مدیران بانکی به جهانگیری گزارش دادند
تفویض اختیار تسهیلاتدهی به بانکها
اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به دستاوردهای سال گذشته دولت در اجرای برنامه رونق تولید و کمک به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط گفت: در سال ۹۵ دستاوردهای خوبی در زمینه رونق بخش تولید حاصل شد و باید تلاش کنیم که کارنامه سال ۹۵ در سال ۹۶ نیز تکرار شود.معاون اول رئیسجمهور با قدردانی از تلاشها و زحمات نظام بانکی کشور به خصوص در زمینه ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و نیز تکمیل طرحهای نیمه تمام، اظهار کرد: بخش مهمی از وظایف تامین منابع مالی در اقتصاد کشور بر دوش نظام بانکی است. البته نظام بانکی با مشکلات و گرفتاریهای متعددی روبهرو است که دولت از این مسائل آگاهی دارد و در آینده نزدیک جلسهای برای بررسی این مشکلات برگزار خواهیم کرد.
حمایت از واحدهای تولیدی
وی با تاکید بر اینکه دستاوردهای سال ۹۵ در زمینه کمک به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و تکمیل طرحهای نیمه تمام که از مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بود، باید در سال جاری نیز تکرار شود، تصریح کرد: برای تحقق این هدف مدیران کشور باید مصمم پای کار بایستند و برای رفع مشکلات و مسائل کشور تصمیمگیری کنند.جهانگیری با اشاره به دلایل تصمیمگیری سال گذشته برای کمک به واحدهای تولیدی مشکلدار، خاطر نشان کرد: هدف اصلی از کمک به این واحدها این بود که به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی کشور در سال ۹۰ و ۹۱ بخش تولید با رکود مواجه شد. شرایطی نظیر تغییرات نرخ ارز، تحریمها و سایر مشکلات اقتصادی که خارج از اراده مدیران بنگاههای اقتصادی بود، بر واحدهای تولیدی تحمیل شده بود و به همین دلیل بر اساس مقررات بانکی، واحدهای تولیدی که چک برگشتی و معوقات بانکی داشتند، نمیتوانستند تسهیلات دریافت کنند. از اینرو در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصمیم گرفته شد کارگروهی در سطح ملی و استانی برای تسهیل و رفع موانع تولید ایجاد کند تا واحدهای تولیدی که به دلیل شرایط بد اقتصادی کشور با مشکل روبهرو شده بودند و قابلیت احیا و بازگشت به بازار داشتند، بتوانند از تسهیلات بانکی برخوردار شوند.
تصمیمگیری بر عهده بانکها
معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: البته همانطور که بارها اعلام شد، اغماض و چشمپوشی درباره اینگونه واحدهای تولیدی به معنای سلب اختیار بانکها نبود؛ چرا که از بانکهای عامل خواستیم در صورتی که یک واحد تولیدی را مستحق دریافت تسهیلات نمیدانند و بررسیهای کارشناسی بانکی حکایت از عدم توانایی یک واحد تولیدی برای احیا دارد، میتوانند از پرداخت تسهیلات به آن خودداری کنند؛ اما در عین حال از بانکها خواسته شد که پاسخی صریح و شفاف به کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید اعلام و دلایل عدم پرداخت تسهیلات را بازگو کنند. وی در ادامه با اشاره به برنامه دولت برای استمرار کمک به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و تکمیل طرحهای نیمه تمام، از مدیران بانکهای عامل خواست که ضمن رعایت اصول بانکداری و مقررات، سختگیری بیش از اندازه انجام ندهند و در تعیین وثائق و دریافت استعلامها تا جایی که مقدور است کارها را روانسازی کنند.جهانگیری افزود: با توجه به یکسان بودن قوانین و مقررات بانکی بعضا شاهد این موضوع هستیم که بعضی از مدیران بانکها نهایت تلاش را میکنند تا مشکلات بر سر راه اعطای تسهیلات بانکی به بنگاههای اقتصادی را برطرف کنند؛ اما متاسفانه برخی مدیران بانکها هم هستند آنطور که باید انگیزه حل مشکلات را ندارند و با اتکا به مقررات موجود تلاشی در جهت بازشدن گرهها انجام نمیدهند.
آمار عملکرد و طرح رونق تولید
وی با اشاره به آمار کلی عملکرد و طرح رونق تولید در سال ۹۶ گفت: آمارها نشان میدهد که عملکرد طرح رونق تولید در سال جاری پایینتر از سطح انتظارات است که البته بخشی از این عدم توفیق میتواند بهدلیل تغییرات مدیریتی در دولت باشد که باعث کُند شدن برنامهها شده است. البته براساس گزارشها در یکی دو ماه اخیر عملکرد طرح رونق تولید بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته که این نشان میدهد ارادهای جدی در میان مدیران شکل گرفته و امیدوارم در ماههای باقیمانده از سال شاهد تحول و جهش مثبت در کمک به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و تکمیل طرحهای نیمه تمام در کشور باشیم.معاون اول رئیسجمهور از وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی، استانداران و بانک مرکزی خواست با جدیت هرچه بیشتر در طرح رونق تولید فعال شوند و از مدیران بانکهای عامل نیز خواست که از مدیران زیرمجموعه خود بخواهند که میزان سختگیری را ضمن رعایت مقررات به حداقل ممکن کاهش دهند. وی افزود: اگر همه مدیران با جدیت پای کار باشند و اراده و انگیزه کافی وجود داشته باشد، در سال ۹۶ نیز دستاوردهای خوب و ماندگاری در طرح رونق تولید خواهیم داشت.
برنامه خروج از رکود
در این جلسه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور هم با تاکید بر اینکه در طرح رونق تولید هدف فقط پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی نیست، گفت: در این طرح برنامه خروج از رکود، رونق بخش تولید و افزایش سرمایهگذاری دنبال میشود و باید دقت داشته باشیم که تسهیلات به واحدهایی پرداخت شوند که قادر باشند تثبیت شغل یا اشتغال جدید ایجاد کنند.
در این جلسه که وزیر امور اقتصادی و دارایی، مشاور اقتصادی رئیسجمهور، رئیس اتاق بازرگانی ایران و برخی مدیران عامل بانکها نیز حضور داشتند، گزارشی از آمار کلی عملکرد طرح رونق تولید درسال ۹۶ از سوی نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شد و پیشنهادهایی برای بهبود عملکرد در اجرای این طرح مطرح شد. در ادامه این جلسه مدیران عامل بانکها نیز به تشریح مسائل و مشکلات خود پرداختند و گزارشی از اقدامات صورت گرفته و برنامههای در دست اجرا برای اجرای طرح رونق تولید در سال ۹۶ ارائه کردند.
ارسال نظر