تحریم‌های بی‌سابقه ترامپ علیه روسیه

شماره روزنامه: ۴۲۹۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۳۶۷۴۲۳ دنیا

دنیای اقتصاد : حمله به سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه‌ سابق روس و دخترش یولیا با سم اعصاب، سیاست خارجی پوتین را به خود مشغول داشته است. اگرچه کرملین دست داشتن در حمله به او را رد کرده اما دولت بریتانیا تا نیمه‌شب سه‌شنبه ۱۳ مارس به روسیه فرصت داده بود تا درباره استفاده از سم اعصاب ساخت روسیه در حمله به او و دخترش توضیح دهد. روسیه در مهلت تعیین‌شده توضیحی درباره این مساله نداد. براساس گزارش بی‌بی‌سی، دولت بریتانیا در تلافی این اقدام، چهارشنبه ۱۴ مارس، به ۲۳ دیپلمات روس یک هفته فرصت داد که خاک بریتانیا را ترک کنند.

وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که در واکنش به اخراج ۲۳دیپلمات‌ روس از بریتانیا «به‌زودی» دیپلمات‌های بریتانیایی را از کشور اخراج خواهد کرد. لاوروف، وزیر خارجه روسیه، تصریح کرد که رویکرد بریتانیا در قبال موضوع تحت‌تاثیر مشکلات ناشی از برگزیت، روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، صورت گرفته است. سرگئی اسکریپال، ۶۶ساله و دختر ۳۳ ساله‌اش یولیا اسکریپال هنوز در بیمارستان بستری هستند و وضعیت آنها وخیم توصیف شده است.

به نوشته سی‌ان‌ان، پرونده روسیه در مورد مداخله در انتخابات آمریکا هم مسیر جدی‌تری را در پیش گرفته است. آمریکا ۱۹ تبعه روسیه را به اتهام دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ ریاست‌جمهوری آمریکا و اقدام به حمله‌های سایبری مورد تحریم قرار داد. این افراد شامل ۱۳ نفری هستند که ماه گذشته از سوی رابرت مولر، بازرس ویژه پرونده تحقیق درباره نقش روسیه در انتخابات آمریکا متهم شدند. استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، این افراد را به «حملات سایبری خرابکارانه، دخالت و هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی» آمریکا متهم کرد. همچنین ۵ گروه شامل سازمان‌ اطلاعات ارتش روسیه (GRU) نیز در فهرست این تحریم‌ها قرار گرفتند. در واشنگتن از این تحریم‌ها به‌عنوان شدیدترین اقدامی نام برده شده که تشکیلات ترامپ تاکنون علیه روسیه وضع کرده است. او اعلام نکرد که تحریم‌ها از چه زمانی آغاز می‌شوند اما تاکید کرد که دسترسی این افراد به نظام مالی آمریکا قطع خواهد شد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن