شماره روزنامه ۶۱۱۱
|

  • فرمول کارشناسی نجات بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی، اسماعیل لله‌‌‌‌گانی، مدیرعامل بانک رفاه، سخنان خود را با محوریت نجات بانک‌‌‌‌ها از بحران آغاز کرد. وی تاکید کرد که بحران‌‌‌‌های بانکی از چالش‌‌‌‌های اساسی اقتصاد کشورها به شمار می‌‌‌‌روند و می‌توانند منجر به بی‌‌‌‌ثباتی گسترده شوند. لله‌‌‌‌گانی و دیگر کارشناسان این حوزه براین باورند که برای مدیریت موثر این بحران‌‌‌‌ها، استفاده از ابزارهای ترکیبی همچون نجات درونی، انتقال دارایی‌‌‌‌ها، افزایش سرمایه، ایجاد بانک‌‌‌‌های واسطه‌‌‌ای و جداسازی دارایی‌‌‌‌های سالم و ناسالم ضروری است. در ادامه آنها تاکید کردند بهره‌‌‌‌گیری از تجربیات جهانی و اجرای راهکارهای ترکیبی می‌تواند از سرایت بحران به سایر بخش‌ها جلوگیری کرده و به تقویت ثبات اقتصادی منجر شود.
  • پرداخت ۴۰۰میلیون وام قرض‌الحسنه بانک مهر ایران

    مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: درنظر داریم اگر رتبه اعتباری یک مشتریAباشد بانک مهر ایران تا ۴۰۰میلیون تومان بدون ضامن وام قرض‌الحسنه پرداخت ‌کند. سیدسعید شمسی‌نژاد با بیان اینکه تسهیلات هر مشتری که رتبه اعتباری‌اش توسط شرکت رتبه‌بندی اعتباری تایید شود بدون ضامن پرداخت می‌شود، افزود: کارمزد وام بانک همان ۴‌درصد است و در این بانک هیچ‌گاه صحبت از مسدودی حساب نبوده، بلکه به نوعی مشارکت است.
  • جهش سرمایه «توسن تکنو»

    مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت «توسعه فن‌افزار توسن» با نشان تجاری «توسن‌تکنو» و نماد «فن‌افزار» در فرابورس، در تاریخ سوم ‌مهرماه با حضور صاحبان سهام در سالن دکتر عادل‌آذر درمرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی شرکت توسن تکنو در این جلسه، موضوع افزایش سرمایه این شرکت از محل سود انباشته تصویب شد.
  • رکورد‌شکنی آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان

    مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: شرکت فولاد هرمزگان در ۶ماه نخست امسال موفق به تولید ۹۹۳هزار تن آهن اسفنجی یعنی ۲۰درصد بیش از ظرفیت اسمی واحد احیا مستقیم خود شد که بالاترین رکورد ثبت‌شده از زمان فعالیت این شرکت به شمار می‌رود. عطاءالله معروفخانی با اشاره به تداوم رکوردشکنی‌های فولاد هرمزگان به‌رغم اعمال شدیدترین محدودیت‌های انرژی، بیان کرد: استراتژی نخست فولاد هرمزگان در سال جاری با توجه به انتخاب شعار سال، جهش تولید بوده و در دو ماه نخست که محدودیت انرژی نداشتیم، توانستیم رکوردهای متعددی را هم در واحد فولادسازی و هم احیای مستقیم به ثبت برسانیم. با این حال خردادماه محدودیت برق ترمز تولید در واحد فولادسازی را کشید و بار افزایش تولید بر دوش واحد احیای مستقیم افتاد.
  • برون‌سپاری «اینماد» در هاله‌ای از ابهام

    رئیس انجمن شرکت‌های پرداخت الکترونیک با بیان اینکه ارائه مدل‌های تجاری از سوی کسب‌وکارها برای همکاری در زمینه صدور اینماد می‌توانست نقطه عطفی در ارتقای فضای تجارت الکترونیکی کشور باشد، گفت: اکنون که فرآیند اجرای این طرح متوقف شده است، مرکز توسعه تجارت الکترونیک پاسخ بدهد که چگونه به وعده خود برای برون‌سپاری خدمات اینماد عمل خواهد کرد.
  • پارادوکس پیشرفت

    مهدی نریمانی / مدیر ارشد اجرایی و دکترای مدیریت دانشگاه تهران
    برای خیلی از افرادی که در فضای سازمانی فعالیت دارند این سوال اغلب مطرح می‌شود که چرا افراد چاپلوس نسبت به افراد کارآمد، موقعیت‌های رشد و پیشرفت بیشتری دارند. شاید انتظار منطقی این باشد که بر اساس چارچوب‌های تصمیم عقلایی، عملکرد وجه غالب تصمیم‌گیری درباره افراد باشد لیکن می‌بینیم که در عمل این‌گونه نیست.
  • نمایشگاه سنگ در محلات

    فرماندار شهرستان محلات گفت: نمایشگاه بین‌المللی سنگ محلات/ نیم‌ور یکی از مهم‌ترین رویدادهای سطح کشور محسوب می‌شود که باید به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
  • اثر هوش مصنوعی بر صنعت بانکداری

    دنیای‌اقتصاد: براساس گزارشی در سال‌های اخیر، استفاده از فناوری‌‌‌های پردازش زبان طبیعی (NLP) و هوش مصنوعی مولد (GenAI) در صنعت بانکداری، تغییرات شگرفی را به‌‌‌همراه داشته است. این فناوری‌‌‌ها در بخش‌‌‌های مختلف بانکداری، از تجربه مشتری گرفته تا کشف تقلب، بهبود عملیات داخلی، نوآوری محصول و فرآیندهای وام‌‌‌دهی، نقش موثری ایفا کرده‌‌‌اند. در ادامه، به تحلیل و بررسی برخی از کاربردها و چالش‌‌‌های هوش مصنوعی در این حوزه می‌‌‌پردازیم.
  • بررسی طرح‌‌‌های سپرده‌‌‌پذیری - تسهیلاتی بانک‌ها براساس منحنی عمر مالی

    میثم حقیقی/کارشناس پولی و بانکی
    براساس ادبیات مالی، هر فرد در طول زندگی خود، با سه مرحله مهم در منحنی عمر مالی مواجه می‌شود: (۱) حفاظت از ثروت، (۲) تجمیع ثروت، و (۳) توزیع ثروت. این مراحل به ترتیب نشان‌‌‌دهنده چگونگی تعامل افراد با دارایی‌‌‌ها و سرمایه‌‌‌هایشان در مقاطع مختلف زمانی هستند. در این نوشتار به بررسی نحوه ارتباط طرح‌‌‌های سپرده‌‌‌پذیری و تسهیلاتی بانک‌ها -که تحت عنوان سپرده‌‌‌های امتیازی نیز شناخته می‌‌‌شوند- با این منحنی پرداخته می‌شود.
  • فرمول «فرار مغزها» در برندها

    دنیای اقتصاد: وقتی یک شرکت بزرگ تصمیم می‌گیرد مدیر عاملش را عوض کند، ریسک و هزینه‌ زیادی را به جان می‌خرد تا چشم‌انداز جدیدی را دنبال کند. اما انتخاب مدیر جدید مثل حرکت روی یک تیغ دولبه است. اگر مدیر جدید، در همه ابعادی که مورد نیاز شرکت است مهارت نداشته باشد، احتمال سقوط شرکت بیشتر می‌شود.
  • افزایش سرمایه‌گذاری صندوق‌های ثروت خاورمیانه در شرکت‌های هوش مصنوعی

    صندوق‌های ثروت ملی در خاورمیانه، به حامیان اصلی شرکت‌های محبوب فعال در زمینه هوش مصنوعی در سیلیکون ولی تبدیل شده‌‌‌اند. کشورهای نفت‌‌‌خیز مانند عربستان، امارات، کویت و قطر به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود هستند و به منظور کاهش ریسک، به سرمایه‌گذاری‌‌‌های تکنولوژیک روی آورده‌‌‌اند. بر اساس داده‌‌‌های پلت‌فرم سرمایه‌گذاری پیج‌‌‌بوک (Pitchbook)، سال گذشته، بودجه شرکت‌های هوش مصنوعی که توسط صندوق‌های ثروت کشورهای خاورمیانه تامین شده بود، پنج برابر افزایش یافت.
  • چالش یکپارچه‌‌سازی پس از ادغام شرکت‌ها

    ادغام و تملک شرکت‌های دیگر، یکی از استراتژی‌‌های مهم رشد و افزایش سهم از بازار است. اما این استراتژی به دلایل مختلف مانند رویه‌‌های عملیاتی متفاوت یا تفاوت در فرهنگ سازمانی شرکت قدیم و جدید می‌تواند ریسک‌‌آفرین باشد و نیازمند انعطاف‌‌پذیری بسیار است. هلدینگ مراقبت‌‌های کلیوی توتال (Total Renal Care Holdings) یکی از بزرگ‌ترین مراکز دیالیز زنجیره‌‌ای ایالات متحده است. این شرکت، در دهه ۱۹۹۰ میلادی به دلیل سیاست تهاجمی و توسعه لجام‌‌گسیخته به آستانه ورشکستگی افتاده بود. مدیرعامل بلندپرواز آنها، ویکتور چلتیل به دنبال سلطه سریع بر بازار، چنان بر تعداد واحدهای عملیاتی افزود که دیگر امکان مدیریت آنها وجود نداشت. در این شرایط، چلتیل اخراج شد و عملیات نجات شرکت با مدیرعامل جدیدی به نام کنت تیری کلید خورد.
  • افتتاح اولین آزمایشگاه تست ابزار ایرانی

    اولین آزمایشگاه مرجع تست ابزار در ایران افتتاح شد. شرکت آروا به عنوان پدر صنعت ابزار در ایران و اولین تولیدکننده ابزار ایرانی، موفق به راه‌‌‌اندازی اولین آزمایشگاه تست ابزارآلات شد. این آزمایشگاه بنا بر نظر کارشناسان تا ۸۰درصد از استانداردهای جهانی را به صورت بومی روی ابزارآلات در کشور تست می‌‌‌کند.
  • انقلاب سبز فولاد سنگان

    شرکت فولاد سنگان با بهره‌‌گیری از آخرین دستاوردهای فناوری، پروژه‌‌های نوآورانه‌‌ای را در حوزه محیط‌زیست در دست اجرا دارد. یکی از این پروژه‌‌ها اجرای سیستم انباشت مکانیزه باطله‌‌ تر است که از ایجاد سدهای باطله ‌‌تر و آلودگی محیط‌زیست جلوگیری می‌کند؛ این فناوری برای اولین بار در خاورمیانه و سومین بار در جهان توسط فولاد سنگان در ایران در دست احداث است.
  • هوش مصنوعی در صنعت بانکداری

    رئیس هیات‌‌‌ عامل صندوق توسعه ملی در نشست با هیات‌مدیره بانک سینا با اشاره به اهمیت استفاده از هوش مصنوعی برای ارائه محصولات خلاقانه و نوآورانه گفت: با توجه به همین موضوع، امسال در صندوق توسعه ملی سال هوش مصنوعی نام‌گذاری شده و استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در صنعت بانکداری نیز اجتناب‌‌‌ناپذیر است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر