شماره روزنامه ۶۱۲۲
|

  • تشدید تنش در شمال اسرائیل

    دنیای اقتصاد: اسرائیل روز سه‌شنبه (۱۷مهرماه) اعلام کرد که یک لشکر جدید را به مجموعه قوای خود در جنوب لبنان افزوده است که نشان می‌دهد که این رژیم درصدد تشدید عملیات‌ خود در لبنان است. همزمان با این تحول، دو مقام اسرائیلی تایید کردند که اسرائیل ساختمانی را در المزه نیز مورد حمله قرار داده است. در این حمله ۹نفر به شهادت رسیده‌اند. «آدام راسگون»، «رونن برگمن» و دیگران در گزارشی در نیویورک‌تایمز نوشتند، نیروهای حزب‌الله هم حملات موشکی خود به سوی اسرائیل را تشدید کردند؛ به‌طوری‌که گفته شد این‌بار سامانه «فلاخن داود» برای رهگیری موشک‌های حزب‌الله فعال شد. در همین حال، گفته شده «شموئیل بوخاریس»، مشاور اسموتریچ وزیر دارایی این رژیم، در نبردهای جنوب لبنان زخمی شده است.
  • افشاگری از خصوصی‌های بایدن و نتانیاهو

    دنیای‌اقتصاد: جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده با در دست داشتن یک بستنی، در ماه فوریه اعلام کرد که آتش‌بس در غزه آن‌قدر «نزدیک» است که ممکن است ظرف چند روز محقق شود. بیش از ۷ماه بعد، نه تنها جنگ اسرائیل علیه غزه ادامه یافته، بلکه گسترش یافته و به لبنان هم رسیده است. به دنبال آن مناطق دیگری از خاورمیانه از جمله عراق و یمن هم ناآرام شده و منطقه «در حال جوشش است». دولت بایدن به درخواست شفاهی برای کاهش تنش ادامه داده و در عین حال از اسرائیل حمایت سیاسی و نظامی برای تداوم جنگ‌هایش را فراهم کرده است. واشنگتن حداقل در ظاهر از هر گامی که اسرائیل برداشته، استقبال کرده است: از ترور رهبران حماس در بیروت و تهران گرفته تا ترور رهبر حزب‌الله و حمله به جنوب لبنان.
  • ترکیه درباره جنگ لبنان چگونه فکر می‌کند؟

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    به‎دنبال حملات نظامی رژیم صهیونیستی به لبنان، از سوی اردوغان پیام‎های نگران‌کننده‎ای شنیده می‎شود. اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه صریحا اعلام کرده است اسرائیل پس از غزه و لبنان اکنون ترکیه را هدف قرار خواهد داد و ترکیه به هر قیمتی در مقابل اسرائیل خواهد ایستاد. «اسرائیل با تئوری «سرزمین موعود» و با تعصب مذهبی پیش می‎رود. پس از فلسطین و لبنان، به صراحت می‎گویم که سرزمین‎های میهن خودمان را هدف قرار خواهد داد. اگرچه برخی آن را نمی‎بینند، نتانیاهو آناتولی را در رویاهای خود گنجانده، مدینه فاضله را دنبال می‎کند و از طریق فرصت‎های مختلف آن را آشکار می‎کند. فاصله نزدیک‎ترین شهر ترکیه با مرز سوریه و سپس تا لبنان ۱۷۰کیلومتر است. ترکیه با ماشین تنها ۲.۵ساعت با لبنان فاصله دارد. فاصله انطاکیه تا غزه به اندازه فاصله شهرهای «آنکارا و آیدین» است. به‎عبارت دیگر، اشغال، تروریسم و تجاوز درست در کنار ما هستند. تکرار می‌کنم که به هر قیمتی که باشد، ترکیه در مقابل اسرائیل خواهد ایستاد و جهان را به این موضع شرافتمندانه فرا خواهد خواند.»
  • مسدود شدن راه ریلی به کره‌جنوبی

    رویترز: ارتش کره‌شمالی اعلام کرد از دیروز چهارشنبه (۱۸مهرماه) جاده‌ها و راه‌آهن‌های متصل به کره‌جنوبی را به‌طور کامل قطع و مناطقی را که در سمت مرز خود قرار دارند، مستحکم می‌کند. این اعلامیه از سوی کره‌شمالی به منزله تشدید تنش بیشتر در فعالیت نزدیک به خط مرزی بین ۲ کره است. ارتش کره‌جنوبی در ماه ژوئیه اعلام کرد که پیونگ‌یانگ از ماه‌ها قبل با وجود وقوع یکسری اتفاقات، در حال کاشت مین‌ها، نصب موانع و ایجاد زمین‌های بایر در امتداد مرزهای به‌شدت نظامی‌شده بین دو کره بوده است. ستاد کل ارتش کره‌شمالی در بیانیه‌ای که توسط شبکه خبری رسمی این کشور منتشر شد، اعلام کرد که این پاسخی است به رزمایش‌های جنگی است که در کره‌جنوبی که آن را «دولت متخاصم و دشمن اصلی ثابت‌ناپذیر» می‌نامد، برگزار شده است. کره‌شمالی همچنین اعلام کرد که این اقدام در واکنش به حضور مکرر تجهیزات هسته‌ای استراتژیک ایالات متحده در منطقه است. در این بیانیه تاکید شد: «کره‌جنوبی دولت متخاصم و دشمن اصلی ما است؛ قطع و بسته شدن دائمی مرز توسط ارتش کره‌شمالی یک اقدام دفاعی برای جلوگیری از جنگ و تامین امنیت کشور در شرایط کنونی است.»
  • بزرگ‌ترین حمله حزب‌الله به حیفا

    دنیای اقتصاد: مقاومت لبنان اعلام کرد شهر حیفا را با موشک هدف قرار داد و در این راستا رسانه‌های عبری اذعان کردند این بزرگ‌ترین حمله موشکی به حیفا از زمان آغاز حملات مقاومت بوده است. به گزارش «ایسنا» مقاومت لبنان اعلام کرد: «در راستای حمایت از ملت پایدار فلسطین در نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت آن و دفاع از لبنان و ملتش و پاسخ به حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاها و غیرنظامیان، مبارزان مقاومت سه‌شنبه (دیروز) شهر حیفا و الکریوت را با موشک‌های زیادی هدف قرار دادیم.»
  • ترامپ؛ گزینه مسلمانان؟

    دنیای‌اقتصاد: اگر رای‌دهندگان عرب آمریکایی و مسلمان در گذشته زمینه مشترکی با جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها داشتند، برای برخی در انتخابات ریاست‌جمهوری امسال، یکی از این احزاب، از دور خارج شده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، فاطیما کلایت، ۲۵ساله، پرستاری که در دیربورن زندگی می‌کند و در سال۲۰۲۰ از جو بایدن حمایت کرده بود، گفت: «بیشتر افرادی که می‌شناسم یا به نماینده حزب سوم رای می‌دهند یا ترامپ.»
  • محدودیت‌های قدرت آمریکا در خاورمیانه

    دنیای اقتصاد: ۱۰روز پس از ۷ اکتبر، بایدن به تل آویو رفت و تلاش کرد صلح پایدار را برای منطقه به ارمغان بیاورد. آنچه پس از آن رخ داد، یک سال آشفتگی سیاسی و اجتماعی در داخل ایالات متحده، نزاع‌های مکرر با نتانیاهو و درگیری‌ای بود که در سراسر خاورمیانه گسترش یافته است. «مایکل شی‌یر» در گزارش ۸اکتبر در نیویورک‌تایمز نوشت، وقایع پس از اظهارات بایدن محدودیت‌های نفوذ او را در منطقه نشان داده است. درحالی‌که ایالات متحده به تسلیح اسرائیل ادامه می‌دهد، اما دولت بایدن بارها در مهار نتانیاهو که درخواست‌های کاخ سفید برای تنش‌زدایی و ایجاد فضایی برای دولت فلسطینی پساجنگ را به هیچ انگاشته، نادیده گرفته شده است.
  • حمایت رسمی از تلاش نبیه بری برای آتش‌بس

    دنیای‌اقتصاد: شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان، در سخنان دیروز سه‌شنبه که دومین سخنرانی او پس از شهادت سیدحسن نصرالله بود، تاکید کرد هرچه جنگی که رژیم صهیونیستی به راه انداخته طولانی‌تر شود، بحران اسرائیل هم افزایش می‌یابد و مقاومت در میدان پایدار و ثابت‌قدم است و پیروزی از آن حزب‌الله است.
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    یک برنامه از «علی باباجان»، که «حزب دموکراسی و پیشرفت» را در سال ۲۰۲۰ تاسیس کرد؛ درحالی‌که پیش‌تر حزب «عدالت و توسعه» را ترک کرده بود، ادعا می‌کرد که فعال کردن ایاصوفیه یکی از رویدادهایی است که توسط دولت برای سرپوش گذاشتن بر مشکلات عمده استفاده می‌شود. «ایندیپندنتِ ترکی» همچنین واکنش سایر کشورها به این تصمیم را پوشش داد. یک نگاه دقیق به ایران وجود داشت: در دو مقاله درباره‌ موضع دولت، اظهارات علی‌اکبر ولایتی، مشاور روابط بین‌الملل رهبر ایران گزارش شد که می‌گفت افتتاح این عبادتگاه «بسیار مهم» بود و ایران درباره این موفقیت مهم به ترکیه تبریک گفت. رسانه‌های ایرانی نیز از بازگشایی ایاصوفیه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای قرن خبر دادند.
  • حمله بی‌سابقه حزب‌الله به حیفا و طبریا

    دنیای اقتصاد: ارتش اسرائیل اعلام کرد که در سالگرد حمله ۷اکتبر، حملاتی را علیه مواضع حماس در سراسر نوار غزه آغاز کرد. این رژیم، همزمان حملاتی را به پایتخت لبنان انجام داد؛ به‌طوری‌که انفجارهای مهیب بار دیگر جنوب بیروت را لرزاند. ملحم خلف، نماینده عضو بلوک سیاسی «نیروهای تغییر» پارلمان لبنان، درباره حملات اسرائیل به کشورش گفت «در حملات اسرائیل در پاسخ به حزب‌الله اصل تناسب در به‌کارگیری تسلیحات رعایت نمی‌شود.» او گفت نمونه‌های زیادی از عدم رعایت اصل تناسب وجود دارد از جمله «بمباران غیرنظامیان، ویران کردن تمام یک روستا، تخریب صدها خانه و ساختمان، کشتن بی‌گناهان در تلاش برای ترور هر کسی که اسرائیل تروریست می‌داند.» اما مقاومت در غزه و لبنان هم دست روی دست نگذاشتند. آنها هم در اولین سالگرد طوفان‌الاقصی حملات موشکی گسترده‌ای به اسرائیل را سازمان دادند.
  • جنگ بی‌پایان؟

    «محمد شکیب حسن» یک کارمند دولتی فلسطینی، در ۱۲اکتبر پس از حمله هوایی اسرائیل به شهرش در شمال غزه، از خانه خود گریخت. او گفت: «ما فکر می‌کردیم حداکثر دو ماه طول می‌کشد و به خانه‌مان برمی‌گردیم.» در عوض، جنگ غزه یک سال به طول انجامید و هیچ پایانی برای آن متصور نیست. این طولانی‌ترین جنگ بین اسرائیلی‌ها و اعراب از زمان پایان درگیری است که مرزهای اسرائیل را در سال۱۹۴۹ تعیین کرد. اکنون یک جنگ گسترده‌تر و چندجانبه بین اسرائیل و متحدان منطقه‌ای حماس در حال رخ دادن است؛ اما هسته اصلی درگیری، نبرد اصلی بین حماس و اسرائیل و چالش دشوار پایان دادن به آن است.
  • در این یک‌سال بر غزه چه گذشت؟

    الجزیره در گزارشی که با تعدادی از تصاویر ماهواره‌ای قبل و بعد از جنگ غزه همراه بود نوشت، غزه محل سکونت ۲.۳میلیون انسان بود که امروز دیگر هیچ شباهتی به یک‌سال گذشته ندارد. حملات اسرائیل غزه را به ویرانه تبدیل کرده، مساجد و کلیساهای قدیمی را نابود و زمین‌های کشاورزی را با خاک یکسان کرده است. مقیاس خرابی در این منطقه ۳۶۵کیلومتری به قدری است که بسیاری از ساکنان نمی‌توانند تا آینده‌ای غیرقابل پیش‌بینی به خانه‌های خود بازگردند. این ویرانی فقط شامل غزه نمی‌شود، بلکه از شمال غزه تا رفح را شامل می‌شود.
  • موضع محتاطانه هریس درباره بی‌بی

    دنیای‌اقتصاد: کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، از پاسخ دادن به این سوال که آیا بنیامین نتانیاهو را می‌توان «متحد نزدیک» ایالات متحده دانست، طفره رفت؛ زیرا منتقدان، نخست‌وزیر اسرائیل را متهم می‌کنند که خلاف هدف اعلام‌شده واشنگتن برای کاهش تنش در خاورمیانه عمل می‌کند.
  • کشته شدن چینی‌ها در انفجار کراچی

    الجزیره: سفارت چین در پاکستان اعلام کرد که در حمله به کاروان آنها در نزدیکی فرودگاه کراچی، حداقل دو شهروند این کشور کشته و یک نفر دیگر زخمی شده است. سفارت گفت این حمله حدود ساعت۲۳ روز یکشنبه به وقت محلی در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی جناح رخ داد و کارکنان چینی شرکت برق «بندر قاسم» را هدف قرار داد. جئو نیوز، خبرگزاری پاکستانی، از زخمی شدن حداقل ۱۰نفر خبر داد.
  • «خشونت‌آمیزترین شب» بیروت

    دنیای اقتصاد: امروز دوشنبه ۷اکتبر و سالگرد طوفان‌الاقصی است. با گذشت یک سال، جنگ و تجاوز نه تنها در غزه ادامه دارد، بلکه به لبنان نیز سرایت کرده است.« اومورت اوراس» و «آلمان میلیسیچ» در گزارش ۶اکتبر در الجزیره نوشتند، تا امروز ۴۱هزار و ۸۷۰نفر در غزه جان باخته و ۹۷هزار و ۱۶۶نفر زخمی شده‌اند. غزه به ویرانه‌ای تبدیل شده که آواربرداری و بازسازی آن سال‌ها زمان می‌برد. گاردین هم در گزارشی نوشت که در یک‌سالگی طوفان‌الاقصی، اسرائیل یک عملیات «چندجبهه‌ای» را آغاز کرده و به دنبال گسترش دامنه جنگ است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر