شماره روزنامه ۶۱۸۰
|

ویژه‌نامه اصفهان 03-11-1402

  • آژانس املاک یا بنگاه قیمت‌پراکنی

    نفیسه زمانی نژاد: پلمپ یک هزار و ۳۵۰ واحد مشاور املاک متخلف اصفهان و جریمه ۲۱ میلیارد ریالی آن‌ها ازجمله اقداماتی است که در راستای ساماندهی مشاوران املاک انجام‌گرفته است. تدبیری در جهت بهبود شرایط بازار مسکن و رفع نابسامانی‌های این حوزه، حال‌آنکه عده‌ای بر این دیدگاه‌اند که ریشه اصلی گرانی و نابسامانی مسکن، تورمی است که این سال‌ها بر همه بخش‌ها حاکم گشته و در این میان مشاوران نیز سهمی را در سخت‌تر شدن این شرایط داشته‌اند، اما نه به آن میزان که آن‌ها متهم اصلی این آشفته‌بازار، قلمداد شوند.
  • «دنیای اقتصاد» گزارش می‌دهد: بد مسکنی در انتظار نصف جهان

    گروه گزارش: بعد از سال ۶۰ و گذر از جنگ و انقلاب تا امروز، بازار مسکن تحولات بسیاری داشته است. به دلیل شروع جنگ در سال ۵۹، تورم شدید ناشی از جنگ و نوسازی کشور، به مسکن هم رسید. از اولین دوره‌های رکود ۴۰ سال گذشته در بازار مسکن می‌توان به سال ۷۰ اشاره کرد. بعدازآن یک رونق نسبی همراه با افزایش کم قیمت وجود داشته است.
  • معادن در سایه حسرت

    لیلی زواره‌ای: زیر پای اصفهانی‌ها ثروتی خفته که باید از آن برای توسعه اقتصادی استفاده شود. اما سهم بخش معدن در تولید ناخالص داخلی اصفهان و کشور در مقایسه با مناطق دارای وضعیت مشابه نسبتاً پایین است و این بخش تنها حدود یک درصد از ارزش تولید در کشور را به خود اختصاص می‌دهد. علاوه بر این بررسی‌های انجام‌شده نیز بیانگر این است که متوسط بازدهی بخش معدن در ایران طی دهه‌های گذشته کمترین نرخ را در بین بخش‌های اقتصادی کشور داشته است. موضوعی که از وجود چالش‌های آشکار و پنهان بسیاری در این بخش خبر می‌دهد؛ چالش‌هایی که موجب شده این بخش بازدهی بالا یا سهم متناسبی در تولید ناخالص داخلی نداشته باشد و به‌رغم مالکیت عمدتا دولتی از مضراتی همچون وضعیت نامطلوب رفاهی نیروی کار برخوردار باشد و هم‌زمان دغدغه‌های محیط‌زیستی از ناحیه فعالیت معادن بین گروه‌های اجتماعی هم مطرح باشد. گویا بخش معدن با زنجیره تولید صنعتی در کشور و نیز شبکه حمل‌ونقلی زیرساخت‌های کشور نامرتبط بوده و به شکل جزیره‌ای به فعالیت خود ادامه داده و درعین‌حال با فرسودگی زیرساخت‌ها و عدم سرمایه‌گذاری مناسب روزگار می‌گذراند.
  • مخاطرات هوش مصنوعی برای سازمان‌ها

    سال جاری میلادی را سال هوش مصنوعی نام نهاده‌اند و اکنون بسیاری از سازمان‌ها فهمیده‌اند که سیستم‌های هوش مصنوعی می‌تواند برایشان بازدهی زیادی را به همراه داشته باشد و به‌نوعی این فناوری از پتانسیل شکل‌دهی کسب‌وکارهای آینده برخوردار است. اما به‌کارگیری این فناوری با ریسک‌هایی همراه است که برخی از شرکت‌های پیش رو آن‌ها را تجربه کرده‌اند و یا با بهره‌گیری از روش‌های آنالیز ریسک به تحلیل آن و بررسی رویکردهای موثر مواجهه ‌ای پرداخته‌اند که میزانی از نتایج آن‌که منتشرشده است نشان‌دهنده وجود مخاطرات فراوانی در این حوزه است.
  • پیش‌بینی رشد ۴۵ درصدی بودجه در ۱۴۰۳

    شهردار اصفهان با اعلام اینکه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری اصفهان طبق برنامه‌ زمان‌بندی شده روز یکم بهمن ماه تقدیم شورای اسلامی شهر اصفهان شد، گفت: بودجه سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۴۵ درصد افزایش یافته است.
  • لزوم توجه به امنیت روانی در حوزه اقتصاد

    صد و سی و پنجمین شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت با حضور مدیران دولتی، هیئت‌رئیسه و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان و جمعی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی برگزار شد.
  • مشاور‌های املاک چه وظایفی دارد؟

    اگر کارمندی در شغل مشاور املاک هستید این وظایف بر عهده شماست:
  • تخفیف ۷۰ درصدی عوارض صدور پروانه ساختمانی در بافت‌های فرسوده شهری

    گروه خبر: وحید مهدویان معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه بیش از ۵۰۰ هزار نفر مردم اصفهان در بافت‌های ناکارآمد و فرسوده زندگی می‌کنند گفت: بر اساس آمار استخراجی در سال جاری و در مقایسه با سال ۱۴۰۱، تعداد کل پروانه‌های صادره به بیش از ۱ هزار و ۴۳۷ واحد و مجموع زیربنای کل صادره در سال ۱۴۰۱ از ۱۴۲,۳۰۵مترمربع با ۳۸ درصد افزایش به بیش از ۱۹۶,۰۱۰ مترمربع در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است و با توجه به بسته‌های تشویقی صدور پروانه ساختمان و اقدامات انجام شده از جنس تشویق ساخت و ساز به منظور تامین مسکن به صورت افزایش سطح اشتغال، تراکم تشویقی همخوان با بافت‌های پیرامون، تمایل سرمایه گذاران به ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده بیشتر شده است
  • مانع‌زدایی از پروژه‌های مشارکتی مناطق ۵، ۱۰ و ۱۴ شهرداری اصفهان

    مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان گفت: موانع اجرایی و عملیاتی پروژه‌های مشارکتی شهرداری اصفهان در مناطق ۵، ۱۰ و ۱۴ با حضور مدیران این مناطق بررسی و تعیین تکلیف شد.
  • تخصیص پروژه به بیش از ۳۵ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن استان اصفهان

    مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان از تخصیص پروژه به بیش از ۳۵ هزار و ۵۰۰ متقاضی حائز شرایط طرح نهضت ملی مسکن استان خبر داد.
  • افت رفاه روی خط تورم

    باران مدرس: مرکز آمار ایران به‌تازگی گزارش شاخص‌های عدالت اجتماعی ایران را منتشر کرده که این گزارش دربرگیرنده وضعیت عدالت اجتماعی در ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ است. در بخشی از این گزارش، شاخص فلاکت موردبررسی و ارزیابی قرارگرفته که از ۱۹.۳ در سال ۱۳۹۵ به ۴۹.۴ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده و افزایش حدود ۱۵۵ درصدی را نشان می‌دهد. افزایش حدود ۱۵۵ درصدی شاخص فلاکت تنها در ۵ سال اخیر نشانگر وضعیت نامناسب مردم در تأمین نیاز‌های روزانه است. آماری هم از وضعیت نرخ فلاکت استان‌ها در پاییز امسال منتشرشده که نشانه جهش نرخ فلاکت اصفهان در تاریخ یادشده است. به نظر می‌رسد نرخ بالای تورم اصفهان در ماه‌های اخیر که این استان را در زمره گران‌ترین مناطق کشور قرارداد، بالاخره کار دست اصفهانی‌ها داد و رفاه آن‌ها را هدف قرارداد. شاخص فلاکت در وضعیت نرمال اقتصادی بین ۶ تا ۷ درصد و نرخ مناسب تورم هم بین ۲ تا ۳ درصد است.
  • سنجه رکود تورمی در اقتصاد

    گروه محتوا: اکو ایران نوشت: شاخص فلاکت از جمع نرخ بیکاری و نرخ تورم به دست می‌آید،برخی از کارشناسان اقتصادی عقیده دارند این شاخص می‌تواند میزان رکود تورمی در یک اقتصاد را بسنجد. برخی نیز در اهمیت ارزیابی این شاخص عنوان کرده‌اند شاخص فلاکت رابطه مستقیمی با میزان جرم و جنایت و آمار خودکشی دارد. بالا بودن شاخص فلاکت به معنای بالا بودن تورم و بیکاری یا حداقل یکی از آن‌هاست. بنابراین برای بررسی رکود تورمی در یک اقتصاد از این شاخص باید با احتیاط و با دقت استفاده شود.اصفهان در سال ۱۴۰۱ نهمین رده را در شاخص فلاکت استان‌ها داشته است.
  • دورهمی خانواده بزرگ ذوب آهن اصفهان در گرامیداشت ۵۳ سال افتخار

    دورهمی خانواده بزرگ ذوب آهن اصفهان به منظور ایجاد شور و نشاط در بین خانواده‌ها و شناخت دستاوردهای شرکت و به مناسبت سالروز تاسیس مجتمع بزرگ ذوب آهن اصفهان و ۵۳ سال نقش ماندگار در صنعت فولاد ، سه شنبه ۲۶ دی ماه برگزار شد. نهمین ویژه برنامه‌های شاد دورهمی در محل فرهنگسرای امام رضا(ع)، با دعوت از ۷۱ نفر از همکاران و در مجموع ۲۶۴ نفر و با اجرای برنامه‌های شاد و متنوع فرهنگی هنری برای تمام رده‌های سنی همراه بود.
  • بازدید مدیرعامل گروه مپنا از پروژه تصفیه خانه ذوب آهن اصفهان

    پروژه تصفیه خانه ذوب آهن اصفهان که به صورت (BOT) و در مساحتی بالغ بر ۵ هکتار توسط شرکت مپنا در حال ساخت است، بزرگترین پروژه این شرکت در بخش پساب از نظر حجم و راندمان در سطح خاورمیانه به شمار می‌رود. میزان۸۵۰ مترمکعب در ساعت پساب صنعتی و بهداشتی وارد این تصفیه خانه می‌شود که ۵۵۰ متر مکعب آن، پساب دو شهر همجوار کارخانه (زرین شهر و فولادشهر) و مابقی آن نیز پساب موجود در سطح کارخانه است و براین اساس ۷۶۵ مترمکعب آب نرم و دمین از این تصفیه خانه بدست می‌آید که در فرایندهای صنعتی کارخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • آغاز ریل گذاری خط ۳ قطار شهری مشهد با ریل ذوب آهن اصفهان

    ریل گذاری فاز اول خط ۳ قطار شهری مشهد از میدان شهدا تا پایانه امام رضا به طول ۶ کیلومتر با ریل ۵۴E۱ ذوب آهن اصفهان در مدار کاری قرار گرفته و هم اکنون سه و نیم کیلومتر از این مسیر ریل گذاری شده است.
  • ۱۹ اصفهانی بدلیل مسمومیت با «قرص برنج» جان باختند

    مدیرکل پزشکی قانوتی اصفهان از جان باختن ۱۹ نفر در ۹ ماه سالجاری بدلیل مسمومیت با «قرص برنج» در استان خبر داد و گفت: این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۶ نفر بود. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی پزشکی قانونی اصفهان، منصور فیروزبخت افزود: از مجموع تلفات ناشی از مسمومیت با قرص برنج ۱۷ نفر مرد و ۲ نفر زن بودند. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تاکنون سازوکار دقیق بروز اثرات سمی «فسفید آلومینیوم» در انسان شناخته نشده است، هیچ پادزهر اختصاصی در درمان مسمومیت حاد با آن وجود ندارد.
  • جریان گاز ۱۳۸ واحد تولید آجر و گچ سُنتی در اصفهان قطع شد

    رییس اداره حفاظت محیط زیست اصفهان از قطع جریان اصلی گاز ۱۳۸ واحد آلاینده تولید آجر و گچ سُنتی در این شهرستان در سه ماه اخیر خبر داد. مهدی پورقاسم افزود: جریان اصلی گاز این کارگاه‌ها شامل ۷۳ واحد تولید آجر و ۶۵ واحد تولید گچ سُنتی با همکاری شرکت گاز شهرستان اصفهان، قطع و فعالیت آنها متوقف شد.وی خاطرنشان کرد: تذکرها و هشدارهای لازم به این واحدهای آلاینده که در شعاع ۵۰ کیلومتری کلانشهر اصفهان مستقرند، داده شده بود.
  • ارائه ۲۲ طرح به وزارت کشور برای رفع فرونشست زمین در اصفهان

    رئیس زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: به منظور رفع فرونشست زمین در اصفهان و شهرهای اطراف آن ۲۲ طرح به وزارت کشور ارائه شده است.
  • زخم نزاع بر چهره نصف جهان

    نسیم زمانی: رتبه سوم نزاع برای اصفهان پس از استان‌های تهران و خراسان رضوی و افزایش ۵ درصدی منازعات این استان نسبت به سال گذشته نمایان‌گر آن است که مردم کلان‌شهرها به دلایلی چون تورم بالاتر، بیکاری بیشتر و معیشت سخت‌تر بیش از دیگر مناطق از آستانه تحمل کمتری در برابر مشکلات، برخوردار هستند. در طرح‌های رصد و پایش سرمایه اجتماعی نیز به ترتیب این سه استان با رتبه‌های ۳۱، ۳۰ و ۲۹ قرار دارند و رتبه نخست افول سرمایه اجتماعی را هم به خود تخصیص داده‌اند. قطعا هرچه سرمایه اجتماعی کمتر با نزاع خیابانی بیشتری هم مواجه می‌شویم.
  • آیا می‌توان خشم را کنترل کرد؟

    گروه محتوا: خشم یکی از قدرتمند ترین هیجانات بشری است که اگر به نحوه درستی ابراز نشود میتواند به ارتباطات بین فردی اسیب زیادی وارد کند. به همین خاطر کنترل خشم پیوسته مورد توجه روانشناسان بوده است. آنها سعی می‌کنند تا با ارائه راهکارهای عملی مطلوب به اشخاص کمک کنند تا خشم خویش را کنترل نموده و راهکار سالمی برای ابراز آن پیدا کنند.
  • زنان ایرانی؛ درون‌گراتر از مردان!

    یک متخصص روان‌شناس بالینی و جامعه‌شناس با تأکید بر اینکه فرد درون‌گرا لزوماً علائم افسردگی را ندارد و فاقد این علائم است، گفت: بعضی از افراد، درون‌گرایی را با بیماری روحی روانی اشتباه می‌گیرند، درون‌گرایی یک بیماری نیست و با در خود فرورفتگی و افسردگی تفاوت دارد. بسیاری از زنان درون‌گراتر از مردان هستند و با افزایش سن گرایش به سمت درون‌گرایی برای یافتن انگیزه ملموس‌تر می‌شود.
  • صدور مُجوز مراکز مشاوره در اصفهان نیازمند بازنگری است

    مدیرعامل انجمن صنفی مراکز مشاوره و روانشناسی استان اصفهان گفت: فرایند صدور مراکز مشاوره در اصفهان نیازمند بازنگری و نظارت‌های بیشتر است.
  • ساختار و تشکیلات اداره بازرسی و نظارت کانون وکلای دادگستری

    ازآنجاکه به‌موجب ماده ۸۵ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری در سال ۱۴۰۰ برای اولین بار تاسیس اداره‌ای تحت عنوان اداره نظارت و بازرسی به‌صورت آیین‌نامه‌ای در مقررات وکالت پیش‌بینی شده است، ابتدا لازم است جایگاه این اداره در تشکیلات کانون وکلای دادگستری با در نظر گرفتن مقررات حاکم مشخص و تعیین گردد و سپس اختیارات و وظایف و نحوه اجرای آن موردبحث و بررسی قرار گیرد.
  • فرود نرم یا فرود سخت؟

    در حال حاضر بر اساس آخرین داده‌های منتشرشده در رابطه با PCE، نرخ رشد نقطه‌به‌نقطه این شاخص مهم، از ۲.۹ درصد در ماه اکتبر به ۲.۴درصد در نوامبر کاهش‌یافته و اما Core PCEکه مهم‌ترین شاخص برای بانک مرکزی آمریکا برای نرخ تورم و سیاست‌گذاری این نهاد است، در ماه دسامبر به ۳.۱۶ درصد رسیده که نسبت به عدد ماه پیشین یعنی ۳.۳۹ درصد، کمتر شده ولی هنوز باهدف فدرال رزرو فاصله دارد. نرخ رشد نقطه‌به‌نقطه Core PCE در نوامبر سال گذشته حدود ۵.۱ درصد و بالاترین سطح آن از زمان شروع موج تورمی در آمریکا ۵.۵۷ درصد و مربوط به فوریه ۲۰۲۲ بوده.
  • ظرفیت‌ هلدینگ فولاد متیل در خدمت صنایع‌ پایین‌دستی

    مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در حاشیه بازدید از هلدینگ فولاد متیل گفت: استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در مراکز خدماتی هلدینگ فولاد متیل موجب تقویت صنایع پایین‌دستی کشور می‌شود.
  • انرژی صنایع فولادی با قیمت جهانی محاسبه می‌شود

    سید امیر طباطبائیان مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه گفت: این شرکت در پاییز ۱۴۰۲ افزایش مصرف انرژی داشته است، او اظهار کرد: فولاد مبارکه فرایندهای مختلفی در تولید و مصرف انرژی دارد و باور به اینکه کل انرژی ورودی باید به محصول و یا آهن اسفنجی و فولاد خام تبدیل شود اشتباه است.
  • دو شرکت لوله‌سازی آتیه‌فولاد نقش جهان ادغام شدند

    معاون سرمایه‌گذاری و امور شرکت‌های فولاد مبارکه از ادغام دو شرکت لوله‌سازی نورد لوله کوثر صنعت اسپادانا و تنبوشه‌سازان آتیه‌جی وابسته به هلدینگ آتیه‌فولاد نقش‌جهان در راستای افزایش سودآوری برای ذی‌نفعان خبر داد.
  • پیشرفت ۴۳ درصدی عملیات احداث واحد گاز زدایی شماره ۲ فولاد مبارکه

    پروژه احداث واحد گاززدایی شماره ۲ فولاد مبارکه (RH-TOP ۲) با هدف تولید بیش از ۱.۲ میلیون تن فولاد خاص و افزایش ظرفیت کیفی محصول و تولید ورق‌های کیفیت بالا و پرکاربرد در صنایع نفت و پتروشیمی و سایر صنایع پیشرفته با ۴۳ پیشرفت در حال اجراست.
  • فولاد مبارکه سازنده بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور

    فولاد مبارکه در شرایط فعلی کشور ضمن احساس مسئولیت اجتماعی و همچنین برای تأمین بخشی از برق موردنیاز خود اقدام به احداث ابر پروژه نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی کرد. در واقع فولاد مبارکه در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر کرده و دو پروژه بسیار بزرگ را آغاز کرده که یکی از آن‌ها پروژه ۶۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی در استان اصفهان است و بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور به حساب می‌آید. محمدرضا جعفرزاده، مدیرعامل شرکت صنایع نیرو و انرژی پاک فولاد (صناپ) از اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر، چشم‌انداز این شرکت در حوزه انرژی تجدیدپذیر، وسعت نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه و دیگر مسائل مربوطه سخن گفت که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.
  • چرا ایریسا مهم است؟

    مدیرعامل گروه فولاد مبارکه طی بازدید از شرکت ایریسا با بیان اینکه این شرکت در تحقق شعار خلق آینده‌ای بهتر در راستای اهداف فولاد مبارکه قدم برمی‌دارد، بر اهمیت توسعه سرمایه انسانی و نوآوری تأکید کرد.
  • ترفند قیمت اینترنت

    داریوش مجد: داستان اینترنت بی‌کیفیت و غصه شرکت‌های ارایه دهنده آن، حکایت آب در هاون کوبیدن است! پس از افزایش بهای اینترنت همراه، نامه افزایش تعرفه‌های اینترنت ثابت از سوی شرکت مخابرات، افزایش قیمت ۷ تا ۳۴ درصدی بسته‌های اینترنت ثابت را تأیید می‌کند. افزایش تعرفه اینترنت ثابت در حالی به‌تازگی ابلاغ‌شده و به گفته شرکت‌های ارایه دهنده خدمات هنوز اعمال نشده که شرکت مخابرات و برخی شرکت‌های دیگر از ابتدای سال جاری با ترفندهای مختلف، تعرفه خدمات ثابت خود را برای مشترکان اینترنت تا ۱۰۰ درصد افزایش داده‌اند.
  • فرش دست باف ایرانی شناسنامه دار می‌شود

    دنیای اقتصاد گروه گفتگو: بحران تحریم‌ها بر فرش سایه انداخته و وضعیت تولید و صادرات را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده است. اما مسئله به همین‌جا ختم نمی‌شود و چالش‌های داخلی نیز دراین‌بین موثر است.
  • نگذاریم شناسنامه هنر ایرانی باطل شود

    رد پای قالی ایرانی همه جای دنیا دیده می‌شود، در موزه‌ها، بناهای تاریخی، منازل بسیاری از بزرگان، هنرمندان و سیاستمداران می‌شود یک فرش دستباف ایرانی را دید که صاحبانشان البته بدون اینکه حال‌وروز امروز قالی ما را بدانند به داشتنشان افتخار می‌کنند، خُب حالا خیلی جو گیر نشوید، تحسین و افتخار کردن آن‌ها دخلی به ما ندارد بلکه مخاطب واقعی‌اش پیشینیان هستند که روزگاری بدون آموختن علوم بازاریابی، در عصر فقدان شبکه‌های اجتماعی، با این کالای کم‌نظیر را بار اسب و شتر کردند، با کشتی‌های بادی و بعدها بخار از دریاها گذراندند، تا آنجا که قالی ایران مبدل به یکی از نمانام‌های قدرتمند تجاری در حوزه منسوجات شد، نمام نامی که امروز از اسب افتاده اما هنوز از اصلش نیفتاده است.
  • کتاب دولت‌ها چگونه پیروز می‌شوند؟

    (Nicholas J. Cull )نیکلاس ج کول متولد ۱۹۶۴ مورخ و استاد در برنامه کارشناسی ارشد دیپلماسی عمومی در مدرسه Annenberg برای ارتباطات و روزنامه نگاری در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی است. او مدیر موسس این برنامه بود و از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۹ آن را اجرا کرد.
  • دیپلماسی (جلد اول) اثر هنری کیسینجر

    دیپلماسی کتابی است که در سال ۱۹۹۴ توسط هنری کیسینجر ، مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه نوشته شده است. این یک تاریخچه از تاریخ روابط بین الملل و هنر دیپلماسی است که بیشتر در قرن ۲۰ و دنیای غرب متمرکز است. کیسینجر ، به عنوان یک معتقد بزرگ به مکتب رئالیستی روابط بین‌الملل، کاملا بر مفاهیم توازن قوا در اروپا قبل از جنگ جهانی اول ، و ریل پولیتیک در تمام دوره‌های روابط دیپلماتیک متمرکز است.