«سونیا اندیش» در ابتدای سخنانش گفت: کاندیداها در زمان تبلیغات انتخاباتی، بهره‌گیری از نظرات اقشار مختلف جامعه را وعده می‌دهند، اما پس از انتخاب شدن، وعده‌هایشان را فراموش می‌کنند. 

وی با بیان این‌که خبرنگاران چشم و چراغ جامعه هستند، اظهار کرد: باتوجه به حضور اصحاب رسانه در جلسات مختلف و رصد و تحلیل گفته‌ها و برنامه‌های مسئولان، آنان بهتر از همه درد جامعه را دانسته و می‌توانند مشاوران خوبی برای مسئولان باشند. 

در ادامه معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی و جانشین مدیر مسئول خبرگزاری ایسنا، سردبیر و خبرنگاران این رسانه هر کدام در خصوص مسائل و مشکلات تبریز اظهار نظر کرده و سئوال نائب رئیس شورا پاسخ دادند. 

مورد توجه قرار دادن آسایش و آرامش شهروندان در بودجه سال ۹۷، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام به‌ویژه پروژه‌ی مقبره الشعرا، حذف زواید بصری و توجه به زیباسازی شهر، آسفالت‌ریزی گسترده در سطح شهر، اتمام خطوط یک و دو مترو و واگذاری اجرا و بهره‌برداری از خطوط سه و چهار به بخش خصوصی، توسعه‌ی‌ فضای سبز، توجه به تفریح جوانان تبریزی،جلوگیری از استخدام نفرات جدید در شهرداری، بستن راه‌های فساد در شهرداری،چابک‌سازی بدنه شهرداری، تبلیغات رویداد «تبریز ۲۰۱۸» در سطح کشور، توسعه‌ی دیپلماسی شهری، نظارت مستمر به شهرداری و دخالت نکردن اعضای شورا در اجرائیات، بررسی پروژه‌های بزرگ ونیمه تمام شهرداری،خرید و ساماندهی خانه‌های تاریخی،ایجاد پارک ویژه کودکان اوتیسم، مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولان و...بخشی از موارد مورد تأکید مسئولان و خبرنگاران ایسنا در پاسخ به سئوال نائب رئیس شورا مبنی بر «اگر جای من بودید،چه کار می‌کردید؟» 

«سونیا اندیش»، نائب رئیس شورا در خصوص این موارد گفت: انتظار دارم رسانه‌ها با نگاهی به مراتب عمیق‌تر و در جهت اصلاح و پرداختن به امور بنیادین از جانب مسئولان، در جامعه ایجاد مطالبه‌گری کنند.

وی ادامه داد: رسانه‌ها باید بسترساز نفوذ نگاه نظارتی مردم تا عمق اتاق‌های تصمیم‌گیر در امور عامه و یاری‌گر دستانی باشند که از طرف مردم در صدد قطع دستان متجاوز به حقوق مردم هستند.

اندیش تصریح کرد: به عبارت دیگر حضور رسانه‌ها در حوزه‌های مختلف جامعه شهری باید عاملی اصلاح‌گر و مانعی غیر قابل نفوذ در مقابل ضد ارزش‌ها باشد، اگر چنین شود، بسیاری از هزینه‌های مادی ومعنوی زائد بر جامعه تحمیل نمی‌شود. البته این سخن بدین معنی نیست که به بهانه پرداختن به امور بنیادین، از موارد روزمره غفلت شود. 

وی در بخش دیگر سخنانش گفت: تبریز در گذشته باغ شهر بوده که به مرور زمان باغات آن تغییر کاربری داده شده و ساختمان‌ها جای فضای سبز را گرفتند، شورای پنجم به شدت با تغییر کاربری فضای سبز مخالف است، همچنین باتوجه به پایین بودن سرانه‌ی فضای سبز تبریز، توسعه‌ی‌ درختکاری در داخل شهر و احداث پارک‌های محله‌ای جزء سیاست‌های شورای شهر است که رسانه ها باید در این امر با تمام توان به یاری شورا بیایند.

اندیش با انتقاد از قطع اندک درختان باقی‌مانده در سطح شهر، اظهار کرد: شکی نیست که حتی کاشتن یک درخت یا ایجاد یک متر فضای سبز خواست تک تک شهروندان و مورد اهتمام جدی شوراست، اما نباید از ترس مرگ خودکشی کرد! معتقدم هر پروژه‌ای باید پیوست کارشناسی خردمندانه داشته باشد، زمانی‌که مدام از خشک شدن دریاچه ی ارومیه فریاد می‌زنیم، متأسفانه خودمان در مصرف درست و اصولی آب دقت نمی‌کنیم، نباید با سوء استفاده از جملاتی همانند «خدمت به مناطق کم برخوردار »عوام فریبی کرد.

اندیش در خصوص توسعه حمل‌ونقل عمومی گفت: کارهای بسیار خوب وماندگاری در نوسازی و توسعه ناوگان اتوبوس و تاکسی انجام شده که باز هم نیاز به حمایت  جدی شورا و کلیه دستگاه‌های اجرایی ذیربط دارد.

وی در رابطه با پروژه مقبره الشعرا نیز گفت: اتمام این پروژه برای رویداد تبریز ۲۰۱۸ از ضروریات است، معتقدم وضعیت پیشین مقبره‌الشعرا بهتر از شرایط کنونی آن بود، چون اگر قرار است پروژه‌ای در زمان تعیین شده، تکمیل نشود، نباید اصلاً آغاز شده و مردم بلاتکلیف بمانند! از قدیم گفته‌اند «چو دخلت نیست خرج آهسته تر کن»

نائب رئیس شورا از بررسی پروژه‌های مختلف شهرداری خبر داد و گفت: ابهامات پروژه میدان آذربایجان، احداث کارخانه زباله‌سوز و پارک بزرگ تبریز بطور کامل در کمیسیون‌ها بررسی می شود و اگر احیاناً تخلفاتی هم باشد، با خاطیان برخورد می‌کنیم و شورا در استفاده از اختیارات قانونی خود در جهت صیانت از حقوق شهروندان و شفاف سازی قراردادها مصمم است.

وی در رابطه با مسیرهای دوچرخه‌سواری موجود در خیابان امام خمینی(ره) و جاده ائل‌گولی، اظهار کرد: این پروژه‌ها در گذشته بدون مطالعه انجام شده و در مسیر آن‌ها باجه‌ی بانک و جداول هم وجود دارد که باید اشکالات آن برطرف و برای دوچرخه‌سواری آماده شود. البته منشاء بسیاری از این اشکالات، گستردگی بیش از حد سیستم شهرداری و فقدان سیستم کنترلی و نظارتی بر آن است.

وی در خصوص احیای خانه‌های تاریخی، گفت: تملک و احیای خانه‌های تاریخی هزینه‌بر بوده و برعهده‌ی اداره‌کل میراث فرهنگی است، معتقدم دولت باید با ارایه‌ی مشوق‌ها، مردم را برای تملک، بازسازی و یا تغییر کاربری کارشناسی شده آن‌ها، تشویق کند.

اندیش ادامه داد: متأسفانه در طول سالیان گذشته بافت تاریخی تبریز نظیر میار میار، درب باغمیشه و ... به بهانه بافت فرسوده از میان رفته است. 

وی در خصوص تأکیدات شورای شهر تبریز برای حذف بنر از سطح شهر و ساماندهی تبلیغات شهری، یادآور شد: این بحث‌ها در صحن علنی شورا انجام گرفته و خوشبختانه پس از آن جلسه نصب بنر در سطح شهر بسیار کم‌تر شده است، چون شهرداری اصلی‌ترین عامل نصب بنر در شهر بود. باید اصلاح امور را از خودمان آغاز کنیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.