چرا دچار کمبود ویتامین E میشویم؟
ویتامین E به طور طبیعی در طیف وسیعی از خوراکیها وجود دارد و در برخی از کشورها حتی بعضی از مواد غذایی با این ویتامین غنی میشوند تا به افزایش میزان دریافت آن در بدن کمک شود.
به همین دلیل ابتلا به کمبود ویتامین E شایع نیست مگر اینکه فرد دچار یک عارضه نهفته باشد. همچنین وجود دوز بالایی از این ویتامین خطر خونریزی را افزایش میدهد.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند در صورت وجود علائمی چون مشکل در راه رفتن و حفظ هماهنگی، درد یا ضعف ماهیچهای، اختلال بینایی و نداشتن حال عمومی خوب به پزشک مراجعه کنند.
در کنار مصرف مواد غذایی، مکملهایی هم وجود دارند که برای رفع کمبود ویتامین E مصرف میشوند. هرچند این مکملها عوارض جانبی دارند و بهتر است از رژیمهای غذایی حاوی خوراکی سرشار از ویتامین E استفاده شود.
از جمله خوراکیهای حاوی ویتامین E میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خشکبار و دانههایی از قبیل بادام، تخم آفتابگردان و بادام زمینی
- غلامت کامل
- روغنهای گیاهی بخصوص زیتون و آفتابگردان
- سبزیجات برگدار
- تخممرغ
- کیوی
- انبه
به گفته کارشناسان مکملهای ویتامین E میتوانند با داروهایی از جمله داروی ضد انعقاد، ضد پلاکت، سیمواستاتین (کاهنده چربی خون)، ویتامین B۳، داروهای شیمی درمانی و پرتو درمانی تداخل ایجاد کنند.
کمبود ویتامین E میتواند در نتیجه وجود یک بیماری نهفته باشد، بسیاری از بیماریها مانع از آن میشوند که بدن قادر به جذب چربی از جمله مواد مغذی محلول در چربی مانند ویتامین E از یک نوع عارضه ژنتیکی نادر به نام آتاکسی ناشی میشود. این بیماری بر کنترل ماهیچهها و هماهنگی آنها تاثیر میگذارد که اغلب کودکان ۵ تا ۱۵ ساله به آن دچار میشوند.
به گزارش هلث لاین، بلافاصله پس از تشخیص کمبود ویتامین E فرد باید تحت درمان قرار گیرد و اگر درمان آن به تعویق افتد علائم آن با گذشت زمان تشدید میشود و میتواند به مشکلات بیشتر منجر شده و بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر