شماره روزنامه ۶۰۳۹
|

  • چهارراه سرنوشت‏‏‌ساز شرکت‌های معدنی

    دنیای اقتصاد: معدن در یک چهارراه سرنوشت‌‌‌ساز شاید بحرانی قرار گرفته است. این صنعت باید مواد معدنی و فلزات بیشتری را برای انتقال انرژی تامین کند و در عین حال (انتشار کربن صفر مدنظر قرار داده) ردپای کربن را در سراسر فرآیندهای خود کاهش دهد. به علاوه باید به برداشت‌‌‌های منفی عمومی از عملیات خود پاسخ دهد. این گزارش که توسط آژانس ملی علوم استرالیا تهیه شده، ‌‌‌ در مصاحبه‌‌‌ای با۷۲۰ معدنچی از ۵۰ کشور جهان، چالش‌‌‌ها و فرصت‌‌‌های مربوط به انتقال انرژی، مجوز اجتماعی و توسعه فناوری را بررسی می‌کند.
  • کوچ مدیر فولادی به نیروگاه پویای کرمانشاه

    رضا شریفی، مدیرعامل سابق شرکت فولاد اقلید، به عنوان مدیرعامل نیروگاه پویای کرمانشاه منصوب شد. شریفی در دو سال و نیم گذشته ماموریت راه‌اندازی و پیشبرد پروژه پیشران آهن اسفنجی شرکت فولاد اقلید را برعهده داشت و با موفقیت در راه‌اندازی این پروژه، این بار به عنوان مدیرعامل در شرکت نیروگاه پویای کرمانشاه منصوب شد.
  • بهره‌‌گیری هوشمندانه فولاد سنگان از فرصت‌‌های تولیدی

    به گزارش روابط عمومی، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در خردادماه و سه‌ماه نخست سال ۱۴۰۳، عملکرد تولیدی بسیار درخشانی را به نمایش گذاشته است. برنامه تولید گندله در خرداد ماه ۴۴۵‌هزار تن بوده که با تلاش و همت کارکنان این شرکت، میزان ۴۷۸‌هزار تن تولید شده که نشان از تحقق ۱۰۵ درصدی برنامه تولید در خرداد دارد. عملکرد تولیدی این شرکت در سه ماه اول سال‌جاری، بیش از یک میلیون و ۴۵۰‌هزار تن بوده است و با توجه به پیش‌بینی برنامه تولیدی یک میلیون و ۴۲۵‌هزار تنی، شاهد تحقق ۱۰۱ درصدی برنامه تولید گندله در سه‌ماهه هستیم.
  • آیا بازار ضایعات فلزی گرم می‌شود؟

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: برخی گمانه‌‌‌زنی‌‌‌ها حکایت از آن دارد؛ اسقاط خودروهای فرسوده حدود ۱۰‌درصد ضایعات آهن کشور را تامین می‌‌‌کند، اگر در کشور به ظرفیت یک میلیون دستگاه اسقاط خودرو برسیم، به این معناست که ۲۲ درصدد ضایعات فلزی کشور با خودرو تامین می‌شود، اما این در حالی است که از سال گذشته تاکنون حدود ۱۳۰‌هزار خودروی فرسوده از چرخه خارج شده‌‌‌اند. به نظر می‌رسد که برای خارج کردن خودروهای فرسوده مشوق‌‌‌های حمایتی لازم است تا بتواند به صنعت اسقاط در کشور جان دوباره‌‌‌ای ببخشد.
  • سامانه‌ای که مانع تجارت است

    دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی: شاید در هیچ کشوری به اندازه کشور ما قوانین و دستورالعمل‌های فاقد کارآیی وجود نداشته باشد؛ در واقع بسیاری از قوانین نه تنها گرهی از مشکلات باز نمی‌کنند، بلکه خود تبدیل به سرعت‌گیر توسعه می‌شوند؛ حالا این روزها قصه سامانه جامع تجارت و مشکلات عجیب و غریب آن نقل محافل شده و تمامی صنایع را درگیر کرده است؛ از یکسو صنعتگران به کرات اعلام کرده‌اند که این سامانه در اغلب ساعات دچار اختلال است و هیچ کس پاسخگوی مشکلات این سامانه نیست و از سوی دیگر قوانینی که از طریق سامانه به اطلاع کاربران می‌رسند، در برخی مواقع آنقدر ضعیف و غیر‌قابل کارشناسی هستند که بین ابلاغ و ملغی شدنشان فقط ۲۴ ساعت فاصله است که از جمله این موارد می‌توان به دستورالعمل یک‌شبه ممنوعیت ثبت‌سفارش به بازرگانان تا اطلاع ثانوی اشاره کرد؛ اتفاقی که به خاطر ایجاد جو روانی ظرف ۲۴ ساعت قیمت کالاها و تجهیزات را برای تولیدکنندگان تا ۲۰‌درصد افزایش داد.
  • کلید «چرخشی» آینده

    دنیای‌اقتصاد: مقررات طراحی زیست محیطی برای محصولات پایدار (ESPR) توسط کمیسیون اروپا به عنوان رویکردی برای ایجاد محصولات پایدارتر و چرخشی از نظر زیست محیطی در حال بررسی است و جایگزین دستورالعمل طراحی زیست محیطی موجود اتحادیه اروپا می‌شود که فقط محصولات مرتبط با انرژی را پوشش می‌‌‌داد.
  • بن‌بست مبادله‌ای صادرات فولاد

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: آمار کاهش ۷۶ درصدی صادراتی غول‏‏‌های فولادی در فروردین ماه سال‏‏‌جاری نسبت به سال ۱۴۰۳ شوکی خبری بود که از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران منتشر شد. بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، حجم صادرات ۱۰ صادرکننده برتر فولاد ایران در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۷۶درصدی داشته و از ۳۶۸‌هزار تن به ۷۶‌هزار تن رسیده است.
  • چرا بازیافت پلاستیک یک راه‏‌حل سریع نیست؟

    مواد شیمیایی می‌توانند روند بازیافت را مختل کنند. تعداد زیاد پلاستیک‌ها و مواد افزودنی، اغلب کیفیت مواد بازیافتی را کاهش می‌دهند و در عمل بازیافت را دشوار یا غیرممکن می‌کنند.
  • بن‏‏‌بست صادراتی نوردکاران

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: یکی از مشکلات عمده نوردکاران که در پایین‌‌‌دست زنجیره فولاد قرار دارند، مشکل صادرات به‌‌‌واسطه بازگشت ارز نیمایی است. فعالان حوزه نوردکاری معتقد هستند این تولیدکنندگان نیازی به واردات ندارند، از این رو نیازی به ارز وارداتی نیز نخواهند داشت که ارز صادراتی آن به گروگان گرفته شود. به عبارتی چرا باید ارز صادراتی خود را به سامانه نیما بدهند، در حالی که ارزی از دولت دریافت نمی‌‌‌کنند.
  • جهش صادراتی به پاکستان در دستور کار شرکت‌ها قرار گیرد

    سومین نشست وبیناری معرفی بازارهای صادراتی با محوریت بازار پاکستان با حضور مدیرعامل تاپیکو، مدیران عامل شرکت‌های تابعه و نمایندگان هلدینگ‌‌‌های دارویی، صنعت و معدن و کشت و صنعت و سرکنسول کشورمان در کراچی و مدیران ارشد نمایندگی کشورمان در پاکستان برگزار و بر جهش صادراتی به این کشور تاکید شد.
  • افتتاح واحد یوتیلیتی پتروشیمی نگین مکران تا پایان سال ۱۴۰۳

    مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران گفت: تا پایان سال ۱۴۰۳ شاهد تکمیل مرحله اول طرح توسعه زیرساخت‌‌های یوتیلیتی شهرک پتروشیمی مکران برای تامین آب، برق و بخار موردنیاز و انتقال و انبارش محصول دو واحد تولید متانول در شهرک خواهیم بود.
  • شرکت‏‏‌های معدنی در مسیر پرعیارسازی

    کاهش عیار‌، افزایش عمق و پایان یافتن بسیاری از ذخایر معدنی واقعیتی است که اگرچه با آن روبه‌‌‌رو هستیم ولی به مرور زمان اهمیت آن افزایش پیدا خواهد کرد. این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان به دلیل رشد تکنولوژی و در اختیار داشتن امکانات مالی‌، دانش و فناوری‌، نگرانی کمتری نسبت به این تغییرات دارند زیرا از گذشته برای آنها فکر کرده‌‌‌اند. اما در کشورمان که با دشواری‌‌‌های بسیاری روبه‌‌‌رو هستیم اوضاع متفاوت است و کاهش عیار و پایان یافتن عمر یک معدن یک نگرانی بزرگ قلمداد می‌شود.
  • صادرات، راهگشای بازار مقاطع برنجی

    دنیای اقتصاد – سارا اصغری: صنعت مقاطع برنجی در کشور توان ظرفیت تولید ۳۰۰‌هزار تن در سال را دارد، اما تنها با ۳۰‌درصد ظرفیت خود مشغول به کار است. بازار مقاطع برنجی در رکود به سر می‌‌‌برد و تولیدکنندگان آن برای حفظ خود در این بازار که نتیجه رکود در بازار ساخت‌وساز است، دست به رقابت منفی زده‌‌‌اند، این در حالی است که رئیس انجمن مقاطع برنجی معتقد است، تنها راه نجات این صنعت، بازار صادرات است که این امر نیز تسهیل‌‌‌گری دولت را می‌‌‌طلبد.
  • طرح انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان به زودی افتتاح می‌شود

    طرح انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان به عنوان مهم‌ترین مصوبه سفر رئیس‌‌‌جمهور شهید به استان خراسان شمالی با پیگیری‌‌‌های مدیرعامل شرکت سرمایه‌‌‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) در بجنورد افتتاح می‌‌‌شود.
  • تامین دامپتراک معادن با محوریت بومی‌سازی

    رئیس هیات عامل ایمیدرو خواستار تهیه طرحی برای تامین نیاز معادن کشور به دامپتراک شد. موثقی‌نیا تاکید کرد: این طرح باید زمان‌بندی ساخت داخل و بومی‌سازی را در برداشته باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر