انتقاد از موضعگیری عضو شورای شهر علیه شهردار تهران
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر پایتخت نامهای خطاب به شهردار تهران نوشته که ادبیات فاشیستی قرون ۱۷ و ۱۸ میلادی هم نزدش لنگ میاندازد! انگار نه انگار قرنها است که دوره باجخواهی و گروکشی به سر آمده است. محمدجواد حقشناس، اما با اینکه اصلاحطلب است، در یک نامه ۷ بندی و با تکمله تهدیدی ۲ بندی در انتها، چماق باجخواهی را بر فرق سر شهردار مستقر پایتخت فرود آورده است. پیروز حناچی البته انتخاب خود همین شورایی است که آقای حقشناس عضو آن است! با این حال دعواهای حزبی اصلاحطلبان آن چنان سنگین و دامنهدار است که اجازه نمیدهد تهران و تهرانیها پس از دیدن سه شهردار در سه سال گذشته، خدمت و کاری را از مجموعه مدیریت شهری ببینند. حقشناس، یکی از اعضای شورای ۲۱ نفره پایتخت، کتباً به حناچی، شهردار منتخب همین شورا، نوشته است: به هر قیمتی رویهات را اصلاح کن و گرنه سقوط میکنی!
سرویس جامعه جوان آنلاین: عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در نامهای خطاب به پیروز حناچی شهردار تهران، او را به دلیل آنچه تغییر و چرخش رویه فاحش نسبت به مواضع گذشته عنوان میکند، به تجدیدنظر در رأی اعتماد یا فراهم کردن زمینه سقوط در بزنگاههای مدیریت شهری تهدید کرد.
ادبیات فاشیستی تهدید و ارعاب
محمدجواد حقشناس در نامهای که در ادبیات فاشیستی هم نمونه آن کمتر دیده میشود، خطاب به شهردار تهران نوشت: «این گمان که شهردار پادشاه مطلقهای است در جزیرهای مستقل به نام شهرداری که میتواند بنابه سلیقه و مصلحت و نفع شخصی خود و یا انتظارات بیش و کم برخی حوزههای قدرت حتی برخلاف رویکرد و نظر شورا کمیسیونهای آن مدیران شهرداری را منصوب کند با اساس مدیریت شورایی همخوانی ندارد و برداشتی ناصواب است، اگر شهردار بخواهد بر این سیاق عمل کند در هر مرحله و هر شرایطی که باشد اینجانب به عنوان منتخب مردم در شورای شهر در تجدیدنظر نسبت به رأی اعتماد خود کوچکترین تعللی نخواهم کرد، زیرا چنین تعللی خیانت در امانت و رأی مردم به حساب خواهد آمد.» در بند دیگر این تهدیدنامه آمده است: «پیش از انتخاب انتظارات و تعهداتی مشخص در حفظ و حراست از رویکرد اصلاحطلبی و حفظ هماهنگی و تعامل با شورا و کمیسیونهای آن و مواردی از این دست مبنای مذاکرات و پیششرط حمایت از شما بوده است. اینکه به محض نشستن بر کرسی قدرت فراموشی پیشه کرده و خلف وعده آغاز نمایید که متأسفانه روندی تصاعدی به خود گرفته است، از عجایب روزگار ما است. ابتدا در اظهارات و مواضع اعلامی و بعد در روند انتصاب مشاهده شد که برخلاف پیمان عمل میکنید و این پیمانشکنی با منطق، اخلاق و عرف و قاعده کار جمعی و شورایی و حتی اصول ابتدایی زیست اجتماعی تعارضی آشکار دارد و قطعاً پاسخ چنین خلف وعدهای سکوت و مماشات نخواهد بود.»
گره زلف منافع شهر به منافع اصلاحطلبی
نمونه دیگری از ادبیات تهدیدآمیز و باجخواهانه در نامه عضو شورای شهر این تلقی و تصور که شورای پنجم توان تعویض شهردار دیگری را ندارد و شهردار با قدرتی مطلقالعنان میتواند با شعار اقتدارگرایی و دم زدن از استقلال فردی با نادیده گرفتن شورا و مدیریت شورایی عمل کند یک توهم آشکار است و در تضاد کامل با انتخاب مردم، مبانی اصلاحطلبی و روح حاکم بر قانون شوراها است.
در آخر هم شهردار را تهدید کرده که در صورت عدم اصلاح رویهاش و پایبندی به مرامنامه اصلاحطلبی به سرنوشت سه شهردار قبلی دچار میشود.
تمام بندهای این نامه دو صفحهای تلاش میکند شهروندی را در دایره اصلاحطلبی خلاصه کند و منافع شهر را با منافع این جناح گره بزند.
در حالی که اعضای شورای شهر در دوره پنجم با شعار خدمت به مردم رأی آوردهاند از بدو تشکیل شورا گرفتار بازیهای جناحی خود شدهاند و شورا را به محلی برای بده و بستانهای سیاسی خود تبدیل کردهاند.
متن و ادبیات نامه منتشر شده با سربرگ شورای اسلامی شهر تهران به حدی سنگین و تهدیدکننده است که احتمالاً از این پس باید منتظر زمزمههای انتخاب چهارمین شهردار پایتخت در چهارمین سال شورای شهر پایتخت بود. البته گزینه دمدستتر دیگری هم هست: حناچی شهردار بماند، به جناحها باج بدهد و منویاتشان را برآورده کند یا اینکه هر روز منتظر کارشکنیهای جدیدتری باشد؛ بیچاره پایتخت و پایتختنشینان که باید همچنان منتظر وعدههای اصلاحطلبانه کار و خدمت بمانند و شاهد دعواهای سیاسی باشند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر