شماره روزنامه ۶۲۰۰
|

رهبران سازمانی امروز باید «انعطاف‌پذیری» و «تطبیق‌پذیری» را در کل سازمان جا بیندازند

وقوع بحران‌های پیش‌بینی نشده، ناپایداری و سرعت بالای تغییر، به شکل فزاینده‌ای عادی شده‌اند. اما حسی که می‌دهند عادی نشده است. برای خیلی‌ها، این اتفاق‌ها پر از استرس و فرسایشی هستند. این روزها برنامه‌های کاری رهبران سازمان‌ها دائما به هم می‌خورند و با اختلال‌های زیادی مواجه می‌شوند.

چگونه به عنوان متخصص در حوزه خود شناخته شوید؛

در عصر دیجیتال، برندسازی شخصی به یکی از مهم‌ترین ابزارها برای موفقیت حرفه‌‌‌ای تبدیل شده است. چه شما یک کارآفرین باشید و چه یک فریلنسر، مدیر اجرایی یا حتی دانشجو، برند شخصی شما می‌تواند تفاوت بین موفقیت و شکست را تعیین کند. بازاریابی محتوایی یکی از موثرترین روش‌ها برای ساخت و تقویت برند شخصی است.

    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • رهبران سازمانی امروز باید «انعطاف‌پذیری» و «تطبیق‌پذیری» را در کل سازمان جا بیندازند

    دو وظیفه اصلی مدیران قرن ۲۱ چیست؟

    وقوع بحران‌های پیش‌بینی نشده، ناپایداری و سرعت بالای تغییر، به شکل فزاینده‌ای عادی شده‌اند. اما حسی که می‌دهند عادی نشده است. برای خیلی‌ها، این اتفاق‌ها پر از استرس و فرسایشی هستند. این روزها برنامه‌های کاری رهبران سازمان‌ها دائما به هم می‌خورند و با اختلال‌های زیادی مواجه می‌شوند.
  • نکته طلایی برای غلبه بر ترس از سخنرانی در جمع

    مایکل رهبری تیم فروش یک شرکت فناوری معتبر عضو فورچون ۵۰۰ را بر عهده داشت. او و همکارانش برای ارائه مطالبشان در اتاق کنفرانس شرکت، یا به‌‌‌صورت مجازی از طریق پلتفرم زوم، احساس راحتی می‌‌‌کردند. اما شرکت به دنبال بهتر دیده شدن بود. برای همین مایکل و تیمش مامور شدند با سخنرانی در کنفرانس‌‌‌های بزرگ مختلف، جایگاه شرکت را ارتقا ببخشند و توانایی و رهبری تفکر آن را در صنعتشان به نمایش بگذارند.
  • با خنده و شوخی، نگذارید مسائل کاری تبدیل به مسائل شخصی شوند

    در بخش‌‌های گذشته فهمیدیم برای برخورداری از یک شبکه تاب‌‌آور و قدرتمند لازم است به دنبال همدلی باشید تا بتوانید احساساتتان را تخلیه و تعادل خود را حفظ کنید؛ به دنبال افرادی باشید که به شما کمک کنند مسیر پیشرفت را پیدا و دنبال کنید؛ راوی حقیقت خود را پیدا کنید و در مواجهه با شکست، به دنبال دیدگاه تازه‌‌ای باشید، اما آیا همین چهار مورد کافی است؟ بدون شک نه. از چه راه‌‌های دیگری می‌توانیم شبکه ارتباطی‌‌ تاب‌‌آور و قدرتمندی بسازیم؟
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • چگونه به عنوان متخصص در حوزه خود شناخته شوید؛

    برندسازی شخصی با بازاریابی از طریق محتوا

    در عصر دیجیتال، برندسازی شخصی به یکی از مهم‌ترین ابزارها برای موفقیت حرفه‌‌‌ای تبدیل شده است. چه شما یک کارآفرین باشید و چه یک فریلنسر، مدیر اجرایی یا حتی دانشجو، برند شخصی شما می‌تواند تفاوت بین موفقیت و شکست را تعیین کند. بازاریابی محتوایی یکی از موثرترین روش‌ها برای ساخت و تقویت برند شخصی است.
  • چارچوب نوین برای هم‏‏‌افزایی کسب و کارها

    هم‌‌‌افزایی یا سینرژی مفهومی است که نشان می‌دهد مجموعه‌‌‌ای از عناصر وقتی با هم کار می‌کنند، می‌توانند نتیجه‌‌‌ای بسیار بهتر از مجموع نتایج فردی هر یک از آنها تولید کنند. به طور خلاصه، هم‌‌‌افزایی به معنای ایجاد یک کل بزرگ‌تر و قدرتمندتر از مجموع اجزای آن است. این مفهوم در بسیاری از زمینه‌‌‌ها از جمله کسب‌وکار، علوم اجتماعی و حتی زندگی روزمره ما کاربرد دارد.
  • تسلیم در مقابل پایداری کسب و کار

    پایداری زمانی به عنوان یک مسوولیت اخلاقی تلقی می‌‌‌‌شد که هدفش حفظ منابع زمین برای نسل‌‌‌‌های آینده و کاهش اثرات منفی فعالیت انسان بر سیاره بود. در حالی که همچنان چنین نگرشی به‌‌‌‌جاست، به طور روزافزونی مشخص می‌شود که پایداری ضرورتی برای ادامه فعالیت‌‌‌‌های اقتصادی و کسب و کار است. در جهان پرتلاطم و سرشار از تغییرات لحظه‌‌‌‌ای، پایداری خود را به عنوان یک پیشران کلیدی نوآوری، سودآوری و تاب‌‌‌‌آوری بلندمدت نشان داده است.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • چطور با ترک محیط سمی، آینده شغلی بهتری بسازیم؟

    دنیای اقتصاد: در این ویدیو به این موضوع پرداخته‌ایم که چطور با ترک یک محیط کاری سمی، آینده شغلی بهتری بسازیم؟
  • سوگیری‏‏‌های ادراکی و گرایش به میانبرهای ذهنی منجر به انتخاب‏‏‌های ضعیفی می‏‏‌شوند

    تله تکرار ‏‏‌و تمرین در تصمیم‌گیری

    تکرار و تمرین در بسیاری از مسائل کلید عملکرد عالی تلقی می‌شود ولی در تصمیم‌گیری‏‏‌های پیچیده همواره این موضوع صادق نیست. در حقیقت، ذهن برای راحتی و عملکرد بهتر، ممکن است به تقلید از شرایط مشابه گذشته بپردازد و راهکارهای یکنواخت و تکراری را انتخاب کند که برخی از متغیرها و موضوعات حیاتی در آنها نادیده گرفته شده است. علوم رفتاری، الگوهای ذهنی و رفتاری بسیاری را در انسان شناسایی کرده‏‏‌اند که راهنمای تصمیم‌گیری او‌ست. از جمله این الگوها، خطاها و سوگیری‏‏‌های ادراکی و همچنین گرایش به «میانبرهای ذهنی» برای تصمیم‌گیری سریع‏‏‌تر است که منجر به انتخاب‏‏‌هایی ضعیف می‌شود. درک این الگوها از آن جهت برای مدیران کسب‌وکارها اهمیت فراوان دارد که متوجه گرایش‏‏‌ها و تله‏‏‌های موجود در زمان تصمیم‌گیری می‏‏‌شوند. از این طریق، شانس بیشتری برای مصون ماندن از این تله‏‏‌ها خواهند داشت.
  • برای فروش بهتر، فضای رقابتی موجود را تحلیل کنید

    استراتژیست نام‌‌‌آور چین باستان یعنی «سون تسو» در کتابش با نام «هنر جنگ» می‌‌‌نویسد: «فرماندهی که خودش را می‌‌‌شناسد، ولی شناختی از دشمن ندارد، گهگاهی پیروز میدان خواهد بود. فرماندهی که دشمن را می‌‌‌شناسد، ولی شناختی از خودش ندارد، در برخی نبردها پیروز می‌شود. فرماندهی که نه خودش را می‌‌‌شناسد و نه دشمن را، در هر نبردی شکست می‌‌‌خورد. فرماندهی که هم خود و هم دشمن را می‌‌‌شناسد، در هر نبردی پیروز میدان خواهد بود.»‌‌‌
  • لایم‏‏‌رود: جاده بزرگ تجارت الکترونیک هند

    صنعت تجارت الکترونیک با رشد سالانه ۳۰درصدی به طور قطع یکی از محبوب‌‌‌ترین صنایع در هند است. بازارهای آنلاین با محصولات ویژه و متنوع در این کشور در حال افزایش و تسلط بر بازار کشوری هستند که زمانی، به خاطر فروشگاه‌‌‌های کوچک و خانوادگی‌‌‌اش معروف بود. حالا فروشگاه‌‌‌های کوچک حضوری جای خود را به آنلاین شاپ‌‌‌ها داده‌‌‌اند. یکی از آنها «لایم‌‌‌رود» است: یکی از اولین وب‌سایت‌‌‌های فروش پوشاک که در حال حاضر جز, معروف‌‌‌ترین مقصدهای خرید هندی‌‌‌هاست. بنیان‌گذار این شرکت «سوچی موخرجی» است.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • پرسش‌هایی که مشخص می‌کنند چقدر بازار کار را می‌شناسید؛

    سنجش دانش درباره ترندهای کاری ۲۰۲۴

    پاندمی کرونا، بحران هزینه‌های زندگی و پیشرفت هوش مصنوعی تاثیرات چشم‌گیری بر کار و فرآیند‌های استخدامی داشته‌‌اند. نشریه فایننشال‌تایمز، ۶ ترند دنیای کار را انتخاب کرده‌ است تا بتوانید دانش خود را درباره تاثیر این عوامل بر شکل‌گیری بازار کار محک بزنید. تجربیات شما از زندگی حرفه‌ای چقدر گویاست؟ اطلاعات گمشده در سرفصل‌های زیر را تا چقدر دقیق و کامل می‌توانید پر کنید؟
  • راز ژاپنی‏‏‌ها برای برخورداری از یک زندگی کاری شاد

    «هکتور گارسیا» و «فرانچسک میرالس»، در کتابشان با نام «ایکیگای، راز ژاپنی‌‌‌ها برای یک زندگی شاد و طولانی» این سوال را مطرح می‌کنند: آیا می‌توانید با یک نمودار مجموعه (دایره‌‌‌هایی که هم‌‌‌پوشانی دارند) نقطه تلاقی چهار دسته زیر را پیدا کنید؟
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • نظرات کارشناسان نشریه هاروارد در مورد برخی روش‌های مدیریتی که از تغییرات مصونند ؛

    ۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفه‏‏‌ای

    عرصه کسب و کار به طور ناگهانی و به سرعت تغییر می‌کند. روش‌های مدیریتی نیز همواره در حال تکاملند. با این حال، هنوز مهارت‏‏‌های رهبری سازمانی، ارتباطی، استراتژی و حل مساله وجود دارند که به قوت خود باقی هستند و از تغییرات مصونند. مجله کسب و کار هاروارد به مناسبت انتشار هزارمین قسمت پادکست پرچمدار خود، «آیدیاکست»، سراغ آرشیو خود رفته و ۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفه‏‏‌ای را شناسایی کرده؛ توصیه‏‏‌هایی که هرگز قدیمی نمی‏‏‌شوند.
  • شکست هوش مصنوعی در برابر ویروس‏‏‌ها

    اگر شما تب بالا داشته باشید، گلویتان درد بگیرد و دچار احساس خستگی و بدن‌‌‌درد شدید باشید به‌‌‌احتمال زیاد به آنفلوانزا مبتلا شده‌‌‌اید. علائم آنفلوانزا معمولا دو روز بعد از ورود ویروس به بدن انسان‌‌‌ بروز پیدا می‌کند و۵ تا ۶روز طول می‌‌‌کشد تا این علائم و بیماری فروکش کند. این بیماری خطرناک هر ساله نزدیک به نیم‌‌‌میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ می‌‌‌کشد.
  • افسانه حل تضاد منافع ذی‌نفعان

    ســــال ۲۰۱۹، انــــجـــمـــن غیــرانــتـفـاعی «میزگرد کسب‌‌و‌کار» آمریکا (The Business Roundtable)، ماموریت اجتماعی خود را تغییر داد و در آن از پیامی استفاده کرد که به سرعت تبدیل به شعار و الگویی برای سایر شرکت‌ها شد: شرکت‌ها نباید فقط بر ارزش‌‌‌آفرینی برای سهامداران خود تمرکز کنند، ‌‌‌ بلکه باید به دنبال تعادل‌‌‌بخشی به منافع تمام ذی‌نفعان خود باشند؛ از جمله مشتریان، کارکنان، تامین‌‌‌کنندگان، جوامع و در نهایت سرمایه‌گذاران.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • تعادل مناسب بین کار و زندگی، تعهد عاطفی و رضایت شغلی را به طور معناداری افزایش می‏‏‌دهد؛

    هر سال بهره‏‏‌وری خود را کمتر کنید!

    چند سالی می‌‌‌شود که ابتدای هر سال جدید، برنامه‌‌‌ریزی یکسانی دارم که شاید حتی در ظاهر کاملا مغایر تصمیم‌‌‌های آرمان‌‌‌گرایانه‌‌‌ای باشد که همه می‌‌‌گیرند. اما همین یک تصمیم متفاوت دارد آرام و پیوسته مرا موفق‌‌‌تر می‌‌‌کند. آن تصمیم چیست؟ هرسال قسم می‌‌‌خورم که بهره‌‌‌وری‌‌‌ام را کمی کاهش دهم. درست است که دوست دارم خودم را فرد خونسرد و آرام و بی‌‌‌خیالی نشان دهم. اما واقعیت این است که تیپ شخصیتی‌‌‌ام تقریبا از نوع A است. برای آنهایی که با دسته‌‌‌بندی تیپ‌‌‌های شخصیتی آشنا نیستند، باید بگویم افراد دارای تیپ شخصیتی A عموما به شدت اهل رقابت، هدف‌‌‌گرا، عجول و کم‌‌‌طاقت هستند و علاوه بر کمال‌‌‌گرایی و میل به کنترل ویژگی‌‌‌هایی از قبیل حساسیت به زمان، کار و مشغله زیاد، پرخاشگری و استرس بالا، احساس رضایت پایین و واکنش تند به انتقادات دارند. پس من برخلاف میل باطنی‌‌‌ام A هستم. فقط لیست‌‌‌ درست کردن‌‌‌هایم موید این موضوع است. بیشتر روزهایم را با درست کردن فهرست بلندبالایی از کارهای روزانه شروع می‌‌‌کنم که عملا می‌‌‌توان گفت مرا به سمت شکست سوق می‌‌‌دهد. معمولا یک فهرست کارهای روزانه برای کارم دارم و فهرست کارهای روزانه جداگانه‌‌‌ای برای زندگی شخصی‌‌‌ام. اعتراف می‌‌‌کنم که به ندرت پیش می‌‌‌آید که تمام موارد لیست‌‌‌هایم انجام شوند و تیک بخورند، اما در معدود روزهایی که این اتفاق می‌‌‌افتد انگار در ابرها سیر می‌‌‌کنم.
  • افزودن منابع بیشتر به یک پروژه ممکن است آن را خراب کند

    در سال ۱۹۷۵ یک متخصص علوم کامپیوتر به نام «فرد بروکس» (Fred Brooks) در کتابی با عنوان «نفر- ماه افسانه‌‌‌ای» (Mythical Man-Month) «قانون بروکس» را در ارتباط با مدیریت پروژه‌‌‌های نرم‌‌‌افزاری معرفی کرد. مطابق این قانون «افزودن نیروی انسانی به یک پروژه نرم‌‌‌افزاری که دچار تاخیر شده است عقب‌ماندگی آن را بیشتر می‌‌‌کند.» مثلا پروژه‌‌‌ای که از برنامه زمان‌بندی عقب مانده و مدیریت را به سمت تخصیص نفرات بیشتر سوق می‌‌‌دهد، عقب‌ماندگی‌‌‌اش به دو دلیل تشدید می‌شود: اول به دلیل زمان‌بر بودن آموزش و یادگیری افراد جدید و دوم ناممکن بودن تقسیم وظایف به تاخیر‌افتاده بین نفرات زیاد اعم از قدیم و جدید.
  • برای صدساله شدن نخست باید متولد شد؛

    چگونه از داده پول دربیاوریم؟

    امروزه بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها به موضوع پول درآوردن از داده و به عبارت بهتر تبدیل داده به پول توجه ویژه‌‌‌ای دارند و می‌‌‌کوشند از طریق فروش مجموعه داده‌‌‌هایی که در اختیار دارند یا مزیت‌‌‌آفرینی با کمک داده برای خود کسب درآمد کنند.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • پنج دلیل اصلی شکست استراتژی‏‏‌ها و روش‌های غلبه بر آنها

    چرا شرکت‌ها در اجرای استراتژی ناکام می‏‏‌مانند؟

    کمتر شرکتی را می‌توان یافت که در اجرای استراتژی‏‏‌های تدوین‌شده با هیچ مشکلی مواجه نشود و تمام استراتژی‏‏‌های مورد نظر خود را به طور صد درصدی به مرحله اجرا درآورد. در واقع اجرای موفق و کامل استراتژی‏‏‌های تحول‏‏‌آفرین، یکی از چالش‏‏‌های اصلی و همیشگی بسیاری از شرکت‌ها و کسب‌وکارها محسوب می‌شود. مهار این چالش بزرگ می‌تواند تاثیر بسزایی در بهبود شاخص‏‏‌هایی همچون رشد و سودآوری داشته باشد. بر اساس تحقیق اخیر موسسه تحقیقاتی PwC آن دسته از شرکت‌هایی که زمان و تلاش بیشتری را صرف سرمایه‌گذاری بر اجرای استراتژی‏‏‌های خود می‌کنند، تا سه برابر به رشد بیشتر و تا دو برابر به سودآوری بیشتری نسبت به شرکت‌هایی که اعتنایی به چنین سرمایه‌گذاری‏‏‌هایی ندارند، دست پیدا می‌کنند. حال سوال اینجاست که چرا و به چه علت استراتژی‏‏‌ها شکست می‏‏‌خورند و شرکت‌ها در اجرای آنها به مشکل بر‌می‏‏‌خورند و ناکام می‏‏‌مانند؟
  • گفته‌هایی قابل تامل از «نیت‌»ها؛

    چرا جوان‏‏‌ترها شغلشان را رها می‌کنند؟

    در یکی از «پست‌‌‌های» تالار گفت‌‌‌وگویی در شبکه اجتماعی «ردیت» که مخصوص «نیت‌‌‌ها» است(Neets، مخفف عبارتی به معنای افرادی که نه درس می‌‌‌خوانند، نه کار می‌کنند و نه در حال آموزش دیدن هستند) نوشته شده: «دارم به این فکر می‌‌‌کنم که بروم در طبیعت زندگی کنم و با کمی پول، دور دنیا را بچرخم.» در پست دیگری هم نوشته شده: «در فروشگاهی کار می‌‌‌کردم که چند ساعت اول همه چیزخوب بود. اما بعدش مجبور شدم با مشتری‌‌‌ها سر و کله بزنم. این شد که کیفم را برداشتم و زدم بیرون.»
  • اطرافیان امن شما، مسیر درست را نشان‌‌‌ می‌‌‌دهند

    در قسمت‌‌‌های قبل با شبکه تاب‌‌‌آور و ویژگی‌‌‌هایش آشنا شدیم. دیدیم که درست است غر زدن حس خوبی دارد، اما در نهایت به یک راه عملی برای حرکت و پیش رفتن نیاز دارید.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • چگونه مهارت‏‏‌های موجود، مهارت‏‏‌های لازم و شکاف مهارت‏‏‌ها را در سازمان شناسایی کنید؟

    کاربرد «ماتریس مهارت‏‏‌ها» در مدیریت نیروی کار

    داشتن اطلاعات در مورد اینکه چه مهارت‌‌‌ها و شایستگی‌‌‌هایی برای موفقیت سازمان شما لازم است و اینکه آیا نیروی کار شما از این مهارت‌‌‌ها و شایستگی‌‌‌ها برخوردار است یا نه، کمک می‌کند تصمیم‌‌‌های بهتری برای مدیریت استعدادهایتان بگیرید. کلید ردیابی این داده‌‌‌ها درست کردن «ماتریس مهارت‌‌‌ها» است.
  • نگرانی از انتخابات و ناآرامی کشورها؛

    ۲۰۲۴؛ سالی پرفراز و نشیب برای پایداری

    سال ۲۰۲۴، سالی پرچالش برای پایداری جهانی کسب و کارها بود ؛ از مسائل اقلیمی گرفته تا مسائل اجتماعی. سه نگرانی اصلی ناشی از تحولات این سال، اثر انتخابات و ناآرامی‌‌های سیاسی کشورها در پیشرفت به سمت پایداری (و مسوولیت‌‌پذیری سازمانی)، عقب‌‌نشینی یا کم‌‌تفاوتی برخی شرکت‌ها نسبت به مسائل زیست‌‌محیطی و اجتماعی و تلف شدن بخشی از زمان شرکت‌ها در انطباق با مقررات گزارش‌‌دهی پایداری بوده است.
  • مسوول کاردرمانی بیمارستان محک:

    درمان بازی‏‏‌محور کودکان مبتلا به سرطان کیفیت زندگی آنها را افزایش می‌دهد

    سارا ایران‌‌‌نژاد، مسوول کاردرمانی بیمارستان محک گفت: حضور کاردرمان‌‌‌ها در کارگروه‌‌‌های درمان سرطان کودکان، با توجه به شناختی که از عوارض ماهیت هر بیماری دارند کمک‌‌‌کننده است. این گروه با شناسایی بیماران نیازمند به کاردرمانی، زمینه پیشگیری از عوارض بی‌‌‌تحرکی، کاهش استقامت قلبی- تنفسی و عضلانی را فراهم می‌کنند. این اقدامات زمینه افزایش کیفیت زندگی کودکان را فراهم می‌کند.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • از کارکنان خود حفاظت کنید تا آنها از کسب و کار شما حفاظت کنند؛

    پنج راه حفظ استعدادها

    بسیاری از شرکت‌ها با آنکه حقوق خوبی پرداخت می‌کنند و مسیر شغلی شفاف و محیط کاری خلاقانه دارند، باز هم به سختی می‌توانند کارکنان برتر خود را حفظ کنند. توجه به اصول انسانی، رشد شخصی، حمایت از مدیران و استفاده از داده‌ها و تکنولوژی در تصمیم‌گیری‌ها، به حس تعلق خاطر کارکنان در سال ۲۰۲۵ کمک می‌کند.
  • هایجین‏‌پرنر: انقلابی در کلینیک‏‌های دندانپزشکی

    در بسیاری از نقاط جهان، دندانپزشکی یکی از حوزه‌‌های پردرآمد است، اما کلینیک‌‌های دندانپزشکی با چالش‌‌های متعددی نیز روبه‌‌رو هستند؛ از جمله یافتن بیماران جدید، تکامل انتظارات بیماران، استرس محیط دندانپزشکی، خستگی و فرسودگی کادر دندانپزشکی، یافتن نیروهای کاربلد، ناتوانی کارکنان در کار تیمی، تحولات تکنولوژی‌‌های دندانپزشکی، مقاومت پزشکان نسبت به تغییر رویه‌‌های سنتی و مشکلات دیگر. و تنها کسانی این چالش‌‌ها را می‌‌شناسند که در کلینیک‌‌ها کار کرده و مشکلات را از نزدیک لمس کرده باشند.
  • رضایت مهم‏‏‌ترین مشتریان را به‌دست آورید

    روزی از آلبرت ‌‌‌اینشتاین پرسیدند که «هدف زندگی انسانی چیست؟» او چند لحظه‌‌‌ای مکث کرد و سپس پاسخ داد «ما برای خدمت به دیگران به این دنیا آمده‌‌‌ایم. اما هدف دیگران از زندگی چیست؟» هدف از زندگی را می‌‌‌توان به نوعی همین خدمت به دیگران دانست.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • چرا بلندپروازی، معیار دقیق و کاملی برای ارزیابی شایستگی رهبر یک سازمان نیست؟

    صرفا چون دلتان می‏‏‌خواهد، نباید مدیر شوید

    یک تــیم تــحقــیقــاتی به رهــبری «شیلان الزهاوی» از دانشگاه استنفورد، معتقد است که حداقل به بخشی از پاسخ این پرسش که «چرا افراد نالایق به راس سازمان‌ها می‌‌‌آیند» دست یافته است. این تیم از ۴۷۲ مدیر اجرایی شرکت‌کننده در یک برنامه آموزش اجرایی خواست سطح بلندپروازی خود را تخمین بزنند. سپس ۱۰ مهارت رهبری تیمی از جمله قدرت انگیزه‌‌‌بخشی به دیگران، مدیریت کار گروهی، تربیت و رشد افراد و ایده‌‌‌پردازی و انتقال ایده را تعیین کردند و از همکاران، زیردستان، مدیران و خود این شرکت‌کننده‌‌‌ها خواستند توانایی آنها را در هریک از این موارد ارزیابی کنند. نتایج حاکی از آن بود که هیچ ارتباطی بین میزان بلندپروازی و شایستگی هدایت سازمان وجود ندارد. نتیجه: صرفا به این دلیل که دلتان می‌‌‌خواهد مدیریت کنید، معنایش این نیست که حتما باید مدیر باشید. مدرسه کسب‌وکار هاروارد، در این زمینه با الزهاوی گفت‌‌‌وگو کرده است.
  • اهمیت «مدیریت پرتفو» در سازمان‌های پروژه‏‏‌محور

    مدیریت پرتفو (Portfolio Management) یکی از مفاهیم کلیدی در مدیریت پروژه است که به سازمان‌ها کمک می‌کند با بهره‌‌‌گیری از منابع و فرصت‌‌‌ها به بهترین نحو ممکن به اهداف استراتژیک خود دست یابند. در سازمان‌های پروژه‌‌‌محور که پروژه‌‌‌ها قلب فعالیت‌‌‌هایشان را تشکیل می‌دهند، مدیریت پرتفو به معنای نظارت، انتخاب و اولویت‌‌‌بندی پروژه‌‌‌ها برای بهینه‌‌‌سازی ارزش و ریسک است. این فرآیند به سازمان‌ها کمک می‌کند تصمیمات استراتژیک بهتری در رابطه با پروژه‌‌‌ها بگیرند و نتایج بهتری در سطح کل سازمان به دست آورند. در این مطلب، اهمیت مدیریت پرتفو در سازمان‌های پروژه‌‌‌محور، اصول و فرآیندهای آن، و چالش‌‌‌ها و مزایای اجرای آن بررسی می‌شود.
  • با کامنت‏‏‌های توهین‌آمیز مشتریان چه کنیم؟

    مشاور عزیز، من در تیم پشتیبانی مشتری یک وب‌سایت کار می‌‌‌کنم. یکی از مخاطبان آنلاین ما عادت دارد به ما توهین کند. هیچ‌‌‌کدام از کامنت‌‌‌هایش شامل توهین نژادی یا جنسیتی صریح یا اسپم نیست که دلایل تایید شده برای حذف یک کاربر هستند. نظراتش فقط توهین‌‌‌آمیزند. مثلا زیر سوال یک کاربر دیگر می‌‌‌نویسد «یک کارمند شایسته قاعدتا باید این مشکل را حل کند. اما شرکت شما، شما را استخدام کرده که هیچ کاری از دستتان برنمی‌‌‌آید. پس کسی دنبال حل مشکلش نباشد.»