شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

  • سه چهره روز سوم

    دنیای اقتصاد: سومین روز ثبت‌نام برای انتخابات ریاست‌جمهوری با ثبت‌نام سه چهره آشنا ادامه یافت. روز گذشته مسعود پزشکیان نماینده مجلس، علیرضا زاکانی شهردار تهران و وحید حقانیان چهره سیاسی با حضور در ساختمان وزارت کشور نامزدی خود در انتخابات را به ثبت رساندند. گفته می‌شود طی روزهای آتی چهره‌های شاخص دیگری به فهرست نامزدهای انتخاباتی اضافه می‌شوند. محمدباقر قالیباف، مهرداد بذرپاش و محمدمهدی اسماعیلی از جمله این چهره‌ها هستند.
  • خطر تکرار پروژه مهندسی اجتماعی در منطقه

    دنیای اقتصاد: دولت‌‌‌های ایالات متحده در دهه‌‌‌های اخیر از تلاش‌‌‌های گسترده برای تغییر اجتماعی در خاورمیانه حمایت کرده‌‌‌اند که نتایج ضعیفی در پی داشته است. اما واشنگتن همچنان می‌تواند به اهداف ساده‌‌‌تر و اساسی‌‌‌تری در منطقه دست یابد. استیون کوک ۳۱ مه در پایگاه شورای روابط خارجی،شورای روابط خارجی آمریکا نوشت: با توجه به سوابق واشنگتن در خاورمیانه، رویکرد جو بایدن به جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه - به‌ویژه، هر سناریوی «روز بعد» پس از جنگ ‌ گیج کننده است. رئیس‌جمهور و تیم او به دنبال احیای تشکیلات خودگردان فلسطین هستند تا بتوانند غزه را اداره کنند و در عین حال روندی معتبر و محدود را آغاز کنند که منجر به تشکیل کشور فلسطینی شود.
  • سه قطبی شدن انتخابات

    دنياي اقتصاد: محمد‌باقر قالیباف یک بار دیگر عزم خود را برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری جزم کرده است‌. او که ۵روز پیش توانست صندلی ریاست مجلس دوازدهم را به عنوان یکی از سران قوا با رای نمایندگان مجلس به دست بیاورد حالا تصمیم گرفته شانس خود را در جایگاه ریاست‌جمهوری هم بیازماید. او که تجربه سه دوره نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری در سال‌های ۸۴ و ۹۲ و ۹۶ و در نهایت دو شکست (۸۴و۹۲) و یک انصراف از نامزدی (۹۶) را در کارنامه سیاسی خود درعرصه انتخابات ریاست‌جمهوری دارد ظاهرا قرار است در دو روز باقی مانده از زمان ثبت‌نام یک بار دیگر بخت‌آزمایی کند.
  • مهر باطل بر ویکند دو روزه‌؟

    دنياي اقتصاد: روز گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری موسوم به لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته را بررسی و در نهایت آن را رد کرد. این لایحه ۵ آذرماه سال ۱۴۰۱ از سوی دولت به مجلس تقدیم شد و اواخر خرداد ماه ۱۴۰۲ بود که کمیسیون اجتماعی بعد از بررسی، این لایحه را به صحن علنی ارجاع داد. اما بعد از اظهارنظرهای مختلف و رفت‌وبرگشت‌های این لایحه از صحن به کمیسیون اجتماعی در نهایت در بهمن ماه بررسی اولویت‌دار آن به تصویب نمایندگان رسید. سرانجام در اسفند ماه سال گذشته کلیات این لایحه به تصویب مجلس رسید، اما با تصمیم عبدالرضا مصری، رئیس جلسه قرار بر بررسی دوشوری این لایحه شد.
  • نیم‌نگاه اصلاحات به اعتدالیون

    دنياي اقتصاد: دو روز مانده تا ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری به پایان برسد. اگرچه اصولگرایان به صورت تمام‌عیار در انتخابات ثبت‌نام کردند، اما تاکنون اصلاح‌طلبان به صورت میدانی وارد انتخابات نشده‌اند. تنها از این جریان افرادی همچون مسعود پزشکیان نماینده مجلس دوازدهم، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری و عبدالنالصر همتی ثبت‌نام کردند که شاید هیچ‌کدام نامزد رسمی جبهه اصلاحات نباشند.
  • فتاح نیامد

    پرویز فتاح، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام که از او به عنوان یکی از نامزدهای مورد نظر تیم سیاسی «پاستور» یاد می‌شد، روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری نمی‌شود. بیانیه‌ای که در واقع تایید خبر و گزارش روز شنبه «دنیای اقتصاد» مبنی بر عدم نامزدی او بود. «دنیای اقتصاد» روز شنبه در گزارشی با عنوان «سردرگمی انتخاباتی در تیم سیاسی ‌پاستور» اعلام کرده بود: «به نظر می‌رسد که چرخ گردون سیاست به حذف نام پرویز فتاح از لیست مورد نظر جریان منسوب به دولت سیزدهم چرخیده است و او به دلایلی، دیگر نمی‌تواند نامزد مورد نظر این جریان باشد.»
  • چرا عربستان برای آمریکا مهم است؟

    دنیای‌اقتصاد: نشنال اینترست در مطلبی به بررسی نقش عربستان سعودی در بهبود و مدیریت تنش‌‌ها در منطقه پرداخت و نوشت که هر گونه نشانه‌‌ای در خصوص ازسرگیری روند عادی‌‌سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل می‌تواند به عنوان شاخصی درباره حرکت به سمت آتش‌‌بس بین اسرائیل و حماس تلقی شود.
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت پهپادی ایران

    دنیای اقتصاد: خبرگزاری رویترز از آخرین اقدام واشنگتن به منظور مقابله با توان پهپادی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و نوشت آمریکا روز جمعه تحریم‌‌‌هایی را علیه نهادهایی که متهم به فعال کردن برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران هستند، صادر کرد. برایان ای. نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در تداوم ادعاهای واشنگتن درباره پهپادهای ایران به‌رغم تکذیب مقامات جمهوری اسلامی ایران گفت: «اقدام امروز تعهد ما را برای اختلال در تولید و تکثیر پهپادهای ایران که همچنان توسط روسیه علیه اوکراین و نیروهای نیابتی و تروریست‌های منطقه‌ای علیه نیروهای ما استفاده می‌شود، تقویت می‌کند.»
  • دوئل اعتبارنامه‌ای در بهارستان

    دنیای اقتصاد: روز پنج‌شنبه سومین جلسه علنی مجلس دوازدهم برگزار شد و در این جلسه شاهد دومین حاشیه بودیم. اولین حاشیه مجلس دوازدهم مربوط به شمارش آرای انتخابات هیات رئیسه بود که حواشی آن به جلسه پنج‌شنبه هم رسید.در جلسه روز پنج‌شنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش شعب پانزده‌گانه درباره بررسی اعتبارنامه منتخبان مجلس دوازدهم در دستور کار قرار داشت و اگرچه ۲اعتراض به اعتبارنامه‌های مالک شریعتی‌نیاسر، منتخب تهران و غلامرضا تاجگردون، منتخب گچساران وارد شد، اما در نهایت اعتبارنامه ۲۹۰منتخب مجلس به تصویب رسید با این حال این جلسه پر تنش بود.
  • می‏‏‌خواهند سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: غربی‌‌‌ها و دنباله‌‌‌های آنها در منطقه قصد داشتند با جنگی که علیه سوریه به راه انداختند، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوه‌‌‌های دیگر و از جمله وعده‌‌‌هایی که هیچ‌گاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.
  • صف‌آرایی آمریکا و اروپا در وین

    دنیای اقتصاد: بریتانیا، فرانسه و آلمان موسوم به تروئیکای اروپا(E۳) پیش‌‌‌‌‌‌نویس قطعنامه‌‌‌‌‌‌ای علیه ایران را برای ارائه به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تهیه کرده‌‌‌‌‌‌اند. خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌‌‌‌‌‌های اروپایی می‌‌‌‌‌‌گوید این پیش‌‌‌‌‌‌نویس اکنون در میان اعضا توزیع شده و به نظر می‌رسد که سه کشور اروپایی با وجود مخالفت هم‌‌‌‌‌‌پیمان آمریکایی خود، مصمم به پیگیری آن هستند.
  • انتخابات جدید با چهره‌های قدیم

    دنیای‌اقتصاد: ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری از روز پنج‌شنبه آغاز شد و تا روز گذشته (دومین روز از ثبت‌نام نامزدها) چهار چهره شاخص ثبت‌نام کردند. سعید جلیلی در اولین روز نامش را به‌عنوان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت کرد. علی لاریجانی هم صبح روز گذشته راهی وزارت کشور شد و در راه ستاد انتخابات با پیامی در شبکه ایکس، تصمیم خود را برای نامزدی به نمایش گذاشت. البته این دو، تنها چهره‌های سیاسی نیستند که نامزد انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری شده‌اند. از دیگر چهره‌هایی که در این دو روز نامزد انتخابات شده‌اند، می‌توان به عبدالناصر همتی و مصطفی کواکبیان اشاره کرد که با حضور در ستاد انتخابات کشور برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌‌‌نام کردند.
  • سردرگمی انتخاباتی در تیم سیاسی «پاستور»

    دنیای‌اقتصاد: با آغاز ثبت‌نام از کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری، معادلات سیاسی پیچیده‌تر شده است؛ معادلاتی که می‌تواند به حذف برخی از نام‌هایی بینجامد که تا دیروز نامزد قطعی یک جریان سیاسی بودند. در این چرخش سیاست، برخی از چهره‌هایی که اقبالی برای قرار گرفتن در لیست نامزدها نداشتند، می‌توانند جایگزین دیگرانی شوند که نامشان در ردیف اول لیست افراد مناسب کرسی ریاست‌جمهوری نوشته شده بود. به نظر می‌رسد که چرخ گردون سیاست به حذف نام پرویز فتاح از لیست مورد نظر جریان منسوب به دولت سیزدهم چرخیده است و او به دلایلی، دیگر نمی‌تواند نامزد مورد نظر این جریان باشد. پیش از این «دنیای‌اقتصاد» در گزارش‌هایی اعلام کرده بود که اقبال این‌بار به فتاح رو کرده و بخشی از جبهه پایداری تصمیم گرفته است تمام‌قد پشت او قرار بگیرد. اما حالا براساس شنیده‌های «دنیای‌اقتصاد» ظاهرا حضور فتاح در میدان رقابت‌های انتخاباتی منتفی شده است. حال تیم سیاسی پاستور ناچار به انتخاب نام‌های دیگری است که حتی به برخی از آنها فکر هم نکرده بود.
  • مشارکت جبهه اصلاحات در انتخابات مشروط شد

    دنیای اقتصاد: بنا بر سند منتشرشده راهبرد جبهه اصلاحات ایران براى انتخابات١٤٠٣ ریاست‌جمهورى «در صورت فراهم بودن شرایط یک انتخابات رقابتی مى‌تواند به رویکرد و مسیری که همچنان می‌توانست پنج سال دیگر ادامه یابد و برحجم و شدت مشکلات و معضلات کنونی بیفزاید، پایان بخشد.» در عین حال جبهه اصلاحات ۹مورد راهبردی را مطرح کرده است که رویه پیش‌ روی این جبهه در انتخابات آتی خواهد بود. در نخستین مورد که تعیین‌کننده موارد دیگر مطروحه در این سند است، آمده: «اصلاحات با استفاده از فرصت پدید آمده و برای بهبود وضعیت کشور به صورت مشروط در انتخابات ریاست جمهورى پیش رو مشارکت می کند.»
  • چه زمانی نامزد نهایی اصلاح‌‌‌‌‌‌طلبان معرفی می‌شود؟

    دنیای‌اقتصاد: در روزهای گذشته برخی رسانه‌‌‌‌‌‌ها از محمد صدر به‌عنوان نامزد جبهه اصلاحات خبر داده بودند. این در شرایطی است که در صحن شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تاکنون هیچ‌‌‌‌‌‌ بحثی در ارتباط با نامزدهای جبهه اصلاحات مطرح نشده‌است و آنچه تاکنون در مورد آن به توافق رسیده‌‌‌‌‌‌اند صرفا درباره استراتژی شرکت در انتخابات است. به‌نظر می‌رسد حزب اتحاد ملت به‌منظور رقابت با سایر احزاب اصلاح‌‌‌‌‌‌طلب که بر داشتن نامزد اختصاصی حزبی تاکید می‌کنند (نظیر کارگزاران که بر نامزدی جهانگیری تاکید دارد)، نام محمدرضا ظفرقندی و محمد صدر را مطرح کرده‌است. یک منبع آگاه در همین ارتباط تاکید کرد: محمد صدر اگر شرایط برای تایید صلاحیتش را مساعد نبیند و احساس کند که ممکن است اصلاح‌‌‌‌‌‌طلبان در میانه انتخابات به وی برای کناره‌گیری به سود اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی فشار بیاورند، هیچ انگیزه‌ای برای شرکت در انتخابات نخواهد داشت. علاوه‌بر این صدر در صورت پیروزی در انتخابات به دلیل شرایط سنی امکان نامزدی در دوره بعدی ریاست‌جمهوری را ندارد. بر این اساس، جبهه اصلاحات تا چهاردهم خرداد و مشخص‌شدن روند تایید صلاحیت‌‌‌‌‌‌ها در شورای‌نگهبان وارد شور در مورد نامزد نهایی خود نمی‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر