شماره روزنامه ۶۰۲۱
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • با ذره‌بین به دنبال خریدار

    امیرحسین جعفری: در چند ماه اخیر، بازار خودرو در رکود عمیقی فرورفته است؛ بسیاری بر این باورند که رکود بازار، مقطعی بوده و پس از مدت کوتاهی، رونق خواهد یافت. اما برخی دیگر که به ورود خودروهای خارجی معتقدند، باور دارند که قیمت‌ها باید بیش از این کاهش داشته باشند. رکود در بازار خودرو به‌طورجدی قابل‌مشاهده است، به‌خصوص با اخباری که دولت مبنی بر احتمال واردات مطرح کرده و مردم منتظر واردات خودروهای خارجی و کاهش قیمت هستند.
  • غصه بودجه

    لیلی زواره‌ای: خبرگزاری برنا با استناد به داده‌های معاونت عمرانی وزارت کشور جزئیات افتتاح پروژه‌های عمرانی استان‌ها در هفته دولت را منتشر کرد. طبق این گزارش، استان‌های بوشهر، هرمزگان و خراسان جنوبی بیشترین پروژه افتتاح‌شده و استان‌های اصفهان، البرز و قزوین به‌ترتیب کمترین پروژه افتتاح‌شده در این هفته را به‌خود اختصاص دادند.
  • تلاش اصفهان در مسیر برندینگ ملی آتش‌نشانی و خدمات ایمنی

    فعالیت های گسترده مدیریت شهری اصفهان به منظور افزایش توان خود در خدمات رسانی هنگام وقوع حادثه و برقراری ایمنی در شهر موید این نکته است که برندسازی آتش‌نشانی اصفهان در سطح کشور رویکردی آرمانی نیست و می‌توان به زودی شاهد تحقق آن بود.
  • استراتژی تحول دیجیتال

    امروزه مدیران باور یافته‌اند که تحول دیجیتال بسیار فراتر از رویکرد به استفاده از فنّاوری‌های جدید دیجیتال در محصول و فرایندهای سازمان است بلکه آن را با به‌مانند یک استراتژی و انتخاب جهت ساز و به تعبیری سیم‌کشی مجدد و اساسی در سازمان و نحوه عملکرد تجاری‌اش به شمار می‌آورند. هدف از تحول دیجیتال ایجاد مزیت‌های رقابتی پایدار برای سازمان‌ها با بهره‌گیری مداوم از قابلیت‌های فناوری در مقیاس بزرگ‌تر است که معمولا برای ایجاد تمایز در محصولات و خدمات، بهبود تجربه مشتری و کاهش هزینه‌ها بکار می‌رود. حالا مانند بسیاری از عبارات مدیریتی رایج دیگر “تحول دیجیتال” به یک اصطلاح مهم و پرتکرار تبدیل‌شده است که برای افراد مختلف معانی متفاوتی دارد که این ناهماهنگی در برداشت‌ها هم‌اکنون به شکل یک چالش رخ می‌نمایاند زیرا اگر رهبران شرکت‌ها نتوانند درباره اینکه تحول دیجیتال چیست باهم چه در درون سازمان و چه در فرای مرزهای آن به توافق و فهم مشترک برسند نمی‌توانند سازمان خود را حول یک برنامه متمایز پیرامونش هماهنگ کنند و نباید منتظر موفقیت‌های چشم‌گیر در این حوزه باشند.
  • برخورد با دارندگان سلاح غیرمجاز در اولویت دستگاه قضایی اصفهان است

    رئیس کل دادگستری استان اصفهان گفت: برخورد با افرادی که اقدام به نگهداری و استفاده از مهمات و سلاح‌های سرد و گرم غیرمجاز می‌کنند در اولویت اقدامات این دستگاه قرار دارد. به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین اسدالله جعفری روز دوشنبه در جلسه ستاد پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان افزود: دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی با انسجام و هماهنگی و عزم جدی در حال شناسایی و برخورد با افرادی هستند که اقدام به نگهداری و استفاده از مهمات و سلاح‌های سرد و گرم غیرمجاز می‌کنند. وی اظهار کرد: دادگستری استان نیز طبق قانون از این طرح حمایت و با تعیین شعبه های ویژه رسیدگی به این‌گونه پرونده‌ها در سراسر استان، با متخلفان برخورد قانونی خواهد کرد. رئیس کل دادگستری استان اصفهان، از انسجام و اقتدار نهادهای نظامی، انتظامی و امنیتی در مبارزه با جرائم به عنوان نقطه قوت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: با وجود آمادگی نیروهای اطلاعاتی، انتظامی و امنیتی کشور در مقابله با جرائم و چالش‌ها اولویت برنامه‌های تدوین شده معطوف به امر پیشگیری از وقوع جرائم است.
  • فقط انجامش بده!

    بسیاری از شما دوستان عزیز احتمالا اهل ورزش هستید و دوست دارید وقتی می‌دوید یا در باشگاه حرکات هوازی انجام می‌دهید، خیالتان از بابت کفشی که پوشیده‌اید راحت باشد، مثلا پشت پایتان را نزند، سبک باشد و با چهار روز پوشیدن، کف اش خراب نشود وقس‌علی‌هذا، خُب نه اینکه چنین کفشی در بازار نباشد، از اتفاق زیاد هم هست، اما روزگاری نه‌چندان دور، کفش‌ها سنگین‌تر بودند و این‌قدر نرم و راحت به نظر نمی‌رسیدند، به‌خصوص در مورد کفش‌های ورزشی که برای خودش عالمی به بزرگی حوزه کفش راحتی و مجلسی دارد، برای اینکه کمی راحت‌تر باهم صحبت کنیم، برایتان مثالی می‌زنم، اسم کمپانی نایک که تلفظ آمریکایی آن نایکی هست را شنیده‌اید، نمی‌خواهم تبلیغ این مجموعه تولیدکننده لباس و کفش ورزشی را بکنم، نیازی ندارد، همین حالا اگر یک جفت کفش فوتبال یا مخصوص سالن و هر ورزش دیگری برای من هدیه بیاورند و مارک آن نایکی باشد( در حد اصل) خیلی خوشحال می‌شوم و بگذارند مهمانی هم با آن می‌روم، اما فکر می‌کنید چه شد که این برند که نامش برگرفته از الهه یونانی بود و طراحی لوگوی آن فقط با ۳۵ دلار از روی بال‌های همان الهه گمشده در تاریخ ساخته شد، بر آسمان پوشاک ورزشی اوج گرفت و توانست بدون اینکه به فلان بسکتبالیست معروف بال بدهد، پرواز حیرت انگیزش در سالن‌های ورزش را آسان‌تر کند؟
  • تنگنای خودکفایی

    باران مدرس: خودکفایی در کالاهای استراتژیک پس از وقوع خشک‌سالی، سیل‌های فصلی و جنگ اوکراین آن‌قدر مهم شده که هندوستان صادرات برنج و شکر خود را محدود و روسیه و اوکراین برای صادرات غلات اماواگر تعیین ‌کنند؛ تصمیم‌هایی که حتی خطر قحطی و گرسنگی را در سوی دیگر دنیا تشدید کرده و در خاورمیانه رقابت برای خرید این کالاها قیمت‌ها را تا نقطه‌جوش بالابرده است.
  • پیشرو بودن و ماندگاری از معیارهای داوری در رویداد جایزه مصطفی(ص) است

    رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: پیشرو بودن اثر، ماندگاری آن و نوآوری مشهود در روش علمی از مهم‌ترین معیارهای مدنظر کمیته داوران در رویداد اعطای جایزه مصطفی(ص) است.
  • رها سازی برای آباغ‌های غرب اصفهان

    ایرنا: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از آخرین نوبت رهاسازی بخشی از آب رودخانه زاینده رود به منظور آبیاری باغ‌های غرب استان خبر داد. اصغر رستمی اظهار‌کرد: بر اساس توافق اصناف کشاورزی شرق و غرب استان اصفهان و مصوبات امسال کارگروه سازگاری با کم آبی، قرار شد از ابتدای سالجاری تا آخر تابستان هشت نوبت رهاسازی آب در زاینده رود در مناطقی از غرب استان برای آبیاری درختان و باغ‌ها انجام شود.
  • تغییر اقلیم و راهکارهای سازگاری با آن در کشاورزی

    تغییر اقلیم واقعیتی است که در بیشتر مناطق جهان و ازجمله کشور ایران در حال وقوع .است افزایش گازهای گلخانه‌ای به‌طور عمده گاز دی‌اکسید کربن)، افزایش دما و نوسانات بارش از مؤلفه‌های تغییر اقلیم می‌باشند که عملکرد محصولات زراعی و درمجموع تولید در بخش کشاورزی را در آینده دستخوش تغییرات زیادی خواهد کرد شناخت تأثیرات این پدیده بر گیاهان زراعی و تأثیر آن‌ها بر عملکرد محصول و همچنین شناسایی راهکارهای سازگاری با این پدیده در بخش کشاورزی ازلحاظ مسائل مصرف، آب تولید و تأمین امنیت غذایی کشور حائز اهمیت است. در میان روش‌های سازگاری با تغییر اقلیم تغییرات در نوع محصول و الگوی کشت و تولید یا ایجاد ارقام محتمل به تنش‌های محیطی خشکی، شوری، گرما - (حرارتی) نقش مهمی ایفا می‌کند.
  • بازارراکد همراه!

    نسیم زمانی: بی‌رونقی بازار موبایل و خالی بودن آن از مشتری اظهاراتی است که از سوی فعالان این بخش عنوان می‌شود. علاوه باآنکه مشاهدات میدانی هم گویای این شرایط است. رکودی که دلیل آن بیش از هرچه به توان اقتصادی مردم گره می‌خورد. به‌طوری‌که این کالا از سبد هزینه‌ها خارج‌شده و اغلب به تعمیر گوشی‌های قدیمی خودبسنده می‌کنند. حال‌آنکه این روزها با افت نرخ موبایل و ارزانی آن نسبت به چند ماه گذشته نیز روبرو هستیم.
  • مسجد جامع و معضلی به نام سرویس‌های بهداشتی

    ایسنا: اگرچه عبور مترو درست در نزدیکی مسجد جامع اصفهان حدیث پردردی است که تمامی ندارد، اما سرویس‌های بهداشتیِ موجود در شمال غربیِ این پایگاه جهانی نیز چالش و تهدیدی جدی برای این بنای تاریخی به شمار می‌رود و به نظر می‌رسد نهادهای متولی هنوز به راهکاری در این خصوص نرسیده‌اند!
  • اغلب خانه‌های تاریخی بافت کهن اصفهان رو به ویرانی‌ است

    ایرنا : یک معمار و فعال میراث فرهنگی گفت: اغلب خانه‌های تاریخی در جوار مسجد جامع عتیق و مسجدِ علی در اثر بی‌توجهی و فراموشی در حالِ ویرانی‌است.
  • ۳۰ خودروی مسروقه کشف شد

    فرمانده انتظامی اصفهان از کشف ۳۰ دستگاه انواع وسیله نقلیه مسروقه در راستای اجرای طرح «امنیت محله محور» در این شهرستان خبر داد.
  • آن‌چه در جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان فراموش شده است

    در نشست هماهنگی سی و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با اشاره به این‌که نکته‌ای که همیشه فراموش شده، مخاطب اصلی این برنامه یعنی کودکان و نوجوانان هستند، به توجه به کودک و نوجوان به عنوان مخاطب اصلی جشنواره تأکید شد.
  • سوادآموزی ۱۱ هزار بی‌سواد یا کم‌سواد اصفهانی آغاز می‌شود

    معاون سوادآموزی اداره کُل آموزش و پرورش اصفهان گفت: سوادآموزی ۱۱ هزار نفر بی‌سواد یا کم سواد استان بر اساس میزان ابلاغ شده از سوی سازمان سوادآموزی کشور از اواخر شهریور آغاز می‌شود. سید احمد امامیه در جلسه هماهنگی برنامه‌های سوادآموزی در اداره کُل آموزش و پرورش اصفهان افزود: در زمان حاضر، آمار اینگونه افراد در استان در بازه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال احصا شده است.
  • تحقق نهضت ملی مسکن با ایجاد شهر و الحاق زمین به شهرهای موجود

    احداث ۲۴۳ هزار باب خانه در مدت چهار سال از مهم‌ترین برنامه‌های عمرانی دولت سیزدهم در استان اصفهان در قالب «نهضت ملی مسکن» است که برای تحقق آن، ایجاد شهر جدید چهارم و الحاق زمین به محدوده شهرهای استان در دستورکار قرار گرفته است.
  • سند پیش‌نویس برنامه ۱۴۱۰ اصفهان با ۱۲۱ راهبرد تدوین شد

    معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان از تدوین سند پیش‌نویس برنامه ۱۴۱۰ با ۱۲۱ راهبرد خبر داد و گفت: تلاش حداکثری داشتیم تا نخبگان، شهروندان، دستگاه‌های مرتبط علمی و اجرایی استان و مدیران و کارکنان شهرداری در مراحل مختلف فرایند تدوین این برنامه مشارکت کنند.
  • جواز تاسیس ۲۸ واحد صنایع تبدیلی کشاورزی در اصفهان صادر شد

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از صدور جواز تاسیس برای ۲۸ واحد صنایع تبدیلی و غذایی کشاورزی در این استان در سالجاری خبر داد.
  • کدام بنزها دیگر تولید نمی شوند

    کارخانه‌دار: در طول این سال‌ها تعداد زیادی سدان اسپورت فوق‌العاده به بازار عرضه شده که برخی از آن‌ها به خودرو‌هایی نمادین در بازار تبدیل شدند. یکی از آن‌ها مرسدس بنز ۵۰۰ E بود. این خودرو با همکاری مرسدس بنز و پورشه تولید شد.
  • هلدینگ پتروپالایش اصفهان شفاف سازی می کند

    شهریورماه قرار بود برای پالایشی ماه خوبی باشد، از کاهش قطعی برق صنایع تا تغییر در نرخ ارز پایه و شاید هم خبر خوبی برای نیمی از سهامداران نفت سپاهان که فکر می‌کردند می‌توانند ۱۸ میلیارد و هفت‌صد میلیون سهم که معادل ۳۳.۴ درصد سهام این شرکت بود را باقیمت پایه ۱۲۶۰ تومان در معاملات روز دوشنبه سیزدهم شهریورماه به پالایش نفت اصفهان که این روزها بیشتر بانام پتروپالایش اصفهان از آن نامبرده می‌شود، بفروشد، اما گویا این معامله بزرگِ شهریوری که می‌توانست مدیریت نفت سپاهان را به پالایش نفت اصفهان برگرداند، با تلقی گران بودن بلوک سهام مدیریتی نفت سپاهان از سوی سهام‌داران شپنا مورد موافقت قرار نگرفت و به‌بیان‌دیگر با مخالفت آن‌ها روبرو شد. اینگونه شد که مدیرعامل هلدینگ پترو پالایش اصفهان در نشست شفاف سازی فعالیت های این شرکت با خبرنگاران عنوان کرد:سهامداران پترو پالایش اصفهان مطمئن باشند در خرید سهام براساس منافع آنها اقدام می کنیم.
  • توسعه صنعت نفت بر بستر شرکت‌های دانش‌بنیان

    توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان‌ از موارد مهمی است که در دو سال اخیر در وزارت نفت اهمیت یافته است، به‌طوری که این وزارتخانه با افزایش تعداد همکاری با دانش‌بنیان‌ها از ۱۵۰ به ۵۵۰ شرکت، گامی مهم در توسعه نقش این شرکت‌ها در صنعت نفت برداشته است.
  • واقعیت‌های گازی در سرزمین انرژی

    گروه تامین محتوا: تداوم رشد اقتصاد جهانی، نیازمند منابع انرژی است و مطالعات مختلف نشان می‌دهد، منابع هیدروکربوری تا سال ۲۰۵۰ همچنان به‌عنوان عمده‌ترین منابع تامین انرژی جهان باقی خواهند ماند. بررسی روند این منابع و توزیع جغرافیایی آن‌ها نشان می‌دهد تا افق ۲۰۴۰ میلادی تنها پنج کشور شامل جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، کانادا، عراق و امارات متحده عربی به‌عنوان عمده‌ترین تولیدکنندگان نفت و کشورهای جمهوری اسلامی ایران، روسیه، قطر، عربستان سعودی و چین پنج تولیدکننده اصلی گاز در آن زمان خواهند بود. در این میان جایگاه ایران ازنظر میزان ذخایر، تولید و مصرف قابل‌تأمل است.
  • چشم‌انداز آینده صنعت پتروشیمی

    باید پذیرفت که پتروشیمی صنعتی که نفت و گاز را به انواع محصولات مصرفی روزانه مانند پلاستیک، کود، بسته‌بندی، پوشاک، دستگاه‌های دیجیتال، تجهیزات پزشکی، مواد شوینده یا لاستیک تبدیل می‌کند، عملاً از جامعه مدرن کنونی به‌واسطه تأمین محصولات حیاتی برای زندگی روزمره ما جدایی‌ناپذیر است. این صنعت در بسیاری از بخش‌های سیستم انرژی مدرن، ازجمله پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی پره‌ها، باتری‌ها، عایق‌های حرارتی ساختمان‌ها و قطعات خودروهای الکتریکی اثرگذار بوده و اصلاً هم‌اکنون یکی از اجزای اصلی سیستم انرژی جهانی هستند که باعث اهمیت صنعت پتروشیمی شده است.
  • نگاهی به صنعت ۶۰ ساله پتروشیمی ایران

    سمانه بیدمشک: پتروشیمی؛ صنعت راهبردی اقتصاد ایران که تداوم توسعه آن می‌تواند اقتصاد کشور را متحول کند و فریادرس کشور در شرایط سخت تحریم و کرونا بوده و است ۶۰ ساله شد.
  • برق خورشیدی فولاد مبارکه در راه است

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاه‌های سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) از احداث یک هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط صنایع در کشور خبر داد که بخش اعظم آن متعلق به فولاد مبارکه است، او در این مورد می گوید: پروانه احداث نیروگاه تجدیدپذیر ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه صادر شده و این شرکت اقدامات خود را برای اجرایی کردن آن آغاز کرده است. او افزود: اکنون پروژه ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه در حال رایزنی برای برطرف کردن مشکل اتصال به شبکه سراسری برق است و این شرکت اعلام کرده در صورت رفع این مشکلات ظرفیت ۶۰۰ مگاوات را به یک هزار مگاوات خواهد رساند. به گفته علی شب نورد در حال حاضر این دو پروژه از مگاپروژه‌های فعال کشور در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر هستند که مراحل اجرایی خود را سپری می‌کنند.
  • فولاد مبارکه؛ تولید ورق فولادی مقاوم به دمای بالا

    معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه از طراحی و تولید ورق فولادی مقاوم به دمای بالا (گرید P۲۳۵ GH NR) برای نخستین بار در کشور در فولاد مبارکه خبر داد.معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه از طراحی و تولید ورق فولادی مقاوم به دمای بالا (گرید P۲۳۵ GH NR) برای نخستین بار در کشور در فولاد مبارکه خبر داد.
  • هلدینگ فولاد متیل، آماده نقش‌آفرینی در پروژه‌های فولاد مبارکه

    مدیرعامل هلدینگ فولاد متیل از آمادگی این هلدینگ برای نقش‌آفرینی در پروژه‌های احداث نیروگاه خورشیدی، صنعت خودرو و لوازم خانگی خبر داد.
  • گام بلند فولاد مبارکه در خودکفایی صنعت خودرو

    ایراسین: علی منتظری، مدیرعامل شرکت فولاد فام گفت: بیش از ۳۰ سال است مشتری شرکت فولاد مبارکه در زمینه خرید محصولاتی نظیر ورق‌های روغنی، کششی و فولادی هستیم و در این سال‌ها به واسطه تامین مواد اولیه که از شرکت فولاد مبارکه داشتیم توانستیم در بسیاری از محصولات در صنعت خودرو به خودکفایی برسیم.
  • کوره ها آماده به کارند

    با انجام طرح‌های توسعه و اقدامات اصلاحی در کوره‌های قوس الکتریکی فولاد مبارکه، علاوه بر کاهش سطح ریسک ایمنی پلتفرم کوره‌های قوس، آماده‌به‌کاری این کوره‌ها نیز به میزان ۲۶۸۸ ساعت در سال افزایش یافت.
  • ظرفیت کوره قوس شماره ۱ مجتمع فولاد سبا افزایش یافت

    با همت مدیران و کارکنان مجتمع فولاد سبا و متخصصان داخلی، ظرفیت مذاب کوره قوس الکتریکی شماره یک این مجتمع به میزان ۵۰ هزار تن در سال افزایش یافت.
  • مهرماهِ گران

    نفیسه زمانی نژاد: تا پایان شهریورماه و آغاز مهرماهی دیگر، برای شروع سال تحصیلی جدید، کمتر از دو هفته باقی‌مانده است. روزهای پرشور و شوق سالیان گذشته و پر دغدغه این سال‌ها به‌گونه‌ای که باوجود تورم در انواع و اقسام کالاها نرخ ملزومات موردنیاز یک دانش‌آموز برای ورود به مدرسه نیز افزایش قابل‌توجهی داشته و خرید هریک از این اقلام بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها قرار می‌دهد به‌ویژه این شرایط ،برای خانواده‌هایی با دو یا سه فرزند دانش‌آموز بسیار دشوارتر هم است.
  • جهانی که فاکنر در ذهن می‌آفریند

    ایسنا: رمان «آبشالوم آبشالوم» یکی از بی‌نظیرترین رمان‌های ویلیام فاکنر است که او در این رمان از غرور، تعصب، گناه، عذاب، جنایت و نژادپرستی سخن گفته و داستان از زبان چهار راوی روایت می‌شود که یکی از آن‌ها خود در بخشی از ماجراهای مربوط به توماس ساتپن و خانواده‌اش نقشی داشته است.
  • چهارکلمه با سیاستگذاران مسکن

    داریوش مجد: پس از تورم، مسکن را می‌توان یکی از مزمن‌ترین و بزرگ‌ترین مشکلات اقتصاد ایران دانست. هرچند تورم، رشد نقدینگی و مساله پایه پولی بر آتش بازار مسکن را تیزتر می‌کند اما مشکل مسکن ایران فقط به تورم و نقدینگی خلاصه نمی‌شود.
  • گردان نانواها

    گروه گزارش: «گردان نانواها» کتابی‌ است سرشار از لحظات غرورآفرین زنان غیور در کشور. زنانی که در پشتیبانی جنگ نقش بسزایی داشتند. این کتاب در حوزه خاطرات پشتیبانان جنگ است و در جرگه خاطرات زنان جای می‌گیرد. گردان نانواها مجموعه‌‌ای است که از ٧ فصل تشکیل‌شده که در دل خود ١٠٠ خاطره از زمان انقلاب و جنگ را قرار داده است.
بیشتر