افزایش کیفیت زعفران داخلی و صادراتی با عرضه در بورس کالا
این کارشناس صنعت زعفران افزود: با توجه به مواردی که اشاره شد از زمانی که زعفران در بورس کالای ایران پذیرش شده و مورد معامله قرار گرفته است، شاهد افزایش قابل توجه کیفیت محصول تولیدی کشاورزان و عرضه آن در بورس هستیم. وی با بیان اینکه عرضه زعفران در بورس کالا صرفا به افزایش کیفیت بازار داخلی منجر نشده است، گفت: در زمینه صادرات زعفران هم شاهد افزایش کیفیت این محصول به دلیل عرضه در بورس هستیم. کارشناس شرکت زرین زعفران همچنین با بیان این مطلب که در همه جای دنیا، استانداردهایی برای پذیرش و عرضه محصولات در بورسهای کالایی وجود دارد، گفت: در بورس کالای ما نیز شرایط و استانداردهایی تعیین شده است که بر اساس آن محصولات مختلف در بورس پذیرش و مورد دادوستد قرار بگیرد که درخصوص محصول زعفران علاوه بر ظاهر این محصول، مواردی همچون رنگدهی و موضوعات تخصصی دیگر ملاک بررسی کیفیت و پذیرش این محصول در بورس هستند.وی افزود: بر این اساس زمانی که محصول زعفران برای عرضه در بورس در انبارها پذیرش میشود، ابتدا ظاهر این محصول مورد بررسی کارشناسان تایید شده از سوی بورس قرار میگیرد و پس از آن در صورت تایید استانداردهای بورس، زعفران پذیرش میشود.
رمضانزاده گفت: پس از این مرحله نیز محصول زعفران به آزمایشگاه رفته و در آنجا باید مورد بررسی بیشتر قرار گرفته و کیفیت آن تایید شود و با استانداردهای تعیین شده مطابقت پیدا کند. بنابراین با توجه به بررسیهایی که در زمینه پذیرش زعفران در بورس کالا انجام میشود و مراحل مختلف بررسی کیفیت، این موضوع موجب میشود تا کشاورزان با دقت و بررسی بیشتری اقدام به کاشت و برداشت زعفران کنند و همه این موضوعات به افزایش کیفیت این محصول کمک شایانی میکند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بحث کشف قیمت و شفافیت قیمت نیز از موضوعات قابل توجه درخصوص عرضه محصولات در بورس کالای ایران است. بر این اساس وقتی کالایی توسط تولیدکننده عرضه میشود و در آن سوی معامله، خریدار وجود دارد، قیمت نهایی از دل عرضه و تقاضا مشخص شده و معامله صورت میگیرد. این کارشناس صنعت زعفران گفت: مجموعه عوامل یاد شده به این معنا است که بورس کالا بستری برای حمایت از کشاورزان بهویژه تولیدکنندگان زعفران است و زمانی هم که از کشاورز حمایت شود و با قیمت مناسبی بتواند محصول خود را به فروش برساند، بنابراین چرخه تولید بهتر چرخیده و کالایی مانند زعفران که حدود ۹۰ درصد آن در ایران تولید میشود، میتواند بقا پیدا کند، که در شرایط فعلی این موضوع یکی از دغدغههای اصلی در حوزه کشاورزی کشور است. وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در موضوعاتی مانند تحریم، بحث مواد غذایی و محصولات کشاورزی مطرح است، بنابراین عرضه محصولات مختلف در بورس کالا و حمایت از کشاورزان از این طریق میتواند در دوران تحریم کمک حال اقتصاد کشور باشد. رمضانزاده درخصوص دیگر تاثیرات عرضه زعفران در بورس کالا گفت: یکی از مهمترین تاثیرات این اقدام، افزایش رضایت کشاورزان از عرضه محصول خود در بورس است، چرا که با استفاده از ابزارهایی همچون سپرده کالایی و بازار آتی واقعیسازی قیمتها صورت گرفته و از این طریق کشاورز خود اقدام به عرضه محصولات در بورس میکند و دیگر دلالان از حاصل دسترنج آنها بهره نمیبرند. وی در تایید این ادعا گفت: نگاهی به حجم معاملات زعفران در بورس کالا نشان میدهد کشاورزان از عرضه محصول خود در بورس رضایت داشته و از این موضوع استقبال میکنند.
ارسال نظر