تولید ۶۰۰کیلو طلا در ایران
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه با حمایت از معادن کوچک میتوان روند تولید طلا در کشور را افزایش داد به شاتا گفت: با پشتیبانی از معادن کوچک روند تولید معدن طلای موته از سالانه ۲۰۰ کیلوگرم در سالهای گذشته به بیش از ۶۰۰ کیلوگرم در سال ۱۳۹۶ افزایش یافت که این امر نشان دهنده آن است که باید به سمت حمایت از معادن کوچک حرکت کنیم. مهدی کرباسیان در ادامه از نیاز ایران به تولید ١٦٠میلیون تن سنگ آهن برای تولید فولاد خبر داد و گفت: ایمیدرو شدیدا از عرضه سنگ آهن در بورس کالا حمایت میکند و معتقدیم این اقدام، بسیار مثبت است و مزایای متعددی برای صنعت کشور در پی دارد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه باید پرسید چرا عرضه سنگ آهن تا الان اجرایی نشده است افزود: عرضه سنگآهن در رینگ داخلی بورس کالا باید زودتر به اجرا درمیآمد و امیدوارم به زودی شاهد عرضه این محصول در رینگ داخلی بورس کالا باشیم. رئیس هیات عامل ایمیدرو درخصوص نقش بورس کالا برای ایجاد شفافیت قیمتی و تکمیل زنجیره ارزش تولید فولاد با عرضه سنگ آهن اضافه کرد: بهطور قطع هر آنچه اعم از کالا و نیز سایر ابزارهای مالی مبتنی بر کالا وارد بورس کالا شود، به شفافیت قیمتی و بهطور کلی شفافیت اقتصادی کمک میکند.
کرباسیان درخصوص نقش بورس کالا در حمایت از کالای ایرانی نیز تاکید کرد: بورس کالا چند امتیاز مهم در راستای حمایت از تولید و کالای ایرانی ایجاد میکند؛ اولین امتیاز این است که بورس، شفافیت اقتصادی را در کشور افزایش میدهد. در بیان دومین مزیت آن نیز باید گفت عرضه کالا در این بازار به نفع تولیدکننده و توامان مصرفکننده است، چراکه آن مانع از دلال بازی و واسطهگریهای مخرب میشود؛ سومین مورد نیز ایجاد سلامت رفتار اقتصادی بین تولیدکننده و مصرفکننده در بستر بورس کالاست. رئیس هیات عامل ایمیدرو در ادامه به افق ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: در افق ۱۴۰۴ نزدیک به ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن برای تولید فولاد نیاز داریم که این ظرفیت اینک حدود ۷۰ میلیون تن است و باید به بیش از ۲ برابر افزایش یابد.
وی تاکید کرد: نگرانی درباره کمبود سنگآهن مورد نیاز به تدریج کمتر میشود، زیرا دولت به دنبال حمایت از معادن کوچک و متوسط بوده و کشور از نظر اکتشافات معدنی بکر مانده است. کرباسیان تصریح کرد: در سالهای گذشته معدن جزو اولویتهای اقتصادی کشور نبود اما ایمیدرو برنامه اکتشاف در پهنهای به وسعت ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع را کلید زد و ۱۵ محدوده معدنی آن را مشخص کرد که با استقبال بخش خصوصی همراه شده است. وی گفت: معدن روباز بزرگ برای سنگآهن در کشور پیشبینی نمیشود و از لحاظ فناوری بخش معادن زیرزمینی در مضیقه هستیم. اینها نشان میدهد در زمینه اکتشاف این بخش عقبماندگی داریم. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به صادرات ۶ میلیون تنی کنسانتره در سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و آن را نشاندهنده توجه به مقوله فرآوری برشمرد. وی همچنین تشکیل کنسرسیوم اکتشافی از سوی شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی کشور را خواستار شد و گفت: دولت از این اقدام مهم حمایت میکند.
ارسال نظر