مشاور‌های املاک چه وظایفی دارد؟

ایجاد و توسعه فهرست مشتری‌ها

کسی که در این حوزه مشغول به کار است، برای یافتن افرادی که تمایل دارند ملک خود را بفروشند، بخرند و یا اجاره کنند، باید مشتری‌های بالقوه را بیابد. او باید این مشتری‌ها را در رویدادهای اجتماعی متفاوت بشناسد یا از طریق تبلیغات آنها را جذب کند. در واقع تکنیک مشاور املاک برای جذب و یافتن مشتری بسیار متفاوت است و هرکدام با توجه به املاکی که در دست دارند، مشتری‌های متناسب خود را شناسایی و جذب می‌کنند.

انتشار لیست املاک و بررسی لیست‌های منتشرشده

 تهیه لیست اختصاصی برای هر ملک، از جمله وظایف مشاور املاک است. کسی که می‌خواهد به صورت تخصصی در این حوزه کار کند باید بتواند لیست‌های متنوعی برای املاک متفاوت نوشته و آماده کند. در این لیست قیمت، مزایا، مشخصه‌های اصلی و تمام موارد مهم مربوط به ملک موردنظر نوشته می‌شود. از فنون شغل مشاور املاک این است که با توجه به این لیست، نیاز مشتری را بیابد. او باید این لیست‌ها را به صورت کامل مدنظر قرار داده، به‌دقت بررسی کند و با توجه به نیازهای مشتری خود، ملک مناسب را پیشنهاد دهد. البته لیست‌ها تنها به این دلیل نوشته و استفاده نمی‌شوند؛ بسیاری از مشاورین املاک لیست‌های موجود در بازار را بررسی می‌کنند تا از قیمت‌های بازار به‌صورت مداوم مطلع باشند و بتوانند با املاکی که در دست دارند مقایسه کنند.

مذاکره و تنظیم بهترین پیشنهاد به فروشنده و خریدار

از مهم‌ترین وظایف هر مشاور املاک، مدیریت رابطه میان خریدار و فروشنده است. او باید بتواند بهترین پیشنهاد ممکن را به هردو بدهد و به خریدار کمک کند تا یک قرارداد مناسب تنظیم کند. در هر معامله، فرد در شغل مشاور املاک باید واسطه مناسبی برای هرکدام از طرفین قرارداد باشد و به نسبت نیاز هرکدام، پیشنهادات مختلفی ارائه دهد به نحوی که در پایان، هردو طرف قرارداد از این معامله سود کنند.

تهیه و تنظیم قراردادها و اسناد

 پس از ارائه پیشنهادات و ایجاد رضایت در طرفین، کارمند مشاور املاک باید قرارداد و اسناد لازم را آماده کرده تا به صورت قانونی مالکیت ملک را به خریدار منتقل کند. در این زمینه ممکن است او از سایر نمایندگی‌های شاغل در این زمینه کمک بگیرد تا خریدار بتواند اسناد خود را به‌بهترین شکل تکمیل کند.