نیویورک تایمز: حزب بایدن احتمالا شکست بزرگی را تجربه کند
نتیجه انتخابات آمریکا چه زمانی اعلام میشود؟
درحالیکه نامزدها در سراسر کشور به سرعت در حال حرکت بودند تا سخنان پایانی خود را برای رایدهندگان بیان کنند، جمهوریخواهان با اطمینان از اینکه کنترل مجلس نمایندگان و احتمالا سنا را بهدست خواهند آورد، وارد مرحله نهایی رقابت خواهند شد. وضعیت بهگونهای است که دموکراتها حتی خود را برای شکست در مناطق آبی آماده کردهاند. روز یکشنبه، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا برای کتی هوچول، فرماندار نیویورک در حوزه یونکرز که ۸۰درصد آرا را در سال۲۰۲۰ بهدست آورد، کمپین انتخاباتی برگزار کرد که نشاندهنده چالشهای عمیقی است که دموکراتها با آن دست و پنجه نرم میکنند. همزمان دونالد جی.ترامپ، رئیسجمهوری سابق در میامی به حامیان خود گفت که نشانه دیگری از خوشبینی برای جمهوریخواهان پیدا شده است، مبنی بر اینکه حزب میتواند پرجمعیتترین شهر فلوریدا را برای اولین بار در دو دهه گذشته از آن خود کند.
بایدن در گردهمایی کالج سارا لارنس در برانکسویلِ نیویورک، روز انتخابات و مبارزات انتخاباتی آینده ۲۰۲۴ را به عنوان «نقطه عطف» برای ۲۰سال آینده توصیف کرد. او گفت که در سال۲۰۲۰ رایدهندگان بین دو «دیدگاه اساسا متفاوت از آمریکا» یک انتخاب روشن داشتند. در همین حال، ترامپ حدود ۹۰دقیقه روی صحنه آمد تا دموکراتها را نسبت به سهلگیری درخصوص جرم و جنایت آماج حمله قرار دهد و مجددا ادعاهای خود را درخصوص انتخابات ریاستجمهوری در سال۲۰۲۰ مطرح کند. او همچنین گفت که به خود میبالد که رایدهندگان لاتینتبار قصد دارند در فلوریدا از جمهوریخواهان حمایت کنند. او دقایقی قبل از اینکه باران شدید جمعیت را خیس کند، گفت: «ما باید زمین را بهقدری مستحکم کنیم که چپ رادیکال نتواند انتخابات را بدزدد. ما آمریکا را پس خواهیم گرفت.»
درحالیکه اکثریت رایدهندگان از اقتصاد بهعنوان دغدغه اصلی خود نام میبرند، تقریبا سهچهارم آمریکاییها معتقدند دموکراسی در خطر است و اکثر آنها حزب مخالف را تهدید اصلی میدانند. اگر جمهوریخواهان رقابتهای مجلس نمایندگان را از آن خود کنند، کنترل آنها میتواند جناح راست حزب را قدرتمند کند و به قانونگذارانی که در طرفداری از تئوریهای توطئه ید طولایی دارند، دست برتر بدهد. یک سوال اصلی برای دموکراتها این است که آیا ممکن است نتیجهای رقم بخورد که متفاوت از تاریخ باشد. از سال۱۹۳۴، تقریبا هر رئیسجمهور در اولین انتخابات میاندورهای خود کرسیهای حزبش را از دست داده است. بهطور معمول، رایدهندگان، حزب در قدرت را بهدلیل شرایط بد اقتصادی مجازات میکنند.
نتیجه چه زمانی اعلام میشود؟
با توجه به سابقه اعلام نتایج در سال۲۰۲۰، این سوال برای رایدهندگان وجود دارد که نتیجه انتخابات چه زمانی اعلام خواهد شد؟ در اینجا توصیههایی برای کسانی که انتخابات میاندورهای ایالات متحده در ۸ نوامبر را دنبال میکنند، وجود دارد: برای یک شب طولانی و شاید چند روز انتظار آماده باشید تا اینکه مشخص شود جمهوریخواهان یا دموکراتها کنگره را کنترل خواهند کرد. به گزارش رویترز، در انتخابات امروز، ۴۳۵کرسی مجلس نمایندگان ایالات متحده و همچنین ۳۵کرسی سنا و ۳۶فرمانداری ایالات متحده رقابتپذیر هستند. جمهوریخواهان برای بهدست آوردن اکثریت مجلس نمایندگان باید پنج کرسی و برای کنترل سنا فقط یک کرسی را بهدست آورند. پیشبینیها و نظرسنجیهای غیرحزبی نشان میدهند که جمهوریخواهان شانس بسیار زیادی برای کسب اکثریت مجلس نمایندگان دارند و کنترل سنا احتمالا به دستان آنها خواهد افتاد.
موج گسترده حمایت جمهوریخواهان میتواند ساعاتی پس از بسته شدن رایگیری به اعلام پیروزی منجر شود؛ اما با توجه به اینکه انتظار میرود دهها رقابت نزدیک به هم باشند و ایالتهای کلیدی مانند پنسیلوانیا از قبل هشدار دادهاند که شمارش هر برگه رای ممکن است روزها طول بکشد، کارشناسان میگویند شانس زیادی وجود دارد که رایدهندگان آمریکایی در شب انتخابات به رختخواب بروند بدون اینکه بدانند چه کسی پیروز شده است. ناتان گونزالس که خبرنامه غیرحزبی «از درون انتخابات» را منتشر میکند، میگوید: «وقتی نوبت به دانستن نتایج میرسد، باید از صحبت درباره روز انتخابات فاصله بگیریم و به جای آن به هفته انتخابات فکر کنیم.» سرعت شمارش آرا در ایالتها یکسان نیست. ازآنجاکه دموکراتها بیشتر از جمهوریخواهان از طریق پست رای میدهند، میتواند نتایج را در روز آخر متفاوت کند. در این صورت پیشتازی اولیه میتواند برای دموکراتها باشد؛ اما با شمارش آرای دستی این نتایج در ساعات پایانی شمارش تغییر کند. این میتواند برای لحظاتی در برخی ایالات مانند فلوریدا یک «سراب آبی» ایجاد کند؛ اما در نهایت داستان میتواند در آخرین ساعات تغییر کند.
سایت۵۳۸ هم در گزارشی نوشت: در سال۲۰۲۰، بهدلیل کندی شمارش آرا در بسیاری از ایالتها، روزها - تا شنبه، ۷ نوامبر - طول کشید تا ایبیسینیوز جو بایدن را رئیسجمهور منتخب معرفی کند. احتمالا امسال نباید آنقدر منتظر بمانیم، اما این امکان وجود دارد که در شب انتخابات، برندگان انتخابات۲۰۲۲ را نشناسیم. ایالاتی مانند آریزونا، نوادا و پنسیلوانیا که کلید کنترل سنا هستند ممکن است چندین روز طول بکشد تا همه آرای آنها شمارش شود. به گفته این سایت، «زمان دقیق نتایج به وضعیت بستگی دارد. هر کدام قوانین متفاوتی برای زمان و نحوه شمارش آرا دارند. اما ما میتوانیم بر اساس زمانی که هر ایالت نتایج انتخابات اولیه خود را در اوایل سال جاری گزارش کرده است، حدس علمی درستی داشته باشیم.»
سوال این است: اگر هر ایالت نتایج خود را با همان سرعت انتخابات مقدماتی گزارش کند، شب انتخابات (و روز بعد) چگونه پیش خواهد رفت. در این خصوص تخمینهایی زده شده است. در برخی ایالات مانند آرکانزاس، وایومینگ، تگزاس، نیویورک، ویسکانسین، مونتانا، داکوتای شمالی، مینهسوتا، ایلینویز، میشیگان ورمونت، نیوهمپشایر، اورهگون، آیووا، ایندیانا، اوهایو، پنسیلوانیا، نیوجرسی، کانکتیکت، رودآیلند، کالیفرنیا، کلورادو، براسکا، کنتاکی، مریلند، نیومکزیکو کانزاس، کارولینای شمالی و جنوبی اوکلاهاما، آلاباما وجورجیا تا روز نهم نوامبر و برخی از آنها تا اوایل بامداد دهم نوامبر اعلام خواهند شد.
بایدن منجی میشود؟
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده امیدوار بود پس از آشفتگی سالهای ترامپ، کشور را به سوی صلح و آشتی رهبری کند. اما تب قطبی شدن سیاست در آستانه انتخابات میاندورهای روز سهشنبه مجددا عود کرد. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، بایدن قبل از رفتن به یک مرکز اجتماعی برای یک گردهمایی تبلیغاتی نقطهای توقف کرد تا با جمعیتی که سرریز شده بودند تا با او صحبت کنند، همصحبت شود. همانطور که اغلب اتفاق میافتد هر زمان که بایدن یک میکروفن و یک مخاطب مشتاق پیدا میکند، مشتاق صحبت میشود. اینبار او جایی توقف کرد که مادربزرگ و پدربزرگش را به یاد آورد؛ آنهایی که مدتهاست مردهاند. رئیسجمهوری گفت: «هر بار که از خانه پدربزرگم بیرون میرفتم، او فریاد میزد: جو، ایمانت را حفظ کن.» مادربزرگم فریاد میزد: «نه جو، آن را به دیگران نشان بده. برو ایمانت را بگستران.»
بایدن در روزهای اخیر در حال گسترش این ایمان در سراسر کشور بوده است، بدون اینکه توجهی به نظرسنجیها و پیشبینی شکست ویرانگر حزبش در انتخابات میاندورهای روز سهشنبه داشته باشد. «ایمان» کارت دعوت بایدن در نزدیک به دو سال ریاستجمهوری اش بوده است. ایمان به سیستمی که او بیش از نیمقرن در آن پای ثابت بوده است، ایمان به اینکه میتواند شکافهای یک جامعه شکسته را ترمیم کند، ایمان به اینکه او و رقیبش اگر در سال۲۰۲۴ دوباره با هم روبهرو شوند، به تنهایی میتواند دونالد جی ترامپ، رئیسجمهور سابق را شکست دهد.
این اعتقادی نیست که او با همه، حتی در میان دموکراتها، مشاوران و متحدانش که برخی از آنها روزهای آینده را با ترس میبینند، اشتراک نظر داشته باشد. پس از بازگشت بایدن که قصد داشت عادی شدن را رواج دهد و از آشفتگیهای دوران ترامپ، آمریکا را دور کند، رایدهندگان اکنون آماده هستند تا نارضایتی خود را از رئیسجمهور فعلی نشان دهند.
شواهد تاریخی به ندرت از روسای جمهور دوره اول در انتخابات میاندورهای حمایت میکند و حزب بایدن احتمالا شکست بزرگی را تجربه کند. جابهجایی تعداد انگشتشماری از کرسیهای مجلس نمایندگان و یک کرسی در سنا، گزینههای بایدن را بهشدت محدود و سوالاتی را درباره اینکه آیا او باید دموکراتها را در انتخابات بعدی رهبری کند یا خیر، ایجاد میکند. بنابراین این لحظات برای بایدن خستهکننده و حتی گیجکننده است. به گفته معتمدان او انتظار داشت تب سیاستهای قطبیسازی تا کنون شکسته شده باشد و از اینکه چنین نشده است، شگفتزده بود. ریاستی که او در نظر داشت، آن ریاستی نیست که او انتظار داشت؛ جایی که فکر میکرد رهبر آشتی ملی باشد. او فکر میکرد که اگر به سادگی بتواند حکمرانی خوبی داشته باشد، همه چیز درست میشود.
این طرز فکرش اما برای اطرافیانش هرچند دوستداشتنی اما تکاندهنده و سادهلوحانه بود. بایدن خطاب به حضار در سندیگو گفت: «در قدیم، زمانی که من سناتور ایالات متحده بودم، ما با حرارت با یکدیگر بحث میکردیم، اساسا اختلاف نظر داشتیم و به اتاق غذاخوری سنا میرفتیم و با هم ناهار میخوردیم؛ زیرا ما درباره مسائل اختلاف نظر داشتیم، اما درباره این موضوع که نهادها اهمیت دارند، توافق کامل داشتیم.» او افزود: «در حال حاضر نهادها در معرض حمله تمام عیار هستند. به من گفته شده است که اگر مجلس و سنا را پس بگیرند، من را استیضاح خواهند کرد. نمیدانم برای چه چیزی مرا استیضاح خواهند کرد.» مانند سایر روسایجمهور در لحظات پر تنش، او برای الهام گرفتن به آبراهام لینکلن متوسل شده است. او در روزهای اخیر که در سفر بود، این جمله معروف را به زبان آورد: «و نور بود».
این جمله را وی از کتاب جدید مورخ حاضر جان میچام برداشته است که تمام آن به شانزدهمین رئیسجمهور ایالات متحده یعنی آبراهام لینکلن اختصاص دارد. میچام گفت: «یک درس احتمالی برای بایدن که درگیر نبردی عمیق برای حفظ قانون اساسی و حاکمیت قانون بوده، این است که تعهد اخلاقی مهم است و می تواند پیروز شود، مهم نیست که مبارزه چقدر دشوار است.» او میافزاید: «روزهای بد و روزهای خوب خواهند بود. نکته کلیدی این است که به خاطر بسپارید چرا و برای چیزی میجنگید.» به نظر میرسد که تعداد روزهای بد اغلب از روزهای خوب در این پاییز چالشبرانگیز بیشتر بوده است، اگرچه بایدن خود را «ایرلندی دیوانه» توصیف میکند و قصد دارد که پایداری خود را بیش از پیش در برابر این چالشها نشان دهد. درحالیکه تمامی راهها به بنبست میرسد و جایی برای خوشبینی وجود ندارد، او مرتبا میگوید: «من خوشبین هستم.»
او اغلب به دروننگری نمیپردازد؛ درباره اینکه فکر کند که کجا اشتباه کرده است، خود را مورد بررسی قرار نمیدهد. او از مصاحبه با شبکهها و روزنامههای بزرگ اجتناب میکند و پرسشکنندههای دوستانهتری را ترجیح میدهد، مانند تهیهکننده پادکستی که اخیرا در اواسط مصاحبه به او گفته بود «تو باحالترین مرد دنیا هستی». با نزدیک شدن به هشتادمین سالگرد تولد خود در این ماه، زندگی بایدن نسبت به سالهای گذشته کمتر تحت کنترل او است. او روز خود را از ساعت ۸ صبح با تمرینات شروع میکند، سپس به دفتر بیضی شکل میرود و حدود ساعت ۷ بعدازظهر برای شام با جیل بایدن به محل اقامت بازمیگردد. ازآنجاکه او صبحها تدریس میکند، زودتر، حوالی ساعت ۹:۳۰شب به رختخواب میرود؛ درحالیکه به مردم میگوید که تا حدود ساعت ۱۱شب برای خواندن کتاب بیدار میماند. او برای لذت زیاد مطالعه نمیکند و وقتی تلویزیون تماشا میکند، بیشتر اخبار یا ورزش است.
او تاثیرات سن را روی این نوع زندگی تصدیق میکند. بایدن در طی گفتوگو با بازیگران جیسون بیتمن، شان هیز و ویل آرنت برای پادکست «SmartLess» گفت که نمیتواند از تمرینات بگذرد، اگر بگذرد حتما خود را جریمه خواهد کرد. او گفت: «چیزی که یاد گرفتم، تفاوت سنی است، اگر تمرینات را برای یک هفته رها کنم، آن را (پیری) احساس میکنم. من قبلا میتوانستم برای یک کاری نکنم و هیچ چیز تغییر نمیکرد.» در این میان نقش همسر بایدن نباید فراموش شود که اصرار زیاد به تمرینات دارد و میگوید عدم تمرینات مناسب موجب میشود که سن و سال بایدن بیش از پیش روی زندگیاش تاثیر بگذارد. برای همین او بیش از اندازه به جیل بایدن اعتماد دارد.
خانواده او عنصر جداییناپذیر زندگی و سیاست وی باقی مانده است. با این حال در سخنرانی بین راهیاش او به پسرش «بیو» که در سال۲۰۱۵ بر اثر سرطان مغز درگذشت، اشارهای نمیکند. به جای آن او از پدر و مادرش بهطور منظم نقل قول میکرد. او هر روز به هر یک از هفت نوهاش پیامک میدهد یا تماس میگیرد. بنابراین اطرافیان او میدانند که مهمترین صدایی که در گوش او وجود دارد، جیل بایدن است. اگر او برای انتخاب مجدد نامزد شود، دستیارانش کار زیادی برای انجام برنامه نخواهند داشت؛ چراکه میدانند وی زیاد برای نامزدی مجدد با آنها مشورت نخواهد کرد. او به دستیارانش گفته است که اگر بخواهد نامزد شود، جیل صددرصد موافق آن است.
از این نظر بازگشت به مسیر کارزارهای پاییزی که معمولی دنبال میشود، بهعکس کارزارهای عجیب و غریب سال۲۰۲۰ که به خاطر کووید-۱۹ محدود برگزار شد، او کارزارهای اخیر را تمرینی برای کارزار انتخاباتی سال۲۰۲۴ میداند. او یک سخنران پرخروش نیست و نه آنقدر شهرت دارد که بتواند برق به چشمان جمعیت بیاورد. جمعیتی که حاضر هستند، مشتاق به نظر میرسند؛ اما نه به آن اندازه که برای سلفهای او شور و حال داشتند. در یک رویداد در هالاندیل بیچ، فلوریدا، یکی از سخنرانان گرمکننده مجالس او مجبور شد حضار را تشویق کند تا روحیه بیشتری نشان دهند. او فریاد میزد: «یالا! مردم، بیایید بیدار شویم!» دبی واسرمن شولتز، نماینده دموکرات فلوریدا در مجلس نمایندگان میگفت: ما رئیسجمهور را برای کارزار انتخاباتی مجلس نمایندگان به اینجا آوردهایم! میدانم که از این چیزی که هست شما انرژی بیشتری دارید. من آن را حس میکنم.»
در یک گردهمایی دیگر در باغ میامی که بعد از آن روز برگزار شد، او با یک ساعت تاخیر وارد سالن شد، جمعیت در ابتدا زیاد بودند؛ اما تا نیمههای سخنرانی تقریبا نصف جمعیت سالن را ترک کرده بودند و بیشتر افراد نیز تا قبل از پایان سخنرانیاش از آنجا بیرون رفتند. البته بایدن اخیرا سبک خود را تغییر داده است و سخنرانیاش را با میکروفون دستی ادامه نمیدهد و این کار باعث میشود که او راحتتر دست در جیب خود کند و در صحنه قدم بزند. اما متن سخنرانیهای او همچنان مملو از کلمات آشنا موسوم به «مکتب بایدن» یا «بایدنیسم» است: مانند «من جدی هستم»، «باید بین مردم باشم»، «من واقعا منظورم این است.»
به نظر میرسد بایدن فکر میکند خندهدارتر از او نیست. او بارها و بارها میگوید: «این جوک نیست!» ۴بار، ۸بار یا ۱۰بار در یک سخنرانی این را میگوید. هفته گذشته در سندیگو، او ۱۷بار به حضار گفت این «این جوک نیست» و چهار بار دیگر «شوخی نمیکنم» را مطرح کرد. با این حال بایدن همیشه نه از طریق طنز، بلکه از طریق انسانیت، با مخاطبان ارتباط برقرار کرده است. سخنرانیهای او با داستان های دردناک همراه است: «همسر و دختر جوانش در یک تصادف رانندگی کشته شدند، تجربه نزدیک به مرگ او با دو آنوریسم مغزی و مرگ پسرش بیو.» او هنوز نام پرستاری را که بیش از سه دهه پیش از او در بیمارستان مراقبت کرده بود، در سخنرانیهایش بر زبان میآورد. او هفته گذشته گفت: «مردم میدانند که من از دست دادن را درک میکنم و فکر میکنم این بسیار مهم است که مردم این را بفهمند. درد هرگز از بین نمیرود؛ اما میتوان کارهای باورنکردنی انجام داد. کسی که از دست دادی هرگز از قلبت بیرون نمیرود. نمیدانم چند بار از خودم پرسیدهام که اگر بیو الان بود، چه میکرد؟»
او از بچگی لکنت زبان داشت و بارها از آن تعریف کرده و اینکه در کودکی چگونه با آن مبارزه کرده است. او هنوز هم لکنت دارد و پیش از سخنرانی از تمرینهای مخصوص استفاده میکند. او هفته پیش از این مصیبت خود بیشتر رونمایی کرد. او گفت: من قبلا میگفتم: صح-صح-صح- صحبت! یا چ-چ-چ- چرا!» او ادامه داد: «بسیار سخت بود تا با این لکنت از یک دختر بخواهی که در جشن آخر سال مدرسه با او همراه شود. البته در ظاهر خندهدار بود؛ اما واقعا حس حماقت میکردی.» آنیتا دان، مشاور ارشد او میگوید: «او از طریق نوار در حال جنگیدن است.» او زمین میخورد؛ اما هر بار که زمین خورده، برخاسته است. این را ایمانش به وی یاد داده است.