شماره روزنامه ۶۱۶۰
|

ویژه نامه سراسری بانک قرض الحسنه مهر ایران

  • گزارش عملکرد بانک قرض‌الحسنه مهر ایران

  • ارمغان اعتماد

    رشد ۵۰‌درصدی منابع بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در ۸ ماهه سال جاری نسبت به تمامی سال گذشته؛ شاید همین یک آمار کافی باشد تا نشان دهد این بانک چه مسیری را در پیش گرفته است. در روزهایی که هرکدام از بانک‌های کشور برای افزایش یک‌درصدی منابع خود با هزاران مشکل مواجه هستند اما یک بانک قرض‌الحسنه کشور توانسته منابع خود را افزایش قابل توجهی دهد. محل این افزایش منابع هم از سپرده‌های مردمی است که به این بانک قرض‌الحسنه اعتماد کرده‌اند.
  • احیای موثرتر سنت قرض‌الحسنه

    همان‌طور که می‌دانید یکی از راه‌های رفع احتیاجات ضروری و نیازهای مالی خانواده‌ها دریافت وام قرض‌الحسنه از صندوق‌های قرض‌الحسنه خانوادگی یا فامیلی است لیکن نبود سرمایه در این تشکل‌ها و وجود ریسک‌های اعتباری و نقدینگی و کاهش نقدینگی (با توجه به افزایش قیمت‌ها) همواره این صندوق‌ها را تهدید کرده و گسترش خانوادگی این صندوق‌ها بعضاً مشکلات عدیده‌ای را به دنبال داشته است.
  • متنوع‌سازی تسهیلات‌دهی

    وظیفه بانک‌های تجاری این است که منابع از جامعه جذب کنند و در مسیر تولید و توسعه صنعت و اقتصاد تامین مالی کنند. در این راستا بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، به عنوان یکی از این بازیگران در بازار پول، توانست با جذب پول از جامعه و اعطای تسهیلات با نرخ کم، گام مهمی در راستای تحقق وظایف بانک‌ها برداد. این بانک طی ۱۰ سال فعالیت موثر، به جایگاه مناسبی در کشور دست یافته است و امیدوار است این روند را در سال‌های آتی نیز ادامه دهد. اما خدمات این بانک، تنها به تسهیلات قرض‌الحسنه محدود نشده و این بانک سعی کرده با ایجاد طرح‌های متنوع، نیاز مشتریان را برطرف کند.
  • بسیج منابع، گسترش قرض‌الحسنه

    قرض‌الحسنه عقدی است که به موجب آن بانک مبلغ معینی را طبق ضوابط مقرر به اشخاص حقیقی یا حقوقی به قرض واگذار می‌کند. تعهد بازپرداخت قرض‌گیرنده، صرفاً معادل مبلغ دریافتی به‌علاوه کارمزد آن خواهد بود. سهم قرض‌الحسنه اعطایی هر بانک، سقف تسهیلات پرداخت‌شده به متقاضیان و کارمزد آن سالانه از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشخص می‌شود و مدت بازپرداخت قرض‌الحسنه‌های اعطایی برای رفع نیازهای اشخاص حقیقی حداقل یک تا پنج سال است.
  • آماده حضور بیشتر

    با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی انتظار این بود که فعالیت‌های بخش اقتصادی با معیارهای اقتصاد اسلامی در انطباق باشد. شریان اصلی اقتصاد پول است و این سیاست‌های پولی باید با رهنمودهای اسلام منطبق باشد تا اقتصاد اسلامی شکل بگیرد. بنابراین لازمه تحقق اقتصاد اسلامی این بود که بانکداری اسلامی فعالیت خود را در نظام جمهوری اسلامی آغاز کند.
  • توسعه‌محوری

    یکی از اهداف اصلی بانکداری اسلامی، تسهیلات‌دهی و حمایت از اقشار کم‌درآمد جامعه است. این در حالی است که بر اساس آمارهای منتشرشده بیش از نیمی از خانوارهای ایرانی، نتوانسته‌اند از تسهیلات مالی بانک‌ها استفاده کنند. با توجه به این موضوع اعطای تسهیلات خرد برای توانمندسازی خانوارها بسیار حائز اهمیت است. یکی از اهداف اصلی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، بهبود شاخص عملکرد مالی کشور در زمینه عقد قرض‌الحسنه است. بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در راستای اهداف تامین‌شده خود تسهیلات قابل توجهی را به اقشار و خانوارهای کم‌درآمد اعطا کرده است.
  • احیای فرهنگ قرض‌الحسنه

    یکی از حلقه‌های مفقوده در نظام بانکداری، اعطای وام‌های خرد در قالب عقد قرض‌الحسنه بوده است. بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، طی یک دهه فعالیت خود، توانسته اقدامات موثر در راستای توسعه نظام بانکی ایفا کند. یکی از اصلی‌ترین این موضوعات احیا و ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه بوده است. این بانک با سرمایه اولیه ۵/ ۱ هزار میلیارد‌تومانی و با مشارکت بانک‌های دولتی در سال ۱۳۸۶ افتتاح شد و با صدور مجوز رسمی از بانک مرکزی در سال ۱۳۸۷، بر اساس برنامه‌های تدوین‌شده، انجام امور مربوط به اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه در ارتباط با فعالیت‌های حساب قرض‌الحسنه جاری و بانکداری الکترونیکی را نیز بر عهده گرفت.
  • بازوی توسعه رفاه اجتماعی

    بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، یکی از بانک‌هایی است که در سال‌های اخیر با ورود به حل مسائل، مشکلات و معضلات اجتماعی اقدامات خیرخواهانه فراوانی را در دستور کار قرار داده است. پرواضح است که بخشی از معضلات اجتماعی از جمله بیکاری، اعتیاد، طلاق و... ریشه در تنگنای مالی و اقتصادی دارد. از این‌رو بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تلاش کرده است با اعطای وام‌های ارزان‌قیمت و قرض‌الحسنه نقش موثری در کاهش این آسیب‌ها داشته باشد و آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین مسوولیت‌های اجتماعی خود تعریف کند.
  • بانکداری فقهی و اخلاقی

    درست است که بانکداری در ایران پدیده‌ای نسبتاً جدید است و کلمه بانک، در ادبیات ایران کهن سابقه ندارد و بانکداری پدیده‌ای غربی است که در اواخر سلطنت قاجار وارد کشور شده است اما واسطه‌گری وجوه از دیرباز در ایران وجود داشته است. همواره کسانی بوده‌اند که نیاز به منابع مالی داشته‌اند و حاضر بوده‌اند برای به دست آوردن منابع مالی مبلغی بپردازند و در مقابل نیز، کسانی بوده‌اند که آن منابع مالی را در اختیار داشته‌اند و حاضر بوده‌اند در ازای دریافت مبلغی به عنوان زیاده، یا کارمزد، یا هر عنوان دیگری که بر روی آن بگذاریم، این منابع را در اختیار گروه اول قرار دهند.
  • وضعیت و عملکرد بانک قرض الحسنه مهر ایران

بیشتر