دستاورد دولت چهاردهم چه بوده است؛ اصلاحات ناکافی

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ مردم ایران، پزشکیان را با یک ایده مشخص و چند وعده اساسی می‌شناسند. او با شعار وفاق بر سرکار آمد و مدام در اظهاراتش تاکید می‌کند که اگر «‌با هم دعوا داشته باشیم هیچ مشکلی حل نخواهد شد». 

به نظر می‌آید که حاکمیت نیز با ایده او همراه شده و اگر کارشکنی‌های پایداری‌چی‌ها را در نظر نگیریم،‌ محمدباقر قالیباف با همه بدقلقی‌ها فعلاً پای کار است. 

به همین دلیل است که هفته گذشته شاهد رفع فیلتر واتس‌اپ و گوگل‌پلی بودیم،‌ اقدامی که هرچند حداقلی است اما گام‌های ابتدایی مسعود پزشکیان برای برخی اصلاحات و البته عمل به وعده خود است.

از همان ابتدای دوره ریاست‌جمهوری او نیز خبری از برخوردهای خشن و نادرست گشت ارشاد با زنان بر سر حجاب نیست و بعد از غائله قانون عفاف و حجاب،‌ حضور پرقدرت رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی در توقف اجرای این قانون،‌ نشانه‌های اثربخش بودن اصلاحات دوره پزشکیان را بیش از پیش، نشان می‌دهد.

بازگشت استادان اخراجی و دانشجویان پرونده‌دار سه سال گذشته دولت سابق نیز از آن اقدامات مثبتی بود که نمی‌شود آن را نادیده گرفت. 

تلاش برای ترک نکردن میز مذاکره با غرب و آمریکا آن هم با شدت گرفتن اوضاع وخیم اقتصادی و دادن مجوز به فیلم‌های توقیف‌شده دولت قبل و تسهیل بازگشت بازیگران ممنوع‌الکار،‌ همه اصلاحاتی بود که تفاوت دولت پزشکیان را با دولت سیزدهم به وضوح نشان می‌دهد.

اما آیا کافی است؟ احتمالاً نه! آن چیزی که بیشتر از همه بر دید مردم از دولت پزشکیان اثرگذار است، وضعیت اقتصادی و معیشت آنهاست، که آن هم زیر سایه دلار ۸۲ هزارتومانی، رنگ باخته است.

البته دولتی‌ها بارها تاکید کرده‌اند که زمین سوخته‌ای از دولت گذشته تحویل گرفته‌اند و با توجه به شرایط،‌ اگر توفیقی در ارتباطات خارجی اتفاق نیفتد،‌ احتمالاً با آمدن ترامپ اوضاع بدتر هم خواهد شد.

‌اما باز هم مردم مسبب شرایط موجود را مسئولان و دولتی‌ها می‌دانند و اگر گشایش‌های جدی اقتصادی ایجاد نشود،‌ قطعاً اصلاحات مسعود پزشکیان،‌ هرچند به‌موقع و درست،‌ اما کافی نخواهد بود.

دکتر زارعیان معتقد است که؛ این‌قدر مسائل درهم‌تنیده در جامعه‌مان داریم که در حال حاضر دیگر دغدغه اصلی مردم فیلتر شبکه‌های اجتماعی نیست، فیلترینگ نماد است؛ نماد بی‌اعتمادی حاکمیت به جامعه. حالا مجموعه حکمرانی می‌خواهد جامعه را به رسمیت بشناسد و به او اعتماد کند، برای حل مسائلی که همه زندگی او را تحت تاثیر قرار داده، برای ناترازی‌هایی که به معنای واقعی در زندگی تک‌تک مردم رخ نشان داده، ورود کرده و آنها را از میان بردارد. 

حاکمیت برای دستیابی به نتایج ملموس‌تر لازم است که به دنبال اصلاحات گسترده‌تر و تغییر رویکرد و هم‌افزایی بیشتر باشد.

تغییر رویکرد برای گشایش مسائل اصلی جامعه، تعامل با کشورهای دیگر و تلاش برای حل و فصل تحریم‌ها لازم است؛ موضوعاتی که موجودیت جامعه ایرانی را نشانه گرفته است.

 

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۷۵