شماره روزنامه ۶۱۹۷
|

نمرات منفی بانک‌ها در «وام‏‏‌دهی به بخش مسکن و ساختمان» چه پیامی دارد؟ «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

شبکه بانکی در هر سه نمره «وام‌دهی به بخش مسکن و ساختمان» مردود شد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از کارنامه تامین مالی مسکن، ثبت رکورد جدید در سقوط سهم این بخش از تسهیلات بانکی را نشان می‌دهد. پرداخت وام‌های ساخت، خرید و تعمیر آپارتمان به لحاظ «رشد واقعی» افت شدید کرده است. «تحریم بانکی بازار مسکن» سه…

آکسیوس مدعی شد؛

آکسیوس در خبری مدعی شده که اروپایی‌ها در نشست ۹آذر با ایران در ژنو پیشنهاد توافق جدیدی را روی میز قرار داده‌اند. همزمان نشریه فارن‌افرز با تبیین «هنر معامله» برای ترامپ، مسیر توافق پایدار با ایران را ترسیم کرده است.

    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • آکسیوس مدعی شد؛

    پیشنهاد توافق جدید

    آکسیوس در خبری مدعی شده که اروپایی‌ها در نشست ۹آذر با ایران در ژنو پیشنهاد توافق جدیدی را روی میز قرار داده‌اند. همزمان نشریه فارن‌افرز با تبیین «هنر معامله» برای ترامپ، مسیر توافق پایدار با ایران را ترسیم کرده است.
  • نمرات منفی بانک‌ها در «وام‏‏‌دهی به بخش مسکن و ساختمان» چه پیامی دارد؟ «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    تحریم بانکی بازار مسکن

    شبکه بانکی در هر سه نمره «وام‌دهی به بخش مسکن و ساختمان» مردود شد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از کارنامه تامین مالی مسکن، ثبت رکورد جدید در سقوط سهم این بخش از تسهیلات بانکی را نشان می‌دهد. پرداخت وام‌های ساخت، خرید و تعمیر آپارتمان به لحاظ «رشد واقعی» افت شدید کرده است. «تحریم بانکی بازار مسکن» سه علت دارد.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • «واکاوی اقتصادـ»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    مرگ معمار اقتصاد جدید هند مانموهان سینگ که بود؟

    دنیای اقتصاد: صدیقه نژادقربان به زندگی «معمار اقتصاد مرگ معمار اقتصاد جدید هند، یعنی «مانموهان سینگ»اقتصاددان و نخست وزیر سابق هند پرداخته است که ۲۶ دسامبر سال گذشته میلادی در ۹۲‌سالگی درگذشت.
  • چرا رابطه معنادار بین «سیاست‏‌پولی» و «تورم‏‌مسکن» در غرب مختل شده است؟

    سازنده‌ها در تار عنکبوت

    مقررات ساخت‌وساز در آمریکا مثل «تار عنکبوت»، سازنده‌ها را محاصره کرده و اجازه فعالیت - سرمایه‌گذاری - را با وجود نیاز بالای بازار به خانه جدید گرفته است. سلب انگیزه سازنده‌ها در حدی است که «اثر تغییرات نرخ بهره‌ بر قیمت مسکن» به پایین‌ترین میزان از سال۱۹۷۰ رسیده است.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • چرا شکست‌های سیاستی در ایران تکرار می‌شود؟

    ماشین فرسوده سیاستگذاری

    فرآیند سیاستگذاری در ایران به‌دلیل موانع ذی‌نفعان، کمبود شفافیت، نبود متخصصان، تغییرات مدیریتی مکرر و تکیه بر راه‌حل‌های غیرعلمی، ناکارآمد است. این مشکلات موجب تکرار اشتباهات و تثبیت فقر مطلق در ۳۰درصد و تورم دورقمی شده‌اند. بدون اصلاحات ساختاری، ماشین سیاستگذاری توان حرکت خود را از دست خواهد داد.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • «واکاوی اقتصاد»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    دستاورد دولت چهاردهم چه بوده است؛ اصلاحات ناکافی

    دنیای اقتصاد: فائزه مومنی در گزارشی با مشورت دکتر مریم زارعیان، جامعه‌شناس، به این پرسش پاسخ داده است که اصلاحات مسعود پزشکیان تا چه اندازه اثربخش بوده و برای ادامه کار،‌ دولتی‌ها باید چه اقداماتی انجام دهند؟
    جمعه، ۱۴ دی ۱۴۰۳
  • «واکاوی اقتصاد»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    چرا صادرات ایران خام و سنتی است؟

    دنیای اقتصاد: آزاده خرمی‌مقدم، این پرسش را مطرح کرده است که چرا ایران به رغم برخورداری از زمینه‌ها و قابلیت‌های مناسب، کشوری صادرکننده نیست؟
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • جریان پوست‌اندازی در شکل مراودات تجاری؛

    جهانی‌سازی به پایان نمی‌رسد

    سوالی که بسیار مطرح می‌شود این است که آیا جهانی‌سازی به نقطه پایان خود رسیده است؟ «دنیای‌اقتصاد» با بررسی مجموعه‌ای از گزارش‌ها و تحولات آماری نشان می‌دهد که نه تنها جهانی‌سازی رو به اتمام نیست، بلکه سهم آن از تولید ناخالص داخلی در حال افزایش است.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • واکاوی اقتصاد؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    چرا نزدیک شدن ایران به مصر مهم است؟

    دنیای اقتصاد: محمدحسین باقی، تحلیلگر روابط بین الملل سفر مسعود پزشکیان به مصر در آذرماه سال جاری را مهم ارزیابی کرده و به تحلیل ضرورت برقراری روابط دیپلماتیک و اقتصادی بین این دو تمدن کهن پرداخته است.
  • از کارکنان خود حفاظت کنید تا آنها از کسب و کار شما حفاظت کنند؛

    پنج راه حفظ استعدادها

    بسیاری از شرکت‌ها با آنکه حقوق خوبی پرداخت می‌کنند و مسیر شغلی شفاف و محیط کاری خلاقانه دارند، باز هم به سختی می‌توانند کارکنان برتر خود را حفظ کنند. توجه به اصول انسانی، رشد شخصی، حمایت از مدیران و استفاده از داده‌ها و تکنولوژی در تصمیم‌گیری‌ها، به حس تعلق خاطر کارکنان در سال ۲۰۲۵ کمک می‌کند.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • «واکاوی اقتصاد»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    فقر موروثی

    دنیای اقتصاد: آزاده چیذری روی مساله‌ای مهم انگشت گذاشته است؛ اینکه فقر چگونه در خانواده‌ها موروثی می‌شود؟
  • «دنیای‏‏‌اقتصاد» گزارش رسمی انحراف منابع در بخش ساختمان را منتشر می‌کند؛

    عبور غیرمجاز از «کانون سکونت فقرای مسکن»؛ تحریم داخلی تولید مسکن

    کانون سکونت فقرای مسکن در شهرها، «تحریم داخلی» شده است. مطابق داده‌های رسمی مربوط به تعداد وام‌های تولید مسکن حمایتی که طی سه سال گذشته از شبکه بانکی به دو طرح «مسکن دولتی»و «نوسازی بافت‌فرسوده» و همچنین به «سازنده‌های معمولی بازار» پرداخت شده است، سهم نقاط فرسوده شهرها (کانون فقرا) زیر یک‌درصد بوده است.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • «واکاوی اقتصاد»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    نقش هوش مصنوعی در صنعت بانکداری؛ سوددهی مطلق

    دنیای اقتصاد: سعید ابوالقاسمی، چگونگی اثرگذاری هوش مصنوعی در صنعت بانکداری و نتایج مطلوب آن را بررسی کرده است.
  • شاخص تورم نقطه‌ای به کف ۴ و نیم سال اخیر رسید

    رفع حبس تورم بانک مرکزی

    به تازگی و پس از تاخیری طولانی آمارهای مربوط به تورم مصرف‌کننده توسط بانک مرکزی منتشر شده‌اند. بر اساس این گزارش، نرخ تورم نقطه‌ای در آذرماه۱۴۰۳ برابر با ۳۳.۸درصد بوده است که کف ۴ و نیم‌سال اخیر محسوب می‌شود.
  • عراقچی به امارات رفت، وزیر خارجه عمان به تهران آمد؛

    همسویی در «خلیج فارس»

    با افزایش تحرکات دیپلماتیک در دمشق، دیپلماسی در دو سوی خلیج فارس نیز تشدید شده است. عباس عراقچی دیروز به امارات رفت و وزیرخارجه عمان امروز به تهران می‌آید. ابهامات و عدم قطعیت‌ها نسبت به آینده سوریه باعث همسویی تهران و پایتخت‌های عربی شده است.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • «واکاوی اقتصاد»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می‌گویند؟

    آینده صنایع، جادوگری هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: اگر فقط به پیش‌بینی‌ها نگاه کنید، متوجه می‌شوید که عرصه رقابتی بعد از سال ۲۰۲۴، نیازمند گیگاوات‌های خوشه‌های آموزشی است و با ورود مولفه نابرابری، فعلاً از آن دور هستیم.
  • جاه‌طلبی‌های آنکارا پس از سقوط اسد شتاب گرفته است؛

    هدف ترکیه در زمین سوریه

    فروپاشی ناگهانی سلسله ۵۴ساله اسد در سوریه، فرصت‌هایی را برای نظم منطقه‌ای جدید گشوده است. هنوز چیزهای زیادی نامشخص است؛ اما ترکیه - که میزبان اکثر پناهندگان سوری بوده و از طرف برنده حمایت کرده است - در موقعیتی پیشرو برای شکل دادن به آینده قرار دارد.
  • آیا ایلان ماسک می‌تواند کسری بودجه آمریکا را رفع کند؟

    راز کسری بودجه آمریکا

    مخارج دولت آمریکا به سه دسته تقسیم ‌می‌شود: مخارج مربوط به بدهی، مخارج اختیاری و مخارج اجباری. بررسی مکانیزم عملکرد دولت آمریکا نشان می‌دهد ترامپ می‌تواند با لغو فرمان‌های اجرایی بایدن، بخش زیادی از مخارج اجباری دولت فدرال را کاهش دهد؛ با این حال، این گزینه برای رای‌دهندگان محبوب نیست.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • «واکاوی اقتصاد»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    محیط زیست به کجا می‌رود؟ هنر ویرانی سرزمین

    دنیای اقتصاد: جواد حیدریان در گفت‌وگو و مشورت با محمد درویش، کنشگر برجسته محیط ‌زیست، این پرسش را مطرح کرده که چرا سیاست‌گذار درباره بحران‌های محیط زیست سکوت کرده است؟
  • روند بازار سهام در هفته دوم دی‌ماه ارزیابی شد؛

    سهام کوچک در سیبل بورسی‌ها؟

    شاخص کل در هفته اول دی‏ماه با رشد ۶.۲۸درصدی با مقاومت داینامیک ۲.۸میلیون واحدی درگیر است. احتمالا طی هفته پیش‌رو افزایش تقاضا در نمادهای کوچک‏تر می‏تواند فضا را برای رشد شاخص هموزن و عبور از قله تاریخی فراهم کند. این امر می‏تواند با اصلاح ملایم نماگر اصلی همراه باشد.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • ارزش معاملات از ۲۰هزار ‌میلیارد‌ تومان عبور کرد؛

    استراتژی بزرگان بورسی

    بزرگان بورسی در صدر تقاضای معامله‌گران قرار دارند. بررسی‌های آماری نشان می‌دهد صندوق‌های اهرمی با ارزش معاملاتی بیش از ۵هزار میلیارد تومان، ۲۵درصد از ارزش بازار را تشکیل می‏دهند. این صندوق‌ها از کف قیمتی آبان‏ماه بازدهی ۲برابری نسبت به نماگر اصلی را به ثبت رساندند.
  • وحشت اسرائیل از سوریه جدید

    نشریه «میدل ایست‌آی» روندهای در حال وقوع در سوریه را باعث ترس اسرائیل دانسته و می‌نویسد: درحالی‌که سوری‌ها سقوط دمشق را جشن گرفتند، اسرائیل به سرعت هرگونه انتقال دموکراتیک را تضعیف کرد، از ترس اینکه این امر منجر به همبستگی بیشتر با فلسطین شود.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • «واکاوی اقتصاد»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    انتقال بیماری به نسل‌های آینده؛ آلودگی هوا با مردم چه می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: آزاده چیذری، به این موضوع پرداخته است که آلودگی هوا چه اثری روی نسل‌های آینده می‌گذارد؟
  • در یک گزارش پژوهشی دلایل ناکارآمدی ساختار صنعتی‏‏‌ کشور بررسی شد؛

    حکایت سه دهه صنعت‏‏‌زدایی

    صنعت‌زدایی مهم‌ترین داستان اقتصاد ایران در سه دهه اخیر بوده است. بررسی تصویر بلندمدت اقتصاد ایران نشان می‌دهد در نتیجه سبدی از سیاست‌های متناقض، سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی کشور کاهش یافته و همزمان سهم کالاهای با فناوری متوسط و بالا نیز از کل تولید کشور کاهش یافته است.
  • کارنامه رئیس هفتم بورس بررسی شد

    بازدهی ۱۰۰روزه بورس

    در ۱۰۰ روز اول سکانداری حجت‌الله صیدی بر سازمان بورس، شاخص کل رشد ۳۶درصدی را تجربه کرده است. محدود کردن به موقع دامنه نوسان در زمان اوج ریسک‌های منطقه‌ای، تغییر نرخ دلار موثر بر صنایع و بازگشت اعتماد به بازار، سه اقدام مهمی است که در دوران ریاست صیدی به وقوع پیوسته است.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • «واکاوی اقتصاد»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    سرنوشت علویان سوریه پس از سقوط اسد

    دنیای اقتصاد: محمدحسین باقی طی مقاله‌ای ریشه‌های تاریخی منازعات داخلی سوریه و سرنوشت علویان این سرزمین پس از سقوط اسد را بررسی کرده است.
  • دولت‌ها در استفاده از اموالشان باید به چه ترتیباتی توجه کنند؟

    ملزومات مولد‌سازی

    یک مدیر مالی تاکید کرد که دولت‌ها باید مدیریت اموال عمومی را به صندوق‌های تخصصی ثروت ملی بسپارند. داگ‌ دتر که ساماندهی اموال عمومی در سوئد را در کارنامه خود دارد، از سنگاپور و متروی هنگ‌کنگ به‌عنوان دو نمونه موفق نام می‌برد.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • واکاوی اقتصاد؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟

    چرا «گادپوری»ها قدرت می‌گیرند؟

    دنیای اقتصاد: فائزه مومنی در گزارشی ضمن بررسی «پدیده گادپوری» با مشورت دکتر مریم زارعیان،‌ جامعه‌شناس و پژوهشگر به این پرسش پاسخ داده است که کدام گروه‌ها قدرت بیشتری برای بسیج‌کنندگی جوانان دارند و چرا به‌طور مشخص، خوانندگان و موزیسین ها، قدرت بیشتری برای بسیج کردن جوانان پیدا کرده‌اند؟
  • «دنیای‌اقتصاد» از تغییر نسبت قیمت آپارتمان‏‏‌‏‏‌های شمال به جنوب پایتخت گزارش می‌دهد؛ افت ماهانه قیمت در کجا؟

    اختلاف تورمی مسکن ۲۲ منطقه

    تورم مسکن در مناطق مختلف تهران طی ماه گذشته با اختلاف محسوس همراه شد. تغییرات شاخص «قیمت پیشنهادی» فروشنده‌های آپارتمان در ماه پرتحرک معاملات مسکن به‌گونه‌ای رقم خورد که برخی مناطق جنوبی شاهد تورم ماهانه منفی شدند. اختلاف تورم مسکن شمال و جنوب پایتخت در آذرماه به صعود «نسبت قیمت‌ها» از کف منجر شد.
  • اختلاف ۱۲‌واحد درصدی بازدهی میان دو نماگر اصلی بازار سهام در ۲ ماه گذشته

    سبقت بزرگان در رالی بورس

    معاملات بورس تهران در روز گذشته با واگرایی نماگرهای سهامی پیگیری شد. در رالی صعودی کنونی بازار، شاخص کل رشد ۴۰درصدی و شاخص هموزن رشد ۲۸درصدی را تجربه کرد. شکاف ۱۲واحد درصدی میان این دو نماگر، گویای این است که رشد پایدار بازار سهام نیازمند رشد همگون همه نمادهاست.