تحلیل‌های تکنیکال از شاخص قند و شکر نشان می‌دهد

ورود گروه قندی به اصلاح

شماره روزنامه: ۵۰۷۷ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۷۲۸۰۷۴ روند

مهدی طیبی / تحلیلگر بازار سرمایه

شاخص قند و شکر شباهت بسیار نزدیکی به شاخص کل و به کلیت بازار دارد. این شاخص هم پس از رشد خیره‌کننده دو ساله وارد اصلاح شده و افت ۵/ ۳۸ درصدی را در سه ماهه ریزش تاریخی بورس تجربه کرده است. سپس همگام با سایر گروه ها در بازه‌ای چهار هفته‌ای بخشی از ریزش را جبران کرده است و در سه هفته بعد از آن نیمی از رشد را تا تراز ۵۰ درصد فیبوناچی اصلاح کرده است. همان‌گونه که اشاره شد حرکات این نماگر کاملا شبیه کلیت بازار و شاخص کل ارزیابی می‌شود.

هم اکنون با توجه به قرار‌گیری مجدد اندیکاتورها در اشباع فروش و قرارگیری مجدد قیمت روی میانگین یک ساله خود انتظار می‌رود که همگام با کلیت بازار این گروه نیز مجدد رشد قیمتی را شاهد باشد و به تبع آن شاخص گروه نیز از سقف مینور قبلی عبور کرده و بتواند بخش بیشتری از ریزش اخیر را پوشش دهد. هم اکنون این نماگر در ۱۷۷ هزار واحد است و در صورت صعود، محدوده تراکمی فیبوها عبارتند از: ۲۱۱ هزار واحد در تراز ۸/ ۱۶۱ فیبوناچی اکتنشن از اصلاح اخیر، ۲۱۶ هزار واحد در تراز ۱۰۰ درصد فیبو پروجکشن از رشد و اصلاح اخیر و ۲۱۷ هزار واحد در تراز ۸/ ۶۱ فیبو‌ریتریسمنت از کل ریزش اصلی که اتفاق افتاده است.

در صورتی که انتظار بازگشت و صعود محقق شود این محدوده از نظر ابزار فیبوناچی یک تراکم (زون) می‌دهد که افزایش عرضه‌ها را به همراه خواهد داشت.

از نمادهای این گروه قصفها، قهکمت، قزوین و قشیر حرکت و شرایط نموداری و اندیکاتوری مشابه با شاخص گروه‌شان داشته‌اند اما نمادهای قپیرا و قچار مسیر دیگری را طی کرده و از سقف قبل از ریزش بازار فراتر رفته‌اند.

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن