفت: برگزاری چهاردهمین اجلاس مشترک اقتصادی دو کشور حاوی این پیام است که سوریه وارد مرحله جدیدی شده و باید برای بازسازی این کشور تلاش شود. 

 

دکتر جهانگیری با بیان اینکه ایران در حوزه های مختلف آمادگی انجام کارهای جدی و مهم در سوریه دارد اظهار داشت: یکی از مهمترین موضوعات مسئله نظام بانکی و ارتباط مستقیم کارگزاری بانکهای دو کشور با سیستمی خارج از نظام سوئیفت است. در هیات عالی رتبه ما رییس کل بانک مرکزی نیز حضور دارد تا قبل از هر اقدامی مسائل بانکی را مرتفع کنیم و زمینه را برای توسعه فعالیت بخش خصوصی با یکدیگر فراهم کنیم. 

 

دکتر جهانگیری با تاکید بر تدوین همکاری ها به شکل بلند مدت و راهبردی گفت: فعالان اقتصادی باید مطمئن باشند که دو دولت برای حل مسائل و انجام توافق ها اراده جدی دارند. 

 

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه ایران در زمینه ساخت نیروگاه های برق از توانمند ترین کشورها در سطح منطقه و جهان است گفت: ما می توانیم همکار مطمئنی برای سوریه در ساخت نیروگاه باشیم. 

 

وی بر بازسازی زیرساخت های حمل و نقل جاده ای و ریلی در سوریه تاکید کرد و گفت: ایران آماده است در چارچوب توافقی سه جانبه میان سوریه ـ تهران و ایران خط ریل مشترک ایجاد کرده و همچنین با اتصال خلیج فارس به دریای مدیترانه جریان تجارت میان دو کشور را تقویت کند. 

 

معاون اول رییس جمهور بر تفاهم بر گسترش تجارت بخش خصوصی دو کشور از طریق تجارت آزاد تاکید کرد و آمادگی ایران برای همکاری های آموزشی و فنی در حوزه اکتشاف و بهره برداری از منابع نفت و گاز سوریه را اعلام کرد. 

 

دکتر جهانگیری با تاکید بر علاقمندی ایران برای تامین نیازهای دارویی سوریه، به علاقه مندی مردم ایران برای بازدید از اماکن زیارتی و تاریخی سوریه را یادآور شد و بر برنامه ریزی های دو جانبه در این خصوص تاکید کرد. 

وی در پایان این مذاکرات گفت: جمهوری اسلامی ایران علاقمند است در دوران بازسازی سوریه به این کشور کمک کند و سطح روابط اقتصادی خود را همچون مناسبات سیاسی ارتقا بخشد. قطعاً حضور هیات عالی رتبه ایرانی در دمشق حاوی این پیام است. 

 

نخست وزیر سوریه نیز در این جلسه با بیان خوش آمد به هیات ایرانی به نمایندگی از دولت و ملت سوریه گفت: این سفر پیام های زیادی دارد و سرآغازی برای روابط عمیق تر دو ملت دوست و برادر ایران و سوریه است. 

عماد خمیس با بیان اینکه این سفر در سایه تحولات اخیر بین المللی و تحریم های بی سابقه در حوزه اقتصادی علیه دو ملت انجام شده است، گفت: باید تلاش کنیم تا با کمک یکدیگر از موانع عبور نماییم. 

 

وی با قدردانی از کمک ها و حمایت های جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر گفت: پیروزی هایی که سوریه در برابر تروریست ها به دست آورد پیروزی همه منطقه محور مقاومت و دو کشور است. 

 

نخست وزیر سوریه با تاکید بر اینکه دولت و ملت سوریه با قدرت در برابر توطئه ها می ایستد و به آینده خود در سایه همکاری با کشورهای دوست امیدوار است ادامه داد: سفر هیات عالی رتبه ایرانی فرصتی برای گسترش روابط در همه زمینه ها است. ما برای بازسازی سوریه طرح های بسیاری داریم و خواستار همکاری با کشورهای دوست برای پیشبرد این برنامه ها هستیم. 

 

عماد خمیس با بیان اینکه فرصت های بسیاری برای سرمایه گذاری در سوریه وجود دارد گفت: دمشق پذیرای شرکت های دولتی و خصوصی ایران برای بازسازی زیرساخت ها،‌ تامین مسکن و انرژی است.

 

نخست وزیر سوریه گفت: براساس تاکید بشار اسد رییس جمهور سوریه اولویت اجرای طرح های بازسازی متعلق به شرکت های ایرانی است. 

 

وی با بیان اینکه ما برای تامین سالانه ۵۰۰ تا ۸۰۰ مگاوات برق نیازمند توسعه نیروگاهی هستیم گفت: ایران می تواند در این زمینه نقش بسزایی ایفا کند. 

 

نخست وزیر سوریه با بیان اینکه در زمینه تامین و بازسازی صدها هزار واحد مسکونی،‌ توسعه بنادر، کشاورزی و تلفن همراه فرصت های بسیاری برای همکاری میان دو کشور وجود دارد،‌ گفت: تلاش خواهیم کرد تا مشکلات شرکت های ایرانی که در سالهای گذشته در سوریه سرمایه گذاری کرده بودند را برطرف کنیم و حقوق همه آنها را تامین نماییم. 

وی گفت: تروریست زیرساخت ها و راه آهن سوریه را نابود کرد، در این زمینه برنامه داریم و اولویت بازسازی هزاران کیلومتر خط ریلی و جاده ای را به شرکت های ایرانی خواهیم داد. 

نخست وزیر سوریه با بیان اینکه دولت سوریه آماده ارائه تسهیلات به گردشگران دینی و سیاحتی ایرانی اظهار امیدواری کرد با استقرار کامل امنیت شاهد حضور بیش از پیش ایرانی ها در سوریه باشیم. 

 

عماد خمیس گفت: ما از هیات عالی رتبه ایرانی در وطن خودشان استقبال کرده ایم و می توانیم فعالیت هایمان را در حوزه انرژی، بانک و گمرک ارتقا دهیم. 

 

در این جلسه که وزرای نیرو، راه و شهرسازی، رییس کل بانک مرکزی، رییس سازمان حج و اوقاف، رییس قرارگاه خاتم الانبیاء حضور داشتند در خصوص بخش های مختلف تجاری و اقتصادی و نحوه حضور شرکت های ایرانی در حوزه بازسازی سوریه بحث و تبادل نظر شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.