چالش خودروسازی بعد از انتخابات آمریکا
در این زمینه شرکت گلوبالدیتا، چشمانداز خود را در خصوص سهم بازار خودروهای برقی در ایالاتمتحده برای سال ۲۰۳۰ از ۳۳درصد به دلیل انتخاب ترامپ به ۲۸درصد کاهش داد. جف شوستر، معاون تحقیقات خودرو گلوبالدیتا در یادداشتی نوشت که انتقال به خودروهای الکتریکی در ایالاتمتحده تحت دولت ترامپ با مانع مواجه خواهد شد. او تاکید کرده که تمرکز ترامپ بر کاهش قیمت نفت و تضعیف استانداردهای انتشار گازهای گلخانهای میتواند سهم بازار خودروهای الکتریکی را ۱۵ تا ۲۰درصد کاهش دهد. خودروسازان میلیاردها دلار در کارخانههای باتری و خودروهای برقی سرمایهگذاری کردهاند تا مدلهای برقی بیشتری را تولید کنند که طبق قوانین ایالاتمتحده در مورد کارآیی خودرو و آلایندههای خروجی اگزوز بهطور فزایندهای موردنیاز است.
مارک ویکفیلد، یکی از مدیران بخش خودرو در شرکت AlixPartners گفت: اکنون حدود ۱۲۹میلیارد دلار سرمایهگذاری خودروهای الکتریکی در آمریکای شمالی تا سال ۲۰۲۷ در معرض خطر است. اعتبار مالیاتی ۷۵۰۰دلاری که مصرفکنندگان میتوانند برای خرید یکخودروی الکتریکی ساخت آمریکای شمالی دریافت کنند، نیز ممکن است در خطر باشد. ویکفیلد گفت که خودروسازان به کاهش هزینههای خودروهای برقی ادامه میدهند و مدلهای جدید باتریدار را به تاخیر میاندازند یا لغو میکنند. او گفت آنها این حرکتها را پیش از انتخابات انجام دادهاند و به احتمال زیاد اگر کامالا هریس، معاون رئیسجمهور در رقابتهای ریاستجمهوری پیروز میشد، آنها را معکوس میکردند.
خودروسازان همچنین به دنبال راههایی برای افزایش تولید خودروهای بنزینی سودآور خواهند بود، در حالی که کارخانههای خودروهای الکتریکی به تاسیساتی تبدیل خواهند شد که میتوانند هیبریدیهای بنزینی الکتریکی تولید کنند.
در گزارش دیگر رویترز به از نقل از «ایسنا» تاکید شده که خودروسازان، تامینکنندگان، رهبران کارگری و تحلیلگران در حال سنجش تاثیر احتمالی تغییر سیاستهای پیشبینیشده، بهویژه در تجارت، آلایندگیها و هزینههای انرژی هستند. انجمنهای صنعتی و مدیران گفتند که خودروسازان آماده میشوند تا دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، تعرفههای جدیدی را بر خودروهای مکزیک و احتمالا سایر کشورها اعمال کند و بسیاری از سیاستهای فعلی طرفدار خودروهای الکتریکی را معکوس کند. ترامپ گفته است که قصد دارد لغو قوانین خودروهای آژانس حفاظت از محیطزیست (EPA) و وزارت حملونقل را در اولین روز ریاستجمهوری خود آغاز کند و در نظر دارد معافیتهای مالیاتی خودروهای الکتریکی و سایر مشوقها را حذف کند. این تغییرات نظارتی میتواند به خودروسازان انعطافپذیری بیشتری برای ساخت شاسیبلندها و کامیونهای بنزینی سودآورتر بدهد، اما سوالاتی را در مورد آینده میلیاردها دلاری باتری خودروهای برقی و هزینههای تولید ایجاد میکند. سهام تسلا در روز چهارشنبه نزدیک به ۱۵درصد افزایش یافت، زیرا سرمایهگذاران شرط میبندند که این شرکت از روابط نزدیک ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت با ترامپ سود میبرد.