بازار سهام

رشد شاخص زیر سایه تردید

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۴۰۲ واحدی (۳۲/ ۰ درصدی) در سقف ۱۲۴ هزار و ۳۵۴ واحدی ایستاد. «پارس»، «پارسان»، «جم»، «شتران»، «فارس» در کنار «مبین» (با رشد نرخ ارز رسمی) بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند. مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار برای تخصیص ارز صادراتی پتروشیمی و فلزی-معدنی‌ها در بازار دوم، جهش ۱۴ درصدی شاخص کل را در هفته اخیر رقم زد. با وجود حمایت عوامل بنیادین از جمله رشد سود اسمی، همچنان شناسایی سود میان معامله‌گران و تردید به سیاست‌های ارزی و نزدیک شدن به دور اول تحریم‌ها، عامل تداوم فشار فروش شد. ابلاغیه بورس کالا برای فروش محصولات فولادی با نرخ دلار رسمی و تردیدها نسبت به بسته ارزی بانک مرکزی و ۱۲ شرط مجلس برای تایید بسته جدید ارزی (از جمله تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، پالایشی‌ها و فولادی‌ها بر اساس نرخ بازار ارز دوم) عامل تردید در بازار سهام است.  

31-01

 

بازار ارز

شروع هفته کاهشی دلار

دیروز هر دلار آمریکا با رشد یک تومانی به نرخ 4412 تومان معامله شد. احتیاط معامله‌گران پیش از بسته ارزی بانک مرکزی در روز دوشنبه و خبر تایید بسته ارزی از سوی سران قوا دلار غیررسمی را تا 10 هزار و 200 تومان کاهش داد. پیش‌تر، شنبه 6 مرداد با سیگنال جهش سکه (با توقف معاملات فزاینده آتی سکه) دلار در سقف 10 هزار تومانی آغاز به کار کرد. با تشکیل تقاضای سنگین و عدم عرضه، دلار در میانه معاملات روز دوشنبه تا سقف 12 هزار تومانی نیز نزدیک شد. اما در ادامه دورنمای ارائه بسته ارزی از سوی معاون رئیس جمهور دلار را به کانال ۱۰ هزار تومانی بازگرداند. همچنان دورنمای تقویت سمت عرضه بازار ارز دوم و بازگشت صرافی‌ها و فروکش هیجان عامل فشار بر دلار است. کارشناسان ارزش کنونی دلار را بالاتر از ارزش واقعی می‌دانند.

31-02

 

بازار سکه

افت سکه با سیگنال دلار

دیروز هر سکه طرح جدید با افت 150 هزار تومانی به قیمت 3 میلیون و 820 هزار تومان معامله شد. با وجود لمس کف 17ماهه (1204 دلار) طلای جهانی و نزدیک شدن به کف 1200 دلاری، در هفته‌های اخیر شاهد بی‌واکنشی سکه به طلای جهانی و حرکت همگام با دلار غیررسمی بودیم. بنابراین با وجود رشد 2400 تومانی دلار غیررسمی از پنج‌شنبه 4 مرداد تا دوشنبه تا سطح 11 هزار و 700 تومان، در ادامه دورنمای عرضه بسته ارزی بانک مرکزی، احتمال بازگشت فعالیت صرافی‌ها و تقویت سمت عرضه ارز در بازار دوم، با کاهش التهابات ارزی دلار را نزولی و روز گذشته به کف 10 هزار تومانی (10 هزار و 200 تومان) نزدیک کرد. بنابراین پس از جهش سکه تا کف 4 میلیون و 700 تومانی، از دوشنبه افت بیش از 700 هزار تومانی سکه رقم خورده است.

31-03

 

بازار طلای جهانی

چهارمین هفته نزولی طلا

هر اونس طلای جهانی با افت هفتگی 8/ 0 درصدی با ثبت چهارمین هفته نزولی به قیمت 3/ 1213 دلار معامله شد. نتیجه نشست فدرال رزرو با سیگنال تسریع روند افزایش نرخ بهره و افت پوند (با احتمال خروج از اتحادیه اروپا بدون توافق) در کنار افت یوآن (با اعلام چین از آمادگی برای اعمال تعرفه بر واردات آمریکا) با تشدید فشار بر یوآن، با شکستن کف ۱۲۱۰ دلاری، طلا را به کف ۱۷ ماهه (۱۲۰۴ دلار) رساند. با وجود این در میانه معاملات جمعه، آمار اشتغال آمریکا در ژوئیه کمتر از پیش‌بینی‌ها و بیشترین رشد کسری تراز تجاری آمریکا در ۵/ ۱ سال اخیر در ژوئن، با فشار بر شاخص دلار طلا را از کف ۱۷ماهه با رشد همراه کرد. گزارش شورای جهانی طلا از رسیدن تقاضای فیزیکی طلا در نیمه اول سال به کمترین سطح از ۲۰۰۰ عامل دیگر فشار بر طلا شد.

31-04

 

بازار اوراق مسکن

رشد آرام «تسه»ها

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۵ (تسه۹۵۱۲) با رشد ۲/ ۰ درصدی به قیمت ۶۵ هزار و ۶۳ تومان معامله شدند. پس از رشد ۶/ ۸ درصدی «تسه»ها در اردیبهشت و خرداد (پس از ۶ ماه نزولی)، مجددا در تیر افت ۳/ ۳ درصدی قیمت «تسه»ها رقم خورد. پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، پس از جهش ۵۴ درصدی قیمت مسکن در تیر نسبت به سال گذشته از عوامل کاهش تقاضای مسکن است. «دنیای اقتصاد» بر اساس آمار صندوق یکم بانک مسکن (وام به خانه‌اولی‌ها) کاهش ۴۰‌درصدی حجم خرید از سوی «خانه‌اولی»ها نسبت به زمستان را گزارش کرد. در این راستا برای تقویت سهم تقاضای مصرفی، مدیر عامل بانک مسکن پیشنهاد تخصیص وام یکم از واحدهای تا ۱۵ سال به واحدهای تا ۲۰ سال و افزایش سقف وام «تسه»ها به اندازه سقف وام صندوق یکم از سوی بانک مسکن به بانک مرکزی را اعلام کرد.

31-05

 

بازار نفت

هفته کم‌نوسان نفت

هر بشکه نفت خام آمریکا با افت هفتگی ۳/ ۰ درصدی به قیمت ۴۹/ ۶۸ دلار معامله شد. تشدید تنش‌های تجاری در کنار رسیدن سطح تعهد اوپک و غیراوپک به ۱۰۴ درصد، بر نفت فشار آورد. اعلام شرکت  Sinopec چین از تعلیق خرید نفت آمریکا و اعلام دولت چین برای آمادگی اعمال تعرفه برای مقابله به مثل در مقابل احتمال افزایش تعرفه‌های آمریکا و احتمال کاهش رشد اقتصاد جهانی با جنگ تجاری در نتیجه تضعیف تقاضا عامل فشار بر نفت است. با وجود رسیدن موجودی نفت تجاری آمریکا به کمتر از میانگین ۵ ساله اما دورنمای بازگشت تولیدات کانادا (پس از اختلال عرضه) و رشد ۱۵۰ هزار بشکه در روز تولیدات روسیه، افزایش تولیدات عربستان، کویت، امارات و تردیدها نسبت به میزان کاهش تولیدات ایران با مخالفت چین با به صفر رساندن خرید نفت ایران تردیدها نسبت به سمت عرضه را تقویت کرد.

31-06