ساختوساز با حکم حاکم شرع بدون رعایت قوانین شهرداری
در دهه نخست انقلاب، چند واقعه در تهران رخ داد که میتوان گفت شهرداری را با مشکلات زیادی مواجه کرد: جنگ تحمیلی و کمشدن درآمد شهرداری، موشکباران، سیل در محدوده حرم حضرت عبدالعظیم، سیل تجریش، سیل دماوند و لزوم کمک شهرداری تهران برای رفع معضلات ناشی از آن، جدا شدن ماده ۱۰۰ از شهرداری، ساختوساز در زمینهای سعادتآباد و قطعهبندی آن با حکم حاکم شرع بدون رعایت قوانین شهرداری و وزارت مسکن و شهرسازی و نیز موشکباران تهران بهعنوان یکی دیگر از مصائب این شهر که در دوره مسوولیت اینجانب رخ داد یا به حداکثر رسید. ما در هفته یکی دو موشک و انفجار داشتیم. خب نخستین نهادی که باید پس از اصابت موشک به هر منطقه، به سرعت وارد عمل میشد، سازمان آتشنشانی بود که این اتفاق هم میافتاد. آنقدر این وضعیت تکرار شده بود که آقای طیرانی، معاون امور مناطق در شهرداری با شنیدن آژیر به آسمان نگاه میکرد و به محض مشاهده موشک و مسیر آن، میگفت به منطقه فلان حرکت کنید؛ یعنی دیگر تشخیص میداد که موشک قرار است به کدام منطقه اصابت کند.
به جرات میتوان گفت با شروع جنگ از شهریور ۱۳۵۹ تا پایان آن در ۱۳۶۷، سال به سال درآمد شهرداری کمتر و مشکلات افزونتر شد؛ بهطوری که آقای محمدنبی حبیبی با تحقیقاتی که انجام داده بود طی مصاحبهای در سال ۶۵ اعلام کرد: درآمد بالاسری شهرداری تهران در سال ۵۷، ۶۰ درصد و در سال ۶۵ به ۵/ ۱ درصد رسیده است؛ یعنی تقریبا صفر (روزنامه اطلاعات دوم مهر ۶۶).خلاصه اینکه شهرداری تهران با اعزام کارمند و کارگران بسیجی خود به سپاه برای تعلیم دیدن [مهارتهای] نظامی و سپس اعزام به جبهه و نیز ارسال ماشینآلاتی چون لودر، بلدوزر، وانت و سایر مایحتاج به جبهه با حداقل امکانات، حداکثر خدمات را ارائه میکرد و متاسفانه با وجود سعی در ارائه خدمات به شهر، مورد انتقاد و بیمهری هم قرار میگرفت.
جنگ همچون سایر شهرها خسارات فراوانی به تهران وارد آورد، طبیعتا وقتی مردم وضع اقتصادیشان به هم میخورد و درآمدشان کم میشود، توان پرداخت مالیات و عوارض را نخواهند داشت. شهرداری هم دستگاهی است که باید به کمک مردم اداره شود و نهادی است مردمی، به همین دلیل هم نمایندگانشان در انجمن شورای شهر انتخاب میشوند تا در اداره امور شهر قوانین و ضوابط ضروری را وضع کنند. به نظر من شهروند، شهرداری و شورای شهر مانند دانههای تسبیح به هم متصل هستند و هر سه ارتباطی تنگاتنگ با هم دارند. شهروند با تعیین نمایندگان خود شورای شهر را تشکیل میدهد و شورای شهر نیز از بین خود یا خارج از شورای شهر شهردار را انتخاب میکند، شهرداری نیز بازوی اجرایی شورای شهر در خدمت شهروندان و خدماترسانی و اداره امور شهری است.
ارسال نظر