ماسک؛ طرفدار مهاجرت‌پذیری نخبگان

درحالی‌که ترامپ ویزاها را هدف گرفته است، ماسک - مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس- از این برنامه دفاع و استدلال کرده است که شرکت‌های فناوری برای رقابت به کارگران خارجی نیاز دارند. ماسک در پست دیگری در روز پنج‌شنبه نوشت: «اگر می‌خواهید تیم شما قهرمانی را به‌دست آورد، باید استعدادهای برتر را در هرجا که هستند جذب کنید.» او در ادامه نوشت: ««وارد کردن ۰.۱درصد استعدادهای مهندسی از طریق مهاجرت قانونی، برای آمریکا و برای ادامه پیروزی ضروری است.» اما حامیان وفادار ترامپ مانند «لورا لومر» فعال راست افراطی، «آن کولتر» کارشناس محافظه‌کار و «مت گاتز»، نماینده سابق آمریکا از ماسک و رئیس جدید وزارت کارآیی دولت ویوک راماسوامی به‌دلیل مواضع طرفدارانه از روادید H-۱B انتقاد کرده‌اند.طرفداران ضد مهاجرتی ترامپ، ایلان ماسک را متهم می‌کنند که اجازه بهره‌برداری از شبکه‌های اجتماعی‌اش را به شکل درست نمی‌دهد و مانع‌تراشی می‌کند. لومر، سخنران انگیزشی راست‌افراطی و از حامیان پر سر و صدای ترامپ، روز پنج‌شنبه ادعا کرد که ماسک تیک تاییدش را در ایکس حذف کرده و توانایی‌اش را برای جمع‌آوری مشترکین پولی به‌دلیل مخالفتش با برنامه H-۱B بسته است. او سپس در پست دیگر ماسک را کلاهبردار آزادیِ بیان خطاب کرد. لومر بیش از ۱.۴میلیون دنبال‌کننده در ایکس دارد. مشخص نیست که لومر از طریق سرویس مشترک پولی در این پلتفرم چقدر درآمد داشته است. ماسک، پیش از اینکه لومر نشان تاییدشده خود را از دست بدهد، پست کرد که «لومر برای جلب‌توجه پست‌های تحریک‌‌آمیز می‌گذارد.» پرستون پارا، رئیس «گروه اقدام محافظه‌کاران»، به سی‌ان‌ان گفت که تقریبا ۵۳حساب وابسته به سازمان او نشان تاییدشده خود را از دست دادند، از جمله لومر. پارا در بیانیه‌ای گفت: «اگر کسی برای یک دقیقه فکر کند که ستون فقرات واقعی جناح راست و «MAGA» بیکار می‌ایستند درحالی‌که این سوپر تریلیونرهای بزرگ فناوری در سیلیکون‌ولی که در مدارس به اندازه کافی مورد آزار و اذیت قرار نگرفته‌اند، می‌توانند کشور ما را بدزدند، اشتباه می‌کنند.» رئیس گروه اقدام محافظه‌کاران همچنین در ایکس نوشته‌ای پست کرد و گفت: «ما علیه ویزای HB۱ صحبت کردیم و به نظر می‌رسد که ایلان ماسک عمدا پست‌های ما را به زیر می‌کشد.»

یک بحث ریشه‌ای

این اختلافات بین ائتلاف ترامپ حالا در آمریکا به یک بحث بزرگ‌تر تبدیل شده و چهره‌های بیشتری از جناح راست درباره نیاز به استخدام کارگران آمریکایی به بحث و بررسی پرداخته‌اند؛ اینکه آیا ارزش‌های فرهنگ آمریکایی می‌تواند بهترین مهندسان را تولید کند، آزادی بیان در اینترنت باید به چه شکل باشد و چهره‌های فناوری چه تاثیری بر دنیای ترامپ خواهند گذاشت و جنبش سیاسی‌اش چه وضعی پیدا خواهند کرد؟ به گزارش ای‌بی‌سی‌نیوز ترامپ هنوز به این شکاف فکر نکرده است. تیم انتقالی ریاست‌جمهوری او به سوالات درباره مواضع درباره ویزا برای کارگران بسیار ماهر یا مناظره بین حامیان او به صورت آنلاین پاسخ نداد. در عوض، تیم او ما را به لینکی از یک پست حواله کرد که مربوط به توصیه‌های استیون میلر، مشاور قدیمی و تندروی ضد مهاجرتی بود که متن سخنرانی ترامپ در سال۲۰۲۰ در مانت‌راشمور را تنظیم کرده بود. به موجب آن، رئیس‌جمهوری وقت، چهره‌ها و لحظاتی از تاریخ آمریکا را مورد ستایش قرار داده بود. ماسک، ثروتمندترین مرد جهان که به‌طور قابل توجهی به رئیس‌جمهور منتخب نزدیک شده است، نه تنها به‌دلیل جایگاهش در جنبش ترامپ، بلکه به‌دلیل موضعش درباره استخدام کارگران خارجی در صنعت فناوری، یکی از چهره‌های اصلی این بحث بوده است. شرکت‌های فناوری می‌گویند ویزای H-۱B برای کارگران ماهر که توسط مهندسان نرم‌افزار و سایرین در صنعت فناوری استفاده می‌شود، برای شغل‌هایی که پر کردن آنها توسط شهروندان آمریکایی سخت بوده، حیاتی است. اما منتقدان گفته‌اند که این ویزا، جایگاه شهروندان آمریکایی که می‌توانند این مشاغل را بپذیرند، تضعیف می‌کند. حتی برخی از جناح راست خواستار حذف این برنامه شده‌اند. درحالی‌که برخی خواستار پذیرش محدود کارگران بسیار ماهر هستند، اما برخی با کل برنامه مخالف هستند.ماسک که در آفریقای جنوبی به دنیا آمده است، یک‌بار خودش از ویزای H-۱B استفاده کرده است و به همین دلیل از نیاز صنعت به جذب کارگران خارجی دفاع می‌کند. او در یک پست نوشت: «کمبود دائمی استعدادهای مهندسی عالی وجود دارد. این عامل محدودکننده اساسی در سیلیکون‌ولی است.»مواضع خود ترامپ در طول این سال‌ها منعکس‌کننده شکاف در جنبش او بوده است. سیاست‌های سخت مهاجرتی او، از جمله وعده‌اش برای اخراج دسته‌جمعی، محور اصلی مبارزات انتخاباتی او بود. او بر روی مهاجرانی که به‌طور غیرقانونی وارد ایالات متحده می‌شوند، تمرکز کرده است. او همچنین به دنبال محدود کردن مهاجرت قانونی، از جمله ویزای خانوادگی بوده است.

ترامپ به‌عنوان نامزد ریاست‌جمهوری در سال۲۰۱۶، برنامه ویزای H-۱B را برای کارگران آمریکایی «بسیار بد» و «ناعادلانه» خواند. پس از اینکه ترامپ رئیس‌جمهور شد، در سال۲۰۱۷ فرمان اجرایی «(محصولات) آمریکایی بخر و آمریکایی را استخدام کن» صادر کرد که به اعضای کابینه دستور داد تغییراتی را در ویزای H-۱B اعمال کنند و به موجب این دستور، باید از آمریکایی‌ها در برابر کارگران بسیار ماهر خارجی محافظت می‌شد. با این حال، کسب‌وکارهای ترامپ کارگران خارجی، از جمله پیشخدمت‌ها و آشپزها را در باشگاه مارالاگو استخدام کرده‌اند و شرکت رسانه‌های اجتماعی او که طراح «تروث سوشال» است، از برنامه H-۱B برای کارگران بسیار ماهر استفاده کرده است. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی سال۲۰۲۴ خود برای ریاست‌جمهوری، درحالی‌که مهاجرت را اساس کارزار انتخاباتی خود قرار داد، گفت که «مهاجران غیرقانونی در این کشور خون کشور ما را مسموم می‌کنند» و قول داد بزرگ‌ترین عملیات اخراج در تاریخ ایالات متحده را انجام دهد. اما ترامپ با انحراف شدید از پیام هشداردهنده معمول خود درباره مهاجرت به‌طور کلی، امسال در پادکستی گفت که می‌خواهد به دانشجویان خارجی که از کالج‌های ایالات متحده فارغ‌التحصیل می‌شوند، «گرین‌کارتِ خودکار» بدهد. او در پادکست «All-In» با مخاطب قرار دادن افرادی از دنیای فناوری گفت: «من فکر می‌کنم شما باید به‌عنوان بخشی از دیپلم خود به‌طور خودکار یک گرین‌کارت دریافت کنید تا بتوانید در این کشور بمانید.» این اظهارات در آستانه اتحاد نوپای ترامپ با چهره‌های صنعت فناوری بود، اما او این ایده را به‌عنوان بخشی از پیام کمپین انتخاباتی خود قرار نداد و فعلا برنامه‌ای برای دنبال کردن چنین تغییراتی ارائه نکرده است.