شماره روزنامه ۶۱۴۵
|

دنیای ماشین

  • نکاتی برای انتخاب راحت‌تر خودرو - ۲۵ آذر ۹۵

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودروی خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودروی کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

  • وقتی پورشه بازی را به هم زد!

    تا همین چند سال پیش اگر از هر ماشین بازی می‌پرسیدید که بهترین سدان فست‌بک موجود در دنیا را نام ببر، فقط به مرسدس‌بنز CLS اشاره می‌کرد. راستش را بخواهید، گزینه دیگری در بازار موجود نبود. محصول متفاوتی که به عقیده خود آلمان‌ها اولین چهار در کوپه دنیا است. این خودرو از ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ یکه‌تنه در دنیایی که خودش ساخته بود جولان می‌داد. تصور می‌شد که رقیب همیشگی بنزی‌ها یعنی ب‌ام‌و زودتر از بقیه دست به کار می‌شود ولی ناگهان از کمپانی آئودی نخستین هماورد سی‌ال‌اس قد علم کرد. یک سدان زیبا به اسم A۷.

  • تازه‌وارد مک‌لارن قاتل سوپراسپرت‌ها

    برنامه تاپ‌گیر یا آن‌گونه که بیشتر در ایران شناخته می‌شود، تخت گاز، معتبرترین برنامه خودرویی جهان و یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌های جهان در ژانر مستند تلویزیونی است. در این برنامه بخشی وجود دارد که خودروها به شرط داشتن شرایط و استانداردهای یک خودروی خیابانی و غیرمسابقه‌ای یا کانسپت می‌تواند در آن شرکت کند. این بخش با راننده‌ای ثابت اقدام به تست خودروها می‌کند و رکوردهای ثبت شده در آن در جهان خودرو معتبر به حساب می‌آیند. این تست‌ها در پیست غیر‌رسمی دانسفولد واقع در ساری انگلستان انجام شده است.

  • رقابت پیرمردهای اسپرت پوش !

    دنیای اقتصاد: همیشه که قرار نیست ابرخودروها و شاسی‌بلندهای غول‌آسا و کوپه‌های مسابقه‌ای با هم گلاویز شوند. اجازه بدهید برای یک بار هم که شده فرصتی را برای عرض اندام پیرمردها فراهم کنیم؛ خودروهایی که هرچقدر تلاش می‌کنند تا راهی به دل جوان‌ها پیدا کنند، باز هم نمی‌شود اما در آن‌سوی سکه به‌قدری از سوی خانواده‌ها و راننده‌های محافظه‌کار با استقبال روبه‌رو شده‌اند که سال شروع‌نشده ۲۰۱۷ را با تضمین فروش آغاز خواهند کرد. تست امروز بررسی سه دستگاه از بهترین سدان‌های سایز بزرگ نیمه‌لوکس دنیاست.

  • سفرای باواریا در چالوس !

    برگزاری تورها و همایش‌های مرتبط با خودروهای کلاسیک و به‌طور خاص از یک برند مشخص در سراسر جهان قدمتی دیرینه دارد. این برنامه‌های مفرح عموما توسط کلوپ‌های تخصصی یک برند یا یک مدل خاص برگزار می‌شوند. از جمله این کلوپ‌ها می‌توان به کلوپ فورد موستانگ در آمریکا اشاره کرد که دامنه فعالیتش حتی به خارج از مرزهای آمریکا هم گسترش یافته است. در میان آلمانی‌ها نیز کلوپ خودروهای کلاسیک مرسدس بنز را باید جزو فعال‌ترین‌ها در جهان به حساب آورد. کلوپی که حتی در ایران هم فعال است و در برنامه‌های جهانی که توسط این کلوپ برگزار می‌شود، نمایندگان ایران نیز به‌طور رسمی حضور دارند.

  • سهم ناچیز آلمانی‌ها از بازار الکتریکی

    دنیای اقتصاد: در میان ۱۰ شرکت برتر خودروساز در زمینه تولید خودروهای الکتریکی تنها دو نام از آلمان دیده می‌شود. فولکس واگن و ب ام و که البته در رتبه‌های هشتم و دهم قرار دارند. در حالی که فروش آنها روی هم به سختی از ۵۰ هزار دستگاه در سال می‌گذرد. دلیل اهمیت این مساله این است که خودروسازان آلمانی به لطف فولکس واگن اکنون عنوان بزرگ‌ترین‌ تولید‌کننده خودروی جهان را در اختیار خود می‌بینند؛ اما در زمینه خودروهای الکتریکی تقریبا حرفی برای گفتن ندارند. این در شرایطی است که آلمانی‌ها طرح‌های توسعه زیادی در این زمینه در دست دارند، اما هنوز آن‌گونه که باید و شاید آنها را به تولید انبوه نرسانده‌اند.

  • بازگشت لئون بازی

    سئات نسخه جدیدی از اسپرت‌ترین محصول خود یعنی Leon را با همان ویرایش محبوب «کاپرا» برای عرضه در سال آینده آماده کرد. خبر بد درباره لئون جدید این است که شرکت اسپانیایی برنامه دارد فقط تیپ واگن آن را به فروش برساند و البته خبر خوب این است که همه مدل‌ها با سیستم انتقال قدرت AWD تولید خواهند شد. با اضافه شدن ۱۰ اسب‌‌بخار دیگر، قدرت لئون فوق به ۳۰۰ اسب‌بخار رسید. گشتاور ۳۸۰ نیوتن‌متری آن نیز افزایش ۳۰ نیوتن‌متری را نشان می‌دهد. جعبه‌دنده آن درست مثل یک خودروی مسابقه‌ای حرفه‌ای ۶ سرعته دو کلاچه با دسترسی مستقیم است و همان‌طور که گفته شد تمام قوای پیشرانه به وسیله دو دیفرانسیل به چرخ‌های جلو و عقب منتقل می‌شوند.

  • گران‌ترین محصول آکورا

    بعید بود که زیرمجموعه لوکس‌ساز هوندا، مدلی تا این اندازه گران تولید کند. این برای نخستین‌بار است که یکی از تولیدات شهری آکورا به قیمتی بیش از ۷۲ هزار و ۷۰۰ دلار می‌رسد. این بهایی است که مشتری باید برای مدل «آر. ال. ایکس اسپرت هیبرید» بپردازد. البته به عقیده بسیاری،‌ اگر یک خودروی آلمانی با این امکانات و توانمندی‌ها تولید می‌شد، قیمتی بیش از ۱۰۰ هزار دلار پیدا می‌کرد. آکورای فوق دارای یک پیشرانه بنزینی ۵/ ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکل و سه موتور برقی (یکی جلو، دو تا عقب) است. خروجی ترکیبی آن ۳۷۷ اسب‌بخار و گشتاورش ۴۶۲ نیوتن‌متر اعلام شده است.

  • سرانجام میکرا نیسمو

    نیسان بالاخره تسلیم فشار مشتریان شد و کوچک‌ترین محصول خود را با اسپرت‌ترین ویرایش ممکن تولید کرد. هنوز چند ماهی از عرضه میکرا ۲۰۱۷ نمی‌گذرد که ژاپنی‌ها تصمیم گرفتند نمونه جوان‌پسند این هاچ‌بک مینی‌سایز را نیز عرضه کنند. حالا این خودرو می‌تواند ۱۱۴ اسب‌بخار نیرو و ۱۵۶ نیوتن‌متر گشتاور از دل همان پیشرانه ساده یک لیتری سه سیلندر خود بیرون بکشد. این یعنی ۳۹ اسب‌بخار نیرو و ۵۲ نیوتن‌متر گشتاور بیشتر. البته نیسان مجبور بوده تغییراتی در قسمت تعلیق و فرمان‌پذیری نیز اعمال کند. مانند تمام دیگر ویرایش‌های نیسمو، این میکرا نیز با یک بادی‌کیت حرفه‌ای و مسابقه‌ای طراحی شده است.

  • کراس‌اوور یعنی این!

    بررسی‌ها نشان می‌دهد پردرخواست‌ترین کلاس خودرویی در سالی که گذشت، شاسی‌بلندهای سایز متوسط یا همان کراس‌اوورها بوده‌اند. آسیایی‌ها در پررنگ شدن نقش این تیپ از محصولات نقش موثری داشتند، اما حالا شورولت با معرفی مدل ۲۰۱۸ اکیناکس روش صحیح ساخت یک کراس‌اوور واقعی را نشان داده است. این شاسی‌بلند فوق‌العاده زیبا در اواخر سال آینده میلادی عرضه می‌شود. به‌ویژه آنکه درون سینه‌اش یک قلب تقویت‌شده ۵/ ۱ لیتری ۱۷۰ اسب‌بخاری با ۲۷۵ نیوتن‌متر گشتاور گنجانده شده است. جعبه‌دنده آن ۶ سرعته اتوماتیک و سیستم انتقال قدرتش ۴WDاست.

  • فیات طلایی؛ ‌فقط یک دستگاه

    اگر اهل مد و فشن باشید با یکی از معروف‌ترین طراحان مد دنیا پاکو رابانی آشنایی دارید. به‌ تازگی پاکو پروژه خیره‌‌کننده‌ای را روی فیات ۵۰۰ اجرا کرده است؛ یک نسخه تمام طلایی که قرار است تنها همین یک دستگاه از آن تولید شود. ایده‌های خلاقانه طراح را می‌توان به‌خوبی در سراسر بدنه این هاچ‌بک ایتالیایی مشاهده کرد. مانند دو تریم طلایی متفاوت که روی بدنه و رینگ‌ها قرار گرفته و سقفی تمام مشکی که حس و حال اسپرت بودنش را همچنان حفظ کرده است. فیات ۵۰۰ که پاکو برای انجام پروژه‌اش انتخاب کرد، یک نمونه ساده با موتور ۹/ ۰ لیتری سه سیلندر توربوشارژ بود که ۱۰۵ اسب‌بخار نیرو تولید می‌کرد.

  • زنگ خطر برای مدعیان رالی ۲۰۱۷

    فورد فصل جدید مسابقات قهرمانی رالی را با یکی از منحصر به فردترین ویرایش‌های Fiesta استارت می‌زند. این اقدام از سوی آمریکایی‌ها درست بعد از معرفی هیوندای i۲۰ و سیتروئن C۳ از سوی رقبای کره‌ای و فرانسوی صورت گرفته است. بخش موتور اسپرت فورد ادعا کرده است که خودروی فوق را پیش از حضور در مسابقه، بیش از ۶ هزارکیلومتر تست کرده است. درباره مشخصات فنی آن اطلاعات زیادی در دسترس نیست. تنها می‌دانیم که پیشرانه آن یک بولک ۶/ ۱ لیتری اکوبوست ۳۸۰ اسب‌بخاری با ۴۵۰ نیوتن‌متر گشتاور است. جعبه‌دنده آن ۶ سرعته ترتیبی با انتقال هیدرولیکی است.

  • دومین فراری توربوشارژ

    فراری بسیار کم از توربوشارژر استفاده می‌کند. این شرکت مدل ۴۸۸ چلنج را با پیشرانه توربو طراحی کرده است که دومین فراری توربو پس از کالیفرنیا T به حساب می‌آید. گفته می‌شود پیشرانه ۹/ ۳ لیتری هشت سیلندر Vشکل آن می‌تواند ۶۷۰ اسب‌بخار نیرو تولید کند. علاقه‌مندان به برند فراری به‌خوبی می‌دانند که ویرایش‌های چلنج برای شرکت در مسابقات رسمی FIA تولید می‌شوند و به همین دلیل اجازه حضور در خیابان را ندارند. شرکت این سری منحصر به فرد را از ۱۹۹۲ برای رقابت با پورشه و آئودی تولید کرد و تا‌کنون توانسته در بیش از هزار مسابقه شرکت کند و مقام‌های خیره‌کننده‌ای را نیز به دست بیاورد.

  • غافلگیری اوپل با نسل جدید اینزیگنیا

    در حالی‌که تصور می‌شد پرچمدار اوپل در نمایشگاه ژنو سال آینده میلادی رونمایی شود، آلمانی‌ها در اقدامی غافلگیرانه Insignia جدید را زودتر از موعد به نمایش گذاشتند. سدان اسپرت اوپل با یک پیشرفت اساسی در طراحی‌اش ظاهر شده است. این برای اولین‌بار است که در قسمت پیشرانه شاهد استفاده از یک قلب ۶/ ۱ لیتری تقویت‌شده ۱۶۳ اسب‌بخاری با ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور هستیم. البته برای دوستداران نسخه‌های اسپرت‌تر OPC نیز یک موتور ۲ لیتری توربوشارژ ۳۲۰ اسب‌بخاری کنار گذاشته شده است. نمونه قدیمی اینزیگنیا با همین پیشرانه می‌توانست ۲۴۷ اسب‌بخار نیرو فراهم کند.

  • پدیده‌ای خیره‌کننده از هلند

    باید یک خودروباز تمام‌عیار باشید که نام «دونکرووت» به گوشتان آشنا بیاید. یکی از معروف‌ترین اسپیدسترسازان دنیا که اغلب او را به خاطر مدل معروف D۸ می‌شناسند. این شرکت هلندی در جدیدترین دستاورد خود، ویرایش بهینه‌سازی‌شده‌ای از همان دی۸ را با نام GTO روانه بازار کرد. استفاده گسترده از فیبر کربن در بدنه و شاسی و همچنین بهره‌گیری از کامپوزیت‌های سبک‌وزن، نمونه جدید را واقعا خواستنی کرده است. گفته می‌شود شرکت برنامه دارد تنها ۱۵ دستگاه از این خودرو را تولید کند که ۵ نمونه آن با مشخصاتی کاملا مسابقه‌ای خواهند بود.

  • اولین عضلانی دو محور تاریخ

    دوج در اقدامی جنجالی نخستین ماسل کار AWD دنیا را رونمایی کرد. نسخه ۲۰۱۷ چلنجر جی‌تی در حالی به بازار می‌آید که پیش از اغلب سواری‌های عضلانی آمریکایی به‌صورت RWD (محور متحرک عقب) یا در برخی موارد FWD (محور متحرک جلو) تولید می‌شدند. دوج جدید اگر چه نسبت به مدل‌های قبلی کمی گران‌تر نشان می‌دهد، ولی همچنان در قیاس با رقبای اروپایی‌ بسیار ارزان‌تر است. با اینکه انتظار می‌رفت دوج روی این خودرو سنگ تمام بگذارد، ولی به جای بهره‌گیری از پیشرانه‌های V۸ سنتی، سراغ یک موتور ۶/ ۳ لیتری شش سیلندر Vشکل با ۳۰۵ اسب‌بخار قدرت و ۳۳۶ نیوتن‌متر گشتاور رفته است.

  • به رنگ نعناع

    کارلسون با این تیونینگ نشان داد که هنوز هم یکی از اساتید کار روی محصولات مرسدس‌بنز است. این تیونر سرشناس آخرین پروژه‌اش را به مرسدس‌بنز Sکلاس روباز اختصاص داده است. یکی از بحث‌برانگیزترین محصولات اخیر شرکت. اما همان‌طور که می‌بینید با انتخاب رنگ‌های نامتعارف، چنان جلوه آن را دیدنی کرده است که گویی بنز باید از روز اول Sکلاس را با همین ترکیب گرافیکی می‌ساخت. بهره‌گیری از رنگ سبز ملایم نعنایی، این لوکس خیره‌کننده را مانند خودروهای آنتیک کرده است. داخل کابین صندلی‌های چرم ناپا را می‌بینیم که همراه با چوب افرای آفریقایی اتاقی تجملی را فراهم آورده‌اند.

  • پرتقال ۶۲۰ اسب‌بخاری

    نسل جدید تیونرها بی‌اندازه شجاع شده‌اند. آنها در همین اولین پروژه‌های خود سراغ برندهای نامدار می‌روند. مانند شرکت تازه تاسیس «۱۰۱۶ اینداستری» که یک راست دست روی لامبورگینی هوراکان گذاشته است. در نگاه اول تغییرات خاصی در این ایتالیایی وحشی دیده نمی‌شود. اما با نگاهی دقیق به دیفیوزر و اسپلیترها متوجه می‌شویم که این یک هوراکان عادی نیست. درباره بدنه‌اش نکته جالبی وجود دارد و آن طراحی قطعات توسط پرینترهای ۳ بعدی است. همین مهندسی دقیق باعث شده که در طراحی بال عقب بتوان روی حداکثر نیروی پایین برنده یعنی ۲۹۰ کیلوگرم حساب باز کرد.

  • اهمیت لاستیک در ایمنی و مصرف سوخت

    لاستیک و رینگ از جمله مهم‌ترین‌ بخش‌هایی هستند که می‌توانند روی عملکرد خودرو تاثیر بگذارند، چرا‌که خودرو در صورت داشتن لاستیک‌ها و رینگ مناسب کنترلش راحت‌تر می‌شود. خودروهای مسابقه‌ای یا آفرود با داشتن لاستیک‌های مناسب است که می‌توانند عملکرد بالای خود را انتقال دهند در غیر این صورت، هرچه خودرو قدرتمند‌تر باشد نمی‌تواند عملکرد موثری داشته باشد. در بسیاری از مواقع تیونینگ کردن خودرو بسیار گران تمام می‌شود و با انتخاب لاستیک و رینگ مناسب می‌توان عملکرد خودروها را به مقدار قابل توجهی افزایش داد.

  • ابرخازن‌ها، آینده خودروهای برقی را تغییر می‌دهند

    ایده استفاده از برق برای حرکت خودروها به اولین سال‌های ساخت درشکه‌های بدون اسب بر‌می‌گردد، اما سازنده‌های آن خودروهای ابتدایی با چالش ذخیره برق مواجه شدند و به سمت استفاده از موتورهای بنزینی و موتورهای احتراق درونی روی آوردند. این موتورها به‌صورت مکانیکی قدرت لازم را ایجاد می‌کردند و هزینه سوخت و ساخت موتورها اقتصادی تر از باتری‌های غیر قابل شارژ و سنگین وزن بود و به سرعت رشد و توسعه یافت. چالش مهم خودرو سازان در دنیای ماشین‌های بی سر و صدای برقی یافتن راهی برای ذخیره بیشتر برق برای طی کردن مسافت بیشتر با یک بار شارژ هست.

  • ترس از خودران‌ها کی تمام می‌شود؟

    تصور نشستن روی صندلی‌های یک خودروی خودران در حالی که هیچ دسترسی به فرمان ندارید دلهره آور است. اعتماد به مجموعه‌ای پیچیده از حسگرها و رادارها و دوربین‌هایی که به جای حواس انسانی عمل می‌کنند کار چندان راحتی نیست. بسیاری از افراد با شک همچنان به این موضوع نگاه می‌کنند و خودرو‌سازان هم در حال مطالعه و انجام نظر‌سنجی‌های متعددی هستند تا به‌طور مداوم نظر و درک افراد را نسبت به خودروهای خودران دریابند. تجربیات مشابهی در دنیای ماشین‌ها وجود داشته است که افراد در ابتدای معرفی یک فناوری به سختی با آن ارتباط برقرار می‌کرده‌اند.

  • ایده بنز برای مسابقات لمان

    بدون شک مسابقات لمان سنگین ترین مسابقه استقامتی خودرو است که ۹۳ سال است پایداری و جان سختی خودروها را به چالش می‌کشد. در این مسابقه خودروها در چند کلاس به رقابت ۲۴ ساعته و بدون وقفه با هم می‌پردازند و اکثر خودروسازان مطرح دنیا خودروهایی فوق‌العاده را در این رقابت‌ها وارد می‌کنند. مرسدس بنز بعد از پروازی که در آخرین مسابقه لمان ۱۹۹۹ داشته دیگر پا به این رقابت‌ها نگذاشته است. اخیرا رندری از خودرویی مسابقه‌ای برای سال‌های آینده بنز معرفی شده است تا زمینه بازگشت این خودرو ساز به لمان فراهم شود.

  • ساخت مجدد آستون مارتین ۶۰ سال پیش

    آستون مارتین در اقدامی عجیب به دنبال ساخت مدل‌های DB۴ GT است که بیش از ۶۰ سال پیش آنها را ساخته و البته این تولید به‌صورت محدود انجام شده است. آستون قصد دارد با این کار یک ادای احترام تمام‌عیار به یکی از محصولات مهم خود داشته باشد. این بازگشت به عقب با ساخت ۲۵ دستگاه آستون مارتین دهه ۶۰ میلادی همراه خواهد بود که البته قیمتی میلیونی هم خواهد داشت. این خودروی افسانه‌ای به موتوری ۷/ ۳ لیتری و ۶ سیلندر مجهز بوده است که در سال ۱۹۵۹ در خط تولید آستون مارتین قرار می‌گیرد و تا سال ۱۹۶۳ تولید می‌شود و سریع‌ترین خودروی شهری لقب می‌گیرد.

  • آلمانی‌ها چگونه به بازی بر می‌گردند؟

    این روزها کمتر کسی وجود دارد که نسبت به آینده خودروهای برقی شک و شبهه داشته باشد و واقعیتی است که رخ خواهد داد و این نوع خودروها به سرعت در بازارهای جهانی همپای خودروهای بنزینی یا سوخت‌های دیگر به فروش خواهند رسید و این واقعیتی انکار‌ناپذیر است و البته تاریخ وقوع آن هم چندان دور نیست. در برخی کشورهای اروپا در حال حاضر هم ۲۰ تا ۵۰ درصد از خودروها برقی هستند که نروژ از جمله کشورهایی است که تعداد خودروهای برقی‌اش در حال افزایش است و تعدادشان به اندازه خودروهای احتراق درونی رسیده است. در همین آمار موجود اگر کنکاش کنیم در‌می‌یابیم که سهم غول‌های بزرگ آلمانی مانند بنز و ب‌‌ام‌و ناچیز است و سایر شرکت‌های فرا منطقه‌ای محصولات خود را در این کشور به‌فروش می‌رسانند.

  • مدل تولید آلمانی و ساخت خودروهای برقی

    مدل کسب‌و‌کار خودروسازان آلمانی برخلاف بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان چندان بر پایه خودروهای کلاس اکونومی شکل نگرفته است. در میان چهار خودروساز اصلی آلمان تنها فولکس واگن است که محصولاتی در کلاس اکونومی یا اقتصادی تولید می‌کند و دیگر شرکت‌ها مانند مرسدس بنز، ب ام‌و و آئودی اساسا خودرویی در این کلاس تولید نمی‌کنند. این برای خودروسازی که قصد دارد در مقطع زمانی کنونی به طور جدی وارد کسب و کار خودروهای الکترونیک شود مزیت به حساب نمی‌آید. خودروهای الکتریکی به دلیل توسعه‌نیافتگی فنی هنوز به چشم یک خودرو کامل که می‌تواند همه نیازها را برطرف کند دیده نمی‌شوند.

  • چالش سنتی تولید محصول کامل

    خودروسازان آلمانی همواره در صدر تولیدکنندگان خودرو از نظر کیفیت قرار داشته‌اند. نظم و انضباطی که بر جامعه و اقتصاد این کشور از دیرباز حاکم بوده و اغلب به‌عنوان یک مثال بیان می‌شود، در صنعت خودرو این کشور نیز دیده می‌شود. این نظم ذاتی موجب به وجود آمدن شیوه‌ای از تولید در خودروسازی این کشور شده که اگر چه آن را از نظر کمی و کیفی ارتقا داده است اما در برخی موارد نیز مانند یک ترمز عمل کرده است. بخش خودروهای برقی در صنعت خودرو آلمان یکی از همین بخش‌ها است که به دلیل وسواسی که خودروسازان آلمانی دارند نتوانسته خود را به میزانی که انتظار آن می‌رفت بالا بکشد.

  • آخرین دستگاه از اولین فراری هیبرید

    آخرین لافراری با شماره ۵۰۰ تولید شد که برای دوستداران خودروهای سوپر اسپرت خبر دردناکی است، چرا‌که دیگر قرار نیست این خودرو تولید شود و البته لافراری با قیمت استثنایی ۷ میلیون دلار به فروش خواهد رسید و قرار است این مبلغ برای ساخت مجدد زیرساخت‌هایی که در جریان زلزله ایتالیا تخریب شده است هزینه شود. خبر اهدای این هزینه به مناطق زلزله‌زده باعث شده است تا تحمل خبر توقف تولید لافراری برای دوستداران این برند راحت تر باشد. آخرین لافراری که می‌شود مستقیم از مارانلو خرید قرمز رنگ است که خط سفیدی روی کاپوت و پشت خودرو داشته است.

  • چهارمین دور از رالی قهرمانی کشور برگزار شد

    باوجود همه فراز و نشیب‌های مسابقات رالی قهرمانی کشور در سال جاری، راند چهارم این مسابقات نیز در منطقه پرند تهران برگزار شد تا با انجام دو مرحله دیگر تا پایان سال، قهرمانان رالی کشور در سال ۹۵ هم معرفی شوند. همان‌طور که اشاره شد راند چهارم مسابقات در منطقه پرند تهران برگزار شد. یعنی در کنار مجموعه ورزشی سرزمین ایرانیان که قبلا هم میزبانی مسابقات رالی را در کارنامه داشته. مسیر رالی این بار حدود ۵۰۰ کیلومتر در دل این منطقه قرار داشت. البته از این مسیر ۵۰۰ کیلومتری حدود ۲۲۰ کیلومترش آسفالت بود اما تایم هر شرکت‌کننده با احتساب کل مسیر به ثبت می‌رسید.

  • رکورد‌شکنی فورد در ثبت اختراع

    در خودرو‌سازی نقش نوآوری و اختراعات جدید اهمیت بسیار زیادی دارد و شرکت‌هایی که در گذشته در این بخش موفق‌تر عمل کرده‌اند این روزها صاحب فناوری در خودرو‌سازی هستند. کارمندان شرکت فورد در سال ۲۰۱۶ با ثبت بیش از ۱۵۰۰ اختراع رسمی و تایید شده از مجموعه ۵۵۰۰ پیشنهاد در میان خودرو‌سازان در مقام اول قرار دارند. این عدد نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است و تعداد اختراعات و ایده‌های نابی که به ذهن کارمندان باهوش فورد رسیده است رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد. البته این اعداد و ارقام مربوط به کارخانه‌های موجود در آمریکا بوده است و فورد در سایر کشورهای دنیا نیز کارخانه‌های مختلفی دارد که در مجموع تعداد اختراعاتی که در مقیاس جهانی از سوی کارمندان فورد ثبت شده است ۳۲۰۰ مورد بوده است.

بیشتر