شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|

  • راهکار کارشناسی نجات بانک‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد: در دومین روز از سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی، نشست تخصصی با موضوع اصلاح، بازسازی و انحلال موسسات اعتباری برگزار شد. این میزگرد، با حضور جمعی از صاحب‌‌‌نظران و کارشناسان حوزه بانکی و مالی و با هدف بررسی جامع چالش‌‌‌های سیستم بانکی و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت موسسات اعتباری تشکیل شد. این میزگرد، به بررسی ضرورت اصلاحات، مراحل بازسازی و انحلال، تجربیات جهانی و چالش‌‌‌ها و راهکارهای پیش‌‌‌رو اختصاص داشت.
  • نگاهی جامع به ماهیت بانک مرکزی بر اساس قانون جدید

    میثم حقیقی/ کارشناس حوزه بانکی
    با تصویب و اجرایی شدن قانون جدید بانک مرکزی، این نهاد به عنوان یکی از ارکان اساسی نظام مالی کشور، با ویژگی‌‌‌‌ها و الزامات جدیدی تعریف شده است. در این متن، به تفصیل به بررسی جوانب مختلف این قانون و تاثیرات آن بر استقلال و عملکرد بانک مرکزی خواهیم پرداخت.
  • رونمایی از آلبوم «ش‏‏‌ م‏‏‌ س» شجریان

    آلبوم «ش م س» به آهنگسازی کیخسرو پورناظری و خوانندگی همایون شجریان که با حمایت بانک صادرات همراه شده است، طی مراسمی با حضور محمدجواد ظریف و زهرا بهروز‌آذر به عنوان معاونان رئیس‌‌‌جمهور و جمعی از چهره‌‌‌های سیاسی، فرهنگی، هنری و ورزشی در تالار وحدت تهران، رونمایی شد.
  • رفع ناترازی گاز در اولویت‌‌های پتروپارس

    سرپرست گروه پتروپارس، کمک به رفع ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۳ را یکی از مهم‌ترین رویکردهای این گروه عنوان کرد.به گزارش روابط‌‌عمومی و امور بین‌الملل گروه پتروپارس، دکتر حمیدرضا ثقفی پس از حضور و بازدید از پروژه‌‌های خشکی پتروپارس در واحد فرآورش مرکزی میدان نفتی آزادگان‌‌جنوبی (CTEP) و فاز اول طرح توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی (GC)، این بار به همراه حمید بورد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران روی سکوی فاز یک پارس‌‌جنوبی و موقعیت SDP۱ حضور یافت تا موضوع رفع ناترازی گاز پروژه‌های دریایی این گروه را ارزیابی کند.
  • پتروشیمی سبز و پایداری صنعتی

    پریسا حاجی محمدی
    همان‌طور که جهان به سمت آینده‌ای پایدارتر و سبزتر حرکت می‌کند، نقش پتروشیمی‌ها به‌ طور فزاینده‌ای نمایانگر می‌شود. پتروشیمی‌ها که از نفت و گاز طبیعی به دست می‌آیند برای تولید طیف وسیعی از محصولات از جمله پلاستیک، لاستیک و سایر مواد شیمیایی استفاده می‌شوند. حال این سوال مهم مطرح است که به راستی پتروشیمی‌ها چه نقشی در آینده سبز خواهند داشت؟ صنعت پتروشیمی در رنگ‌ها، اتومبیل، تولید کاغذ، بسته‌بندی، ساخت لوله، لوازم الکتریکی، کالاهای خانگی، تجهیزات پزشکی، مواد پاک‌کننده، مصالح ساختمانی، پوشاک و منسوجات، مواد اولیه داروها، حتی آنتی بیوتیک‌ها، ساخت بسیاری از قطعات در محصولات کشاورزی و صنایع خدماتی، ساخت قطعات داخلی موشک‌های هدایت کننده، فضانوردها و ماهواره‌ها و تامین سوخت آنها نقش ارزنده‌ای دارد.
  • اکسید آماده پرواز

    در سال ۲۰۲۳، شرکت چری اولین «همایش بین‌‌‌المللی کاربران» خود را با شعار «سفر جدید ، زندگی جدید» برگزار کرد. بیش از ۶۰۰ نفر از نمایندگان کاربران و همچنین فرستاده رسانه‌‌‌ها از سراسر جهان گردهم آمدند تا بوم‌‌‌شناسی غنی، متنوع و دلپذیر خودروهای چری را از نزدیک ببینند. آنها همچنین در مراسم رونمایی محصول جدید این برند نیز شرکت کرده و به تماشای دستاوردهای نوآورانه‌‌‌ این برند نشستند.
  • بایدها و نبایدهای مسکن در برنامه هفتم

    دنیای اقتصاد-گروه شرکت‌های ساختمانی: برنامه هفتم توسعه سند بالادست اداره کشور طی پنج سال آینده در حوزه‌‌‌های مختلف به‌ویژه در اقتصاد است که در یک سال گذشته خبرهای بسیاری از آن به رسانه‌‌‌ها مخابره شده و در خصوص زوایای مختلف آن نظرات بسیاری مطرح شده است. برنامه مذکور که در بعد کلان تقریبا تمامی بخش‌‌‌های اقتصاد ایران را در بر می‌گیرد، در دل خود نکات قابل تاملی دارد که از آن جمله می‌توان به مسائل مربوط به شهرسازی و قیود توسعه در بخش مسکن اشاره کرد. بررسی‌‌‌ها نشان می‌‌‌دهد که این بخش از اقتصاد ایران طی سال‌‌‌های اخیر نیازهای قابل‌توجهی داشته که در این برنامه مورد توجه قرار نگرفته است. به همین منظور «دنیای‌اقتصاد» در این مقاله بر آن شده تا ضمن گفت‌وگو با مهندس پژمان جوزی رئیس انجمن ساختمان ایران، زوایای مختلف برنامه هفتم توسعه در بحث ساختمان را با محوریت فصل‌‌‌های یازدهم و هفدهم آن به بحث و بررسی بگذارد.
  • هدف‌‌‌گذاری نیم‌‌‌میلیون واحدی در بافت‌‌‌فرسوده

    دنیای‌‌‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه کشور ظرفیت‌‌‌های مناسبی در حوزه بازآفرینی شهری ایجاد کرده است، اعلام کرد: بر اساس بند الف ماده ۵۲ برنامه ۵‌‌‌ساله هفتم کشور، وزارت راه و شهرسازی مجاز است به منظور تشویق مالکان به مشارکت در نوسازی بافت‌‌‌های فرسوده در فرآیند معاوضه کلید به کلید واحدهای بافت فرسوده با واحدهای نوساز یا اراضی تحت مالکیت خود با رعایت قوانین، در قیمت کارشناسی واحدهای نوساز یا اراضی معوض مزبور، تا سقف ۴۰ درصد تخفیف اعمال کند یا اراضی یا واحدهای مسکونی واقع در بافت فرسوده را تا سقف ۴۰ درصد بیش از قیمت کارشناسی، قیمت‌گذاری کند، این بند‌ قانونی در برنامه هفتم توسعه کشور فرصت بسیار خوبی برای استفاده از منابع زمین دولت در اختیار بازآفرینی شهری قرار می‌‌‌دهد.
  • توسعه سیستم‌های دستیار راننده

    همزمان با رشد روزافزون استفاده از هوش مصنوعی در صنعت خودرو، خودروی اکستریم مدل وی ایکس (XTRIM VX) هم خود را به عنوان یکی از نمونه‌‌‌های استفاده از این فناوری به بازار معرفی می‌کند. این مدل که یک SUV لوکس رده بالا محسوب می‌شود توسط شرکت خودروسازی چینی XTRIM ساخته شده و نه تنها به دلیل طراحی و عملکرد شیک خود، بلکه به دلیل ویژگی‌‌‌های ADAS (سیستم‌‌‌های پیشرفته دستیار راننده) آن در کانون توجه قرار گرفته است. در این مطلب، قصد داریم نگاهی دقیق‌‌‌تر به ویژگی‌‌‌ سیستم‌‌‌های پیشرفته دستیار راننده این خودروی لوکس داشته باشیم و اینکه چگونه این ویژگی‌‌‌ها می‌توانند تجربه رانندگی ما را تغییر دهند.
  • سایه شرکت‌های چینی بر فناوری پاک

    دنیای اقتصاد -فاطمه بابالو: بی‌‌پولی فناوری‌‌های پاک در غرب موجب شده تا شرکت‌های چینی این صنعت را نیز قبضه کنند. این روند اگرچه از صنایع معدنی آغاز شده و به ورشکستگی بسیاری از معادن و شرکت‌های فلزی رسیده ولی به زودی به سایر صنایع مشابه نیز سرایت خواهد کرد حتی شاید پتروشیمی‌‌ها نیز از این رویه مصون نمانند.
  • هاب انرژی‌‌های تجدیدپذیر منطقه

    مهدی شریف‌زاده / پژوهشگر حوزه انرژی
    ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌‌بنیان، که توسط ستاد سابق توسعه فناوری‌‌های آب و انرژی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و پیشنهاد شد و در سال ۱۴۰۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، نقطه عطفی در سیاستگذاری انرژی ایران محسوب می‌شود. این قانون با هدف اصلی تحریک تقاضا برای تعمیق ساخت داخل تجهیزات انرژی‌‌های تجدیدپذیر، گامی بلند در راستای توسعه پایدار و امنیت انرژی کشور برداشته است. اهمیت این قانون را می‌توان در پرتو تحولات اخیر در صنعت انرژی جهان و موقعیت استراتژیک ایران در این حوزه درک کرد.
  • مثلث تولید ناترازی بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: در نخستین روز از سی‌وچهارمین همایش بانکداری اسلامی ولی‌‌‌الله سیف رئیس کل اسبق بانک مرکزی، در خصوص ناترازی‌‌‌ها و مسیر اصلاحات نظام بانکی به سخنرانی پرداخت. سیف، در تحلیل وضعیت کنونی نظام بانکی و اشاره به مشکلات جدی و ناترازی‌‌‌های نظام بانکی تاکید کرد که این مشکلات ناشی از سیاست‌‌‌های اقتصادی نادرست و ساختار سهامداری غیر اصولی است. همچنین ترکیب هیات عالی و فقدان نظام حسابرسی مستقل، از عوامل اصلی ناکارآمدی نظام بانکی هستند. رئیس اسبق بانک مرکزی به سه عامل کلیدی ناترازی شامل عدم‌تعادل در جریان نقدینگی، عدم‌تعادل در درآمد و هزینه و عدم‌تعادل در ترازنامه بانک‌ها اشاره کرد. او همچنین بر لزوم اصلاح سیاست‌‌‌های پولی و مالی، بهبود نظام نظارت بانک مرکزی و تقویت نظام حسابرسی و ساختار سهامداری بانک‌ها تاکید کرد. طراحی راهکارهای بومی و استفاده از تجربیات جهانی برای اصلاح نظام بانکی نیز از نکات مهمی بود که در این همایش مطرح شد. سیف در سخنان خود از نهادهای کلیدی مانند شرکت ارزش‌‌‌گذاری دارایی‌‌‌ها، شرکت‌های مدیریت دارایی‌‌‌ها و صندوق‌های ضمانت سپرده به‌‌‌عنوان ابزارهای کلیدی در این اصلاحات نام برد.
  • معرفی توان صادراتی معادن سنگ ایران

    نمایشگاه بین‌المللی سنگ محلات-نیم ور به واسطه قرارگیری در قطب سنگ ایران و ارتباط تنگاتنگ جمع کثیری از فعالان این صنعت و مراوده آنها با کارخانه‌ها و معادن سنگ به یکی از مهم‌ترین نمایشگاه‌های ایران در این حوزه تبدیل شده و هرساله علاوه بر بازدیدکنندگان و متخصصان داخلی، میهمانان خارجی متعددی نیز از نمایشگاه دیدن می‌کنند. امسال و از ۱۷ تا ۲۰ مهرماه شانزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران، محلات- نیم ور در سایت نمایشگاهی شهر نیم‌ور برگزار می‌شود که در ادامه «محمد حلاجیان» مدیر اجرایی این نمایشگاه و مدیرعامل شرکت فرجاد تجارت پاسخگوی سوالات ما خواهند شد.
  • کاهش صادرات فولاد در سال‌جاری

    دنیای‌اقتصاد: صنعت ساختمان که از آن به عنوان یکی از اصلی‌ترین محرک‌های اقتصادی یاد می‌شود، با اغلب صنایع ارتباط تنگاتنگی دارد و رکود این صنعت بزرگ در سال‌های اخیر بسیاری از صنایع را دچار مشکلات عدیده‌ای در بخش تقاضا کرده است؛ از طرفی با توجه به وجود تحریم‌ها و همچنین قطعی‌های مکرر برق واحد‌های صنعتی صادرات با لطایف الحیلی باید انجام شود و به همین دلیل بسیاری از کارخانه‌ها با تمام ظرفیت فعالیت نمی‌کنند.
  • اشتیاق منابع انسانی؛ رکن توسعه پایدار

    مدیرعامل فولاد هرمزگان با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه افزایش انگیزه سرمایه‌‌های انسانی این مجموعه فولادی و تاثیر قابل‌توجه آن بر بالا بردن میزان بهره‌‌وری تاکید کرد: توسعه متوازن و پایدار در مجموعه فولاد هرمزگان تنها با توجه ویژه به سرمایه‌‌های انسانی میسر خواهد شد و ما نیز در این خصوص اقدامات گسترده‌‌ای انجام داده‌‌ایم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر