کیش اینوکس ۲۰۱۶ به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای بازار پول و سرمایه ایران از ۱۰ تا ۱۳ آبان ماه امسال در جزیره زیبای کیش برگزار میشود. کیش اینوکس ۲۰۱۶ متشکل از ۲ رویداد نمایشگاهی و یک همایش است که طی ۴ روز در کیش برگزار میشود. سومین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی، هشتمین نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری کشور و همایش سرمایهگذاری و توسعه در ایران، کیش اینوکس ۲۰۱۶ را شکل میدهند که در نوع خود در کشور کم نظیر است.
این رویداد با حمایت ارزنده شورای عالی مناطق آزاد، سازمان منطقه آزاد کیش، به ویژه سازمان بورس و اوراق بهادار، سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران، سازمان میراث فرهنگی، بیمه مرکزی ایران و دیگر نهادهای اقتصادی و مالی و همچنین صدها بنگاه اقتصادی داخلی و خارجی در جزیره کیش برگزار میشود.
علی اصغر مونسان
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش
در شرایط امروز جهان به واسطه مترادف شدن توسعه و پیشرفت کشورها با جایگاه بینالمللی شان، دولتها تلاش وافری دارند تا با گسترش روابط بینالمللی و ارتقاء اهمیت سیاسی خود حضورشان در مجامع جهانی را توسعه دهند و بدیهی است که از محورهای اصلی توسعه و ارتقای این جایگاه برای کشورها حضور موثر در اقتصاد جهانی و تجارت بینالملل است و این حضور به واسطه رونق مبادلات تجاری تحقق مییابد. مسلما رشد اقتصادی و تثبیت جایگاه و تاثیرگذاری کشورها در شبکه تجارت جهانی نیز مستلزم کاهش هزینههای حمل و نقل، توسعه شبکه های ارتباطی، امنیت سرمایهگذاری و تامین منابع مالی و تسهیلات بانکی برای فعالان اقتصادی است.
غلامرضا سلامی
مشاور وزیر راهوشهرسازی
در حال حاضر کشور برای پشت سرگذاشتن رکود و بیکاری موجود در بسیاری از بازارهای داخلی نیاز به سرمایهگذاری دارد. جذب سرمایههای داخلی و خارجی در واحدها و بنگاههای اقتصادی موجود و جدید، تنها راه رونق دوباره بازار و کاهش بیکاری است. برای این منظور آنچه که سرمایه گذاران بیش از تورم از آن نگران هستند و بدان احتیاج دارند اعتماد به ثبات اقتصادی کشور است. نگرانی سرمایه گذاران از بی اعتناییها به عوامل موثر اقتصاد داخلی و ناهماهنگی حوزههای مختلف عامل اصلی بازدارنده در جذب سرمایه گذاری خصوصی است.
هشتمین نمایشگاه توسعه سرمایه گذاری در کشور و سومین نمایشگاه بینالمللی بانک، بورس، بیمه و خصوصی سازی در کیش در حالی برگزار میشود که سازمان خصوصی سازی به عنوان یک نهاد دولتی مهم در عرصه واگذاری شرکتها در این رویداد حضور خواهد داشت و این سازمان با برنامهها و پنلهای تخصصی در بهتر برگزار کردن این دوره از نمایشگاه نقش موثری را ایفا کرده است.
بر این اساس سیدجعفر سبحانی مشاور رییس کل سازمان خصوصی سازی ،در خصوص برنامههای این سازمان در سومین نمایشگاه بینالمللی بانک، بورس، بیمه و خصوصی سازی در کیش گفت: هشتمین نمایشگاه توسعه سرمایه گذاری در کشور و سومین نمایشگاه بینالمللی بورس بانک و بیمه در حالی در جزیره کیش برگزار میشود که سازمان خصوصی سازی دو دوره قبل هم در این نمایشگاه حضور داشته است.
با برگزاری نمایشگاه کیش اینوکس بسیاری درصددند تا بتوانند از این فرصت بزرگ استفاده کرده و تجارت خود را گسترش دهند. در این بین یکی از مهم ترین بازارهایی که میتواند در این نمایشگاه به تجار بینالمللی شناسانده شود بازار سرمایه ایران است. بورس تهران که بعد از اجرایی شدن برجام با اقبال خوبی میان سرمایه گذاران خارجی مواجه شده همچنان زیره ذره بین شرکتهای بزرگ بینالمللی است. به همین سبب «دنیای اقتصاد» در گفتگویی با روح الله حسینی مقدم، معاون شرکت بورس تهران به بررسی پتانسیلهای کیش اینوکس امسال پرداخته است.
داریوش عباسی
جزیره آرام کیش این روزها یکی از پرترددترین روزهای خود را سپری میکند. در کنار گردشگران این منطقه توسعه یافته ایران، هزاران مدیر، مسوول، کارگزار و دست اندرکار بازار پول و سرمایه از داخل و خارج در سه رویداد بزرگ بینالمللی حضور دارند تا در سایه فرصت های جدید به دست آمده از توافقات سیاسی و اقتصادی سال گذشته (برجام) و در شرایطی عینی و ملموس به بحث و مذاکره بپردازند.
معرفی بیشمار فرصت های سرمایه گذاری در کشور به علاقمندان در حوزه های مختلف، بازخوانی ظرفیتهای رو به رشد اقتصاد ایران و تقویت هرچه بیشتر حوزههای بانکی، پولی و بازار سرمایه از اهدافی است که این رویدادها دنبال میکنند.
حسن خوشپور مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری صنعت بیمه، نمایشگاه کیش اینوکس را فرصتی برای شناسایی اقتصاد ایران به جهانیان میداند. به نظر حسن خوش پور، نمایشگاه کیش اینوکس با توجه به فرصت پسابرجام، میتواند فرصت خوبی برای شناخت ضعف زیر ساختها و همینطور شناسایی فرصتهای سرمایه گذاری در کشور باشد. با حسن خوشپور درباره فرصتهای نمایشگاه کیش امسال به گفتوگو نشستیم و درباره تفاوت این دوره نمایشگاه با دورهای قبل پرسیدیم.
نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری کیش طی سالهای اخیر چه رهاوردهایی برای بخشهای مختلف سرمایهگذاری کشور داشته است؟
برگزاری نمایشگاه و تقارن زمانی و مکانی آن با حضور و گردهمایی نهادها، بخشها و حوزههای متعدد و متنوع بازار سرمایه، بانک و بیمه که از عناصر اصلی بخش مالی کشور هستند، اقدام مناسبی است که از یک سو برای سرمایهگذاران امکان تبادل نظر، افزایش آگاهی و شناخت از فرصتها، ظرفیتها و قابلیتهای بخش مالی و چگونگی تامین منابع مالی و بهرهمندی از آنها و متقابلا برای اجزای بازار مالی کشور هم امکان شناسایی زمینههای مختلف سرمایهگذاری را پدید میآورد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با تشریح عملکرد این سازمان گفت: طی نیمه نخست امسال مجموع شرکتهای ثبت شده در اداره ثبت شرکتها و مالکیت معنوی سازمان منطقه آزاد انزلی به ۲۱۸ شرکت بالغ شد که در مقایسه با ۱۴۵ شرکت ثبت شده در مدت مشابه سال گذشته از رشد۵۰ درصدی حکایت دارد. مهندس رضا مسرور ادامه داد: از ۲۱۸ شرکت ثبت شده، تعداد ۱۹۱ شرکت ایرانی، ۲۱ شرکت خارجی، ۳ شعبه شرکت ایرانی و ۲ شعبه شرکت خارجی به همراه یک موسسه هستند. شرکتهای خارجی ثبت شده در منطقه آزاد انزلی طی این مدت از کشورهای کره جنوبی، لهستان، روسیه، تاجیکستان، یونان، انگلستان، چین، قزاقستان و آذربایجان بودهاند.
هشتمین نمایشگاه معرفی فرصتهای سرمایه گذاری کشور و سومین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی (کیش اینوکس) فرصت بزرگی را برای گردهمایی صاحب نظران و اندیشمندان اقتصادی و سیاسی و فعالان تولیدی داخل و خارج از کشور را فراهم آورده است. «دکتر فرشاد فاطمی» عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف، عضو شورای رقابت و از اقتصاددانان برجسته کشور، یکی از مدعوین و سخنران پنل خصوصی سازی در این همایش است. به منظور شناخت بیشتر از اهداف و سیاستهای برگزاری همایش گفت و گویی را با ایشان انجام داده ایم.
دکتر علی اسلامی بیدگلی
استاد دانشگاه و کارشناس بازار سرمایه
بی تردید برگزاری نمایشگاهها و همایشهای مختلف در حوزه سرمایهگذاری خارجی و بهبود فضای کسب و کار میتواند نقش بسزایی برای ایران داشته باشد. مناطق آزاد نیز به واسطه امکانات زیرساختی مناسبتری که در اختیار دارند و همچنین محدودیتهای کمتر از قبیل صدور و اخذ روادید و . . . میتوانند مکانهای مناسبتری برای برگزاری این گونه نشستها باشند. به ویژه اینکه معمولاً در مناطق آزاد ایران، قوانین با پیچدگی کمتری، حاکم بوده و فرآیندهای جذب و حضور سرمایهگذاری از دقت و نظم بیشتری برخوردار است.
ابوالفضل شهر آبادی
معاون مدیر مالی تامین سرمایه لوتوس پارسیان
هدف و کارکرد اصلی برگزاری نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه، جذب سرمایه گذار خارجی به اقتصاد کشور و به خصوص بورس اوراق بهادار تهران است . امسال سومین دوره این نمایشگاهها برگزار خواهد شد تا نهادهای مختلف مالی با شناساندن و نمایش دادن توانایی و پتانسیل عرصه اقتصاد کشور به جلب سرمایه خارجیها بپردازد. این عامل لزوم آمادگی این نهادها و دولت را خاطر نشان میکند.
نحوه نمایش فرصتهای سرمایه گذاری در اقتصاد کشور باید مورد توجه نهادهای مختلف مالی و هم چنین دولت قرار بگیرد.
شاید بتوان یکی از مهمترین دستاوردهای برطرف شدن تحریمها و محدودیتهای اقتصادی و سیاسی را استقبال سرمایهگذاران خارجی به منظور ورود به بخشهای مختلف اقتصادی کشور عنوان کرد، چراکه ایران همواره به دلیل برخورداری از زمینههای بکر سرمایهگذاری و وجود خلأ در بسیاری از صنایع مورد توجه سرمایهگذاران خارجی بوده است. در همین زمینه «دنیای اقتصاد» در گفتگویی با رامین ربیعی مدیر عامل گروه فیروزه، بازارهای مالی ایران را در جذب سرمایه گذار خارجی مورد بررسی قرار داده است. ربیعی میگوید: با وجود اینکه سازمان بورس تلاش میکند تا سرمایهگذاران خارجی وارد این بازار شوند، وجود قوانینی چون عدم امکان افتتاح حساب بانکی برای این افراد، مسالهای است که فرد سرمایهگذار را با مشکلاتی مواجه کرده و میکند.
علی ظریف
مشاور علمی همایش بینالمللی سرمایهگذاری و توسعه ایران
اگر هدف اقتصاد ایران توسعه متوازن همراه رشد اشتغالزا باشد، راهکاری جز بزرگ شدن اقتصاد کشور از ناحیه تولید ناخالص داخلی یا تولید ناخالص ملی ندارد. افزایش تولید ناخالص داخلی به معنای تولید بیشتر در جغرافیای ایران و افزایش تولید ناخالص ملی به معنای تولید بیشتر ایرانیها در سراسر جهان است. تجربه رشد و توسعه بسیاری از کشورها نشان داده است که برای انجام این دو مهم راهی جز گسترش ارتباطات تجاری و مالی وجود ندارد.
بهنام بهزادفر/ مدیر امور کانون کارگزاران بورس
هدف اصلی این نمایشگاه معرفی توانمندی ها و پتانسیلهای موجود در عرصه اقتصادی کشور است. یکی از اقدامات موثری که میتوان در حوزه جذب سرمایهگذاران خارجی انجام دا د، معرفی کامل وضعیت اقتصادی کشور و تشریح شاخصهای مهم کشور است. ارائه وضعیت فعلی و جایگاه کشور در بین کشورهای منطقه میتواند کمک بسیار زیادی به جذب سرمایه نهادهای خارجی کند. همچنین قوانین مرتبط کشور عملا برای خارجیان واضح نبوده و در این زمینه لازم است برای خارجیان این قوانین معرفی و تشریح شود.
وحید واشقانی/ مدیر امور حقوقی کانون کارگزاران ایران
نمایشگاه بینالمللی بورس، بیمه و بانک امسال برای نهمین دوره برگزار خواهد شد. برگزاری این نمایشگاه میتواند یک فرصت مناسب برای جذب سرمایهگذاران خارجی باشد ( موضوعی که هدف اصلی برگزاری این نمایشگاه به شمار میرود). نمایشگاه ببن المللی کیش یک فرصت مناسب برای نمایش گزینههای جذاب و مختف سرمایهگذاری در کشور است. در دورههای مختلف برگزاری این نمایشگاه همواره نکات قوت و امتیازات ایران به عنوان یک گزینه سرمایهگذاری مطلوب به خارجیها معرفی شده است.
دکتر حمید قنبری
کارشناس ارشد بانک مرکزی
پس از برجام چه چیزی است که مانع سرمایهگذاری خارجی در ایران میشود؟ به این پرسش میتوان در دو بخش پاسخ داد: موانعی که به نوعی با نظام تحریمها مربوط میشوند و موانعی که ارتباطی با تحریمهای وضع شده علیه ایران ندارند. موانع دسته اول، همانطور که بارها اشاره شده است، ابهامات در رابطه با تحریمهای باقی مانده علیه ایران و نیز احتمال بازگشت تحریمها هستند. انتظار میرود که با گذر زمان، این موانع روز به روز کمرنگتر شوند و هر قدر که بانکها و شرکتهای بزرگ خارجی روابط خود با ایران را بیشتر کنند، تردیدها کنار گذاشته شوند و سرمایهگذاران بیشتری تمایل به ورود به اقتصاد ایران را نشان دهند.
مبینا بنیاسدی
مدیر روابط عمومی فرابورس ایران
بازار سرمایه در کشورهای مختلف با دارا بودن دو کارکرد اصلی نقش اثرگذاری در رشد و توسعه اقتصادی کشورها ایفا میکند. ؛ یک آنکه به سرمایهگذاران امکان سرمایهگذاری و مدیریت ریسک داده و دوم به تامین مالی پایدار بنگاههای اقتصادی و راه افتادن طرحهای اقتصادی و صنعتی کمک ویژهای میکند. در حال حاضر در بسیاری از اقتصادهای پیشرفته، بار عمده تامین مالی شرکتهای بر عهده بازار سرمایه است و در واقع در این کشورها، بازار سرمایه نقش کلیدی در تجهیز و هدایت وجوه موجود در اقتصاد به سمت بخشهای تولیدی و صنعتی و به تبع آن بهبود رشد اقتصادی داشته و به همین دلیل بر شناسایی ظرفیتهای آن نیز تاکید فراوان شده است.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس در گفتگویی با «دنیای اقتصاد» با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی ، در منطقه آزاد کیش گقت: این نمایشگاه فرصتی برای تعامل تخصصی میان شرکتهای ایرانی و خارجی است و سازمان بورس از این نمایشگاه حمایت معنوی میکند.
یاسر فلاح، رئیس شورای اطلاعرسانی بازار سرمایه و مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی کیش اینوکس افزود: کیش اینوکس با چند سال تجربه میتواند بهعنوان دومین رویداد بزرگ بازار سرمایه معرفی شود.
هشتمین نمایشگاه توسعه سرمایهگذاری در کشور و سومین نمایشگاه بینالمللی بورس،بانک و بیمه کیش در حالی برگزار میشود که کارگزاری فولاد مبنا تنها کارگزاری شرکت کننده در آن خواهد بود. این موضوع بهانهای شد که «دنیای اقتصاد» به گفت و گو با حسین قلی پور،مدیر عامل فولاد مبنا در زمینه رهآوردهای نمایشگاههای پیشین، تفاوت برگزاری نمایشگاه در دوران پس از برجام و هم چنین مزیتهای بازارهای مالی ایران برای سرمایهگذاران خارجی بپردازد.
سومین نمایشگاه معرفی فرصتهای سرمایهگذاری کیش طی سالهای اخیر چه رهآوردهایی برای بخشهای مختلف سرمایهگذاری کشور داشته است؟
نمایشگاه بینالمللی بورس،بیمه و بانک در سالهای اخیر به معرفی جدیدترین فرصتهای سرمایهگذاری در پروژههای کلان ملی به ویژه طرحهای قابل سرمایهگذاری در حوزههای گردشگری، عمران و شهرسازی، مسکن و انرژی پرداخته است.
سومین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی فرصتی مناسب برای ارایه تواناییهای مالی و اقتصادی کشور است که با حضور بزرگترین فعالان اقتصادی از جمله شرکت تامین سرمایه امید در جزیره کیش برگزار میشود.
در این زمینه «دنیای اقتصاد» در گفتگویی با حبیب رضا حدادی، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت تامین سرمایه امید به بررسی برنامههای این شرکت در نمایشگاه کیش اینوکس پرداخته است. حدادی با اشاره به شرایط ایجاد شده در سطح کلان سیاسی کشور در دوران پسا برجام می گوید: درحال حاضر شرایط اقتصاد ایران به گونهای است که بیش از هر زمان دیگری ضرورت ایجاد ارتباطات بینالمللی احساس میشود و برگزاری نمایشگاههای بینالمللی همچون کیش اینوکس را مهمترین راهکار ایجاد ارتباطات تجاری در سطح بینالملل دانست.