شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

ویژه نامه سراسری ایران هلث

  • تجهیز بیمارستان‌های تازه تاسیس با ملزومات ایرانی

    نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی ایران هلث رویدادی برای گردهمایی جمع بزرگی از تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و محیطی برای رقابت و عرضه محصولات ایرانی به مراکز فعال ارائه‌دهنده خدمات سلامت است.
  • نمایشگاهی برای دانش‌بنیان‌ها

    توسعه فناوری در حوزه سلامت، افزایش قدرت رقابت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در این حوزه و ایجاد فرصت‌های صادراتی برای این مجموعه‌ها از اهداف اصلی نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی ۱۴۰۳ است.
  • ایران هلث و توسعه تعاملات بین‌المللی

    حوزه سلامت متشکل از صنایع تجهیرات پزشکی و دارو یکی از موضوعات جذاب همکاری‌های بین‌المللی است و همواره در تعاملات بین‌المللی شاهد طرح همکاری از سوی کشورها در مذاکرات هستیم. نکته بسیار مهمی که در شعار سال، بارها و به صورت شفاف مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته مسئله رشد تولید و در سال جدید جهش تولید است؛ اما تولید نیازمند بازار است و زمانی رشد و جهش اتفاق می‌افتد که بازارهای بزرگ‌تری داشته باشیم.
  • ایران‌هلث؛ کانونی برای صنعتگران پزشکی

    ایران سال‌هاست که در زمینه ساخت تجهیزات پزشکی حرفی برای گفتن در منطقه خاورمیانه دارد و به همین دلیل برگزاری رویداد ایران هلث در ۲۹ اردیبهشت تا ۲ خرداد سال جاری که رویدادی تخصصی در زمینه ارائه تجهیزات پزشکی کشور است، بیش از هر مساله دیگری این قدرت بزرگ علمی ایران را به رقبای خارجی اثبات خواهد کرد، اما به دلیل تحریم‌های موجود و سایر شرایط سیاسی حاکم بر کشور برگزاری نمایشگاه ایران هلث با چالش‌هایی نیز مواجه است. در همین خصوص امین رضا خالقیان مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل پارک فناوری پردیس در مصاحبه با «دنیای‌اقتصاد» گفت: امروز ایران در حوزه تولید تجهیزات پزشکی حرفی برای گفتن در منطقه دارد و براین اساس دستاورد‌های بسیار مطلوبی را طی سال‌های اخیر کسب کرده است. به عبارت دیگر ما امروز کشوری پیشرو در زمینه تولید تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان محسوب می‌شویم که باید از این ظرفیت عظیم بهترین بهره‌برداری را انجام دهیم. وی افزود: امروز در تمام دنیا وجود نمایشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. برگزاری نمایشگاه علاوه بر معرفی محصولات جدید موجب بازاریابی، شناسایی شرکای جدید و همچنین تعریف همکاری‌های بیشتری با رقبای خارجی می‌شود که این مساله در تجهیزات پزشکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. امین‌رضا خالقیان پاسخگوی سوالات ما در خصوص بیست و پنجمین نمایشگاه ایران هلث بوده است.
  • ایران هلث، شناسنامه صنعت تجهیزات پزشکی کشور

    قدمت نمایشگاه ایران هلث به ربع قرن رسید. نمایشگاهی که حدود ۳۰ سال قبل پا به دنیای نمایشگاهی ایران گذاشت، اینک به نامی‌آشنا در صنعت سلامت و درمان کشور و منطقه تبدیل شده است.
  • حمایت از صنایع کوچک رمز توسعه اقتصادی

    سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از سازمان‌های توسعه‌ای تابعه وزارت صمت است که ضمن ایجاد و توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی و فناوری، وظیفه حمایت و توسعه صنایع کوچک و متوسط را بر عهده دارد.
  • عدم تشکیل سازمان مستقل تجهیزات پزشکی، اشتباه استراتژیک وزارت بهداشت!

    مهجور ماندن اهمیت تامین و دسترسی به تجهیزات و ملزومات پزشکی برای نجات جان بیمار باعث شده تا وزارت بهداشت دچار یک اشتباه استراتژیک شود و برای این حوزه یک اداره کل در زیر مجموعه سازمان غذا و دارو تعریف کند.
  • اثر ناامنی اقتصادی بر بازار تجهیزات پزشکی

    تاکنون درباره عوارض و آسیب‌های پیدای قاچاق بر ناامنی اقتصادی صحبت‌های بسیار و مقالات متعددی گفته و نگاشته شده است، مانند بر هم خوردن تعامل بازار رقابتی، آسیب به نظام تولید وصنعت، عدم پرداخت حقوق و عوارض دولتی، ایجاد مافیای ارتشا و فسادهای مالی و... اما اثر هیچ‌یک از موارد فوق برای مصرف‌کننده‌ نهایی به شکل هویدا قابل لمس نیست و به همین جهت بازار تقاضا برای کالای قاچاق به واسطه‌ بیان نشدن عوارض و آسیب‌هایی که بر مصرف‌کننده نهایی تحمیل می‌شود همچنان پایدار است. یکی از مهم‌ترین معضلاتی که کالای قاچاق برای مصرف‌کننده‌ نهایی ایجاد می‌کند، عدم اصالت و استاندارد کالای قاچاق است. به این صورت که سوداگران کالاهای بی‌کیفیت خارجی و داخلی را با جعل نام برندهای معتبر به بازار عرضه می‌کنند و در نهایت کالا‌های ناکارآمد و بی‌کیفیت را در اختیار مردم قرار می‌دهند.
  • رویانو؛ برگ برنده ایران هلث

    صنعت تجهیزات پزشکی از صنایع پیشرو در ایران با پتانسیل بالا در ابعاد توسعه فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان شناخته شده است. ایران از موقعیت بسیار مناسبی در منطقه و حتی می توان گفت در بعضی از زیست بوم‌های توسعه فناوری در جهان برخوردار است.
  • تجهیزات پزشکی در دام ارز ترجیحی

    کنترل قیمت یا همان تعیین دستوری قیمت، ساده‌ترین روش کنترل نرخ فروش و مداخله اقتصادی دولت به‌شمار می‌رود. این روش که حداقل یا حداکثر قیمت‌های قانونی را برای کالاها تعیین می‌کند، در نقطه مقابل بازار رقابتی و نرخ‌گذاری واقعی محصولات در این بازار قرار دارد. هرچند دخالت مستقیم دولت در اقتصاد و اعمال سیاست قیمت‌گذاری دستوری در کوتاه‌مدت، قیمت برخی کالاها را مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌کند، اما در بیشتر مواقع نه‌تنها منفعتی برای مصرف‌کنندگان ندارد بلکه در بلندمدت منجر به اختلال در بازار، ضرر به تولیدکنندگان، تغییر قابل‌توجه در کیفیت محصولات و توزیع رانت می‌شود.
  • ایران هلث امسال با ۱۵ دانش‌بنیان جدید

    نمایشگاه ایران هلث برای متولیان، قانونگذاران، سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان جلوه‌گاه قدرت حوزه سلامت برای دنیاست.
  • ۲۰۰ تـاجـر در ایران هلث ۱۴۰۳

    مرکز توسعه صادرات سلامت ایران که ذیل صندوق تجهیزات پزشکی به فعالیت می‌پردازد طی دو ماه گذشته مسوولیت برنامه‌ریزی و اطلاع‌رسانی این رویداد به تجار فعال در حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی را به عهده داشته است.
  • استراتژی‌های رگولاتوری و قانون‌گذاری موثر در صنعت سلامت دیجیتال

    از روزی که پای اولین سایت‌‌ها و اپلیکیشن‌های خدماتی به زندگی ما باز شد تا امروز که اغلب نیازهای روزمره خود را به صورت آنلاین برطرف می‌کنیم، زمان زیادی نمی‌گذرد. تکنولوژی با نهایت سرعت در حال پیشرفت است و صنایع مختلف هر روز بیشتر از دیروز مسیر دیجیتالی شدن را طی می‌کنند.
  • رشد ۹۰۰ میلیون دلاری تامین ارز دارو و تجهیزات در یک سال

    بانک مرکزی بنابر اعلام اولویت‌های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، در طول سال ۱۴۰۲ برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مجموعا بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تامین و پرداخت کرد که از رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ برخوردار است.
  • ابـرمـانع «سلامت دیجیتال»

    انتشار پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی، ضوابط و اصول حاکم بر اپراتور‌های هوشمند حوزه سلامت الکترونیک و آیین‌نامه توزیع آنلاین دارو، خبر‌های مهم برای رگولاتوری حوزه سلامت دیجیتال در سال گذشته بودند. مدیران پلتفرم‌های سلامت با تأکید بر تعیین‌تکلیف و اصلاح این دو آیین‌نامه در سال جدید، همچنان رگولاتوری را مانع بزرگ توسعه این حوزه در سال ۱۴۰۳ می‌دانند. همچنین به اعتقاد آن‌ها تأمین مالی، جذب سرمایه‌گذار، مهاجرت نیروی انسانی و محدودیت‌های اینترنت، چهار چالش کلیدی حوزه سلامت الکترونیک در سال گذشته بوده‌اند.
  • خدمات AI به بخش درمان

    دنیای اقتصاد: اگر به دنبال یک ساختار پروتئینی جدید هستید از هوش مصنوعی سوال کنید، اما اگر واقعا به یک دستگاه نمابر (فکس) نیاز دارید به مطب پزشکان بروید. دستگاه جایی در گوشه مطب در کنار انبوهی از پرونده‌های کاغذی قرار دارد. این مطلب در مورد تمام پزشکان یا نظام‌های درمان مصداق ندارد، اما به اندازه کافی درست هست تا لبخند غمباری را بر چهره خیلی‌ها بنشاند.
  • ترقی تولید در گرو بازار آزاد رقابتی

    بیشترین مشارکت بخش خصوصی و خرد جمعی همیشه در صنف تجهیزات پزشکی به صورت غیر رسمی و از طریق گروه‌های مجازی بوده و عمده شکایت اعضای آن صنف نیز از نحوه فعالیت انجمن‌ها و تشکل‌های مربوطه بوده است. درنهایت این صنف به این نتیجه رسید که یک موسسه جامع الاطراف غیر انتفاعی تشکیل دهد که منافع اقتصادی نداشته باشد. با این هدف، فعالیت موسسه حامی تجهیزات پزشکی و دارویی مرآت و سپس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی در سال ۱۴۰۰ آغاز شد. این انجمن در ماه اول فعالیت خود حدود ۱۲۰ عضو داشت و امروز تعداد اعضای آن به ۶۵۴ عضو رسیده است.
  • سلامت ارزان و خصوصی‌سازی

    اقتصاد سلامت ارایه تئوری برای تصمیم‌گیری صحیح ارائه‌دهندگان مراقبت‌های سلامت و دولت در حوزه بهداشت و درمان است. باید توجه داشت استفاده از تئوری‌های اقتصاد در حوزه سلامت بدون در نظر گرفتن شرایط ویژه منطقه و کشور، نمی‌تواند مفید باشد. هر چند اقتصاد بهداشت بر تئوری‌های اقتصادی استوار است ولی باید وضعیت اقتصادی بیماران، ‌پزشکان و بیمارستان‌ها را نیز در نظر گرفت. اقتصاد سلامت درواقع تکنیک‌هایی را برای تسهیل تصمیم‌گیری‌ها در تخصیص منابع بهداشت و درمان ارایه می‌دهد.
  • هیات امنای صرفه‌جویی ارزی بزرگ‌ترین حامی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی

    فلسفه تشکیل هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران در سال ۱۳۶۴ مقارن با دوران دفاع مقدس مقابله با تحریم‌ها و تامین نیاز درمانی کشور بوده است.
  • اعتباردهی به شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت

    یکی از ارکان اقتصاد دانش‌بنیان، تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان یا نهادهای واسط تجاری‌سازی است که به وسیله آنها بتوان اقتصاد دانش‌بنیان را در کشور نهادینه کرد. نکته قابل توجه این است شرکت‌های دانش‌بنیان بر پایه نوآوری و خلاقیت ساخته شده‌اند و نقش مهمی‌در رشد و توسعه اقتصادی دارند.
بیشتر