محسن تدین؛ رئیس انجمن بتن ایران:
ضرورت ساخت و سازههای بتنی در شهرها
محسن تدین با بیان اینکه کیفیت بتن تولیدی در ایران روبه افزایش است اما نیمی از بتنهای آماده تولید شده در کشور غیراستاندارد هستند، گفت: به دلیل کیفیت پائین ساخت و ساز در مسکن مهر نه این دولت و نه دولت قبلی علاقه چندانی به اینکه انجمن گزارشی از وضعیت ارائه کند، نداشتهاند. تدین گفت: آمار درست و صحیحی از تولید بتن وجود ندارد، اما برای استخراج دقیق این موضوع باید گفت که ۶۰ میلیون تن سیمان در کشور تولید میشود که ۴۵ میلیون تن آن تبدیل به ملات و بتن میشود و از این مقدار نیز ۱۵ میلیون تن صادرات داریم. وی افزود: در سالهای گذشته میزان تولید سیمان ۷۴ میلیون تن بود که این آمار در سال ۲۰۱۲ ایران را در رتبه چهارم قرار داد، اما در حال حاضر تولید سیمان کاهش یافته، چراکه مصرف سیمان کاهش یافته است.
تدین با اشاره به اینکه ۸۰ میلیون مترمکعب بتن تولید و در ساختمانها مصرف شده است، گفت: مصرف بتن در سال ۹۰ تا ۹۱ حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب بوده است. بنابراین با توجه به افزایش آگاهیهای مهندسان و تولیدکنندگان میتوان گفت که کیفیت بتن روبه افزایش است. رئیس انجمن بتن ایران تأکید کرد: در زمانی که حجم ساختوسازها به دلیل وجود پروژه مسکن مهر بالا بود، شاید تا حدودی کیفیت ساختوساز و بتن بهکاررفته در این پروژهها کاهش داشت، البته باید اذعان کرد که این موضوع شامل تمام پروژههای مسکن مهر نمیشود. وی خاطرنشان کرد: در پروژه مسکن مهر نه بتن بلکه سایر مصالح ساختمانی هم از کیفیت پایینی برخوردار بودند، بنابراین ضعف کیفی بتن در پروژه مسکن مهر وجود داشته است. تدین در پاسخ به این سؤال که آیا گزارشی از پایین بودن کیفیت بتن به دستگاههای دولتی از سوی این انجمن ارائه شد یا خیر، گفت: دستگاههای دولتی و یا سازمانهای نظام مهندسی علاقهای به اینکه گزارش جامعی از این موضوع چه در این دولت و چه در دولت قبل بیرون بیاید، نداشتند؛ چراکه اگر گزارش جامعی در این خصوص منتشر میشد، تبعات اجتماعی داشت.
رئیس انجمن بتن ایران با اشاره به اینکه این انجمن دارای ۴۷۰۰ عضو است که ۱۳۰۰ عضو آن حقوقی و بیش از ۴۰۰۰ عضو دانشجویی دارد، گفت: این انجمن با انجمن بتن آماده متفاوت است بنابراین اعضای آن میتوانند مهندسان، کارخانهها و حتی دانشجویان باشند، وظیفه این انجمن ترویج و ارتقای دانش فنی بتن است پس وظیفه این انجمن سخنرانی و برگزاری همایش است. وی با تأکید بر اینکه نیمی از بتنهای آماده تولیدشده غیراستاندارد هستند، گفت: بهعنوان مثال در تهران و در منطقه شرق تعداد زیادی از واحدهای تولیدکننده بتن آماده هستند که پروانه استاندارد ندارند و پروانه برخی از آنها فقط برای یک پروژه و آن هم به مدت زمان مشخصی در حد یک سال بوده است، اما با اتمام زمان این پروژه همان کارگاه تولیدی از همان پروانه قبلی برای تولید بتن استفاده میکند.
همچنین در این نشست هرمز فامیلی دبیر پانزدهمین همایش روز بتن گفت: اگر در تهران زلزلهای رخ دهد، سازههای فلزی خسارتهای زیادی خواهند دید، بنابراین استفاده از بتن در ساختوساز مشکلات کمتر و صدمات مالی و جانی را کاهش خواهد داد. وی افزود: فولاد یک محصول تمامشده است، اما بتن اینگونه نیست؛ چراکه کیفیت بتن به اطلاعات و آگاهی مهندسانی که در ساختمان فعالیت میکنند، بازمیگردد، پس اگر شن و ماسه باکیفیت به مهندسان تحویل داده شود، از سوی دیگر یک بتن خوب و باکیفیت از سوی مجریان تحویل داده خواهد شد. فامیلی ادامه داد: باید تلاش کنیم که نقش سازمانهای نظام مهندسی در افزایش کیفیت بتن را بالا ببریم، اما متأسفانه کوتاهیهای زیادی از سوی سازمانهای نظام مهندسی صورت میگیرد. دبیر پانزدهمین همایش روز بتن افزود: هنوز مهندسان برای جواز ساختمان امضافروشی میکنند، بنابراین امضافروشی هنوز گریبانگیر ماست و متأسفانه باید گفت برخی آزمایشگاههای تأیید بتن نیز برگهفروشی میکنند. پس باید جلوی این اقدامات گرفته شود تا مردم در اسکلتهای بتنی با خیال راحت زندگی کنند. به گفته وی تعداد آزمایشگاههای تأیید بتن کم نیست اما از لحاظ عملکردی از کیفیت پایینی برخوردارند.
پروژه تصفیه خانه فاضلاب شمال کیش
خط 6 مترو تهران
پل شماره 5 میدان استقلال اصفهان
پروژه سد داریان
ارسال نظر