شماره روزنامه ۶۰۴۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۸ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۳۸

  • بازرگانان طلا‌فروش شدند؟

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: سال گذشته قانونی تصویب شد که بر اساس آن صادرکنندگان اجازه پیدا کردند به جای بازگرداندن ارز صادرات، طلا وارد کشور کنند. آمار اخیر از واردات چشمگیر طلا -۱.۶میلیارد دلار- علامتی از اجرای آن مصوبه می‌تواند باشد که در این صورت، فرآیند صادرات کالای ایرانی پیچیده‏تر خواهد شد.
  • قطب تجارت جنوب‌شرق آسیا

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: اتاق بازرگانی و صنعت سنگاپور (SCCI) یک سازمان برجسته و موثر در حوزه تجارت و صنعت این کشور است. این سازمان با برقراری ارتباطات تجاری بین شرکت‌ها، کارخانه‏‏‏‏‏‌ها و سایر نهادهای تجاری در سنگاپور، به‌عنوان یک پل ارتباطی میان صاحبان کسب‌وکار و دولت عمل می‌کند. اتاق سنگاپور با هدف رشد اقتصادی و توسعه صنعتی در این کشور، فعالیت‌های متنوعی را انجام می‌دهد. این نهاد اقتصادی با تسهیل ارتباطات و تبادل اطلاعات، به‌عنوان یک نیروی محرک برای توسعه اقتصادی و تجاری سنگاپور شناخته می‌شود.
  • تامین گوشت و کالاهای اساسی شب‌عید

    دنیای‌اقتصاد: رئیس جهادکشاورزی استان تهران اعلام کرد: گوشت قرمز، گوشت مرغ، کالاهای اساسی، خرما و میوه شب‌عید، ایام نوروز و ماه مبارک رمضان استان تهران تامین است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری اتاق تهران و اتاق مشترک ایران و اتریش

    دنیای‌اقتصاد: اتاق بازرگانی تهران و اتاق بازرگانی مشترک ایران و اتریش با امضای یک تفاهم‌نامه همکاری متعهد شدند که برای ایجاد زمینه‌‌‌‌‌‌‌‌های توسعه روابط تجاری دو کشور با محوریت بخش‌خصوصی تلاش مشترک داشته باشند.
  • آغاز نمایشگاه‌های بهاره از ۱۵ اسفند

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس اعلام اعضای هیات‌مدیره اتاق اصناف تهران، نمایشگاه‌های بهاره از ۱۵ تا ۲۵ اسفندماه در پنج نقطه تهران برگزار می‌شود و واحدها امسال متعهد شدند بین ۲۰ تا ۶۰‌درصد تخفیف بدهند. به گزارش «ایسنا» حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف در نشست خبری اظهار کرد: بر‌‌گزاری هر بازاری خارج از تنظیم‌بازار و کارگروه نمایشگاهی اتاق اصناف، خلاف قانون است و این مسیر باید از اتاق اصناف طی شود. هدف اتاق اصناف این است که در پایان سال، ‌بازار منصفانه و با نظارت دقیق داشته باشیم.
  • رویکرد جدید اتاق با اصلاح اصل۴۴ قانون ‌اساسی

    دنیای‌اقتصاد: در یادداشت قبلی به ریاست محمدرضا نهاوندیان بر اتاق بازرگانی ایران رسیدیم و چنانچه گفته شد او اتاق را سروشکلی دیگر داد؛ کمیسیون‌ها و کمیته‌‌‌‌‌‌ها تشکیل شدند و به گفته کنایه‌‌‌‌‌‌آمیز برخی از منتقدان او، اتاق شبیه وزارت‌خارجه شد. به هر روی این امور تصادفی نبود و در راستای مسیری قرار داشت که از چندی پیش آغاز شده‌بود.
  • سقف تعیین‌ شده برای بازپرداخت حقوق دولتی معادن به استان‌ها حذف شود

    دنیای‌اقتصاد: محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق شیراز پیشنهاد کرد؛ سقف تعیین‌شده برای بازپرداخت حقوق دولتی معادن به استان‌ها حذف شود و این اعتبارات استانی به ایجاد و توسعه زیرساخت و رفاه شهرستان‌ها با اولویت مناطق دارای معدن اختصاص یابد.
  • خراسان‌جنوبی می‌تواند هاب انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور باشد

    رئیس اتاق بیرجند با اشاره به مشکلات آبی کشور و ناترازی برق با کاهش فعالیت نیروگاه‌های برق‌‌‌‌‌‌آبی، گفت: استان خراسان‌جنوبی با ۳۰۰ روز تابش مستقیم آفتاب می‌تواند به‌عنوان هاب منطقه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور مطرح شود.
  • تاوان آبی فقدان آمایش سرزمینی

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت ومعدن: یکی از موانع مهم تامین بهینه آب صنایع ایران، فقدان آمایش سرزمینی است. صنایع ایران در موقعیت‏‏‌های مناسبی جای‌گذاری نشده‌اند و قرارگیری آنها به دور از منابع آبی باعث شده تا تامین آب در این مقوله، امری دشوار شود. در این زمینه می‏‏‌توان این انتقاد را به دولت‏‏‌های مختلف وارد دانست که چرا در حوزه آمایش سرزمینی صنعت، آب را محور تصمیم‌گیری خود قرار نداده‌اند. رویه فعلی باعث شده تا کشور به سمت ورشکستگی آبی پیش رود.رویه سیاستگذاران در طول دهه‏‏‌های گذشته نشان می‌دهد که آب از ارزشی قابل‌توجه در میان آنها برخوردار نبوده است. آب‌بری صنایع و مصرف بالای آب در بخش کشاورزی، باعث شده تا منابع آبی صنایع به‌سختی تامین شود. مطابق آمار، در حالی که حجم آب موردنیاز صنایع برابر با ۳.۶میلیارد مترمکعب و حجم پساب خروجی تصفیه‏‏‌خانه‏‏‌های فاضلاب ۱.۶میلیارد مترمکعب در سال است، تنها ۵‌درصد از آب صنایع به‌واسطه پساب تامین می‌شود که این عدد حدودا برابر با ۱۸۰میلیون مترمکعب است. به عقیده برخی از کارشناسان، صنایع آب‌بر به نوعی مشغول اختلاس آب نیز هستند و در حالی که ۳.۵میلیارد مترمکعب آب دریافت می‌کنند، با خرید چاه‌های کشاورزی، بخشی از آب موردنیاز مازاد خود را نیز از این طریق تامین می‌کنند.
  • رشد احیای واحدهای صنعتی کوچک

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران اعلام کرد: در دولت سیزدهم تاکنون ۴‌هزار و ۱۰واحد صنعتی احیا و ۴‌هزار و ۹۰۰واحد صنعتی با افزایش ظرفیت تولید مواجه شده است.
  • اجرای ۲۱ پروژه زیربنایی با هدف توسعه زیرساخت‌‌‌های معادن

    سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) در آستانه دهه فجر، اعلام کرد: با هدف توسعه زیرساخت‌‌‌های معادن، ۲۱پروژه راه‌‌‌سازی و برق‌‌‌رسانی با میانگین پیشرفت فیزیکی حدود ۴۰‌درصد در دست اجراست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر