مهندس شعبانی مدیر سبد پروژههای گروه تخصصی شهید رجایی تشریح کرد:
گامهای مهم در اجرای اقتصاد مقاومتی
کاهش رکود و افزایش رونق اقتصادی با حمایت از صنعت و تولید داخلی
لطفا در ابتدا مختصری از زمینه فعالیت، پروژهها و سوابق گروه تخصصی شهید رجایی را بیان نمایید.
«با عرض سلام و ادب به مخاطبین محترم این روزنامه و تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدا... الحسین» از سال ۶۲ گروه تخصصی شهید رجایی بعنوان یکی از بازوهای اجرایی جهاد خودکفایی سپاه در جنگ تحمیلی وظیفه ساخت پلهای خیبری، کشتی، بارج، لندیگراف و ... را عهدهدار بوده و خدمات بزرگی را جهت پیشبرد اهداف دفاعی و عملیاتی داشته است. پس از پایان جنگ تحمیلی و تشکیل قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و با شروع دوران بازسازی کشور این مجموعه با مشارکت موثر خود فعالیتهای عمرانی چون شهرک سازی، ساخت سازههای فضاکار و اسکلتهای فولادی در بسیاری از نقاط کشور انجام داد. همچنین برخی از پروژههای شاخص به انجام رسیده در آن زمان را میتوان، ساخت تونل کندوان، مصلی امام خمینی(ره) و بسیاری دیگر از این نوع فعالیتهای عمرانی برشمرد.
از سال ۸۲ با توجه به نیاز کشور، فعالیتها در زمینههای پلسازی و پالایشگاهی به صورت جدی و حرفهای در فاز جدید آغاز شد که حاصل تلاش شبانهروزی مدیران دلسوز و پرسنل زحمتکش ۲۰۵ پروژه خاتمه یافته و ۵۰ پروژه فعال عمرانی و صنعتی است. از پروژههای مهم این گروه در این زمان میتوان به پل سگمنتال طبقاتی صدر، پل سازه فضاکار طبقاتی طبیعت بعنوان بزرگترین پل پیاده راه کشور، مجموعه پلهای سگمنتال کاروانسرای سنگی و جناح، بزرگراه شهید زینالدین و حکیم در تهران و مجموعه پلهای سگمنتال شهر قزوین، همچنین ساخت استیل استراکچر و مخازن میعانات گازی در فازهای ۹، ۱۰، ۱۵، ۱۶، ۲۲و۲۴ پارس جنوبی، ساخت مخازن نفت در ۱۱ شهر کشور و جزیره خارک و... اشاره کرد که همه این موارد منجر به ایجاد ۵۰۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم و حدود ۱۰هزار فرصت شغلی به صورت غیر مستقیم در کشور شده است.
پروژه گروه تخصصی شهید رجایی، دارای چه ویژگیهایی است که به عنوان ابر پروژه برتر کشور برگزیده شده است؟
پل شماره ۵ میدان استقلال اصفهان نیز با تکیه بر توان فنی و اجرایی این گروه تخصصی به صورت سگمنتال و با تکنیک اجرایی طره متعادل با رکورد زمانی بسیار کوتاه اخیراً به بهره برداری رسید. این نوع پلها در مقایسه با پلهای مرسوم دارای طول عمر بیشتر، کیفیت بالاتر، دهانه بلندتر و زمان اجرای سریعتر میباشد و از طرف دیگر در این پروژهها بهعلت پیش ساخته بودن عرشه پل، هزینههای انحراف ترافیک، رفع معارضین و تجهیز کارگاه بسیار کمتر خواهد بود.
آیا این پروژه با دانش و تخصص مهندسان ایرانی اجرا شده است یا همکاری خارجی هم داشتهاید؟
سیاست این گروه استفاده از توانمندی و تولیدات داخلی است. در زمینه دانش مهندسی نیز تا حد امکان از توان مشاورین داخلی استفاده شده است. میتوان گفت که طراحی و اجرای هر نوع پل با همت مدیران و مهندسین ایرانی کاملاً بومی شده و نیاز به ورود مشاورین خارجی در این عرصه نیست.
گروه تخصصی شهید رجایی با تکیه برتوان و دانش متخصصان خود به عنوان یکی از برترینها در این حوزه شناخته میشود. چه ویژگیهایی در رسیدن به این جایگاه موثر بوده و چه عواملی در تثبیت این جایگاه تاثیرگذار است؟
گروه تخصصی شهید رجایی با تکیه به نیروهای جوان داخلی و فراهم نمودن بستر مناسب برای ظهور استعدادهای آنها تلاش نموده است تا ضمن پرورش جوانان مستعد، از نیروی جوانی و ذهن پویای آنها استفاده نماید. ورود به عرصههای نوین مهندسی و اجرا و نیز ریسک پذیری پروژههای خاص با تکنولوژی روز دنیا سبب گشته است این گروه همواره پویایی خود را حفظ نماید و در اجرای پروژههای عمرانی همواره یکی از برترین پیمانکاران اجرایی کشور شناخته شود.
گروه تخصصی شهید رجایی در ارتباط با تحقیقات، پژوهش و نوآوری در پروژهها چه فعالیتهایی انجام میدهد؟
یکی از اهداف و خط مشیهای تعریف شده در گروه تخصصی شهید رجایی، توجه به کیفیت است. در این راستا و به جهت افزایش رویههای کنترل کیفیت و توسعه فنآوریهای نوین در اجرای پروژه، اقدام به تاسیس مرکز تحقیقات بتن شهید رجایی نموده است. در این مرکز آزمایشگاههای فولاد، بتن، شیمی و ژئوتکنیک به فعالیت اجرایی و تحقیقاتی مشغول میباشند.
صنعت بتن و احداث ایران در مقایسه با کشورهای پیشرفته از نظر دانش فنی و تجهیزات در چه سطحی قرار دارد؟
امروزه صنعت بتن در ایران همپای سایر کشورهای دنیا در حال پیشرفت میباشد. گروه تخصصی شهید رجایی به عنوان یکی از پیشگامان اجرای پروژههای عمرانی در کشور در تلاش است تا با داشتن امکانات مناسب آزمایشگاهی و تحقیقاتی روز به روز علاوه بر ارتقای کیفیت پروژههای عمرانی، در حوزه توسعه دانش فنی پروژهها گامی موثر بردارد. گروه تخصصی شهید رجایی دارای سوابق درخشانی در ساخت سازههای بتنی میباشد که منجر به دریافت جوایز متعددی از همایشها و کنفرانسهای معتبر برای این گروه شده است.
بحث اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی و اشتغال طی سالهای اخیر مطرح بوده است، حمایت واقعی از تولید ملی در حوزه فعالیت شما چگونه امکانپذیر است؟
گروه تخصصی شهید رجایی همواره با حمایت از تولیدات داخلی تلاش نموده است در تمامی موارد جهت خرید تجهیزات و مصالح مورد نیاز پروژههای خود، اولویت اول خود را تامین کنندگان با کیفیت داخلی قرار دهد تا از این طریق از تولیدات داخلی حمایت نماید. از طرف دیگر انجام پروژههای عمرانی با روشهای روز دنیا علاوه بر ایجاد اشتغال برای تعداد کثیری از جوانان تحصیل کرده کشور، سبب افزایش مهارتهای آنها و تربیت مهندسین مجرب برای کشور گردید. بی گمان کاهش هزینههای سربار و توجه ویژه به مهندسی ارزش، طول عمر و دوام پروژههای عمرانی و صنعتی در دستور کار این گروه تخصصی بوده که خود گام مهمی در اجرای اقتصاد مقاومتی است.
یکی از مهمترین دغدغههای کشور در شرایط کنونی موضوع اشتغال است. شرکت شما در مجموع برای چند نفر اشتغالزایی کرده است؟ پتانسیل افزایش این تعداد را دارید؟
با توجه به نیاز کشور در زمینه ساخت و ساز در بخشهای مختلف و بنا به گرایشهایی که این گروه در آن فعال است، نفرات متخصص و متعهدی بهکار گرفته شده که مجموع افراد شاغل در پروژههای فعال گروه در حدود ۵۰۰۰ نفر بوده که ۹۶درصد آنها به صورت قراردادی میباشند و باوجود مسائل مالی بوجود آمده در سالهای اخیر برای کارفرمایان، با توکل و استعانت از خدای بزرگ مشکلات پیشرو را مرتفع و نیروهای انسانی که سرمایه سازمانی ما هستند را تا حد امکان حفظ نمودهایم. افزایش نیروی شاغل بستگی به رونق و توسعه در فعالیتهای عمرانی کشور و بالطبع افزایش تعداد پروژهها خواهد داشت.
ارتباط بین صنعت و دانشگاه در ایران همواره یک دغدغه پایدار بوده است. ارتباط گروه تخصصی شهید رجایی با دانشگاه را چگونه ارزیابی میکنید؟
تفاهم نامههای متعدد با دانشگاههای مطرح کشور به امضاء رسیده و همکاریهای مستمر در امور تحقیقاتی، آزمایشگاهی، اجرایی و برگزاری کنفرانسها و همایشهای علمی حکایت از رابطه تنگاتنگ این گروه تخصصی با دانشگاهها داشته است. همکاری در تهیه بیش از ۵۰ پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری در حوزههای کاربردی عمرانی مؤید این مطلب است.
نقش صنعت احداث برای خروج از رکود و توسعه اقتصادی کشور را بیان نمایید؟
با توجه به ادامه روند سازندگی و نیاز کشور به توسعه و رشد در زمینههای عمرانی و صنعتی همچنان این گروه تخصصی با تمام توان عملی و اجرایی خود آماده ارائه خدمات مهندسی در تمامی بخشهای مورد نیاز کشورمیباشد که با توجه به مجموعه عظیم فراهم شده فعلی جهت خدمترسانی، قطعاً گامهای موثر و مفیدی در زمینه کاهش روند بکارگیری توان خارجی، افزایش استفاده از تولیدات و تجهیزات داخلی خاص برداشته شده است و روند حمایت از صنعت و تولید داخلی همچنان ادامه دارد که سهم بسزایی در زمینه کاهش رکود و افزایش رونق و توان اقتصادی خواهد داشت.
در پایان اگر صحبتی باقی مانده است بفرمایید.
کشور ما ظرفیت زیادی برای کار، تلاش و آبادانی دارد. امید است با همت و کار جهادی مدیران متعهد و دلسوز کشور و اتکاء به توان داخلی، هر روز شاهد پیشرفت بیشتر، شکوفایی و سرافرازی ایران اسلامی باشیم.
پل شماره 5 میدان استقلال اصفهان، پروژه بتن برتر سال 96
ارسال نظر