شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه خراسان

  • امید بهبود فضای کسب و کار

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری،محمدهاشم صفار- شاخص فضای کسب‌وکار یکی از نماد‌های اقتصادی است که وضعیت فعالیت بخش‌خصوصی در یک اقتصاد را به تصویر می‌کشد. بررسی رتبه آزادی اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ایران درمیان ۱۷۸ کشور، در رتبه ۱۷۳ قرار گرفته است که این امر بر بسته بودن اقتصاد ایران دلالت دارد. تحول و شکل‌پذیری جوامع انسانی بیش از هر چیز با شیوه‌های تولید در ارتباط است. اگر به دنبال ایجاد این تحول فکری و توسعه بلندمدت و پایدار کشور هستیم، این توسعه و تحول تنها از مجرای تولید می‌گذرد. در دنیای امروز تولید سرچشمه تجارت و تجارت محرک تولید بوده و ایجاد پیوند و همسویی بین تولید و تجارت در اقتصاد ایران برای دستیابی به بازارهای جهانی امری ضروری است؛ اما نباید فراموش کرد که تولید مونتاژی نمی‌تواند در دست‌یابی به اهداف کمکی کند و تجارت شکل‌گرفته از آن نیز در راستای خدمت به دیگر کشورها و نه منافع ملی است و متأسفانه از اینگونه واحدها به وفور در کشور ایجاد شده است.
  • نوسازی بافت های فرسوده؛ راه حل کاهش خطر بلایای طبیعی

    در تعریف‌های خطی کتابها و جستجوی اینترنتی زلزله را با این مضمون تعریف می‌کنند: « شکستن زمین و تخلیه شدن انرژی حرارتی درونی آن ظرف چند ثانیه از راه یک گسست، زمین لرزه یا زلزله نامیده میشود» ، اما اگر بخواهیم کسی که خودش زلزله را به چشم دیده و دنیایش را قربانی این حادثه یافته است زلزله را برایمان تعریف کند چه جوابی به ما که بیرون گود نشسته ایم، خواهد داد؟! بازماندگان زلزله ۸/۷ ریشتری طبس که در شهریور سال ۱۳۵۷ این شهر و روستاهای مجاور آن را ویران کرد و ۱۸۰۰۰ کشته و زخمی بر جای گذاشت و یا قربانیان زمین لرزه بم که در بامداد دی ماه ۸۲ خانه به دوش و آواره شدند و شاهد ۲۶۲۷۱ قربانی و۳۰ هزار مجروح بودند، با شنیدن نام زلزله یاد چه چیزی می افتند و افسوس چه چیزی را می خورند!؟
    زلزله در کشورهای پیشرفته‌ای مثل ژاپن و آمریکا که شاید خیلی بیشتر از ایران در معرض این خطر قرار دارند تقریبا مهار شده است، آنان با بهینه سازی ساختمانها و رعایت اصول ایمنی در ساخت و نظارت بر اجرا به مرحله‌ای رسیده‌اند که دهها زلزله‌ای که برای ما بلای آسمانی محسوب می‌شود را به راحتی مهارکنند، لذا با توجه به شرایط خاص کشور و وجود گسل‌های منطقه زاگرس و شرق ایران، اهمیت هرچه بیشتر ساخت و ساز اصولی و صحیح و نیز ترمیم و بازسازی بافتهای سالخورده و فرسوده به چشم می‌خورد.
  • مواجه ۲۸ شهر استان با بحران آب در سال آینده

    دنیای اقتصاد-مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: سال آینده ۲۸ شهر استان با بحران آب مواجه خواهند بود. به گزارش ایسنا، حسین اسماعیلیان در نشست خبری مشترک با مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی که با موضوع پرسش مهر رئیس‎جمهور برگزار شد، اظهار کرد: خراسان رضوی در منطقه خشکی قرار دارد و تقریبا می‌توان گفت فضای توسعه آب در استان بسته است، بنابراین تاکید بسیاری بر بهره‌وری آب وجود دارد. وی با اشاره به اهمیت استفاده مجدد از آب خاطرنشان کرد: در توسعه شبکه‌های فاضلاب استان مبحث استفاده مجدد از آب مطرح است؛ اما نه برای مصارف شرب، بلکه این آب پس از تصفیه به مصارفی از قبیل کشاورزی می‌رسد.
  • دیپلماسی دولت فضای خوبی را رقم زده است

    دنیای اقتصاد-رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: دیپلماسی موفق دولت تدبیر و امید فضای خوبی را برای صادرات و آینده اقتصاد ایران رقم زده است. به گزارش ایرنا 'غلامحسین شافعی' در گفت و گو با خبرنگاران در مشهد افزود: در همین چارچوب ترافیک و حضور پررنگ هیاتهای خارجی در ایران در طول یک سال گذشته قابل مقایسه با سالهای گذشته نیست. وی گفت: روابط خارجی فعال دولت یازدهم با سایر کشورها هم اکنون نگرش سایر دولتهای جهان را نسبت به جمهوری اسلامی ایران تغییر داده و این نگاه مثبت در موضوع روادید تغییرات عمده ای ایجاد کرده است.
  • بازدید گروهی از قضات دیوان عالی از دستاوردهای آستان قدس

    دنیای اقتصاد-گروهی از قضات و کارکنان دیوان عالی کشور از فعالیت ها و دستاوردهای مجموعه آستان قدس رضوی بازدید کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، این گروه پس از توفیق زیارت امام رضا(ع)، از نزدیک با مرکز نمایشگاهها و همایش‌های آستان قدس رضوی و موزه مرکزی این آستان آشنا شدند و از گنجینه صحف و قرآن‌‌‌های نفیس، گنجینه تخصصی فرش و هدایای مقام معظم رهبری و گنجینه سکه و مدال بازدید کردند.
    بازدید از غرفه‌های فرهنگی، پزشکی، اقتصادی و پژوهشی در مرکز نمایشگاه‌ها و همایش‌های آستان قدس رضوی و آشنایی با این مراکز از دیگر اماکنی بود که این گروه از نزدیک با آن آشنا شدند.
  • لزوم توجه به بخش خصوصی در برنامه ششم توسعه

    رضا حمیدی* بخش خصوصی می تواند بیشترین نقش را در برنامه ششم توسعه داشته باشد اگر به صورت واقعی نه به صورت شعاری به اهمیت این بخش توجه شود. بخش خصوصی باید به تدریج در طول پنج سال آینده از آنچه هست بزرگتر، وسیعتر و توانمندتر شود تا بتواند سهم بیشتری را در توسعه اقتصادی کشور و مسئولیت هایی که برنامه ششم به عهده بخش های مختلف می گذارد، برعهده بگیرد.
    متاسفانه در برنامه پنجم توسعه و برنامه های قبلی در این زمینه کمی شعاری عمل شده بود، با بررسی تمام تصمیماتی که دولت نهم و دهم در مورد صنعت ایران و بخش خصوصی گرفت، در می یابیم که این بخش در طول هشت سال دو دولت گذشته عذاب بسیاری را تحمل کرد و با بررسی میزان مهاجرت در بخش خصوصی از صنعت به سمت تجارت در دو دولت اخیر، می توان به وضعیت بخش خصوصی در آن سالها پی برد.
  • بررسی راههای صدور خدمات فنی و مهندسی

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- دومین همایش ملی صادرات خدمات فنی و مهندسی با حضور مسئولان کشوری و استانی در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.
    توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی به عنوان جایگزین اقتصاد نفتی و یکی از پیشران‌های خروج از رکود، اهمیت این نوع صادرات در جهان و سهم آن در اقتصاد بین‌المللی، ارائه آمار صادرات ایران در این بخش، مشکلات پیش رو، راهکارهای توسعه صادرات، ظرفیت شرکت‌های ایرانی در صدور خدمات فنی و مهندسی و شرایط کشورهای همسایه برای صدور خدمات از جمله موضوعات مطرح شده در این همایش یک روزه بود.
  • پرداخت ماهیانه ۸.۵ میلیارد تومان مقرری بیمه بیکاری در خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد، گروه کار- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ۱۲ هزار نفر در خراسان رضوی از بیمه بیکاری استفاده می کنند و ماهیانه ۸. ۵ میلیارد تومان به مقرری بگیران بیمه بیکاری پرداخت می شود که این آمار نشان دهنده کاهش هفت درصدی استفاده کنندگان بیمه بیکاری نسبت به سال گذشته است. محمود احمدی در نشست خبری نهمین جشنواره کارآفرینی و معرفی کارآفرینان برتر که در محل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی برگزار شد، گفت: یکی از معضلات کنونی بخش اشتغال کشور، عدم توجه به فرایندهای کارآفرینی است.
  • انتقال دغدغه های بخش صنعت خراسان رضوی به رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی

    دنیای اقتصاد-برخی از دغدغه های بخش صنعت خراسان رضوی در جلسه با محمدباقر نوبخت مطرح شد. عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: در این جلسه که با حضور نمایندگانی از گروههای مختلف در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برگزار شد، به موضوعاتی نظیر عدم بهبود فضای کسب و کار استان و محدودیت های غیر منطقی سازمان محیط زیست برای واحدهای صنعتی بدون در نظر گرفتن شرایط خاص کشور و نسبت سهم آلایندگی صنعت در کل آلودگی ها اشاره شد.
    حسین متین راد افزود: در این جلسه تقاضای اجرای منصفانه ماده ۲۷۲ قانون مالیات ها و اعمال تبصره ۲ ماده ۹۷ قانون مالیات ها برای مودیان مطرح شد.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش ۱۳

    هادی پژوهش با مرگ امیرکبیر و تکیه زدن میرزاآقاخان نوری بر مسند صدارت قاجار، تمامی تلاش‌های امیرکبیر برای اِعمال حاکمیت ایران بر شهرهایی چون هرات و قندهار بی‌نتیجه ماند؛ چراکه میرزاآقاخان نوری هم جهت با سیاست انگلیس حرکت می‌کرد. حتی به کهندل‌خان، حاکم قندهار این جرأت را بخشید که در سال ۱۲۶۸ به هرات لشکرکشی کند؛ اما هجوم او به هرات نتیجه‌ای دربرنداشت و در سال ۱۲۶۹ از صید محمدخان، حاکم هرات شکست خورد. سپاه حسام‌السلطنه، استاندار خراسان پس از فتح هرات چون به عنوان فاتح وارد هرات شد در پی این فتح، انگلیس که منافع خود را در خطر دید به دولت ایران اعلان جنگ داد و ناوگان انگلیسی مرکب از هشت کشتی جنگی وارد خلیج فارس شده و جزیره خارک را تصرف کرد و سپس از طریق بوشهر وارد خاک ایران شد و بعد از آن نیز به خوزستان حمله کرد.
  • رشد فراگیر؛ محور اصلی برنامه ششم توسعه

    دنیای اقتصاد،گروه توسعه- همایش برنامه ششم توسعه و بخش‌خصوصی با حضور مسئولان برنامه‌ریزی اقتصادی کشور، برخی از اعضای اتاق بازرگانی ایران و خراسان رضوی و فعالان اقتصادی بخش صنعتی در مشهد برگزار شد.
    اهداف برنامه ششم توسعه، بررسی نوسانات درآمد ارزی ایران در طول سالیان گذشته، مشخصه‌های اصلی بهبود کیفیت زندگی مردم، توجه به مناطقی که باوجود ظرفیت‌های بالا تاکنون در ایران مغفول مانده‌اند، ایجاد تعادل سرزمینی در برنامه ششم توسعه، لزوم فرهنگ‌سازی در میان مردم برای دستیابی به توسعه و بررسی دلایل عدم‌دستیابی به توسعه در پنج برنامه گذشته از جمله موضوعات مطرح شده در این همایش بود.
  • مشهد می‌تواند پایلوت صنایع فرهنگی کشور باشد

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل منطقه نمونه گردشگری سپاد با اشاره به فقدان راهبرد محوری در حوزه صنایع فرهنگی، تصریح کرد: مشهد می‌تواند پایلوت صنایع فرهنگی کشور باشد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی فناوری‌های فرهنگی، سید مهدی درهمی اظهار کرد: امروزه صنایع فرهنگی به مانند بسیاری از مقوله‌های فرهنگی، مورد کم‌توجهی برخی مسئولان قرار گرفته است. وی افزود: بی‌شک توجه دقیق تر به منویات مقام معظم رهبری در حوزه‌های مختلف فرهنگی، می تواند از اثرات جبران‌ناپذیر برای نظام فرهنگی کشور جلوگیری کند. مدیرعامل منطقه تجاری گردشگری سپاد همچنین با اشاره به سرمایه‌گذاری و توجه ویژه کشورهای غربی به حوزه صنایع فرهنگی، اذعان داشت: کم فروغ بودن حوزه فرهنگ در کشور ما در حالی رخ می‌دهد که شاهد سرمایه‌گذاری‌های کلان در حوزه‌های غیر محوری همچون ورزش فوتبال هستیم که این امر جای بسی تامل دارد.
  • تصمیم‌گیری‌های متعدد اقتصادی علت بی اعتمادی سرمایه‌گذاران

    مهر- رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی گفت: هر روز شاهد تصمیم‌گیری‌های جدیدی در اقتصاد هستیم؛ لذا همیشه ترس و خوف برای سرمایه‌گذاران بوده، زیرا هنوز یک طرح و سیاست یکپارچه انجام نگرفته است. محمدرضا محسنی‌ثانی، در نشست خبری مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور با حضور مدیران ارشد استان در محل استانداری خراسان رضوی گفت: در آمد سه دولت گذشته به ترتیب ۲۲۵ میلیارد دلار، ۲۶۳ میلیارد دلار و در دوران آقای احمدی نژاد ۸۳۳ میلیارد دلار بوده است؛ ولی با بررسی می‌بینیم که هر چند افزایشی را در درآمدها شاهدیم؛ ولی هنوز هم نتوانسته‌ایم عملکرد رضایت‌بخشی در مباحث اقتصادی داشته باشیم.
  • برنامه‌های بهبود نظارت بر ساختمان‌سازی

    دنیای اقتصاد، گروه ساختمان- نهمین اجلاس سراسری گروه‌های تخصصی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با موضوع ژئوتکنیک و گودبرداری با حضور مشاور عالی رئیس‌جمهور و رئیس این سازمان و مسئولان نظام مهندسی دیگر استان‌ها در مشهد برگزار شد.
    لزوم اجرای قوانین نظام مهندسی ساختمان، ارائه مسائل و مشکلات حقوقی مرتبط با مباحث گودبرداری، راه‌اندازی بخش مسکن و زمینه‌های مورد نیاز برای آن، بررسی وضعیت سوانح گودبرداری در مشهد و. . . از جمله موضوعات و مباحث مطرح شده در این اجلاس بود.


    کاهش چشم‌گیر سوانح گودبرداری در خراسان رضوی
    رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: مهندسانی که مسئولیت عمران و آبادانی کشور در سدها، تونل‌ها و راه‌ها را برعهده داشتند، امروز به شهرها آمده‌اند و این امر موجب عدم‌تناسب در عرضه و تقاضای نظام مهندسی شده است، زیرا تنها ۱۰ درصد از جمعیت مهندسان فعلی می‌توانند پاسخگوی نیازهای شهر باشند.
  • ویژه برنامه‌های هفته وحدت در اتاق های گفت و گوی اینترنتی

    دنیای اقتصاد- مدیر امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی گفت: به مناسبت ولادت پیامبر گرامی اسلام (ص)، ولادت امام جعفر صادق (ع) و هفته وحدت برنامه‌های ویژه‌ای در اتاق‌های گفت و گوی اینترنتی حرم مطهر رضوی به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی در حال برگزاری است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، حجت الاسلام و المسلمین علی باقری با بیان این خبر گفت: اتاق‌های گفت و گوی حرم مطهر رضوی با برخورداری از امکانات ویژه‌ای تلاش دارد با بهره‌گیری از رسانه‌های نوین، خدمات خود را به بهترین نحو به زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج(ع) به ویژه در مناسبت‌های گوناگون ارائه دهد.
  • جلوگیری از مصادره واحدهای تولیدی بدهکار

    دنیای اقتصاد- رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: صنعت‌گران خراسان رضوی خواستار جلوگیری از مصادره واحدهای تولیدی بدهکار از سوی بانک‌ها هستند.
    به گزارش ایرنا، به نقل از روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، حسن حسینی اعلام کرد: مصادره واحدهای صنعتی بدهکار مغایر با سیاست‌های اشتغال‌زایی دولت و حمایت از تولید است. مصادره واحدهای صنعتی بدهکار در کشور به بهانه بدهی بانکی یا مالیاتی و یا پلمپ انبار آن‌ها، راهکاری منطقی نیست.
    وی همچنین با قدردانی از تلاش‌های ارزنده دولت تدبیر و امید برای رفع موانع تولید افزود: هم‌اکنون علت بسیاری از مشکلات ایجاد شده در برخی از واحدهای صنعتی مربوط به ضعف مدیریت و یا مسائل داخلی واحدها نیست و تولیدکنندگان در ایجاد آن نقشی نداشته‌اند

    انتقاد از افزایش نرخ سود تسهیلاتpic۱
    رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی همچنین خواستار کاهش نرخ سود تسهیلات اعطایی به صنعت‌گران برای رونق تولید ملی شد و گفت: خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به عنوان فراگیرترین تشکل تولیدکنندگان استان، نرخ‌های فعلی را به نفع تولید، اشتغال‌آفرینی و اقتصاد ملی نمی‌داند.
  • مراسم چهلمین روز رحلت استاد محمد جواد پورحسن در کاشمر

    دنیای اقتصاد-مراسم چهلمین روز رحلت استاد محمد جواد پورحسن در کاشمر برگزار شد. به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشمر، مراسم با شکوه چهلمین روز رحلت یادگار هشت سال دفاع مقدس، خادم القرآن و پیشکسوت هنر خوشنویسی استاد محمد جواد پورحسن از سوی خانواده مرحوم، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه باغ حکمت ترشیز و انجمن خوشنویسان کاشمر، با حضورچشمگیر قاریان، هنرمندان و اقشار مختلف مردم در مجتمع فرهنگی هنری سرو کاشمر برگزار شد.
    دکتر سهیل سادات ترشیزی رئیس انجمن خوشنویسان ایران شعبه کاشمر، مهدی فروزان فرماندار کاشمر و دکتر عاصمی مدیر مرکز قرآنی خواهران کاشمر در سخنانی به بیان خصوصیات اخلاقی و رفتاری این هنرمند پرداختند.
  • زیرساخت فرهنگی؛ نیاز رابطه دانشگاه و صنعت

    دانشگاه‌های دولتی با ایجاد پردیس‌های دانشگاهی وابستگی به شهریه را تشدید می‌کنند در گذشته فضای دانشگاه، امنیتی بود و به دلیل احساس ترس در اساتید و دانشجویان برای بیان نظراتشان خودسانسوری وجود داشت هر گروهی که صحبت کند، گروه و یا جناح مقابل ممکن است از این صحبت‌ها خوششان نیاید و به بهانه‌های مختلف بخواهند تک‌صدایی را در دانشگاه ایجاد کنند دنیای اقتصاد، سید مهرداد امیرکلالی- ارتباط بین صنعت و دانشگاه یکى از حلقه هاى مفقود تولید و مصرف علم در کشور است. ارتباطى که حاصل نیاز بخش صنعت و توانایى تولید علم در دانشگاه ها است، اما خود ارتباط نیز با مشکلاتى رو به رو است.
  • مجموعه منابع ۹۰ زبان زنده دنیا در کتابخانه مرکزی آستان قدس

    دنیای اقتصاد- بیش از ۱۰۷ هزار جلد کتاب چاپی به ۹۰ زبان زنده دنیا در تالار کتاب‌های خارجی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، در اختیار پژوهشگران، متخصصان زبان‌های خارجی و علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفته است. به گزارش روابط عمومی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، مسئول تالار کتاب‌های خارجی این سازمان با بیان این مطلب گفت: این کتاب‌ها از طریق وقف، اهدای دوست‌داران حضرت رضا (ع) و خرید از نمایشگاه‌ها و مراکز فرهنگی در این تالار گردآوری شده است.
    حمیدرضا منتظر ابدی افزود: این تالار دارای منابع قدیمی و نفیس ارزشمندی است که قدیمی‌ترین کتاب چاپی موجود در آن «واژه‌نامه کتاب مقدس» به خط و زبان لاتین است که تاریخ چاپ آن سال ۱۴۷۳ میلادی همزمان با اختراع صنعت چاپ است.
  • پایتخت معنوی ایران را به جایگاه اصلی اش می رسانم

    دنیای اقتصاد- رئیس شورای عالی استانها در گفت و گو با خبرنگار دنیای اقتصاد درباره برنامه های خود پس از انتخاب به در این سمت گفت: در این شورا اهداف بلندی را دنبال خواهیم کرد، زیرا این شورا با توجه به عضویت ۱۲۰ هزار نفر با تخصص ها و مشاغل مختلف در نقاط جغرافیایی گوناگون و زیر پوشش قرار دادن تمام کشور از کلان شهرها گرفته تا نقاط دور روستایی، ظرفیت بسیار بزرگی دارد. به دنبال آرامش کامل هستیم
    غلامرضا بصیری پور افزود: ما در شورای عالی استانها به دنبال برگزاری جلساتی با آرامش کامل و استفاده از ظرفیت کلان در تصمیم گیری ها هستیم، در ابتدا باید با تعاملی مثبت، از دولت، مجلس و دستگاه قضایی برای پیشبرد اهداف و برنامه ها کمک بگیریم و برای اداره شهرهای کشور توجیه اقتصادی داشته باشیم.
  • احتمال جابه‌جایی نمایشگاه بین‌المللی مشهد وجود دارد

    ایسنا- عضو هیأت رئیسه شورای شهر مشهد در خصوص فروش نمایشگاه بین‌المللی گفت: هنوز هیچ لایحه‌ای برای این کار به شورای شهر ارسال نشده و درصورت ارسال بررسی می‌شود و با در نظر گرفتن تاثیرات آن در درازمدت، تصمیم‌گیری خواهد شد. سهیلی با بیان اینکه مکان کنونی نمایشگاه بین‌المللی مناسب نیست و بار ترافیکی زیادی را در شهر ایجاد کرده است، افزود: به همین دلیل امکان جابه‌جایی نمایشگاه، مانند جابه‌جایی ایستگاه راه‌آهن و فرودگاه وجود دارد؛ شهرداری نیز در خصوص این جابه‌جایی‌ها اعلام آمادگی کرده است تا از زمین‌های موجود بهره‌وری مناسب‌تری را به عمل آورد؛ این مساله به عنوان یک رویکرد مطرح است و پیش‌بینی می‌شود یک پروژه ۶۰۰ میلیاردی در مکان فعلی نمایشگاه ایجاد شود.
بیشتر