شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه نامه خراسان

  • مدیریت و برنامه ریزی در محاق

    دنیای اقتصاد، پروین میزانی-آبان ماه امسال در حالی با طلایه‌داری روز آمار و برنامه‌ریزی آغاز شد که با گذشت هفت‌سال از انحلال سازمان مدیریت ‌و برنامه‌ریزی و سپری شدن حدود ۱۵ماه از تصویب طرح تاسیس سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی و بهره‌وری توسط مجلس شورای اسلامی، به نظر می‌رسد از طرف دولت یازدهم عجله‌ای برای ‌بر تعیین‌تکلیف سریع این موضوع و احیای مجدد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور وجود ندارد و این موضوع از اولویت خارج شده است. در بیان ضرورت تشکیل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید به این نکته اساسی توجه کرد که از نگاه کارکردی، تهیه و اجرای برنامه‌های پنج‌ساله توسعه و بودجه‌های سنواتی و طراحی نظام اداری و اجرایی کشور محدوده اصلی فعالیت‌های قانونیسازمان را تشکیل می‌دهد، هرچند وظایف متعدد دیگری برای این سازمان در نظر گرفته شده است.
  • توسعه یا رشد صادرات؟!

    رضا خواجه نائینی* برای اندازه‌گیری وضعیت صادرات کشور قطعا باید شاخص‌هایی را مد نظر قرار داد. این شاخص ها را می‌توان به دو بعد کمی و کیفی تقسیم کرد که از آن‌ها در علم اقتصاد تحت عنوان رشد(کمی) و توسعه(کیفیت) یاد می‌شود. شاخص‌های کمی را باید مانند ارزش وزنی، دلاری و ریالی صادرات و مواردی از این دست دانست که تحت عنوان میزان رشد صادرات کشور از آن یاد می‌شود. بر این اساس باید به دولت‌های دوره‌های مختلف نمره مناسبی داد که رشد صادرات ایران را در عمل‌کرد خود داشته‌اند؛ اما نمی‌توان شاخص‌های رشد را برای بررسی وضعیت واقعی صادرات کشور مد نظر قرار داد.
  • رکورد بازدید روزانه ۵ هزار نفر از بازار بین‌المللی سپاد

    دنیای اقتصاد،گروه گردشگری-بازار بین المللی سپاد توانسته روزانه ۵ هزار نفر زائر و گردشگر را در ایام تعطیل جذب نماید.
    رئیس شورای بازار بین‌المللی سپاد با اعلام این خبر گفت: در ایام تعطیلات تعداد تورهایی که به منطقه سپاد می‌آیند، افزایش می‌یابد و آمار خریداران نیز بیشتر می‌شود، به طوری‌که در برخی ایام این آمار به روزی ۵ هزار نفر نیز می‌رسد.
    محسن طلوع درباره میزان حضور تورها گفت: در طول سال، زائران و مجاوران همراه با تورهای گردشگری برای بازدید و خرید مراجعه می‌کنند که آمار آن‌ها در ایام تعطیلات سه برابر روزهای عادی سال است.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه -۵

    هادی پژوهش پس از استعفای علی‌نقی‌میرزا ملقب به حجه‌السلطان، فتح‌علی‌شاه قاجار ناگزیر شد مجددا حسن‌علی‌میرزا شجاع‌السلطنه یعنی دومین استاندار قجری در استان خراسان را به سمت قبلی‌اش منصوب نماید. ماموریت دوم حسن‌علی‌میرزا تا سال ۱۲۴۳ هـ ق در خراسان ادامه یافت. وی به جهت تجربه و شناخت کاملی که از اوضاع و احوال خراسان و اشراف کاملی که از نقاط ضعف و قوت امور امنیتی استان داشت، توانست با تدبیر و درایتی به مراتب بهتر از دوره اول حافظ امنیت و آرامش خراسان باشد. در این زمان بود که جنگ‌های ایران و روسیه تزاری آغاز گردید.
  • رسم عیاری...

    ساعت حدود ۱۸:۳۰ شامگاه عاشوراست مردم آرام آرام از اتوبوس‌ها پیاده می‌شوند و در گروه راهپیمایان قرار می‌گیرند. اعضای جمعیت امام علی(ع) که نمادشان شال‌های آبی رنگ است، شرکت‌کنندگان را راهنمایی می‌کنند. اینجا نوده است. . .
    محلی فراموش شده، در عمق بی‌توجهی و فراموشی وجدان‌های بیدار. دسته راهپیمایی با قرائت سوره ناس، کوثر و آیه الکرسی حرکتش را آغاز می‌کند . حرکتی برای زنده کردن راه امام حسین(ع) که راه آزادگی، حقیقت‌گویی و عدالت‌خواهی است.
    دسته حرکت می‌کند؛ از انتهای خیابان نجف ۳۹ به طرف کوچه‌ای می‌رود که به«کوچه غربت‌ها» معروف است؛ اما عیارانِ زمانه آمده‌اند تا غربت را از اهالی افیون زده‌اش خارج کنند و جانی دوباره بخشند به کالبدِ سرد و یخ زده این کوی و محله.
  • کسب و کارهای شهری؛ رکن اساسی توسعه

    دنیای اقتصاد، مسعود زارع،سپهر استیری-چندی پیش بانک جهانی شاخص کسب و کار کشورهای مختلف را اعلام کرد که ایران با دو پله صعود نسبت به گزارش سال گذشته، رتبه ۱۳۰ جهان را به خود اختصاص داد. این گزارش بهانه‌ای شد تا به سراغ دکتر علی چشمی، اقتصاددان و عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد برویم. وی که در رابطه با محیط کسب و کار مشهد پژوهش‌هایی انجام داده، معتقد است شواهدی مبنی بر بهبود فضای کسب و کار مشهد وجود ندارد و فعالیت‌های نهادهای مختلف پاسخگوی نیازهای کسب وکارها در مشهد نیست، آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح گفت‌وگو با علی چشمی درباره این موضوع است.
  • هویت یک محصول یا برندینگ

    علی رضایی* یک برند مجموعه‌ای از انتظارات را نشان می‌دهد که به اعتماد و ثبات اشاره دارد و به صورت مجموعه‌ای از انتظارات تعریف می‌شود. هر نام تجاری دارای دو بعد (ساختار)است که عبارتند از:بعد مشهود: منظور از ساختار مشهود برند، ویژگی‌های فیزیکی و قابل مشاهده برند است که عبارتند از: لوگوتایپ، شیوه طراحی، شیوه نگارش، رنگ، علامت، زبان. بعد نامشهود: مهم‌ترین عامل نامشهود هرنام تجاری، هویت آن است. هویت نام تجاری مجموعه منحصر به فردی از تعلقات وتداعی‌های برند است که مدیران سازمان تمایل به ایجاد و نگهداری آن‌ها دارند.
  • اصلاح‌طلبان باید «یک صدا» داشته باشند

    دنیای اقتصاد-وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: اصلاح‌طلبان باید در صحنه سیاسی کشور یک صدا داشته باشند. به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالواحد موسوی لاری که روز عاشورا در نشستی با جمعی از فعالان اصلاح‌طلب مشهد سخن می‌گفت، اظهار کرد: ما در برابر خود دو تابلوی سال ۸۴ و سال ۹۲ را داریم که در سال ۸۴ با چند کاندیدا حضور پیدا کردیم و در سال ۹۲ اختلافات را کنار گذاشته و حول محور یک کاندیدا به اجماع رسیدیم. وی ادامه داد: نتیجه عملکرد ما در سال ۸۴ به وجود آمدن دولت اصول‌گرایی بود که خودمان به آن بیشترین نقدها را داشتیم و حالا این به عهده خود ماست که الگوی سال ۸۴ را اجرایی کنیم یا الگوی سال ۹۲ را.
  • ضرورت افزایش نرخ مشارکت مردم

    دنیای اقتصاد، گروه شهری-معاونت اداری و مالی از جمله معدود زیرمجموعه های شهرداری است که در عین گستردگی، به واسطه ذات وظایف و نوع فعالیتش به اندازه دیگر دستگاه های این نهاد عریض و طویل شناخته شده نیست. برنامه ریزی و اهتمام در خصوص جذب نیروی انسانی، نگهداری و حفظ حقوق آنان و آموزش مستمر، تفریغ بودجه، تقسیم بندی حوزه های درآمدی و مدیریت درآمدهای شهرداری، تصویب بودجه عملیاتی شهرداری و دیگر سازمان های وابسته و نظارت بر بسیاری از فرآیندهای اداری از جمله دیگر وظایف مهم این معاونت است. ابولفضل انتظاری کارشناسی ارشد مدیریت دارد.
  • رفیع‌ترین گلدسته‌های ایران در صحن جامع حرم رضوی

    مدیر عامل سازمان عمران و توسعه حریم حرم حضرت رضا(ع) گفت: رفیع‌ترین گلدسته‌های ایران در ایوان ولی‌عصر صحن جامع حرم مطهر رضوی است. حسین اسماعیلی با بیان اینکه در حرم مطهر رضوی مجموعا ۱۲ گلدسته وجود دارد، اظهار کرد: دو گلدسته در صحن انقلاب اسلامی با ارتفاع ۴۰. ۵ متر و مزین به روکش طلا، دو گلدسته با ارتفاع ۴۱ متر در مسجد گوهرشاد، دو گلدسته با پوشش طلا و کاشی با ارتفاع ۳۵ متر بر سر درب‌های صحن جمهوری اسلامی، چهار گلدسته در ضلع شرقی و غربی صحن جامع رضوی کاملا قرینه و به ارتفاع ۵۷ متر و دو گلدسته نیز با ارتفاع ۷۰ متر در ضلع قبله صحن جامع رضوی واقع شده است.
  • برج‌ها هم‌چنان در تنگنای رکود

    هومن افشار رکود در خرید و فروش برج ها و مجتمع های اقامتی و تجاری در مشهد به شدت نمایان است و سازندگان را با کمبود نقدینگی مواجه کرده است؛ اما هم‌چنان معاملات کوچک تحرکاتی دارد و شرایط برای معاوضه در آن فراهم است. بلند مرتبه سازی و توسعه حریم شهر مشهد این روزها بحث داغ رسانه ها، شهرداری، شورای شهر و سایر سازمان‌های مرتبط با موضوع شده است، آنچنان که شهرداری مشهد در بیانیه ای از ممنوعیت هرگونه ساخت و ساز در دامنه کوه ها و تپه های اطراف مشهد خبر داده و اذعان کرده حفظ حریم شهری مشهد خط قرمز است.
    بحث دیگر تراکم ساخت و مرتفع سازی است که آن هم با احتیاط و شرایط و ضوابط خاص صورت گرفته و سیاست‌های گذشته در مرتفع سازی مشهد را کاملا مردود می داند.