شماره روزنامه ۶۰۱۴
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • پول بیشتر، تسهیلات کمتر

    لیلی زواره ای: سال اخیر وضعیت اقتصادی بسیاری از خانوارها چندان مساعد نبوده است. اقتصاد کلان کشور و متغیرهایی مانند تورم نیز وضعیت ناخوشایندی داشتند. با این حال، استان‌های مختلف از جمله اصفهان از نظر هزینه و درآمد خانوارها متفاوت هستند.
  • مشاهدات میدانی خبرنگار دنیای اقتصاد از آزادراه اصفهان-شیراز

    گروه گزارش: افتتاح آزادراه اصفهان-شیراز که با سروصدای رسانه‌ای عظیم دولت نیز همراه بود، انتظارات بسیاری را نسبت به این طرح ایجاد کرد؛ طرحی که گویا نقشه‌ها و طرح‌های اولیه آن به سال‌ها قبل بازمی‌گردد و حالا دولت رئیسی به انتهای آن رسیده و افتخار افتتاح این پروژه بدون در نظر گرفتن تلاش‌های دولت‌های قبل به نام این دولت ثبت شد. اما ساده‌انگاری است اگر باور کنیم که این پروژه در این دولت تمام شد، زیرا آزادراه اصفهان-شیراز هنوز کامل نشده است و آنچه هفته گذشته افتتاح شد، هر‌چند بخش عمده‌ای از این پروژه بود اما نقاط ناقص بسیاری دارد.
  • بیش از یک میلیون اصفهانی مشمول دریافت یارانه تشویقی دولت هستند

    مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: با توجه به اجرای طرح جدید کالا برگ الکترونیکی برای دهک ششم و هفتم بیش از یک میلیون نفر در استان مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شوند.
  • طرح «پلی به سوی صادرات» رونمایی شد

    رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در مراسم رونمایی از طرح «پلی به سوی صادرات» گفت: این طرح می‌تواند به توسعه صادرات کمک کند، لذا با توجه به رسالت‌های اتاق، از هر اقدامی در راستای توسعه صادرات استان حمایت می‌کنیم.
  • استراتژی دوسویه تحول دیجیتال

    بسیاری تحول دیجیتال را با نیروی الکتریسیته مقایسه می‌کنند، به نظر می‌رسد که این از جهاتی تشبیه درستی است زیرا استفاده از هر دو بسیار فراگیر است و هر دو سوخت لازم برای تحولات اقتصادی را فراهم می‌سازند اما این مقایسه اشکالی هم دارد زیرا الکتریسیته به‌رغم بهبودهای بی‌شمار گذشته، دیگر از قدرت ایجاد ازهم‌گسیختگی در صنایع مختلف و ایجاد دگرگونی در تکنولوژی‌ها، فرایندها و محصولات برخوردار نیست اما قابلیت‌های تحول دیجیتال چه امروز و چه فردا منشأ تغییرات بسیار بزرگ در اغلب بازارها و صنایع خواهد بود، دگرگونی‌هایی که بسیاری از آن‌ها اکنون قابل پیش‌بینی هم نیستند.
  • رهاسازی زاینده رود به‌نام محیط زیست و به‌کام کشاورزی رویکردی خطرناک است

    معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت : آبِ زاینده‌رود برای کاربری‌های دیگر چون صنعت و کشاورزی رهاسازی می شود اما به‌نام محیط زیست تمام می شود، این رویکردی خطرناک برای پایداری سرزمین است.
  • شهروندان اصفهانی در فصل سرد، اهدای خون را فراموش نکنند

    سرپرست اداره کل انتقال خون اصفهان از شهروندان خواست تا در فصل سرد سال نیز اقدام بشردوستانه خود در اهدای خون را فراموش نکنند.
  • تفاوت حقوق بخش‌های دولتی و صنعتی سبب فرونشست اقتصادی می‌شود

    رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تفاوت حقوق پرداختی بین کارکنان بخش دولتی نسبت به بخش صنعتی موجب فرونشست اقتصادی می‌شود و مشکلات بسیاری در پی خواهد داشت.
  • مهاجران؛ فرصت و چالش

    نفیسه زمانی نژاد : وجود بیش از ۳۰۰ هزار تبعه خارجی مجاز در اصفهان از مهاجرپذیر بودن استانی خبر می‌دهد که خود دارای جمعیت بالایی است .حال‌آنکه تعداد غیر مجازها نیز فراوان و برخی از این اتباع نیز با توجه به جاذبه‌هایی مانند فضای آموزشی، شغلی، رفاهی و …مهاجرت فصلی را انتخاب می‌کنند که ظاهراً تعداد این مهاجران روبه افزایش است.
  • تیغ دو لبه‌ مهاجرت و چالش‌های پیش روی سیاست‌گذاری

    محمدامین مولا: در سال‌های اخیر و با شدت گرفتن بحران جهانی پناهندگان و همچنین افزایش اقبال به احزاب ملی‌گرا و راست افراطی در سراسر دنیا، بحث و تبادل‌نظر در مورد سیاست‌های مهاجرتی شدت یافته است. اغلب بحث‌ها و چالش‌ها پیرامون یک‌سوال حساس و مهم متمرکز هستند. سیاست‌گذاران و رای دهندگان به‌طور منطقی می‌خواهند بدانند که تأثیرات مهاجرت چیست، تا به آن‌ها کمک کند تصمیم بگیرند که چه میزانی از مهاجرت باید وجود داشته باشد.
  • شرایط بحرانی «مسجد سید» اصفهان ناشی‌از اختلافِ نظراتِ در تولیت آن است

    ایرنا: سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: تا زمانی که اختلاف نظرها در تولیت «مسجد سید» حل نشود، مشکلات و شرایط برای این اثر قاجاری بحرانی خواهد بود.
  • آغاز به کار سامانه «اصپاک» در اپلیکیشن«اصفهان من»

    شهردار اصفهان از آغاز به کار سامانه «اصپاک» در اپلیکیشن «اصفهان من» خبر داد.
  • بیشترین تخلف؛اضافه ساخت مازاد بر پروانه

    مدیر کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ شهرداری اصفهان از قرار گرفتن «اضافه ساخت مازاد بر پروانه» در راس تخلفات ساختمانی اصفهان خبر داد.
  • فرهنگ شهروندی، اولویت نخست مدیریت شهری اصفهان

    شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه اولویت نخست مدیریت شهری اصفهان طی سال‌ها فرهنگ شهروندی بوده است، گفت: در این حوزه بسیار سرمایه‌گذاری کردیم، پاسخ هم گرفتیم، به‌عنوان‌مثال این حجم زیاد فضای سبز را خود مردم در شهر مراقبت می‌کنند.
  • برای گاوخونی فاتحه بخوانید!

    باران مدرس: خبر کوتاه و دردناک بود! معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان در روزهای اخیر خبری که رسانه‌های اصفهان بیش از ۱۵سال فریاد زدند و مورد بی‌توجهی واقع شد را اعلام کرد:"به استناد پایش‌های میدانی و آخرین تصویر ماهواره‌ای مربوط به اوایل مهر امسال، سطح تالاب گاوخونی نسبت به خشکی چندین سال اخیر، خشک‌تر هم شده و این‌یک فاجعه است. سال آبی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲هم تمام شد و وارد سال آبی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ شدیم، اما حق آبه مؤثری به تالاب گاوخونی داده نشد و علاوه بر این در نیمه دوم ۱۴۰۲ منتهی به شهریورِ امسال با بسته بودنِ سد رودشتین، به‌تدریج زه آب‌های کشاورزی و پساب‌های ورودی به تالاب هم کاهش شدیدی پیدا کرد. ورودی زه آب و پساب‌ها از ایستگاه شاخه کنار به سمت تالاب گاوخونی به کمترین حدِ ممکن و چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ لیتر در ثانیه رسید و نتیجه این شد که تالاب گاوخونی به‌صورت۱۰۰ درصد خشک شد."
  • خانه، مدرسه و حمامِ ایرانی گزینه‌های روی میز برای ثبت میراث جهانی است

    معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: وزارت میراث فرهنگی این سیاست را پیش گرفته است که پرونده های ثبت جهانی بعدی ایران در قالب زنجیره بناها باشد و گزینه‌هایی مثلِ خانه،مدرسه،حمام و کبوترخانه ایرانی از این جمله است.
  • رفع تصرف از حدود ۱۶۰ هکتار زمین ملی در استان اصفهان

    مدیر کل راه و شهرسازی استان اصفهان از رفع تصرف ۱۵۹.۹ هکتار اراضی ملی و دولتی استان اصفهان در گستره ۱۱۵ شهرِ این استان به ارزش بیش از یک‌هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان خبر داد.
  • ۱۰۴استاد دانشگاه از اصفهان در میان پژوهشگران برتر جهان

    ۱۰۴ استاد از دانشگاه‌های مختلف استان اصفهان در زُمره پژوهشگران پُراِستناد ۲ درصد برتر جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی قرار گرفتند.
  • ۲۵۰۰ واحد صنفی در اصفهان به‌منظور پایش بکارگیری اتباع غیر مجاز بازرسی شد

    مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی و صنعتی استان از ابتدای امسال تاکنون بمنظور پایش بکارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز مورد بازرسی و نظارت قرار گرفت.
  • حق‌آبه‌های گمشده اصفهان

    امیرحسین جعفری: آوردن آب از دریای عمان به اصفهان آن‌هم برای صنایع، اماواگرهای بسیاری ایجاد کرده که برخی معتقدند باعث افزایش آلودگی و سخت‌تر شدن زیست پذیری شهر می‌شود. بااین‌وجود مشخص نیست این آب در هنگام استفاده در صنایع تا چه حد شهر را درگیر مشکل می‌کند و تا چه حد منجر به بهبود وضعیت زاینده‌رود خواهد شد.
  • روش‌های شیرین سازی آب کدام اند؟

    با توجه به اهمیت بسیار زیاد فرآیندهای نمک‌زدایی آب، روش‌های متعددی برای این منظور مورداستفاده قرار می‌گیرند که هر یک دارای مزایا و معایب خاص خودشان می‌باشند. از رایج‌ترین روش‌های شیرین سازی آب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • نگاه اقتصادی به حرفه وکالت

    اشتغال فارغ التحصیلان حقوق در ورود به حرفه وکالت و ارتزاق از طریق این حرفه در سال های اخیر بعنوان ابزاری در دست برخی از اقتصاددانان قرار گرفته تا با توسل به آن اهداف خود را دنبال نمایند. اینان با نگاه اقتصادی صرف به این حرفه در تبیین دیدگاههای خود با مقایسه این حرفه با سایر حرف و مشاغل بیان می دارند که هدف از اشتغال در این حرفه به مثابه سایر مشاغل کسب درآمد وپول وثروت است پس ورود اقتصاددانان در آن جایز است.
  • تاثیر نهاد وکالت در توسعه کشور

    گروه محتوا:‌ وکالت یکی از نهادهای حقوقی قدیمی است که سابقه طولانی دارد و نمی‌توان آن را به نقطه‌ای خاص در تاریخ بشر محدود کرد و به نظر می‌رسد که بنای عقلا در نخستین جوامع متمدن بشری، پایه‌گذار آن باشد.
  • بیش از ۵۰ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان مستمری دریافت می‌کنند

    معاون توانبخشی اداره بهزیستی استان اصفهان گفت:از مجموع ۹۰ هزار مددجوی تحت پوشش بهزیستی استان، بیش از ۵۰ هزار نفر مستمری دریافت می‌کنند. سید کمال صدیقی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی در چهار حوزه مشارکت مردمی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، امور اجتماعی و توانبخشی فعالیت می‌کند، اظهار کرد: پذیرش افراد در مراکز توانبخشی شبانه روزی استان اصفهان ظرفیت محدودی دارد و یکی از چالش‌های مهم این حوزه حمایتی است. معاون توانبخشی اداره بهزیستی استان اصفهان به ۱۲۷ مرکز روزانه توانبخشی بهزیستی اشاره کرد و گفت: بخشی از مددجویان در ۹۲ مرکز روزانه و شبانه خدمات دریافت می‌کنند که شامل مراکز معلولان ذهنی و آموزشی زیر ۱۴ سال، جسمی و حرکتی، بینایی و شنوایی، سالمندان، بیماران روانی مزمن، اوتیسم، معلولیتی،حرفه‌ای و کارگاه تولیدی و حمایتی همگانی است.
  • شیرین‌سازی آب دریا؛ فرصت‌ یا تهدید

    ایسنا: تغییرات آب و هوایی، بحران‌های مربوط به آب را تشدید می‌کند و تمرکز جهانی بر استفاده از دستگاه‌های نمک‌زدایی و شیرین‌سازی آب دریا به‌عنوان بخشی از راه‌حل این معضل رو به افزایش است.
  • نمایشگاه اصفهان بستر توسعه شهری

    گروه گزارش: ممکن است شما هم پدربزرگ،مادربزرگی یا بزرگی را در فامیلتان داشته باشید که وصف خانه‌های قدیمی یک اشکوبه با حیاط فراخ و حوض بزرگ وسطش را برایتان تعریف کنند و پشیمان از خرید آپارتمان در فلان نقطه همین شهر باشند؛ بااین‌همه آن‌ها بیشتر از همه ما،قدر بالابر و آسان‌بر یا همان آسانسور را می‌دانند، آخر این‌همه پله شوخی که نیست، تازه آن‌هم در شهری که عطش ارتفاع دارد و هرروز که می‌گذرد چهار طبقه روی پارکینگ بیشتر برایش حکم دست‌گرمی در ساخت‌وساز را پیدا می‌کند، اگرچه اینجا کمتر کسی آسانسورهای فیلم‌های دهه سی میلادی قرن بیستم را به یاد می‌آورد که از این درب‌های کشوییِ میله‌ای داشتند اما سال‌هاست که دیگرکسی تا مجبور نباشد سراغ ساختمان‌های بدون آسانسور نمی‌رود و همین مساله نشان‌دهنده نقش حیاتی این اختراع کارآمد در زندگی شهری و البته صنعت ساختمان دارد.
  • انتقال آب دریا به فلات مرکزی کشور در کاهش چالش‌های اجتماعی موثر است

    ایرنا: عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان گفت: طرح انتقال آب دریا به فلات مرکزی اگرچه به معنای حل مشکل خشکی زاینده رود و احیای آن نیست اما در زمینه رفع چالش‌های اجتماعی آب موثر است. حامد یزدیان در برنامه ای با عنوان "بررسی طرح انتقال آب دریای عمان و سرنوشت احیای زاینده رود" افزود: انتقال آب دریا راهکار احیای زاینده رود نیست اما یک ضرورت است و به کاهش مصرف آب در بخش صنعت کمک می کند.
  • رشد زیست بوم صنعت ساختمان در نمایشگاه اصفهان

    صنعت ساختمان را می‌توان پیشرفت اقتصاد دانست وابستگی این صنعت به صدها زیرشاخه نوعی زیست‌بوم اقتصادی حول محور طراحی ساخت و بهره داری از ساختمان را به وجود آورده که فعال بودن آن می‌تواند به ایجاد ارزش‌افزوده بالا و ثروت آفرینی در اجتماع به همراه توزیع مناسب‌تر و عادلانه‌تر و سود و ثروت منجر شود
  • هوشمند سازی ساختمان چیست ؟

    گروه محتوا: نهمین نمایشگاه تخصصی تکنولوژی ساختمان اصفهان با موضوع سبک‌سازی، مقاوم‌سازی و هوشمند سازی از امروز همراه با دو نمایشگاه تخصصی دیگر در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی این شهر آغاز به کار می‌کند، در حالی این رویداد برگزار می‌شود که بیست و ششمین دوره نمایشگاه صنعت ساختمان در همین شهر به پایان رسیده و از اتفاق با استقبال خوبی از سوی جامعه مخاطب خود روبرو شد، حالا اما این رویدادهای مکمل به‌صورت تخصصی موضوعاتی را دنبال می‌کنند که هرکدام می‌توانند به‌نوبه خود، تاثیر مثبتی بر این صنعت داشته باشند.
  • نمایشگاه تخصصی آسانسور و پله برقی، درب و پنجره و تکنولوژی ساختمان

    آخرین دوره برگزاری این عناوین نمایشگاهی به شش سال قبل در محل برگزاری نمایشگاه اصفهان واقع در پل شهرستان باز می گردد. که با شیوع بیماری کرونا و جابه جایی محل برگزاری نمایشگاه اصفهان به سایت جدید این مهم برای شش سال متوقف ماند.
  • چرا باید غرفه خوب داشته باشیم؟

    گروه گزارش: نمایشگاه صنعت ساختمان در اصفهان همین چند روز پیش بیست و ششمین دوره خود را برگزار کرد و البته مورد استقبال هم قرار گرفت، اما حال و هوای این دوره از آن تا حدی متفاوت بود با آنچه درگذشته می‌دیدید، دیگر از آن غرفه‌های رنگ و رو رفته که چهارتا صندلی و یک ظرف شکلات روی میز عسلی می‌گذاشتند خبری نبود و البته دیگر تراکت بازهای چند سال قبل هم کمتر دیده می‌شدند، چرا چنین اتفاقی افتاده؟ در بالا رفتن سطح کیفی نمایشگاه‌ها در اصفهان پس از انتقال به سایت جدید در روشن دشت شکی نیست، دیگر این شرکت یا نهاد واسط اقتصاد شهری ، آن نمایشگاهی نیست که شما پیش‌تر می‌دیدید، علاوه بر آنکه در حوزه محتوا با تغییرات مثبتی روبرو شده باید گفت که تاثیر ارتقای فرم و قالب در رویدادهایی که حداقل از یک سال گذشته به این‌سو برگزارشده، کاملا قابل‌مشاهده است.
  • چالش‌های ناترازی انرژی از زبان نماینده مجلس

    رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ریشه گرانی فولاد در بی‌تدبیری تأمین اقلام مربوط به بهای تمام‌شده این محصول در کشور است و نباید آدرس غلط به جامعه و اقتصاد کشور بدهیم.
  • نیاز حیاتی صنعت کشور؛ تولید فولاد با ارزش افزوده بالاتر

    گروه گزارش: صنعت فولاد در کشور باید به سمت پیشرفت و فناوری‌های روز حرکت کند که خوشبختانه تاکنون گام‌های مهمی در این زمینه برداشته‌شده است اما کل کشور باید به سمت ساخت فولاد با ارزش‌افزوده بالا و کیفیت‌های جدید رو بیاورند.همان‌طور که امروز فولاد مبارکه در این زمینه پیشتاز است و توانسته با تولید گریدهای مختلف فولادهای رنگی و فولاد زنگ زن( استانلس استیل) به تولید کننده اصلی فولاد با ارش افزوده بالا در کشور تبدل شود، اما همه اینها کافی نیست، چرا که با افزایش هزینه های تولید، در مورد بسیاری از انواع فولادهای ساده، هزینه ها به نقطه سر به سر رسیده و در دنیای امروز با رشد فناوری های پیشرفته و تغیر نیاز بازارها به سوی فولادهای سبک تر، با استحکام بالاتر و دوستدار محیط زیست، برای حرکت در مسیر توسعه لازم است که دیگر فولادسازان کشور هم برای ماندن در مدار تولید، علاوه بر استفاده از تجربیات جهانی با تکیه بر توانمندی و دانش فنی روز که از قضا در اختیار شرکت هایی مانند فولاد مبارکه نیز هست، استفاده کنند.
  • هدف بزرگ فولاد مبارکه؛ ارتقای مدام استانداردها

    در جهان امروز، استانداردسازی منحصراً به تولید تجهیزات و محصولات محدود نمی‌شود. با توجه به توسعه علوم در همه زمینه‌ها، امروزه کمتر فعالیتی را سراغ داریم که نیاز به رعایت الزامات استانداردهای آن حوزه نداشته باشد.
  • رشد مداوم بهره وری تولید و تحول کیفیتی

    مدیر گندله‌سازی فولادمبارکه گفت: تلاش همه کارکنان این واحد بر تولید و تحویل کمّی و کیفی محصول با کمترین هزینه و بیشترین بهره‌وری در فولادمبارکه است. رضا اسماعیل‌پور مدیر گندله‌سازی فولادمبارکه، به تشریح دستاوردها و عملکرد این بخش پرداخت. در ادامه مطلب، ماحصل گفت‌وگو با وی را می‌خوانید.
  • اهتمام فولاد مبارکه به ارتقای کیفیت محصولات براساس استانداردها

    ارتقای سطح کیفیت و عرضه بهینه محصول در داخل کشور و صادرات آن نیازمند شناسایی بازار و نیاز مشتریان و رعایت قواعد کسب‌وکار و استانداردهای متعارف و تدوین‌شده ملی و بین‌المللی است و شرکت فولاد مبارکه با اهتمام به این مساله، ضمن رعایت استانداردها و ضوابط و فرایندهای مدیریت و تولید کالا و محصول، همواره بر رعایت حقوق مصرف‌کنندگان و مشتریان و جامعه ذی‌نفعان خود التزام داشته و دارد.
  • تاثیر تحـول درون‌سـازمانی در اجـرای تحول دیجیتـال

    نخستین همایش تحول دیجیتال در فولاد، معدن و صنایع معدنی در سالن همایش‌های صداوسیما به همت ایمیدرو و با حضور شرکت‌های زیرمجموعه، دانش‌بنیان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف برگزار شد. معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه در پنل ارائه چالش‌ها و پیاده‌سازی نظام تحول دیجیتال در فولاد، معدن و صنایع معدنی با تأکید بر تأثیر تحول درون‌سازمانی در اجرای طرح‌های مرتبط با حوزه دیجیتال، گفت: برای اجرای طرح‌های تحول دیجیتال، نیاز به تیم‌های اجرایی آماده داریم.
  • کمبود پزشک ،عقب‌گرد به ۴۰ سال پیش

    نسیم زمانی: درحالی‌که اولین معیار سازمان بهداشت جهانی برای ارزیابی کشورها، شاخص سلامت آن کشور است اما بنا به گفته معاون اجرایی معاونت بهداشت استان اصفهان در حال حاضر با کمبود ۹۸۸ پزشک، ۹۴۴ ماما و ۵۵۵ مراقب سلامت در بخش خصوصی و دولتی سطح استان اصفهان مواجه هستیم که نشان‌دهنده فاصله ما با شاخص سلامت است.موضوعی که نیاز به راهکارهایی برای جبران کمبود پزشک و تعداد مراقبان سلامت دارد.
  • مزایای خودرو برقی در توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی

    امروزه مقوله توسعه پایدار همراه با جهت‌گیری‌های اقتصادی، اجتماعی و زیستی محیطی آن، به موضوعی مهم در فضای سیاست گذاری کشورها بدل گشته است. در این مسیر بهره¬گیری بهینه و کارا از منابع انرژی از جمله مهمترین اصول به شمار می آید که شامل ابزارهای متعددی از جمله توسعه بکارگیری خودروهای برقی است.
  • مدرسه رستوران نیست

    داریوش مجد: در هفته اول مهر، عکسی از منوی غذای لاکچری مدرسه‌ای غیرانتفاعی در شمال تهران با حق انتخاب دو مدل غذای گران‌قیمت برای هر دانش‌آموز منتشر شد. واکنش اولیه وزیر به دلیل خصوصی بودن مدرسه، بی‌تفاوتی بود اما در روزهای بعد که این موضوع، با عنوان شکاف طبقاتی و از منظر «عدالت آموزشی» مطرح شد، وزیر در مصاحبه دیگری از مقابله با «اشرافی گری» صحبت کرد.اما سوال اساسی اینجاست، چرا قرار داشتن «ششلیک» و «چلوکباب برگ» در منوی مدارس بد است؟ آیا صرفاً به این دلیل که بسیاری از خانواده‌ها تمکن مالی لازم برای تهیه چنین غذاهایی را برای فرزندان خود ندارند؟ به نظر می‌رسد در این ماجرا، به‌جز استدلال در زمینه برابری آموزشی، حداقل سه نکته مهم دیگر وجود دارد که این یادداشت بر آن‌ها متمرکز است.
  • گالری اکنون، میزبان نقاشی‌هایی با تلفیق نور و سایه

    ایسنا: سوژه‌ها با پالایش عناصر اطرافشان خودنمایی کرده و به من برای بیان بصری آثارم کمک می‌کند. بیانی که شاکله‌اش تناقضی است که نور و سایه با کنتراست بالا آن را تشدید کرده و با سادگی سطح‌وار از ساختار بیرون می‌آید و ما را با دنیایی از تضادها، تردیدها و امید و تنهایی معاصر گونه‌ی حال‌مان روبرو می‌کند.
  • مولانا را هنوز نشناخته‌ایم

    «آیین گشایش چهارمین همایش بین‌المللی مولوی پژوهی»، ۲۳ مهرماه در دانشگاه اصفهان برگزار شد. در این مراسم سید علی اصغر میرباقری‌فرد، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان و رئیس ترویج زبان و ادبیات فارسی کشور به بیان سه نکته در خصوص اهداف، چارچوب و فعالیت‌های همایش مولوی پژوهی پرداخت و در این خصوص، اظهار کرد: نکته اول اینکه «چرا ما باید در نظام دانشگاهی و علمی کشور به سرمایه‌های بزرگ فکری مانند مولانا جلال‌الدین محمد بلخی توجه کنیم؟» نکته دوم اینکه «درباره این سرمایه‌های علمی و فرهنگی چه اقداماتی باید انجام دهیم؟» و نکته سوم در این بحث این است که «تاکنون در دانشگاه‌ها و عرصه آموزش عالی کشور چه کارهایی انجام داده‌ایم؟». این سه نکته کلی است و می‌تواند در باب تمام سرمایه‌های علمی، فرهنگی و ادبی کشور مطرح شود.
بیشتر