شماره روزنامه ۶۰۳۸
|

  • بورس در پساانتخابات

    دنیای اقتصاد: انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری، وضعیت بازارهای مالی را پیچیده کرده است. بورس نیز که از آخرین روز اردیبهشت در بن‌بست معاملاتی قرار گرفت تا امروز افت قیمت را به سهامداران تحمیل کرده است. گفت‌وگوی گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» با یک تحلیلگر ارشد اقتصادی نشان می‌دهد سناریوهای متفاوتی بعد از روی کار آمدن دولت جدید روی میز فعالان اقتصادی به‌ویژه فعالان بورسی قرار دارد. بر اساس اظهارات حسین عبده‌تبریزی، سرنوشت بازار سهام رابطه مستقیمی با تفکرات اقتصادی سکاندار نهایی پاستور دارد. از سوی دیگر تنها راه خروج از بحران اقتصادی، تغییر ریل دیپلماسی کشور است.
  • سبز کم‏‏‏‏‌رمق بورس

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: در معاملات روز شنبه، هر سه نماگر اصلی بازار با رشد مواجه شدند. در روز گذشته دو صندوق اهرمی جدید در بازار پذیره‌‌‌‌‌نویسی شد که با استقبال از سوی سرمایه‌گذاران همراه بود. همچنین نرخ اسناد خزانه اسلامی که در هفته‌های پیشین، به‌شدت بازار را تحت‌فشار قرارداده بود، به حوالی ۳۰‌درصد رسیده‌است که نکته مثبتی برای بازار تلقی می‌شود. همچنین دلار نیمایی نیز با رشد همراه بود و به حوالی کانال ۴۳‌هزار‌تومان رسید.
  • چالش تامین مالی بین‌المللی، بایدها و نبایدها در دولت‌ها و بخش خصوصی

    سید‌حسن حسینی/مشاور تامین مالی بین‌المللی
    از جمله مشکلاتی ‌که صاحبان‌ پروژه‌ها در بخش دولتی و خصوصی با آن مواجه هستند، تامین مالی بین‌المللی ‌برای پروژه‌های جدید یا نیمه‌تمام است ‌که ‌به ‌دلیل منابع داخلی محدود و همچنین تحریم‌های بین‌المللی، به‌دنبال ‌بهره‌گیری از جمله خطوط ‌اعتباری فاینانس یا سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است‌ که عملا دارای پیچیدگی‌های خاصی است. مشوق‌هایی از قبیل وام‌های ترجیحی، معافیت‌های مالیاتی و موارد دیگر که دولت‌های مختلف به سرمایه‌گذاران خارجی جهت اشتغال‌زایی اعطا می‌‌کنند موجب شده است حتی کشورهای همسایه با یکدیگر رقابت داشته باشند.
  • بورس در انتظار پایان روزهای ملتهب

    دنیای‌اقتصاد: سهامداران حقیقی که سیزده روز متوالی حضور پررنگ‌تری در سمت فروش از خود نشان‌داده‌اند، همچنان در صف فروشندگان نشسته‌اند.البته بازار در نخستین روز تابستان با سبزپوشی کار خود را پایان داد اما اصرار سهامداران خرد برای فروش حامل یک پیام منفی است. اظهارات کارشناسان بورسی نشان می‌دهد فروش سهام از سوی حقیقی‌‌‌‌ها نشات‌گرفته از ترس حاکم بر فضای روانی دادوستدهاست. هراسی که سبب‌شده تا چشم‌انداز روشنی روی میز معامله‌گران نباشد. اکنون این سوال پیش‌می‌آید که ریشه ترس مذکور ناشی از چه عواملی است؟ یا به‌عبارتی دیگر اگر نخواهیم در روزهای آتی ریزش بازار را شاهد باشیم چه راهکارهایی وجود دارد تا این تصور را تحقق بخشد که ورود پول به بازار نباید این حجم از تردید و ترس را القا کند. به‌نظر می‌رسد در هفته‌های اخیر بیشترین ضربه از سوی متولیان مربوطه به بازار تحمیل شده‌است. اکنون به‌نظر می‌آید که فعالان بازار پس از فروکش‌کردن هیجانات منفی درخصوص سیاستگذاری‌های بانک‌مرکزی و تغییر ریل برخی سیاستگذاری‌ها‌ به نفع بازار سهام، به دو موضوع مهم فکر می‌کنند.
  • بازگشت گرما به بورس؟

    عاطفه چوپان: تابستان در حالی در بازار سرمایه آغاز شده که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران بورس بدترین شرایط ممکن را در بهار امسال تجربه کرد. سالی که نکوست اگر از بهارش پیدا باشد، امسال بورس باید سال‌سختی را پشت‌سر بگذارد، اما کارشناسان معتقدند در ادامه سال ‌و با مشخص‌شدن رئیس دولت جدید بازار دست‌کم از ابهام خارج خواهد شد. چنانچه شاهد سیاست‌هایی مشابه دولت گذشته یا سیاست‌هایی سختگیرانه‌تر در بخش اقتصاد باشیم، طبیعتا بازار سرمایه نیز در ادامه سال ‌وضعیتی مشابه بهار خواهد داشت و در غیر ‌این‌صورت و با گشایش‌های سیاسی و اقتصادی سهامداران بازار سرمایه شانس جبران عقب‌ماندگی‌های مالی خود که در مقایسه با سایر بازارها و تورم ایجادشده را خواهد داشت و شاهد ورود نقدینگی جدید نیز به بازار خواهیم بود.
  • پالس مثبت سیاستگذار پولی به بورس

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: معاملات بورس تهران در هفته گذشته، با افت نماگرهای سهامی همراه بود. در هفته‌ای که گذشت، شاخص‌کل ۱.۵۱‌درصد افت به‌ثبت رساند، نماگر هموزن با کاهش ۱.۰۷‌درصدی همراه شد و شاخص‌کل فرابورس نیز نزول ۱.۴۷‌درصدی را تجربه کرد. به‌رغم ثبت سه روز منفی متوالی در ابتدای هفته، در آخرین روز هفته یعنی چهارشنبه، فضای مثبتی در تالار شیشه‌ای شکل‌گرفت که اهالی بورس تهران را به هفته معاملاتی پیش‌‌‌‌‌رو امیدوارتر کرد. برخی از فعالان بازار این موضوع را به سیگنال‌هایی که از سمت سیاستگذار پولی به بازار ارائه‌شده، نسبت می‌دهند که در ادامه به بررسی این موارد پرداخته خواهد شد.
  • بورس بر مدار تعادل

    دنیای اقتصاد-عاطفه چوپان: بازار سرمایه بعد از پشت‌سر گذاشتن یک خرداد پرحادثه وارد تیر‌ ماه گرمی شده‌است، ماهی که تنور اتفاقات سیاسی به داغ‌‌‌‌‌ترین شکل خود رسیده وسرنوشت بازارها در این ماه تعیین خواهد شد. با بر‌‌گزاری انتخابات چهاردهمین دوره از ریاست‌جمهوری و مشخص‌شدن اندیشه‌های اقتصادی رئیس دولت جدید، بازارها در ابتدا واکنشان کوتاه‌مدتی از خود نشان‌داده و مسیرشان در ادامه نیز مشخص می‌شود. کارشناسان پیش‌بینی خود را درخصوص هفته منتهی به انتخابات مطرح کردند.
  • انویدیا؛ از فرش تا عرش

    دنیای اقتصاد-محدثه علیزاده: شرکت انویدیا، بزرگ‌ترین غول فناوری آمریکا در روز سه‌‌‌شنبه با پشت سر گذاشتن اپل و مایکروسافت در جایگاه باارزش‌ترین شرکت جهان قرار گرفت. این اتفاق نقطه عطفی در رالی داغ شرکت‌های تراشه‌‌‌سازی ایالات‌متحده که با هیجانات سرمایه‌گذاران درخصوص هوش مصنوعی بسیار پرطرفدار شده‌‌‌اند، محسوب می‌شود. به گزارش فایننشال‌تایمز، سهام این شرکت از ابتدای سال ۱۷۰‌درصد رشد داشته که همسو با رشد بالای ۲۰۰درصدی درآمد سالانه آن بوده است. انویدیا ماه‌‌‌هاست که به دلیل تقاضای بالا برای تراشه‌‌‌های تولیدی و همچنین علاقه‌‌‌مندی سرمایه‌گذاران به حوزه هوش مصنوعی توانسته است رشدی انفجاری داشته باشد. در حالی که اپل و مایکروسافت بیش از یک‌دهه است که بر سر جایگاه ارزشمندترین شرکت در ایالات‌متحده و جهان رقابت می‌کنند، انویدیا بالاخره روز سه‌‌‌شنبه توانست با پشت سر گذاشتن مایکروسافت و اپل، از جایگاه سومین شرکت باارزش دنیا به جایگاه اول برسد. ارزش سهام این شرکت در روز سه‌‌‌شنبه با ۳.۵‌درصد رشد به ۱۳۵.۵۸دلار رسید و این امر ارزش بازار آن را به ۳.۳۳۵‌هزار میلیارد دلار رساند.
  • بهار سرخ بورس تهران

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: نخستین فصل سال ‌به پایان رسید‌ و شاخص‌کل بورس تهران در سه ماه گذشته، ۶.۸۷‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد. در فصل بهار، شاخص‌کل با کاهش ۳.۲۳‌درصدی همراه شد. شاخص هموزن نیز در فصل بهار، افت ۴.۱۷‌درصدی داشت و شاخص‌کل فرابورس هم با افت ۵.۴۱‌درصدی مواجه شد. بررسی‌‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد که TTM P/E بازار سهام به حوالی ۶.۵ رسیده‌است که کمترین میزان این متغیر آماری از آذر سال‌۱۴۰۱ به بعد است. در فصل بهار فعل و انفعالاتی در بازار سهام حادث شد که سبب شد جریان تقاضا از بازار سهام رخت بربندد و بازار با افت شاخص‌ها و قیمت‌ها همراه شود.
  • بوی بهبود از اوضاع بورس؟

    عاطفه چوپان: هفته‌ای که گذشت اگرچه در تابلوی معاملات تغییرات خاصی پدیدار نشد و ارزش معاملات حداقلی ماند، ریزش‌ها در کلیت بازار ادامه یافت، خروج سرمایه مداوم بود و صف‌های فروش به‌مراتب سنگین‌تر از صف‌های خرید. اما در فضای کلی سیاست‌های اقتصادی چند اتفاق مهم رخ‌داد؛ اتفاق‌هایی که می‌توان امیدوار بود اندک تغییراتی را در هفته آینده باعث شود، تغییراتی که با نگاهی خوش‌بینانه می‌شد شروع آن را در بازار سرمایه روز چهارشنبه مشاهده کرد. اول از همه نرخ اخزا در آستانه ۳۰‌درصد قرارگرفت، علاوه‌بر این بانک‌مرکزی این هفته با تزریق ۱۹همت پول از طریق قراردادهای بازخرید، بزرگ‌ترین تزریق پول در عملیات بازار باز سال‌جاری را رقم زد و این موضوع که نشانه عقب‌نشینی بانک‌مرکزی از سیاست‌های انقباضی است در حالت عادی به مذاق بازار سرمایه بسیار خوش می‌آید. علاوه‌بر این‌ها رئیس سازمان بورس از افزایش دامنه‌نوسان به مثبت و منفی ۶درصد از ۹تیرماه خبر داده‌است. در نهایت برخی از نمادهای اهرمی در آخرین روز معاملاتی هفته صف خرید بودند و برخی از کارشناسان معتقدند این موضوع می‌تواند به مثبت‌های اندک در هفته آینده منجر شود. به‌طور کلی اما برای هفته آینده نوسان جانداری، چه مثبت و چه منفی پیش‌بینی نمی‌شود و بازار سرمایه بیش از اینکه به سیاست‌های اقتصادی توجه داشته‌باشد، نگاهی به اوضاع سیاسی دارد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر