عملکرد هفتگی معاملهگران بازار سهام بررسی شد
پنجمین هفته سیطره حقوقیها در بورس
حقیقیها سوار بر خودرو
تغییر مالکیتهای صورت گرفته در جریان معاملات روز شنبه نشان از جابهجایی ۲ میلیارد تومانی نقدینگی به نفع سهامداران حقیقی دارد. در این میان بیشترین حجم تغییر مالکیت مربوط به سهام گروه خودرویی بود.به این ترتیب در حالی خالص خرید حقیقیها در گروه خودرویی به حدود ۱۲ میلیارد تومان رسید که بیشترین خرید را در نماد ایران خودرو دیزل داشتند. بر این اساس جابهجایی بیش از ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی در نماد «خاور» و در مسیر پرتفوی حقوقی به حقیقی به ثبت رسید. گروه بهمن و پارس خودرو نیز از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران خرد بازار بودند. بر این اساس خالص خریدهای صورت گرفته از سوی معاملهگران حقیقی بر نماد «خبهمن» به بیش از ۳ میلیارد تومان رسید. در نماد «خپارس» نیز روندی مشابه با جابهجایی ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی دنبال شد. در نماد قطعات اتومبیل ایران شاهد عرضه سهم از سوی دو حقوقی شرکت بودیم؛ در این روز حدود ۶ میلیون سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری سمند و ۶۰۰ هزار سهم نیز از سوی شرکت سرمایهگذاری اعتماد جم عرضه شد. در این میان شرکت سرمایهگذاری سمند بهعنوان حقوقی فعال در نماد ایران خودرو دیزل نیز اقدام به عرضه کرد و بیش از ۴۷ میلیون سهم را واگذار کرد. روندی مشابه درنماد محورسازان خودرو تکرار شد. بهطوریکه در این سهم نیز عرضه ۲۵۰ هزار سهمی از سوی شرکت سرمایهگذاری سمند تکرار شد. در نماد زامیاد نیز شاهد عرضه ۵ میلیون سهمی از سوی بانک قوامین بودیم. این در حالی است که بیشترین خرید از سوی حقوقیهای بازار در گروه پتروشیمی و در نماد «پارسان» صورت گرفت. به این ترتیب خالص خرید این معاملهگران در نماد مزبور به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسید. پتروشیمی خارک نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقیها در بازار شنبه بود که با جابهجایی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی همراه شد. در این گروه شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار سهم پتروشیمی شازند را خریداری کرد. در نماد «پترول» نیز حدود ۵/ ۵ میلیون سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری مدبران اقتصاد خریداری شد.
توجه حقوقیها به سهام پالایشی
تغییر مالکیتهای به ثبت رسیده در جریان معاملات روز یکشنبه نشان از جابهجایی ۵ میلیارد تومانی نقدینگی از سبد سهام حقیقیها به سمت پرتفوی معاملهگران حقوقی دارد. در این میان بیشترین حجم خرید از سوی حقوقیها در نمادهای زیرمجموعه گروه فرآوردههای نفتی صورت گرفت. خالص خرید حقوقیها در این گروه به بیش از ۳ میلیارد تومان رسید و بیشترین حجم خرید از سوی حقوقیها به پالایش نفت تهران و پالایش نفت اصفهان اختصاص پیدا کرد. در این میان سهامداران حقوقی به خرید سهام گسترش نفت و گاز پارسیان نیز توجه نشان دادند و بیش از یک میلیارد تومان نقدینگی از سبد سهامداران حقیقی این شرکت به پرتفوی معاملهگران حقوقی منتقل شد. البته در این میان حقیقیها با خریدهای پرحجم خود در نماد فولاد مبارکه، تغییر مالکیتی در حدود یک میلیارد تومان را ثبت کردند. بانک خاورمیانه نیز با جابهجایی ۵۰۰ میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران خرد در جریان روز یکشنبه بود. در جریان معاملات این روز نماد تجارت الکترونیک پارسیان شاهد خرید از سوی سه سهامدار حقوقی بود؛ شرکت سرمایهگذاری آتیه پارسیس پارس، گروه مالی بانک پارسیان و گروه دادهپردازی بانک پارسیان سه حقوقی خریدار «رتاپ» در جریان معاملات روز یکشنبه بودند.شرکت سرمایهگذاری مدبران اقتصاد نیز بهعنوان حقوقی فعال در نماد «پترول» به خریدهای خود در این نماد ادامه داد. به این ترتیب روز یکشنبه حدود ۸ میلیون سهم «پترول» به پرتفوی مدبران اقتصاد افزوده شد. این حقوقی تقریبا در یک ماه اخیر در تمامی روزها اقدام به خرید سهام مزبور کرده است.
استقبال حقیقیها از سهام «فولاد»
بازار سهام روز دوشنبه نیز با افزایش ۱۸ واحدی شاخص کل همراه شد. در این شرایط خالص تغییر مالکیت به میزان ۷ میلیارد تومان و به نفع معاملهگران حقوقی بازار رقم خورد.در این روز هر چند برآیند جابهجاییها به نفع معاملهگران حقوقی بود، اما سهامداران حقیقی خریدهای قابل توجهی در سهام فولاد مبارکه داشتند. «فولاد» که در جریان روز دوشنبه با استقبال از سوی معاملهگران همراه شد، بیشترین تاثیر مثبت را بر روند شاخص کل ایجاد کرد. به این ترتیب ۶۶ درصد از خریدهای صورت گرفته در این نماد از سوی سهامداران حقیقی تشکیل شد. در نهایت تغییر مالکیت بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی از پرتفوی معاملهگران حقوقی «فولاد» به سبد سهامداران حقیقی این نماد منتقل شد. البته در ادامه توجه معاملهگران به خرید سهام خودرویی جلب شد؛ ایران خودرو با خریدهایی قابل توجه از سوی سهامداران حقوقی همراه شد و خالص خرید این گروه در نماد «خودرو» به حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسید. در سمت دیگر معاملهگران حقیقی به خرید سهام دیگر خودروییها از جمله محورسازانایران خودرو و سایپا دیزل تمایل نشان دادند. بر این اساس جابهجایی یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی در نماد «خوساز» و در مسیر حقوقی به حقیقی صورت گرفت. در این میان شرکت سرمایهگذاری سمند بهعنوان ۸۵/ ۳۱ درصدی «خوساز» اقدام به عرضه ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار از سهام این شرکت کرد. در نماد «خکاوه» نیز جابهجایی بیش از ۸۰۰ میلیون تومانی را به نفع سهامداران خرد بازار شاهد بودیم. این در حالی است که در نماد معاملاتی شرکت سایپا شاهد خرید سهم از سوی یکی از سهامداران عمده شرکت بودیم. به این ترتیب طی معاملات روز دوشنبه، ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم «خساپا» توسط موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد خریداری شد. در این میان سهامداران حقوقی بیشترین خرید را در نماد توسعه معادن و فلزات انجام دادند. خالص خرید حقوقیها در نماد «ومعادن» به بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسید. نماد معاملاتی شرکت نفت پارس نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقیها بود و با جابهجایی یک میلیارد و ۱۰۰میلیون تومانی دنبال شد. در این میان شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن بهعنوان حقوقی فعال در «شنفت» اقدام به عرضه یک میلیون و ۶۰۰هزار سهم کرد.
سهشنبه کمرمق بورس
بورس تهران معاملات روز سهشنبه را با نوسان اندک در محدوده صفر درصدی سپری کرد. در این روز خالص تغییر مالکیت بار دیگر به سمت معاملهگران حقوقی بود. در این میان نماد ایران خودرو با خرید قابل توجهی از سوی سهامدار حقوقی همراه شد. بهطوریکه حدود ۴ میلیون سهم شرکت توسط شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن خریداری شد. همچنین شرکت تعاونی خاص کارکنان ایران خودرو در نقش خریدار ظاهر شد و ۱۲ میلیون سهم لیزینگ ایرانیان را از بازار جمع کرد. این در حالی است که «خزامیا» شاهد عرضه ۲۰۰ هزار سهم از سوی بانک قوامین بود.
معاملات نماد سرمایهگذاری خوارزمی با خرید بیش از یک میلیون سهمی از سوی شرکت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران دنبال شد. ضمن اینکه شرکت سرمایهگذاری مدبران اقتصاد بهعنوان حقوقی فعال در نماد «پترول» به روند جمعآوری سهام مزبور ادامه داد. به این ترتیب این حقوقی روز سهشنبه نیز حدود ۶ میلیون سهم گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان را جمعآوری کرد. این حقوقی از هفتههای گذشته به خرید سهام مزبور اقدام کرد و تنها طی ۴ روز اخیر حدود ۲۲ میلیون سهم را به پرتفوی خود افزوده است. به این ترتیب شرکت سرمایهگذاری مدبران اقتصاد، درصد مالکیت خود در سهام پترول را به حدود ۵ درصد افزایش داده است. در نمادهای پالایشی نیز در حالی برخی حقوقیها به خرید پرداختند که در برخی نمادهای دیگر دست به عرضه سهم زدند. در این میان پالایش نفت بندرعباس با خرید ۵ میلیون سهمی از سوی صندوق سرمایهگذاری گنجینه زرین شهر روبهرو شد.
چرخش مالکیت در پایان هفته
بورس تهران آخرین روز کاری هفته گذشته را با افت ۴/ ۰ درصدی شاخص کل پشت سر گذاشت و با یک کانالشکنی در مسیر نزولی، به کانال ۹۷ هزار واحدی سقوط کرد. در این روز سهامداران حقیقی خالص تغییر مالکیت را هر چند ناچیز اما به سمت خود تغییر دادند. به این ترتیب روز چهارشنبه ۷۲میلیون سهم به ارزش ۸۰۰ میلیون تومان از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام معاملهگران حقیقی بازار منتقل شد. در این روز بیشترین خالص خرید حقیقیها در میان خودروییها به میزان بیش از ۳میلیارد تومان ثبت شد. پالایشیها نیز در این روز مورد توجه فعالان حقوقی قرار گرفتند.
به این ترتیب بیشترین میزان خالص خرید در معاملهگران حقوقی به نماد معاملاتی شرکت بینالمللی محصولات پارس اختصاص داشت. به این ترتیب طی معاملات روز چهارشنبه، حدود ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار سهم «شپارس» به ارزش ۳میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به پرتفوی حقوقیها منتقل شد. پس از «شپارس» نیز بیشترین خالص خرید حقوقیها در نماد معاملاتی لوله و ماشینسازی ایران شکل گرفت. بهطوریکه خالص خرید حقوقیها در نماد «فلوله» به بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم به ارزش ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان رسید. در نماد معاملاتی شرکت بینالمللی محصولات پارس، روز چهارشنبه شرکت سرمایهگذاری پویاهمگام اقدام به عرضه ۲ میلیون سهم کرد. شرکت سرمایهگذاری ملی ایران، سهامدار ۵/ ۱۳ درصدی «فلوله» نیز روز چهارشنبه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم این شرکت را روی میز فروش قرار داد. یکی از مهمترین نقل و انتقالات روز چهارشنبه اما خروج سازمان اقتصادی کوثر از جمع سهامداران شرکت سرمایهگذاری سبحان بود. به این ترتیب سازمان اقتصادی کوثر روز چهارشنبه اقدام به عرضه یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۲۱ سهم معادل ۸/ ۹۰ درصد از سهام «وسبحان» با قیمت پایه هر سهم ۲۳۷۶ ریال کرد و بهطور کامل از سهام این شرکت خارج شد. گفته میشود گروه توسعه صنعتی خریدار سرمایهگذاری سبحان بوده است.
ارسال نظر