شماره روزنامه ۶۰۵۸
|

  • ترامپ و معاونش آمریکا را به کدام سو می‏‏‌برند؟

    دنیای اقتصاد- گروه اقتصاد بین‌الملل: آمریکا در روزهای گذشته شاهد حوادثی غیرقابل ‌‌‌پیش‌بینی بود. اگر ضارب دونالد ترامپ تنها یک اینچ آن‌‌‌طرف‌‌‌تر را هدف قرار داده بود و اگر ترامپ سر خود را حرکت نداده بود، امروز او مرده بود. ترامپ در این ترور نافرجام آسیب جدی ندید و از منظر نشریه اکونومیست، بخت و اقبال از مسیرهای دیگر نیز با او همراه بود. در فلوریدا یک قاضی، در مورد یکی از محکم‌‌‌ترین پرونده‌‌‌های اتهامی علیه او، قرار منع تعقیب صادر کرد و رقیب ضعیف و ناتوان او، جو بایدن، به‌رغم اصرار دموکرات‌‌‌ها برای کناره‌‌‌گیری، همچنان به ماندن در رقابت ریاست‌جمهوری اصرار دارد.
  • نطق پذیرش نامزدی در میلواکی

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ پس از ترور نافرجامش در یک کارزار انتخاباتی در پنسلوانیا که به زخمی شدنش منجر شد، در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان در میلواکی سخنرانی کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، دونالد جی.ترامپ گردهمایی پرشور خود را در میلواکی با سخنرانی‌ای پایان داد که با تشریفات شروع شد، پرحاشیه شد و در پایان نیز قدرت خود را در داخل حزب جمهوری‌خواه نشان داد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده، در یک سخنرانی با پذیرش نامزدی خود در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان در میلواکی، این موضوع را مطرح کرد که «یک بار دیگر آمریکا را بزرگ کنیم.»
  • آپدیت آخرالزمانی

    دنیای‌اقتصاد: خطوط هوایی، بانک‌ها و پخش‌کننده‌های تلویزیونی از جمله شرکت‌هایی بودند که روز جمعه و در سرتاسر جهان با اختلالاتی مواجه شدند. این اختلال گسترده به یک شرکت امنیت سایبری نسبت داده شد که نرم‏افزار آن توسط صنایع زیادی در سراسر جهان برای محافظت در برابر هکرها و نفوذهای خارجی استفاده می‏شود. به‌نظر می‌رسد به‌روزرسانی نرم‌افزاری که توسط این شرکت صادرشده، ریشه مشکل بوده است.
  • افزایش احتمال کناره‌گیری بایدن از انتخابات

    دنیای‌اقتصاد: چند تن از نزدیکان بایدن روز پنج‌شنبه گفتند که معتقدند او شروع به پذیرش این ایده کرده که ممکن است نتواند در ماه نوامبر پیروز شود و ممکن است مجبور شود از رقابت کنار بکشد و در مقابل خواسته‌های فزاینده بسیاری از اعضای خشمگین حزب متبوعش خود سر تعظیم فرود آورد. یکی از افراد نزدیک به او هشدار داد که رئیس‌جمهور پس از سه هفته اصرار بر اینکه تقریبا هیچ‌چیز او را از دور رقابت‌ها بیرون نخواهد کشید، هنوز تصمیم خود را برای ترک رقابت‌ها نگرفته است. اما یکی دیگر از افراد نزدیک به بایدن گفت که «واقعیت در حال تحمیل خود است» و اگر بایدن به زودی اعلامیه‌ای مبنی بر تایید معاون رئیس‌جمهور کامالا هریس به‌عنوان جانشین خود صادر کند، تعجب‌آور نخواهد بود.
  • پیروزی غیرمنتظره مکرون در پارلمان فرانسه

    دنیای‌اقتصاد: پس از سه دور پرتنش رای‌گیری، قانون‌گذاران فرانسوی روز پنج‌شنبه یکی از متحدان میانه‌رو امانوئل مکرون را دوباره به‌عنوان رئیس مجلس ملی انتخاب کردند که خشم چپ را پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی این ماه برانگیخت. «راجر کوهن» و «اما بوبولا» در گزارش ۱۸ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشتند، «یائل براون-پیوِت»، یکی از اعضای حزب «رنسانس» مکرون، با ۲۲۰رای در مجمع دارای ۵۷۷کرسی در مقابل ۲۰۷رای «آندره شاساین»، نامزد ائتلاف جناح چپ «جبهه مردمی جدید» که دوم شد، به پیروزی دست یافت. پس از هفته‌ها آشوب سیاسی، این نتیجه در واقع این تصور را ایجاد کرد که هیچ چیز در فرانسه تغییر نکرده است. جبهه به اصطلاح «جمهوری‌خواه» احزاب چپ و میانه که در دور دوم انتخابات ۷ژوئیه، «اجتماع ملی» راست افراطی مارین لوپن را از قدرت دور نگه داشت، به یک جبهه راست میانه برای دور نگه داشتن چپ تبدیل شد.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    مدیریت الجزیره هرگونه دخالت دولت در سیاست‌های سردبیری این کانال را رد و پیشنهاد‌هایی را مبنی بر اینکه این شبکه به عنوان ابزار قطری عمل می‌کند، رد می‌کند. با وجود شفافیت اظهارات مدیرکل سابق، استفاده قطر از این کانال برای اهداف خود همچنان مورد بحث است. برخی از محققان با درک خنفر از استقلال الجزیره اشتراک نظر دارند؛ درحالی‌که برخی دیگر بر پوشش رویدادهای مهم توسط الجزیره و سیاست‌های دولت قطر تمرکز می‌کنند و معتقدند که الجزیره در خدمت منافع قطر است.
  • ترامپ؛ سزار جمهوری‌خواهان

    دنیای اقتصاد: کنوانسیون جمهوری‌خواهان به محلی برای نمایش وحدت پیرامون ترامپ تبدیل شده است. همه رقبای او به صف شده‌اند تا وفاداری خود را نسبت به نامزد جمهوری‌خواهان برای انتخابات نوامبر امسال اعلام کنند. این صحنه بی‌شباهت به میادین روم باستان نیست؛ جایی که همه راه را برای امپراتور سزار باز می‌کردند.
  • خفه کردن مخالفان در اردوگاه دموکرات‌ها

    دنیای اقتصاد: طرح برخی از دموکرات‌‌‌ها برای تسریع در نامزدی بایدن باعث خشم برخی دیگر از اعضای این حزب شده است که به دنبال تغییرات در این حزب هستند. مخالفان نامزدی بایدن بر این باورند که معرفی نفر جدید، موجب پایین آمدن اعتماد به نفس جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری می‌شود.
  • ایده اقتصادی استارمر

    دنیای اقتصاد: آخرین باری که یک دولت تازه‌تشکیل‌شده کارگر بدون شرمندگی برای احیای اقتصاد بریتانیا به سیاست ملی بلندپروازانه صنعتی دست زد، ۵۰ سال پیش بود که نتایج آن عموما فاجعه آمیز تلقی می‌شد. برنامه سال ۱۹۷۴ یارانه‌ها، مالکیت دولتی و تقسیم قدرت در بین مشاغل، اتحادیه‌ها و دولت منجر به اعتصاباتی شد که کشور را فلج کرد و هدف دولت از انتخاب برندگان صنعتی به سیاست حمایت از بازندگانی مانند خودروساز «بریتیش لیلاند» و «شرکت فولاد بریتانیا» تبدیل شد. «پاتریشیا کوهن» در گزارش ۱۷ژوئیه در نیویورک تایمز نوشت، حزب کارگر فعلی به‌وضوح میراث دوران دهه ۷۰ را کنار گذاشته است. دولت جدید «کی‌یر استارمر»، که به طور رسمی دستور کار اقتصادی خود را در زمان افتتاح پارلمان در روز چهارشنبه ارائه کرد، این ایده را پذیرفته است که دولت باید در پیشبرد اقتصاد راکد بریتانیا نقش کلیدی ایفا کند.
  • گرد و خاک اردوغان در اجلاس ناتو

    محمود فاضلی / تحلیلگر امور بین‎الملل
    طبق بیانیه نهایی اجلاس اخیر رهبران ناتو در آمریکا، روسیه به‎عنوان تنها مسوول جنگ در اوکراین که حقوق بین‌المللی را به‎شکل بارز نقض می‌کند، اعلام و تاکید شد عدم مجازات این کشور به‌خاطر جرائمی‌ که علیه بشریت مرتکب می‌شود، غیرممکن است. در این بیانیه از تمام‌ کشورها درخواست شد به‌هیچ‌وجه به حملات روسیه در اوکراین کمک نکنند و با ذکر اسامی ‌کشورهای بلاروس، کره‌شمالی، ایران و چین اعلام شد تمام ‌کشورهایی که جنگ روسیه در اوکراین را تسهیل کرده و موجب ادامه آن می‌شوند، محکوم می‌کند. در بیانیه با اشاره به اینکه مبارزه با ترور به لحاظ دفاع جمعی ناتو، کماکان یک اصل اجتناب‌ناپذیر است، گفته می‌شود به مقابله مصمم در برابر تهدیدها و مشکلات ناشی از تروریست‌ها و گروه‌های تروریستی ادامه خواهد داد. در این بیانیه با تاکید بر اهمیت استراتژیک غرب بالکان و دریای سیاه به لحاظ ائتلاف‌ها، خاطرنشان شد ناتو به‌طور قوی به امنیت و ثبات منطقه پایبند است. به‌منظور حمایت از صلح و امنیت منطقه‌ای، گفت‌وگوی سیاسی و توسعه همکاری‌های عملی با غرب بالکان ادامه خواهد یافت.
  • زوج انتخاباتی جمهوری‌خواهان

    دنیای اقتصاد: اولین روز احساسی کنوانسیون ملی جمهــوری‌خواهــان دوشنبه‌شب (۲۵تیرماه) با رسمی شدن، نامزدی«دونالد جی.ترامپ» و «جی.دی.ونس» در انتخابات به پایان رسید؛ اما این ظهور پیروزمندانه ترامپ در صحنه بود- تنها دو روز پس از یک سوء قصد نافرجام- که ممکن است یک لحظه فراموش نشدنی از کل این رویداد را ثابت کند.
  • شب بی‌سابقه در عمان

    دنیای‌اقتصاد: در یک تیراندازی نادر و خشونت‌بار در نزدیکی مسجدی در عمان، دست‌کم چهار کشته و چند زخمی برجای ماند. این حمله بامداد روز سه‌شنبه در «وادی الکبیر»، منطقه‌ای در شرق شهر مسقط، پایتخت، در جریان مراسم سوگواری تاسوعای حسینی رخ داد. ویدئویی از صحنه تیراندازی نشان می‌دهد که مردم در حال فرار در نزدیکی مسجد امام‌علی که مناره آن نمایان است، بودند؛ درحالی‌که صدای تیراندازی به گوش می‌رسد و صدایی «الله،‌الله» می‌گفت. پلیس عمان گفت که «تمام اقدامات و رویه‌های امنیتی لازم را برای رسیدگی به وضعیت انجام می‌دهد.» به گزارش الجزیره، آنها تلفات اولیه را چهار کشته و «چندین» زخمی اعلام کردند.
  • احتمال خروج اسرائیل از مرز غزه با مصر

    دنیای‌اقتصاد: به گفته دو مقام اسرائیلی و یک دیپلمات ارشد غربی، اسرائیل و مصر به‌طور خصوصی درباره خروج احتمالی سربازان اسرائیلی از مرز غزه با مصر گفت‌وگو کرده‌اند؛ تغییری که می‌تواند یکی از موانع اصلی توافق آتش بس با حماس را برطرف کند. «پاتریک کینگزلی»، «آدام راسگون» و دیگران در گزارش ۱۵ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشتند، پس از بیش از ۹ماه جنگ در نوار غزه، گفت‌وگوهایی بین اسرائیل و مصر از جمله اقدامات دیپلماتیک در مناطق متعدد با هدف دستیابی به آتش‌بس و قرار دادن غزه در مسیر حکمرانی در دوران پساجنگ است. مقامات حماس (که قبل از جنگ بر غزه حکومت می‌کردند) و فتح (جناح سیاسی که تشکیلات خودگردان فلسطین را کنترل می‌کند) روز دوشنبه گفتند که چین هفته آینده میزبان نشست‌هایی با آنها خواهد بود تا شکاف بین گروه‌های رقیب فلسطینی را پر کند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    قطر، حریف تاریخی خود بحرین را از طریق جذب به قطر و اخراج از قطر، خانواده‌هایی با روابط و نفوذ قوی در سراسر منطقه به‌دلیل ماهیت فراملی‌شان، به چالش می‌کشد. با این کار، بحرین ارتباطات کمتری در داخل شبه‌جزیره عربستان خواهد داشت. این باعث می‌شود خانواده‌های مشترک کمتری وجود داشته باشد، علاقه‌ مشترک کمتری وجود داشته باشد و خانواده‌های بیشتری از پس‌زمینه‌های مختلف، از عراق، ایران و سایر کشورها وارد شوند.
  • مهاجرستیزی در کانون سیاست ژرمن‌ها

    دنیای اقتصاد: میدان سرسبز بازار، احاطه شده با رستوران‌های خاورمیانه‌ای در شهری آرام که تقریبا نیمی از ساکنان آن دارای پیشینه مهاجر هستند، به نظر آخرین مکانی است که جدیدترین موج انفجاری واکنش‌های ملی‌گرایانه آلمان را برانگیخته است. اما در «مانهایم» بود که دادستان‌ها می‌گویند یک مرد افغان در ماه مه شش نفر را در یک گردهمایی ضداسلامی با چاقو زخمی کرد و افسری را که مداخله کرده بود، کشت. هنوز انگیزه آن مشخص نشده است. اما این مرگ و این واقعیت که مرد متهم سال‌ها پیش ادعای پناهندگی‌‌‌اش رد شده بود، درخواست‌هایی را برای اخراج برخی پناهجویان برانگیخت. زمانی چنین احساساتی به عنوان پیام‌هایی متعلق به راست افراطی تلقی می‌شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر