شماره روزنامه ۶۱۰۹
|

  • زنجیره خسارات قطعی برق

    دنیای اقتصاد: در اقتصاد ایران، ضعف تولید برق به‌عنوان یک نهاده اساسی تولید، سال به سال تداوم می‌یابد که این امر باعث تضعیف ظرفیت عرضه کالاها و خدمات شده و در نتیجه حتی با وجود افزایش تقاضا ، توان پاسخگویی وجود ندارد. افزودن این نکته به کاهش تقاضای موثر معمای رکود تورمی اقتصاد ایران است که حتی تلاش‌های مالی و پولی برای کنترل تورم را بی‌اثر می‌کند.
  • دو چالش اساسی کشاورزی

    دنیای اقتصاد: تغییر اقلیم به‌شدت بر الگوهای بارندگی و دما اثرگذار است و تغییر در الگوهای جوی منجر به وقوع و تشدید پدیده‌های حدی اقلیمی مهم از جمله خشکسالی و سیلاب‌های ناگهانی و دیگر رویدادهای حدی در منطقه می‌شود که این امر به صادرات کشاورزی ایران آسیب رسانده است.
  • ژرمن‌ها در خاور دور

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی و صنعت کره‌جنوبی و آلمان (KGCCI) یک نهاد اقتصادی بین‌المللی است که از سال‌۱۹۸۱ در زمینه تقویت روابط اقتصادی بین دو کشور فعالیت می‌کند. این اتاق بازرگانی به‌عنوان یک پل ارتباطی، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا فرصت‌های تجاری جدید را شناسایی‌کرده و به بازارهای دو کشور آلمان و کره‌جنوبی وارد شوند. اتاق آلمان و کره، با ارائه خدمات مشاوره‏‏‏‏‌ای و اطلاعات بازار و همچنین بر‌‌گزاری رویدادهای مختلف، به رشد و توسعه کسب‌وکارها کمک می‌کند. روابط تجاری بین آلمان و کره‌جنوبی که به‌عنوان دو اقتصاد پیشرفته و نوآور در جهان شناخته می‌شوند، تاریخچه‏‏‏‏‌ای غنی و پربار دارد. این ارتباط تجاری از دهه‌های گذشته به‌صورت مستمر در حال گسترش بوده و در سال‌های اخیر به اوج خود رسیده‌است.
  • استفاده از ابزارهای آموزش باکیفیت

    دنیای‌اقتصاد: نشست هم‌‌‌‌‌اندیشی «آینده آموزش با نوآوری‌های دیجیتال» توسط مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران و سازمان نظام‌صنفی رایانه‌‌‌‌‌ای کشور با حضور فعالان حوزه آموزش و اقتصاد دیجیتال در محل اتاق تهران برگزار شد. در این نشست به موضوعاتی نظیر عدالت آموزشی پرداخته و تاکید شد نمی‌توان از پاسخ‌‌‌‌‌های سنتی برای حل مسائل جدید و فناورانه استفاده کرد و به همین‌دلیل نیاز به تغییرات بنیادی در ساختار آموزشی بیش از پیش وجود دارد.
  • واردات حدود ۱۱.۹میلیون ‌تن کالای اساسی به کشور

    دنیای‌اقتصاد: ۱۱.۹میلیون ‌تن کالای اساسی به ارزش ۷.۳میلیارد دلار در ۶ماهه سال‌جاری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شد. به گزارش روابط‌عمومی گمرک ایران، این میزان کالای اساسی وارداتی در این مدت نسبت به سال‌گذشته از نظر وزن ۷.۷درصد افزایش و از حیث ارزش ۵‌درصد کاهش داشته‌است.
  • خلق ارزش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌افزوده صادراتی رصد می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به فصل تمایز روز ملی صادرات ۱۴۰۳ به مکانیزم انتخاب صادرکننده نمونه در سال‌جاری پرداخت.
  • بررسی تراکنش‌های مالی مردم توسط سازمان امور مالیاتی غیرقانونی است

    دنیای‌اقتصاد: ناصر بیکی، رئیس اتاق اراک با اشاره به مستنداتی که در مورد استعلام تراکنش‌های مالی افراد توسط سازمان امور مالیاتی وجود دارد، این کار را غیرقانونی عنوان کرد و رسیدگی و رفع آن را خواستار شد. رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اراک گفت: یکی از چالش‌هایی که اکنون وجود دارد در حوزه تراکنش‌های بانکی مردم است که به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شدت باعث رنجش بخش‌خصوصی شده‌است.
  • دامداری‌‌‌‌‌های سنتی مشمول دستورالعمل رعایت فواصل واحدها نمی‌شوند

    دنیای‌اقتصاد: استاندار مازندران با اشاره به اینکه دستورالعمل جدید رعایت فواصل میان واحدهای دامداری، فعالیت واحدهای سنتی را مختل می‌کند، از نظر مساعد شورای گفت‌وگوی مازندران برای مشمول‌نشدن دامداری‌های سنتی از این دستورالعمل خبر داد.
  • مدل چهارسطحی موضوعات اقتصادی در دولت چهاردهم

    احمد تشکینی / رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی
    موضوعات اقتصادی ایران در دولت چهاردهم را می‌‌‌توان در چهار سطح فراکلان (بین‌المللی)، کلان، بخشی و خرد (خانوار و بنگاه) طبقه‌‌‌بندی کرد. در سطح اول یعنی فراکلان باید مجموعه اولویت‌‌‌های بیرونی (عمدتا مرتبط با خارج از مرزهای کشور) مانند رفع تحریم‌‌‌ها، FATF، توسعه روابط با همسایگان و فراروندهای فناوری شامل انقلاب صنعتی چهارم و هوش مصنوعی موردنظر قرار گیرد.
  • هزینه ناترازی بر دوش مردم

    دنیای اقتصاد: چالش‌های تولید و توزیع برق، مشکلات ساختاری اقتصاد در حال توسعه ایران هستند. تولید و توزیع برق در ایران گرفتار چالش‌های پیچیده‌ای شده است. افت شبکه و ناکارآمدی بخش توزیع و انتقال، انحصار طبیعی و قیمت‌گذاری مانع انگیزه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در این بخش شده است. از طرف دیگر بدمصرفی در بخش تقاضا نیز به چالش‌ها افزوده است. بنابراین برنامه بلندمدتی برای بهبود کارآیی شبکه توزیع و انتقال، ترغیب تولید برق به‌واسطه بخش خصوصی از طریق امن‌تر کردن حقوق مالکیت و رفع قیمت‌گذاری در کنار اعمال سیاست‌هایی برای مدیریت بدمصرفی لازم است.
  • تحمیل خسارت به تجارت

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: افزایش تعطیلات رسمی کشور به ۲روز در هفته در طول سالیان گذشته بارها موردبحث و بررسی قرارگرفته‌است. این طرح موردتایید اغلب فعالان اقتصادی است، با این‏‏‏‏‏‏‏‏‌وجود اختلاف اصلی بر سر روز تعطیل است. در هفته‌های اخیر و با تصویب روز پنج‌شنبه به‌عنوان روز تعطیل رسمی توسط کمیسیون اجتماعی مجلس شورای‌اسلامی، آثار این اقدام بر اقتصاد و به‌ویژه حوزه تجارت مجددا مورد‌توجه سیاستگذاران قرار گرفت. کاهش روزهای کاری مشترک هفته با دنیا به ۳روز، کاهش ارتباط ایران با شبکه تجارت‌جهانی و همچنین افت تجارت در هر دو حوزه واردات و صادرات و تعمیم عوارض آن به بخش تولید را باید از مهم‌ترین آثار سوء این لایحه برشمرد.
  • بازارسازی نیازمند هزینه است

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر شبه‌قاره هند سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به مشکلات و چالش‌های پیش‌روی صادرکنندگان، بر لزوم بازبینی در قوانین صادراتی تاکید کرد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، هادی طالبیان‌مقدم با اشاره به نبود انگیزه در ورود به بازارهای صادراتی از سوی تولیدکنندگان، گفت: چالش‌هایی چون پیمان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سپاری ارزی و فراهم‌نبودن زیرساخت‌های صادراتی در کشور باعث شد تولیدکنندگان واقعی، رغبت چندانی برای ورود به بازارهای صادراتی از خود نشان ندهند.
  • اولویت ایمن‌سازی معادن

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: انتشار گاز و انفجار در معدن زغال‏‏‌سنگ معدنجو در طبس در ساعت ۲۱ روز پایانی شهریور ماه ۱۴۰۳ به از دست رفتن جان کارگران بسیاری منتهی شده است. هنوز عملیات امداد و نجات در این معدن به سبب تراکم قابل‌توجه گاز متان به انتها نرسیده، اما بسیاری این حادثه را با تلفات بسیار بالا و بزرگ‌ترین حادثه معدنی کشور عنوان کرده‏‏‌اند. درطول سال‌های گذشته شاهد بروز حوادث متعدد معدنی بوده‏‏‌ایم که جان کارگران را گرفته است. حادثه معدن زغال‏‏‌سنگ سنگرود در سال ۱۳۷۶ جان ۳۸ نفر و حادثه معدن زغال‏‏‌سنگ یورت استان گلستان در سال ۱۳۹۶ جان ۴۳ معدنچی را گرفت. در سال‌جاری نیز شاهد بروز حوادث متعدد معدنی در کشور بوده‏‏‌ایم. حادثه در معدن زغال‏‏‌سنگ طرزه، جان ۶ کارگر را گرفت. حادثه معدن شازند نیز جان ۴ کارگر را گرفت و هنوز با گذشت چند ماه نتوانسته‏‏‌اند پیکر کارگر چهارم را از زیر آوار بیرون بیاورند. در اولویت نبودن ایمنی کارگران، فصل مشترک اغلب حوادث معدنی است. نادیده‌گرفتن ایمنی از سیاست‏‏‌های کلان اقتصادی آغاز می‌شود و تا کسب سود حداکثری از سوی معدن‏‏‌داران به‏‏‌جای توجه به جان و ایمنی کارگران ادامه می‏‏‌یابد.
  • رد پای قطعی برق در صنایع معدنی

    دنیای‌اقتصاد - فاطمه صالحی: صنعت معدن و صنایع معدنی، به‌عنوان یکی از ستون‌‌‌های اصلی اقتصاد ایران، در سال‌های اخیر با چالش‌‌‌های متعددی روبه‌رو بوده‌اند. در میان این چالش‌‌‌ها، قطعی مکرر برق در فصول گرم سال به یکی از موانع بزرگ پیش‌روی این صنایع تبدیل شده است. این مساله نه‌تنها بر تولید و بهره‌‌‌وری این صنایع تاثیر منفی گذاشته، بلکه خسارات قابل‌توجهی نیز به اقتصاد کشور وارد کرده است. صنایع معدنی به دلیل ماهیت فعالیت‌‌‌های خود، مصرف‌کنندگان عمده انرژی الکتریکی هستند. فرآیندهای استخراج، خردایش، فرآوری و تولید محصولات معدنی، همگی نیازمند مصرف مقادیر قابل‌توجهی برق هستند. این وابستگی شدید به انرژی الکتریکی، صنایع معدنی را در برابر نوسانات و کمبودهای شبکه برق کشور به‌شدت آسیب‌‌‌پذیر کرده است.
  • گمرک زیر سایه آنارشی احکام

    دنیای اقتصاد: اگر قابلیت پیش‌بینی‌پذیری از بین برود، بزرگ‌ترین صدمه به تجارت کشور وارد می‌شود. بی‏نظمی در احکام ابلاغی دستگاه‌های اجرایی باعث صدمات جدی به حوزه پیش‏بینی‏‏پذیری اقتصاد می‌شود و در نتیجه اتفاقی که وقوع می‌پیوندد این است که برند بین‌المللی «ساخت ایران» اعتبار خود را از دست می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر