شماره روزنامه ۶۱۶۲
|

ویژه نامه سراسری «الکامپ »

  • الکامپ ۲۳؛ پنجره‌ای نوین به دنیای کسب‌وکار

    بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک به عنوان بزرگ‌ترین رویداد تجاری در عرصه تولید و عرضه محصولات،خدمات صنایع الکترونیک و کامپیوتر کشور همه ساله با حضور فعالان این حوزه و مخاطبان داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای این صنعت اعم از سخت‌افزار و نرم‌افزار به علاقمندان معرفی و فرصتی برای تبادل نظر و مذاکره در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد. دستاوردهای این تعاملات نقطه آغاز بسیاری از همکاری‌های تجاری و تکنولوژیکی بین دست‌اندرکاران حوزه الکترونیک و کامپیوتر است که نقش معنی‌داری در تحرک بخشیدن به این حوزه و تولیدکنندگان و بازرگانان شاغل در آن ایفا می‌کند.

  • چرخش به سمت استارت آپ

    شواهد نشان می‌دهد اوضاع رو به بهبودی است، بالغ تر شده ایم، تجربه کسب کرده ایم، یاد گرفته ایم و باهوش‌تر شده ایم. رونمایی از اپلیکیشن الکامپ، نشست‌های هم‌اندیشی سرمایه گذاران و شتاب دهنده ها، راه اندازی سایت انگلیسی زبان و بسیاری موارد دیگر، نشانه‌های حرفه‌ای‌تر شدن و امید به آینده بهتر است. سال گذشته ۴۲۴ شرکت داخلی و خارجی و ۲۵۰ استارت آپ در نمایشگاه حضور داشتند. البته این تعداد از استارت آپ ها از میان ۵۰۰ استارت آپ درخواست کننده انتخاب شده بودند. خوشبختانه با تدابیر درستی که برگزارکنندگان امسال داشته اند اهمیت حضور این استارت آپ‌ها بهتر درک شده و امسال سالن ۸ و ۹ که از بهترین و پربازدیدترین سالن‌های نمایشگاه است به آنها اختصاص داده شده است.

  • همه در کنار هم

    مهتاب رحمتعلی: این سومین سالی است که نمایشگاه الکامپ توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برگزار شده و همین موضوع باعث شده تا شرکت‌های فعال در این حوزه به ویژه ارائه دهندگان خدمات بانکداری الکترونیک و کسب و کارهای الکترونیکی و گروهی از فعالان حوزه سخت‌افزار حضور پررنگ‌تری داشته باشند. سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با حمایت سازمان توسعه تجارت و شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران با مشارکت و حمایت موثر نهادها، انجمن‌ها و تشکل‌ها تلاش خود را به کار گرفته تا این دوره از نمایشگاه با کیفیت و نظم متفاوت برگزار شود؛ به گفته رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، نمایشگاه الکامپ فرصتی برای حل مشکلات صنعت و ایجاد فضای توسعه اقتصادی است.

  • نمایشگرهای حرفه‌ای میهمان نمایشگاه‌ بین المللی تهران می‌شوند

    سامسونگ الکترونیکس با نمایشگرهای تجاری و حرفه‌ای خود در بیست‌وسومین نمایشگاه الکامپ تهران حاضر می‌شود. نمایشگاه الکامپ که طی روزهای ۳۰ تیر تا ۲ مردادماه در محل دائمی نمایشگاه‌‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود بزرگترین رویداد تجاری در عرصه تولید و عرضه محصولات و خدمات صنایع الکترونیک و کامپیوتر ایران است. بازدیدکنندگان این نمایشگاه با حضور در سالن ۴۴A می‌توانند از نزدیک با قابلیت‌های نمایشگرهای حرفه‌ای و رونمایی از اولین نمایشگرتجاری Full Outdoor و مانیتورهای گیمینگ سامسونگ آشنا شوند.

    نمایشگرهای حرفه‌ای

    بخش دیگر محصولات غرفه سامسونگ را نمایشگرهای حرفه‌ای سامسونگ تشکیل می‌دهند.

  • استارت‏آپ‏های موفق چگونه بازارهای آینده را تسخیر می‏کنند

    سه سال برای یک استارت‏آپ راهی طولانی است. راهی پر از فراز و نشیب، چالشی برای روبرو شدن با مشکلاتی که پیش از آن توسط کسی تجربه نشده و خلق راه‏حل‏هایی که گاه باعث می‏شوند تغییر شگرفی برای کسب‏وکار و گاه حتی برای صنایع ایجاد کند. بازار اینترنتی بامیلو، در آستانه سومین سالگرد تولدش علی‏رغم جوان بودن، کوله‏باری از تجربیات مختلف است. تجربیاتی که نه تنها برای تیم ۴۰۰ نفره بامیلو بلکه برای صنعت تجارت‏الکترونیک و خرده فروشی ایران آموزنده و قابل تامل است. داستان بامیلو از سه سال پیش شروع شد زمانی که سهم بازار آنلاین از بازار خرده‏فروشی کمتر از ۰.

  • هوشمندسازی محاسبه زمان ارسال کالا در «بامیلو»

    یکی از مهمترین چالش‏های بامیلو که طی سه سال اخیر با آن روبرو بوده است، تاخیر در زمان تحویل کالاها و عدم اعلام دقیق زمان ارسال کالاها بوده است. مشکلی که خیلی از منتقدان هنگام مقایسه بامیلو با رقبایش از آن استفاده کرده‏اند. شاید بتوان گفت این مشکلی است که بسیاری از مطرح ترین بازارهای اینترنتی دنیا مثل آمازون، ایی بی(ebay)، علی اکسپرس و . . . هم با آن روبرو هستند و سعی دارند با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی آن را برطرف کنند.

    سیستم برآورد زمان تحویل کالا یکی از تکنولوژی‏های جدید برای صنعت تجارت الکترونیک است که بامیلو به‏عنوان اولین marketplace ایرانی آن را همزمان با سومین سالگرد تولدش راه‏اندازی کرده است.

  • آیا تجارت الکترونیک در حال نابود کردن بازارسنتی است؟

    رامتین منزهیان
    دکترای امور مالی از دانشگاه کلن آلمان بنیان‏گذار و رییس هیئت مدیره بامیلو

    رفتار مشتری در طول زمان تغییر بسیاری کرده است. صنعت خرده‏فروشی به مشتری یاد داد که به جای یک مشتری، یک «حرفه‏ای» باشد. هنگامی که صنعت سوپرمارکت آغاز به کار کرد، صنعت خرده‏فروشی از مشتری خواست که به دنبال کالاها برود و آن‏ها را انتخاب کند،پول بپردازد و از صندوق تحویل بگیرد. صنعت خرده‏فروشی شروع کرد به آموزش بیشتر، مثلاً IKEA بزرگترین شرکت وسایل منزل که به مشتری تحمیل کرد که اسباب و اثاثیه را خودش سرهم کند و بسازد.

  • قدم‏های فرابورسی در تامین مالی اقتصاد دانش‏بنیان

    نگاهی به ساختارهای اقتصادی کشورهای توسعه‏یافته و مدرن نشان می‏دهد عمده تولید ناخالص داخلی این کشورها نه از طریق تکیه بر منابع طبیعی بلکه به کمک تولید و صادرات کالاها و خدمات فناورانه و دانش‏بنیان به دست می‏آید. بر همین اساس علاوه بر حمایت‏های کارا و هدفمند دولت و بخش خصوصی از شرکت‏ها و طرح‏های دانش‏بنیان، بازار سرمایه نیز وارد گود تامین مالی این‏گونه شرکت‏ها شده تا ضمن مقاوم‏سازی ساختار این بازار به تقویت هر چه بیشتر این شرکت‏ها نیز کمک کند. امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران در گفت و گو با دنیای اقتصاد از تمامی تلاش‏ها و اقداماتی سخن می‏گوید که این رکن بازار سرمایه کشور نیز در طول سال‏های اخیر برای کمک به تامین مالی اقتصاد دانش‏بنیان انجام داده است.

  • داده‌ها، ارزشمندترین منابع

    کالای تجاری جدیدی به عرصه آمده است تا صنعتی سودآور و با رشد سریع ایجاد کند. مقررات‌گذاران عرصه مقابله با تراست مجبور شده‌اند قدم پیش گذارند و کسانی را که جریان این کالا را کنترل می‌کنند محدود سازند. یک قرن پیش، نفت چنین ویژگی‌هایی داشت اما در حال حاضر نگرانی‌ها از جانب غول‌هایی است که با داده‌ها -یعنی نفت عصر دیجیتال- سرو کار دارند. غول‌های بزرگی از قبیل آلفابت (شرکت مادر گوگل)، آمازون، اپل، فیس‌بوک و مایکروسافت مهارنشدنی به نظر می‌رسند. اینها پنج شرکت بزرگ بورسی جهان هستند که بالاترین ارزش را دارند.

  • الوپیک و اشتغالزایی برای بیش از ۲۰ هزار نفر

    الوپیک شناخته‌شده‌ترین پیک موتوری آنلاین تهران است که در مدت کوتاه ۸ ماه توانسته سریع‌ترین خدمات حمل مرسوله را در سرتاسر تهران ارائه دهد. الوپیک با مجوز رسمی اتحادیه صنف وانت بار و پیک موتوری فعالیت می‌کند و با استفاده از آخرین تکنولوژی‌های برنامه‌نویسی و رعایت امکانات مورد نیاز کاربران، گامی برای رفع مشکل درخواست پیک موتوری در سریع‌ترین زمان ممکن برداشته است. این شرکت دانش بنیان در تمام حوزه‌های کاری مرتبط، از بخش برنامه‌نویسی گرفته تا امور پشتیبانی، خدماتی و نگهداری سرور از نیروی متخصص ایرانی استفاده می‌کند.

  • به دنبال توسعه اکوسیستم دیجیتال هستیم

    هلدینگ فناپ که دی‌ماه سال گذشته یازده سالگی خود را جشن گرفت، چند سالی است که تمرکز خود بر ارائه محصولات و خدمات حوزه B۲C را افزایش داده و با دریافت پروانه‌های ،MVNO،IPTV، FCP حضورش در این بخش از بازار را پررنگ‌تر کرده است. در راستای ارائه خدمات در حوزه B۲C، فناپ در حوزه خدمات ارزش افزوده نیز با اپراتورهای اول و دوم تلفن همراه نیز همکاری‌اش را گسترده‌تر کرده است. به بهانه الکامپ بیست و سوم با کیوان جامه‌بزرگ، مدیر خدمات ارزش افزوده فناپ گفتگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.

    فکر می‌کنید نمایشگاهی مثل الکامپ تا چه میزان توانسته‌ بر رشد صنعت آی‌تی در ایران موثر باشد؟

    نمایشگاه به طور قطع در توسعه صنعت آی‌تی در کشور موثر بوده‌‌است، چراکه محفلی است برای تعامل و حضور فعالان این حوزه و آشنایی نزدیک مردم با این حوزه‌ها.

  • زنجیره خدمات فناورانه فناپ در بیست‌وسومین الکامپ

    هلدینگ فناپ به همراه شرکت‌های زیرمجموعه‌اش در بیست و سومین دوره‌ نمایشگاه الکامپ زنجیره‌ کاملی از خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات را در معرض دید بازدیدکنندگان این نمایشگاه قرار می‌دهد. شرکت‌های فناپ پرداخت، فناپ زیرساخت، فناپ تلکام، باران‌تلکام و داتین در کنار مرکز نوآوری و فناوری فناپ، در این نمایشگاه محصولات و خدمات خود را از خدمات بانکداری الکترونیکی، پرداخت خرد، IPTV، تولید محتوا و خدمات ارزش افزوده گرفته تا زیرساخت‌های ارتباطی و توسعه راهکارهای مبتنی بر وب، سرمایه‌گذاری خطرپذیر و هم‌چنین ارائه خدمات زیرساختی به دانشگاه‌ها، مراکز تجاری بزرگ و تجهیز جاده‌ها به سامانه‌های هوشمند معرفی می‌کنند.

  • تغییر سبک زندگی با دکتر بادی

    اگر جوان هستید به ضرورت تناسب اندام واقفید و اگر میانسال هستید به احتمال زیاد سلامتی یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های شماست. دکتر بادی نام استارت‌ آپ جوانی است که با شعار تغییر سبک زندگی به نوعی تمام اقشار و گروه‌های سنی را هدف خدمات خود قرار داده است. دکتربادی در پایان دوره سوم پیش‌شتابدهی و در رویداد IdeaRing مرکز شتابدهی تریگ‌آپ از میان ۵ ایده راه‌یافته به این مرحله موفق به جلب حمایت مرکز نوآوری فناپ شد. این استارت‌آپ از خرداد ماه امسال کار خود را در دو حوزه فروش برنامه‌های غذایی رژیمی و برنامه تمرینات ورزشی به صورت آنلاین و توسط متخصصین حوزه تغذیه و ورزش آغاز کرده است.

  • شبکه را در پاژ آکادمی آسان بیاموزید

    آزمایشگاه «شبکه بانان پاژ» مجهزترین آزمایشگاه تخصصی شبکه در ایران است. مهندس دهقان ،مدیر پاژ آکادمی با اعلام خبر یادشده به خبرنگار دنیای اقتصاد گفت : این آزمایشگاه جهت پیاده سازی تکنولوژی‌های روز دنیا در حوزه شبکه تجهیز شده است. وی افزود: در پاژ آکادمی مفاهیمی نظیر امنیت ،ارتباطات یکپارچه،زیرساخت شبکه و دیتاسنتر(مرکز داده) آموزش داده می‌شود. دهقان با اشاره به این مطلب که پاژ آکادمی ازآزمایشگاه تخصصی "شبکه بانان پاژ"بهره می‌برد گفت :دراین آکادمی تخصصی ترین دوره‌های شبکه به صورت علمی و عملی تدریس می‌شود که اساتید دوره‌های یاد شده مدارک بین المللی این حوزه را دارند.

  • داده‌های بزرگ، خدمات مالی و حریم خصوصی

    داده‌ها حقایق زیادی را در مورد افراد پیش‌بینی می‌کنند. مثلا ممکن است دونالد ترامپ به خاطر عشق به غذای مکزیکی به زودی حق بیمه سلامت را بالا ببرد؛ بین میزان منفی بودن توئیت‌های فرد و خطر بروز سکته قلبی رابطه وجود دارد؛ سطح تحصیلات دوستان فیس‌بوکی شما یا میزان کار کردن با تلفن می‌تواند نشان دهد احتمال بازپرداخت وام شما چه اندازه است. اکنون مدیران پولی بیش از هر زمان دیگری در مورد زندگی دیجیتال مشتریان تحقیق می‌کنند. شرکت مشاوره واتسون ادعا می‌کند در سال گذشته بیش از هر شرکت دیگری از داده‌های بزرگ استفاده کرده است.

  • تبادلات مالی سهم اپلیکیشن‏هاست

    سحر افاضلی/ کارشناس روابط عمومی و ارتباطات

    این روزها که حاشیه‏های بسیاری بر سر فیلتر شدن برخی استارت‏آپ‏های فین‌تک رخ داده شاید بد نباشد مروری داشته‏باشیم بر مفهوم پرداخت همتا به همتا که در آینده‏ای نزدیک نظام پرداخت در ایران را نیز خواه ناخواه متحول خواهد کرد. پرداخت همتا به همتا(Peer -To- Peer) شیوه‏ای از تراکنش مالی است که به کاربران اجازه می‏دهد در بستر یک اپلیکشن بتوانند پول دریافت یا واریز کنند و برای این تراکنش مالی نیازی به انجام عملیات طولانی بانک‏های اینترنتی ندارند.

  • برنامه‌های آینده جیرینگ

    برنامه‌های شرکت پرداخت اول کیش «جیرینگ» در بخشهای اجتماعی و کمپین آینده آن اعلام شد. مهرداد خطیبی مدیر عامل جیرینگ در گفتگویی درباره فعالیتهای این شرکت گفت: ما علاوه بر حوزه پرداخت، در چند حوزه دیگر فین‌تک، در حال تولید و پیاده سازی سرویس‌های متفاوتی هستیم که بتوانیم همگام با تکنولوژی روز دنیا پیش برویم. این سرویس‌ها به طور مستقیم از طریق خود جیرینگ و یا شرکا و استارت آپهای تحت حمایت و قرارداد جیرینگ در حال تحقیق، توسعه و اجرایی شدن است. مدیرعامل این شرکت فعال در بخش پرداخت موبایلی و سرویس دهنده به بانک‌ها و موسسات پرداختی افزود: در حوزه مسئولیت اجتماعی نیز علاوه بر مشارکت با سازمان‌های خیریه و ایجاد بستر لازم برای جمع آوری کمک‌های مردمی از طریق اپلیکیشن جیرینگ پی، در سال جاری، حمایتهایی را از برخی استارت آپهای حوزه فین‌تک در دستور کار قرار داده‌ایم تا با ایجاد زیرساخت و دسترسی‌های لازم، شرایط را برای شکوفایی ایده‌ها فراهم آوریم.

  • استارتاپی در حوزه املاک که یار کسب و کارهای سنتی شد

    نکته‏ای که در فضای کاری استارت‏آپ وجود دارد این است که از همان روز اول باید کار را قوی شروع کرده و سعی کنید در هرکاری که انجام می‏دهید، بهترین باشید. این بهترین و قوی بودن است که افراد را بالا برده و در بازار معرفی می‏کند تا بتوانید وارد عرصه‏ رقابت با دیگران شوید. یکی از موارد مهم دیگر در حوزه‏ کار استارت‏آپ این است که جواب این سوال را بدانید: وارد شدن به این حوزه چقدر سخت است و چقدر باید برای آن تلاش کنید؟ برای مثال وارد شدن به حوزه‏ بیمه در ایران کار دشواری است چرا که سالهای طولانی است که چند شرکت بیمه‏ بزرگ و معروف وجود دارند که حضور آنها، اعتماد کردن به یک شرکت بیمه‏ جدید را دشوارتر می‏کند.