شماره روزنامه ۶۱۴۵
|

ویژه نامه

  • پرشیان فولاد پیشتاز خصوصی سازی در صنعت برق

    قدمت و اهمیت انرژی الکتریکی بعنوان یک صنعت مادر و استراتژیک بر هیچ کس پوشیده نیست سابقه صنعت برق در ایران به بیش از ۱۲۵ سال میرسد که از سال ۱۲۶۴ هجری شمسی و با اولین مولد ۳ کیلو واتی روشنایی به کاخ گلستان و تکیه دولت عرضه شد و امروز با قدرت نصب شده بالغ بر حدود ۷۰۰۰۰ مگاوات در جایگاه پانزدهمین کشور بین تولید کنندگان جهانی به ثبت رسیده است. به جرأت می‌توان گفت شهروندان امروز در ایران پس از هوا، آب و غذا نیازمند به استفاده از انرژی الکتریکی هستند و به عبارت دیگر میتوان گفت " زندگی بدون برق هرگز" قدمت و اهمیت انرژی الکتریکی بعنوان یک صنعت مادر و استراتژیک بر هیچ کس پوشیده نیست سابقه صنعت برق در ایران به بیش از ۱۲۵ سال میرسد که از سال ۱۲۶۴ هجری شمسی و با اولین مولد ۳ کیلو واتی روشنایی به کاخ گلستان و تکیه دولت عرضه شد و امروز با قدرت نصب شده بالغ بر حدود ۷۰۰۰۰ مگاوات در جایگاه پانزدهمین کشور بین تولید کنندگان جهانی به ثبت رسیده است.
  • هدف ما خدمت به زندگی انسان هاست

    زهره پهلوانی- امنیت از مهمترین ابعاد زندگی انسان هاست. این امنیت همه بخش های زندگی انسان را در بر می گیرد که امن بودن مسکن از مهمترین آنهاست. حالا مدیرعامل شرکت تولیدات بتون اصفهان از تامین این امنیت با تولیدات امروز این شرکت می گوید. گفت و گوی دنیای‌اقتصاد را مهندس هژبر مرادی می‌خوانید. لطفا به معرفی شرکت بپردازید. شرکت تولیدات بتون اصفهان حدود ۳۰ سال است فعالیت خود را در زمینه بتون آماده آغاز کرده است، این شرکت از همان ابتدا با سرمایه گذاری بخش خصوصی فعال شد و از سال ۸۳ مدیران فعلی راس کار آمدند تا برند قبلی را کاملتر و قوی تر به پیش ببرند.
  • تجربه تکنولوژی جدید در نیروگاه سیکل ترکیبی زواره

    با توجه به اهمیت مراکز صنعتی استان اصفهان و موقعیت ویژه استان به عنوان مرکز مبادله انرژی با استان‌های خوزستان، یزد، فارس، مرکزی، قم و تهران، صنعت برق کشور همواره نگاه خود را به این استان متمرکز و بخش بزرگی از تأسیسات زیربنایی خود را در آن مستقر نموده است. استقرار نیروگاه‌های بزرگ و هزاران کیلومتر خطوط انتقال، فوق توزیع و توزیع برق با وجود مراکز عظیم صنعتی در این استان بر اهمیت و نقش کلیدی استان اصفهان در صنعت برق کشور افزوده است. هم اکنون حدود ۱۲ درصد برق کل کشور در اصفهان تولید می‌شود، ۱۱ درصد برق کل کشور هم در مناطق تحت پوشش برق اصفهان مصرف می‌گردد که نزدیک به ۵/۲ میلیون مشترک را پوشش می‌دهد.
  • مهمترین هدف کارخانه فولاد الیگودرز ایجاد اشتغال بوده است

    فرزانه احمدی- مهمترین مسئله برای کارخانه فولاد الیگودرز بعد اجتماعی ایجاد شتغال بوده و کمکی که به فرهنگ منطقه کرده است. این جمله، بخشی از صحبت‌های مدیر کارخانه فولاد الیگودرز، از شرکت‌های زیرمجموعه هولدینگ پرشیان فولاد است. مهندس شهرام کیانی در مصاحبه با دنیای اقتصاد از این کارخانه، تولیدات و اهدافش می‌گوید. در مورد تاریخچه و فعالیت کارخانه فولاد الیگودرز توضیح دهید. کارخانه فولاد الیگودرز از سال ۱۳۷۹ کلید خورد و در سال ۱۳۸۲ با هدف تولید مقاطع میلگرد به صورت کلاف و در سایز‌های ۸ و ۱۰ به بهره برداری رسید.
  • مدیریت منظم، سیستم کارآمد نتیجه توجه و تخصص

    می‌گویند هدف هولدینگ پرشیان فولاد، راحت سازی زندگی مردم در همه ابعاد است. این هولدینگ با زیرمجموعه‌های خود، سقف بالای سر مردم می‌شود و روشنایی خانه‌های آنها،از بتن سازی تا نیروگاه را در بر می‌گیرد. برای آشنایی بیشتر با این مجموعه به سراغ مدیران عامل ۳ بخش از زیرمجموعه‌های هولدینگ رفتیم تا اهداف تولیداتشان را بشناسیم. آرزو کریمی‌: بنابر آمار ارایه شده کوره‌هایی که با گاز و مازوت کار می‌کردند؛ روزانه ده میلیون مترمکعب گاز یا ده میلیون لیتر نفت کوره مصرف می‌کنند و این به نظر به صرفه نمی‌آید.
  • شیفتگان کار آفرینی و خدمت به عرصه تولید برق وارد شوند

    در حال حاضر فشار‌های اقتصادی غرب از یک سو و در مواردی عدم وجود روحیه جهادی و مدیریت کلان نگر و درگیر شدن در بازی‌های سیاسی از سوی دیگر موجب ایجاد شرایط سخت اقتصادی برای دولت، صنایع و به ویژه مردم شده است. به نظرم در این شرایط لازم است مردم زیر نظر مدیریتی جامع و کارآمد، زمینه خروج از این وضعیت دشوار را فراهم کنند. استفاده از مدیران کارآمد، حرکت به سوی مدیریت صحیح مصرف، استفاده صحیح از منابع انرژی و واقعی کردن قیمت ها می‌تواند به دولت برای برون رفت از شرایط فعلی با کمترین آسیب کمک کند.
    جناب آقای فلاحتیان اوضاع اقتصاد ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ در حال حاضر فشار‌های اقتصادی غرب از یک سو و در مواردی عدم وجود روحیه جهادی و مدیریت کلان نگر و درگیر شدن در بازی‌های سیاسی از سوی دیگر موجب ایجاد شرایط سخت اقتصادی برای دولت، صنایع و به ویژه مردم شده است.
  • اصلاح ساختاری در اقتصـــــــاد و آزاد سازی قیمت‌ها

    آن زمان که به عنوان یک اقتصادخوانده شنیدیم نیروگاهی به بخش خصوصی واگذارشده، هم متعجب شدیم وهم خوشحال. می‌شود آنچه می‌خواندیم یا در دانشگاه از زبان اساتید می‌شنیدیم به عمل در آمده باشد؟ طبق معمول برای تهیه گزارش خبری به سراغشان رفتیم. فلاحتیان رییس مجموعه پرشیان فولاد بود و حرف‌هایش بسیار، و تردید داشتم خبر و گزارشی حق مطلب را ادا کند. گذشته از این موضوع، تولید یک کالای استراتژیک نظیر برق آن هم توسط بخش غیر دولتی موضوعی فراگیر و ابعادش بسیار بود. مناسب دیدم برای بررسی این فرآیند میزگردی ترتیب دهیم.
  • بیستون را عشق کند و شهرتش فرهاد برد رنج گل بلبل کشید و برگ گل را باد برد

    تاریخ هم گاهی به نفع بعضی‏ها رقم می‏خورد. همین برق که ما از زبان عربی گرفته و مابه‏ازای الکتریسیته بکار می‏بریم (و جالب اینکه عرب زبان‏ها کلمه کهربا را از ما گرفته و استفاده می‏کنند) از همین موارد است.
    برای این الکترون که ریشه اصلی کلمه برق است و به دور هسته عاشقانه می‏چرخد و با حرکت در رسانا بساط برق را مهیا می‏کند، خون دل‏ها خورده شده تا به دست توماس آلوا ادیسون رسید. او رشته سیمی‌را در حبابی قرار داد، هوایش را خالی کرد، به منبع الکتریکی متصل نمود و روشنایی را به مردم نشان داده، کل قباله آن را به نام خویش زد.
  • اصلاح ساختار اقتصاد، خصوصی سازی و چالش مالکیت

    سحر مرادی ۱- برق یکی از انواع انرژی است که با توجه به سهولت بهره برداری و تبدیل،کم خطر بودن و ملاحظات زیست محیطی، بیشتر از سایر انواع انرژی مورد توجه است؛ همچنین از یک سو به عنوان منبع تامین انرژی مورد نیاز بخشهای مختلف اقتصادی و از سویی دیگر به عنوان یک شاخص رفاه اجتماعی، از اهرم‌های توسعه محسوب می‌شود و مبحث قیمت و هزینه تمام شده آن برای بخش‌های مختلف اقتصادی اهمیت ویژه ای دارد. هزینه تمام شده برق متاثر از عواملی همچون سهم کم تولید انرژی نیروگاه‌های برق آبی، وسعت شبکه، دور بودن مراکز بار شبکه از یکدیگر، ترکیب نامناسب الگوی مصرف و ضریب بار بالای شبکه می‌باشد.
  • خصوصی سازی در صنعت برق و هدفمند سازی یارانه‌ها

    سعید انصاری امروزه صنعت برق کالایی است استراتژیک، که در عرصه‌های مختلف زندگی بشر رسوخ کرده و جانشینهای اندکی دارد،این امر برق را به کالایی استراتژیک بدل ساخته تا جایی که در بسیاری از کشور ها دولتها خود را به هر حالت ملزم به برقراری جریان این منبع انرژی میدانند. این کالا از دیگر سو خصوصیاتی نیز دارد که در کمتر کالایی دیده میشود و آن عدم امکان ذخیره سازی انبوه آن و همچنین انحصار طبیعی در بخش انتقال نیرو است. این موضوع حتی در کشورهای پیشرفته نیز به مشکلاتی انجامیده است . این خصایص موجب شده تا دولتها به عنوان تنظیم کننده بازار، با هر درجه از ازادی اقتصادی،مجبور به دخالت در حوزه توزیع و انتقال شوند.
  • مروری بر وضعیت صنعت برق کشور

    حسن قاسمی شاد کمبود شدید منابع مالی و وجود بدهی‌های هنگفت، عدم تناسب بین هزینه تمام‌شده و تولید برق و قیمت فروش آن، نوسانات نرخ ارز، افزایش قیمت کالا و خدمات، رشد بی‌رویه مصرف برق و موضوع یارانه‌های برق از جمله مواردی است که مسوولان وزارت نیرو در بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی برق به‌عنوان مشکلات روز صنعت برق ایران از آن نام بردند؛ مشکلاتی که به گفته آنها، در صورت تداوم برای این صنعت زیربنایی، نگران‌کننده است .
    بنا به گفته یکی از مسولین محترم وزارت نیرو در صنعت برق باید هرساله به‌طور متوسط ۵هزار مگاوات ظرفیت تولید جدید به شبکه وارد شود، و برای افزودن چنین ظرفیتی به شبکه، باید سالانه حدود ۳میلیارد یورو هزینه شود.
  • حکایت نیم بندی ما

    عرفان مردانی ۱-تثبیت یا رشد شا خص سرمایه گذاری بی تردید در اقتصاد از اهمیت برخوردار است. آنچنان که در حال حاضر,شاید یکی از موضو عات مورد بحث در میان اقتصاد‌دانان همین واکاوی موضوع سرمایه گذاری و فضا‌های مرتبط با آن است شنیده ایم و می‌بینیم که بسیاری از کارشناسان اقتصادی برای برون رفت از وضعیت فعلی موضوع بهبود فضای کسب و کار را مطرح می‌کنند. باری نه در این بهبود و رونق شکی است و نه در فضای کسب و کارش. موضوع اما,فضای ذهنی-روانی حاکم بر این کسب و کار است که ماجرا را به‌کلی تغییر می‌دهد. این فضای ذهنی -روانی کسب و کار چیزی جز سرمایه گذاری نیست,پس ناگزیر از تصحیح خطایی هستیم که شاید از بی اندیشگیمان میاید،نه میتوان و نه باید قبل از اصلاح فضای ذهنی-روانی حاکم بر محیط کسب و کار اقدام به اصلاح محیط کسب و کار کرد.
  • خصوصی سازی نیروگاه‌ها، بدون ارزش افزوده

    دکتر بابک صفاری هراز چند گاهی راهکار درمانی‌ جدید توسط دست‌اندرکاران اقتصادی کشور به منظور رهایی از ناکارآمدی موجود در سیستم اقتصادی تجویز می‌شود. صرفنظر از درست یا نادرست بودن درمان تجویز شده، این راه حل‌ها به دلیل تبلیغات گسترده نهادهای متصدی و رسانه‌های جمعی در قالب واژگان کلیشه ای و صرف نظر از مفهوم اساسی آن، در جامعه ترقی خواه ایران مد می‌شوند و پس از گذشت مدتی برخلاف روش آمدن جنجالی‌شان‌، بدون سروصدا از صحنه محو می‌گردند. دستاورد این آمدن و رفتن آن است که مشکلی به مشکلات سیستم اقتصادی اضافه گردیده و در بهترین شرایط مشکل از یک بخش به بخش دیگر منتقل شده است، البته بگذریم از اینکه به دلیل واژه زدگی جامعه امکان استفاده از راه حل مورد بحث برای آیندگان نیز از بین می‌رود.
بیشتر