یکی از جذابترین مسابقات اتومبیلرانی رشته دودیفرانسیل یا آفرود است که در ایران هم به دلیل شرایط مناسب جغرافیایی کشور طرفداران پر و پا قرصی در همه جا دارد. سالها است که مسابقات قهرمانی کشور در این رشته برگزار میشود و همیشه با هیجان، جذابیت، حاشیه و زیباییهایی همراه بوده که طرفدارانش را از خانههای گرم و نرم به بیابان و جنگل کشانده است.
مسابقات در سال ۹۵ در حالی آغاز شد که قوانین فنی، ایمنی و در کل مبنای کلاس بندی مسابقات کاملا تغییر کرده است. هر چند این تغییرات با نظرات مخالف بعضی از شرکتکنندگان و متخصصان همراه بود اما، آنچه مشخص است در دراز مدت قوانین جدید میتواند به پیشرفت مسابقات کمک کند.
خرید خودروهای دست دوم همواره دشوارتر از خودروهای صفرکیلومتر است. چرا که جدا از قابلیتها و برتریهای هر خودرو باید شرایط استفاده خودرو و میزان کارکرد آن نیز در نظر گرفته شود. با این حال همیشه هم خودروهای دست دوم بدتر از خودروهای صفر کیلومتر نیستند و پیدا میشوند مدلهایی که بعد از یک دهه کارکرد هنوز هم بهتر و بیدردسرتر از برخی مدلهای صفرکیلومتر کار میکنند. مطلب زیر به این موضوع نمیپردازد و هدف آن تنها مقایسه خودروهای کارکردهای است که در بازار از طرفداران بیشتری برخوردار هستند. هر چند دوران تولید آنها به سر رسیده است.
یک کوپه کوچک و جمع و جور است که شاید به اندازه یک «ماسل کار» آمریکایی قدرتمند نباشد و به تند و تیزی یک جیتی ایتالیایی هم حرکت نکند. اما برای خودش یک نوستالژی تمام عیار است. شرکت ایرتویا در سال ۱۳۵۴ این خودرو را به لیست سفارشاتش اضافه کرد تا آنهایی که آلفا رومئو و تریومف برایشان خودروهای گرانی بود، لذت سواری یک کوپه را با سلیکا تجربه کنند. با این تفاوت که شاید کمتر هم سروکارشان به تعمیرگاه بیفتد!
تاریخچه
تویوتا در اواخر دهه ۶۰ میلادی بدل به خودروسازی بزرگ شده بود که هر روز در حال گسترش بود.
رشد فناوری در عصر سرعت و ارتباطات به گونهای است که در زمانی کوتاه، انسان شاهد تغییرات زیادی در رفتارهای رانندگی گذشته خود شده است. در دنیای ماشینها این موضوع مصداق بیشتری دارد تا حدی که چکیده و رد پای تمام فناوریهای روز را میتوان در خودروهای مبتنی بر فناوری امروزی دنبال کرد. خودروهای نیمه خودران که با سنسورهای فوق پیشرفته خود تا شعاع چند متری همه چیز را زیر نظر دارند و کمک رانندهای قابل اتکا و دقیق بهشمار میروند که در کنار افزایش ایمنی باعث لذت بخش شدن سفرهای درون شهری و برون شهری شدهاند.
چند سالی است دستهای از خودروها را در خیابانها میبینیم که نه شاسی بلندند و نه سواری، این خودروها کراس اوور نام دارند یا همان شاسی بلندهای کوچک که در اصطلاح CUVنامیده میشوند،خودروهایی که این روزها زیاد با آن مواجه میشویم و البته تاکنون موفق نیز بودهاند. این خودروها جثهای کوچک داشته و عمدتا نیز از موتورهایی کم حجم برخوردارند. شرکتهای تولیدکننده خودرو در ایران نیز به سمت تولید این خودروها رفتهاند که نمونه آنها را میتوان به لیفان X۵۰، هاوال M۴ یا در نمونههای وارداتی رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی اشاره کرد.
دنیای اقتصاد: تا دو سال قبل ونزوئلا سومین خودروساز بزرگ آمریکای جنوبی به حساب میآمد. هزینههای پایین تولید موجب شد تا شرکتهای خودروسازی میل فراوانی به سرمایهگذاری در این کشور پیدا کنند. سیاست کنترل نرخ ارز که در زمان رونق درآمدهای نفتی یکی از دلایل ورود سرمایههای خارجی به صنعت خودروی ونزوئلا بود، با کاهش درآمدهای نفتی و اتخاذ سیاستهای دیگری همچون چاپ مستمر اسکناس، اکنون به تبری تبدیل شده است که ریشه صنعت خودروی این کشور را میزند. اگر چه صنعت خودروی ونزوئلا از اواخر سال ۲۰۱۴ شروع به ریزش کرد، اما اکثر گزارشها، ریشه بحران را به سال ۲۰۰۳ مربوط میدانند؛ یعنی زمانی که سیاستهای کنترل پولی در این کشور تشدید شد.
دنیای اقتصاد: فرض کنید قرار است روزی روزگاری، انسانها کره زمین را برای همیشه به مقصد مریخ ترک کنند. آنوقت برای رفت و آمد در آن شرایط سخت، حتما به خودرویی ویژه نیاز دارند. شک نکنید در چنان موقعیتی تنها میشود روی دو سه مدل حساب باز کرد. خودروهایی که نه تنها روی زمین بلکه توانایی جان سالم به در بردن در فضا را نیز دارند. معرفی میکنیم؛ فرمانده یانکیها، جیپ رنگلر ویرایش روبیکان، شاهزاده ژرمنها، مرسدسبنز جی۵۵۰ و دست آخر سامورایی سرزمین آفتاب تابان، تویوتا لندکروز. واقعیت آن است که این خودروها یا شاید بهتر باشد بگوییم این دایناسورها، با کمترین میزان تغییر در تاریخ چند دههای زندگیشان هنوز هم سودای بقا و تقابل با مسیرهای غیرممکن و اقلیم غیرقابلتحمل را دارند.
اگر به ۱۰ سال گذشته برگردیم تصوری که از خودروهای برقی وجود داشت خودروهایی کوچک، ضعیف و آهسته بود که با واقعیتهای امروز اصلا قابل مقایسه نیست و کمتر کسی میتوانست تصور کند که روزی برسد که خودروهای برقی برای خودشان مسابقات فرمول E داشته باشند.
در این مسابقات که از سال ۲۰۱۴ شروع شده است تیمهای مختلفی با استفاده از شرایط یکسان شرکت میکنند تا اهداف مهمی ترویج پیدا کند. کل تیمهای حاضر در این سری مسابقات قهرمانی ۱۰ تیم با ۲۰ راننده است. اما اینکه چه تیمهایی در این رقابتها شرکت دارند خود موضوع جالبی است، چراکه برخی از آنها بدون سابقه خودروسازی در این رقابتها حضور پیدا کردهاند و با سرمایهگذاری خارجی هسته اولیه خود را ایجاد کردهاند.
موضوع داغ خودرانها باعث شده رقابت برای ساخت این سامانههای هوشمند هدایت خودرو بیشتر به سمت بلوغ خود حرکت کند و حتی وارد مراحل اجتماعیتر شود. تصور غالب در رابطه با خودرانها یا حتی رباتها این است که رفتاری مصنوعی و رباتیک بدون هیچگونه روحی دارند. دیدن خودروهای خودرانی که مانند ربات عمل میکنند قطعا در خیابانها برای سایر افراد خوشایند نخواهد بود. تصور کنید در جلوی شما خودرویی برای تغییر مسیر با حرکات ناگهانی و تند حرکت کند یا برای ورود به یک خروجی پله پله و مصنوعی حرکت کند و آن نرمی که رانندگی عادی به همراه دارد را نتوانید در خودروی روبهرویی ببینید، چه حسی به شما دست خواهد داد؟ قطعا احساس ترس و دلهره خواهید داشت و اعتماد شما به خودرویی با قابلیت خودران در صورت حفظ موارد ایمنی بازهم کم خواهد شد.
در حالی که نسخه فوقالعادهای از نیسان GTR در راه نمایشگاههای آمریکاست، طراحان این شرکت بهدنبال بازبینی در طراحی مجدد نسل بعدی GTR هستند. این تغییرات بیشتر شامل شکل بیرونی و حالت دینامیک و آیرودینامیک خودرو خواهد بود و همچنین کاهش مصرف سوخت خودرو بهطور جدی در دستور کار این برند قرار گرفته است. سیاستهای حاکم بر استانداردهای مصرف سوخت در آینده نزدیک سختگیرانهتر خواهند شد و این موضوع باعث شده است بسیاری از خودروسازان تلاش بیشتری برای کاهش مصرف سوخت انجام دهند. در همین راستا یکی از مدیران نیسان اعلام کرده است که طرفداران این مدل از خودرو آماده باشند، چرا که ممکن است این خودرو به شکل گودزیلایی سبز از راه برسد و همگان را شگفتزده کند.
اوپل که بعد از عرضه نسل جدید آسترا از فروش غافلگیرانه آن در بازار اروپا بهخصوص آلمان متعجب شده، نسخه اسپرتتری از این خودرو را روانه خیابانها میکند. داستان از این قرار است که هاچبک سایز بزرگ جدید آلمانها به پیشرانهای ۱. ۶ لیتری دیزلی دوتوربو مجهز خواهد شد. اقدامی که برای دوستداران نسخه گازوئیلسوزش قدرت ۱۶۰ اسببخاری و گشتاور ۳۵۰ نیوتنمتر را به ارمغان خواهد آورد. نکته تعجببرانگیز آنجاست که مصرف سوخت این خودرو تقویتشده اکنون ۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. آسترای جدید به کمک جعبهدنده اسپرت ۵ سرعته نیمهاتوماتیک خود میتواند صفر تا صد را در ۸.
کوچکترین چهاردر مینی با ظاهری کلاسیک، خود را برای عرضه در سال ۲۰۱۷ آماده میکند. مینی انگلستان که چند سالی است عضوی از خانواده بیامو آلمان شده است، جدیدترین نسخه از مدل «هارد تاپ» خود را به احترام آستین سِون مدل ۱۹۵۹ همان خودرویی که کل ساختار محصولات مینی بر پایه آن طراحی شد، تولید کرد. رنگبندی این خودرو درست بر پایه همان ترکیب آستینهای ابتدای دهه ۶۰ میلادی است. نکته اصلی درباره طراحی این خودرو، دو خط اسپرتی است که به فرم مخصوص مینی در دو سوی کاپوت کشیده شده است. در پس این ظاهر کلاسیک، جزئیات مدرنی نیز به چشم میخورد.
در حالیکه بامو بهصورت رسمی اعلام کرده بود که ام۴ کوپه جانشین ام۳ با کد معروف E۹۲ است، ولی جذابیتهای این کوپه زیبای آلمانی تیونرها را رها نمیکند. یکی از آخرین پروژههای اجراشده روی این محصول، تیونینگی است از شرکت آلمانی «فوستلا». خودرویی که پیش از هر چیز، رنگ جیوهای و آینهای آن است که به چشم میآید. شاید به نظر نیاید ولی این بامو دارای یک بادیکیت برجسته و بادکرده است. تمامی گلگیرها منحنیتر از نسخه استاندارد خود شدهاند. حتی مغزی چراغهای جلو و عقب نیز با تریم مشکی تعویض شدهاند.
ساخت خودرو در ونزوئلا در پی بحران اقتصادی این کشور تقریبا فلج شده است. اما وضع برای خودروهای موجود در سطح این کشور نیز چندان بهتر نیست. به نوشته برخی منابع تحلیلی، مردم ونزوئلا اکنون به شرایطی رسیدهاند که باید بین خرید دارو و غذا یا خرید قطعه یدکی برای خودروهای خود یکی را انتخاب کنند.
شتاب رشد قیمتها به مرحلهای رسیده است که فروشندگان قطعات یدکی نمیتوانند برای اجناس خود قیمت تعیین کنند. این مساله موجب شده تا بسیاری از خودروها به دلیل نبود قطعات ساده اما حیاتی مانند لنت ترمز زمینگیر شوند.
ترکیب بزرگترین خودروساز ایتالیا و مشهورترین تیونر اتریش باز هم باعث یک انفجار شد. فیات بار دیگر با در اختیار قرار دادن هاچبک سایز کوچک خود یعنی ۵۰۰ به دستان پرتوان آبارث، یکی از بهترین سوپراسپرتهای ریزاندام دنیا را پدید آورد. خودرویی که حالا با نام «۵۹۵ توریزمو» دنیا را به لرزه درآورده است. یک ایتالیایی-اتریشی فوقالعاده زیبا که درون سینهاش مانند قبل پیشرانهای ۴/ ۱ لیتری تا بن دندان تقویت گنجانده شده است. حیرتانگیز آن است که خروجی این خودرو اکنون ۱۶۵ اسببخار است. در حالی که نسخههای قبلی میتوانستند تا مرز ۱۴۵ اسببخار نیرو فراهم کنند.
کاهش توان مالی خودروسازان بزرگ دنیا، تنها سه راه برای باقی ماندن در کوران رقابت برایشان باقی گذاشته است. راه اول، افزایش درآمد است که با توجه به اشباع بازار، هجوم بیامان چینیها، رکود مزمن و رونق کمرنگ اقتصادی بسیاری از کشورها، شاید امر غیرممکنی نباشد ولی بهطور حتم فوقالعاده چالشبرانگیز است. راه دوم افزایش سرمایه است؛ اما در شرایطی که از یکسو دولتها سعی در بیرون رفتن از بازی پرریسک خودروسازی دارند و از سویی دیگر بخش خصوصی سرمایههای کلان خود را با سرعت و قدرت تزریق میکند، تقریبا محال به نظر میآید؛ اما راه سوم، کاهش هزینهها است.
شورولت کامارو خودروی عضلانی است که طراحی بدنه اش به خوبی درجه سختی عضلاتش را نشان میدهد. جنرال موتورز بهعنوان مالک این برند تلاش کرده است که خودروهای این زیر مجموعهاش همانند محصولاتش در نسلهای گذشته روند صعودی خود را در سرعت، قدرت، زیبایی و ایمنی در بالاترین حد ممکن حفظ کنند. این شرکت در آخرین اقدامش به نظر میرسد موتوری بهینه شده را روی Z۲۸ قرار داده است که در نسل ششم از این برند قرار میگیرد.
کامارو Z۲۸ خودرویی با رنگ اصلی مشکی، ساخته شده در سال ۱۹۶۷ بوده است که در سال ۲۰۱۵ مانند ققنوسی دوباره متولد شده است و با همان ویژگیهای مسابقهایاش در تلاش است تا دوران طلایی کامارو را مجدد احیا کند.
جنرالموتورز نسل جدید شاسیبلند سایز متوسط خود «آکادیا» را معرفی کرد. این خودرو که تحت برند جی. ام. سی تولید شده است از نظر ایمنی یک سر و گردن از دیگر رقبای آمریکایی، اروپایی و آسیایی خود بالاترقرار میگیرد. در حقیقت اقدام جدید جنرالموتورز پس از آن صورت گرفته که انبوهی از شاسیبلندهای سایز متوسط دنیا به دلیل نقص در مسائل ایمنی با فراخوان روبهرو شدهاند. آکادیای جدید به گونهای چشمگیر در قسمت سیستم تعلیق و فنربندی متحول شده است. در حقیقت شرکت با کاستن از ویژگیهای آفرود، کمی تمرکزش را روی توانمندیهای شهری و جادهای معطوف کرده است.
هاچبک زیبای «شیراکو ویرایش R» جنجال بسیاری در بین جوانان اروپایی ایجاد کرده است. فولکسواگن این محصول خود را با بهینهسازیهایی در قسمت ظاهری تبدیل به یکی از پردرخواستترین اسپرتهای چند دهه اخیر خود کرد. رکوردی که البته تنها در اختیار گلف-آر بوده است. تریم زیبای مشکی/ سفید که به زیبایی در ظاهر بیرونی خودرو ایجاد شده، شیراکو را به معنی واقعی کلمه جذاب کرده است. رینگهای یکدست مشکی در کنار چراغها، شیشهها و حتی سقف مشکی روی بدنه سفید خودرو، بیش از پیش خودنمایی میکند. این برای اولینبار است که شیراکو به رینگهای ۱۹ اینچی با تایرهای ۲۳۵.
دیاس زیرمجموعه لوکسساز سیتروئن فرانسه، ویرایش جدیدی از دیاس۳ خود را با عنوان «جیوانچی» منحصرا برای مشتریان خانم خود تدارک دید. استفاده از تریم رنگی بنفش و یاسی تمهید هوشمندانه این اسطوره مد و فشن برای جذب دخترها بوده است. حتی این تریم روی شیشهها نیز دیده میشود. داشبورد، آینه و چرم صندلیها نیز به همین صورت درآمدهاند. به طرزی جالب حتی LEDهای ریز نور روز نیز بهصورت بنفش طراحی شدهاند. هاچبک زیبای فرانسویها همچنان خواص لوکس و اسپرت خود را حفظ کرده است. رینگهای ۱۷ اینچی و سیستم کروز کنترل راداری آپشنهایی هستند که احتمالا خانمها را نیز جذب میکند.
ستاره نقرهفام اشتوتگارت نسخه جدید Cکلاس کوپه خود را با تغییراتی در ظاهر و باطن برای عرضه رسمی در سال ۲۰۱۷ آماده کرد. حتی قیمت پایه آن را نیز تعیین کرد. دو در لوکس جدید مرسدسبنز با ۲۰۰۰ دلار افزایش قیمت و سیستم انتقال قدرتی موسوم به ۴ماتیک (چهار چرخ متحرک ابداعی مرسدس) تولید خواهد شد. نمایشگر ۷ اینچی لمسی، رادیوی ماهوارهای، صندلی با تغییر ۸ حالته، ترمز اتوماتیک و سنسور سرتاسری بدنه از جمله آپشنهای استاندارد این خودرو است. مرسدسبنز سیکلاس کوپه دارای پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت ۲۴۱ اسببخار و ۳۷۰ نیوتنمتر گشتاور است.
پاگانی پکیج منحصر به فرد ابر هیولای «هوایرا» را آماده کرد که به تنهایی ۲۰۰ هزار دلار ارزش دارد و این یعنی قیمت این کوپه جادویی اکنون چیزی حدود یک میلیون دلار شده است. در حقیقت بسته فوق ترکیبی است از المانهای خیرهکننده آیرودینامیک و بهینهسازیهایی در زمینه فنی. اما آیا این بادیکیت واقعا ۲۰۰ هزار دلار میارزد؟ در پاسخ باید گفت استفاده از ورقهای مستحکمشده فیبرکربن با زاویههایی پیچیده و ریزهکاریهایی در قسمت رکاب و سپرها به این ایتالیایی ماهیتی جدید بخشیده است. پاگانی برای محصول جدید خود از رینگهای ۲۰اینچی در محور جلو و ۲۱ اینچی در محور عقب استفاده کرده است.
جایی در نزدیکی نورفولک انگلستان، شهرکی زیبا به اسم هِتل. عمده شهرت اینجا برمیگردد به کارخانه نهچندان بزرگ ولی تاریخی لوتوس. محلی که درست نیمقرن است که صبح تا شب چراغش روشن است. شرکت به همین خاطر در جشن تولد ۵۰ سالگی تاسیس این خط تولید ویرایش ویژهای از «اِوورا ۴۰۰» را رونمایی کرد. محصول جدید لوتوس با حفظ همان ظاهر سنتی، ریزهکاریهای جذابی را تهیه و تدارک دیده است. مانند دو جفت رینگ اسپرت و بادیکیت جسورانهای که روح تازهای به درون ظاهر این کوپه جوانپسند بخشیده است. درون سینه اوورا ۴۰۰ انگلیسی پیشرانه ۵/ ۳ لیتری شش سیلندر Vشکل تویوتای ژاپن تعبیه شده است.
در طول تاریخ صنعت خودروسازی هیچ گاه تا این حدود نقش فناوری در محصولات تولیدی پررنگ نبوده است. در محصولاتی که خودروسازان در ۵ سال گذشته از آن رونمایی کردهاند تغییرات در امکانات خودروها با شیب تند بهصورت صعودی بوده است. پیشرفت و ورود بسیاری از فناوریها از سایر بخشهای صنایع به خودروسازی باعث شده در بخش خودروهای برقی با تحولی بزرگ در افزایش کارآیی و سرعت و قدرت مواجه شویم. خودروهای برقی مجهز به پیشرانههای متعددی هستند که در کنار هم میتوانند قدرتهای باورنکردنی را تولید کنند. در کنار ساخت خودروهای برقی از سوی شرکتهای بزرگ و پیشرو که توانستهاند محصولاتی با کیفیت و رقابتی را تولید کنند برای خودروهای معمولی نیز چارهاندیشی شده است.
چه کسی فکرش را میکرد که سوبارو آن هم با مدل فوق اسپرت WRX خود بتواند در بازار پرهیاهوی استرالیا که انبوه سوپراسپرتهای آمریکایی و انگلیسی حضور دارند، بیش از ۵۰ هزار دستگاه خودرو بفروشد؟ پدیدهای تکرار نشدنی از یک اسپرتساز آسیایی. دقیقا به همین دلیل بوده که شرکت ویرایش ویژهای از این سدان جوانگرا را به تیراژی محدود برای کشور کانگورو تدارک دیده است. محصولی که ۲۰۰۰ دلار گرانتر از نسخه معمولیاش است. سوبارو برای ویرایش ویژه از رینگهای جدید ۱۸ اینچی برند «بی. بی. اس»، تایرهای مسابقهای/ خیابانی، صندلی ریس و یک جعبهدنده مسابقهای ضریب کوتاه سرعته دستی استفاده کرده است.
به دلیل بحران اقتصادی ونزوئلا صنعت خودرو این کشور با وضعیت بی سابقهای رو به رو شده است. در حالی که تا سه سال قبل خودروسازانی از کشورهای دیگر برای سرمایهگذاری در صنعت خودرو این کشور تلاش میکردند، اکنون این خودروسازان به دنبال راهی برای خروج از این کشور میگردند. تقریبا همه کارخانههای خارجی تولید را متوقف کردهاند و برخی از آنها مانند تویوتا در حال انتقال قطعات به سایتهایی در کشورهای دیگر هستند. خودروسازان دیگری مانند فورد، جنرال موتورز، میتسوبیشی و ایویکو هم کارخانههای خود را در این کشور متوقف کردهاند.
طی یک قرارداد جالب بین شرکت خودروسازی تسلا و اداره پلیس لسآنجلس، خودروی «مدل S» این شرکت بهصورت رسمی وارد ناوگان نظامی این نیروها شد. اتفاقی که البته با انتقادهای بسیاری از سوی کارشناسان و البته مردم روبهرو شده است. به عقیده منتقدان برای شهری که میزان جرم و جنایت بهخصوص سرقت در آن قابلتوجه است، خودرویی با این مشخصات موفق نخواهد بود. اما تسلا تضمین داده است که یکی از بهترین ویرایشهای مدل S را برای نیروهای نظامی آماده کرده است. یک کوپه زیبا با قوای محرکهای تمام الکترونیکی. پکیج باتریها، ژنراتور و موتور برقی این خودرو به طرزی باورنکردنی ۵۶۸ کیلووات معادل ۷۶۲ اسببخار نیرو و ۹۳۱ نیوتنمتر گشتاور تولید کند.
به مناسبت ۳۲۳ پیروزی در رقابتهای ۲۴ ساعته لمان و نوربرگرینگ توسط خودروی تک نفره آئودی، ارباب حلقهها نسخهای منحصر به فردی از آر۸ را با عنوان ۲۴H (مخفف ۲۴ ساعته) تولید کرد. این خودرو نمونه شهری همان آر۸ جیتی۳ است که یکهتاز تمام رقابتهای سرعت و استقامت شده است. سوپراسپرت جدید آلمانها با فناوری جدید چراغهای لیزری موفقیت چشمگیری را انتظار میکشد. آر۸ فوق دارای یک پیشرانه ۵. ۲ لیتری ۱۰ سیلندر Vشکل است که قدرت خروجی آن ۶۱۰ اسببخار است. شتاب صفر تا صد آن ۳. ۲ ثانیه و سرعت نهاییاش ۳۳۰ کیلومتر در ساعت اعلام شده است.
۱۰ سال پیش شرکت تویوتا تصمیم میگیرد بدنهای را که یادآور مدلهای پیشین خودروهای همهجا روی این شرکت باشد،طراحی و روی شاسی لندکروزر پرادو سوار طولی نکشید که این ایده عملی و وارد خط تولید میشود. اف جی کروزر تا یک دهه در خط تولید حضور داشت و با توجه به اعلام شرکت تویوتا به نظر میرسد در حال کشیدن نفسهای آخرش است. در سال ۲۰۰۵ در نمایشگاه اتومبیل دیترویت مدل مفهومی این خودرو در معرض نمایش گذاشته شد و برای بازدیدکنندگان تداعیکننده اف جی ۴۰ لندکروزر ساخته شده در سال ۱۹۶۰ بود. چراغهای دایرهای در جلو و کاپوت خودرو با زوایای نرمتر را میتوان بارزترین ویژگی دانست که نسبت این دو مدل خودرو را آشکار میکند.
شرکت فراری در طول بیش از نیم قرن تجربه، خودروهای اسپرت زیادی را در مدلهای مختلف تولید و عرضه کرده است. انزو فراری در سال ۱۹۳۹ با تاسیس این شرکت از همان ابتدا عزم خود را جزم کرد تا خودروهایی تاریخی و اسپرت بسازد. اولین محصول این شرکت Auto Avio Costruzioni ۸۱۵ نام داشت که یک سال پس از راهاندازی کارخانه فراری تولید شد. عموما شروع فعالیت فراری را سال ۱۹۴۷ در نظر میگیرند؛ چراکه اولین خودرو با نام فراری در این سال ساخته شده است. از همان ابتدا فراری خودروهایی دونفره و کشیده با پیشرانههای قدرتمند میساخته است.