جایی که قدرت بهانه‌های مختلفی همچون تجدید ارزیابی، افزایش نرخ و مسائلی از این دست بر تحلیل چیره شده و گروه‌های مذکور را هدف قرار می‌دهد. در این میان گروه خودرو و ساخت قطعات با خالص تغییر مالکیت ۶۹ میلیارد تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی اصلی‌ترین اولویت بازیگران خرد در سمت خرید بود. در مقابل بانکی‌ها و پتروشیمی‌ها با بیشترین فشار فروش از سوی این دسته از معامله‌گران مواجه شدند. شرایطی که رشد نامتوازن نماگرهای اصلی بازار سهام را نیز در این هفته رقم زد. از این رو در مقابل افت ۴/ ۱ درصد شاخص کل، شاخص هموزن اما افزایشی معادل ۳/ ۱ درصد را تجربه کرد.

آغاز هفته حقیقی بازار سهام

معاملات روز شنبه بورس تهران با کاهش ۹۳۱ واحدی شاخص کل آغاز شد. در این روز اما حقیقی‌ها به خریدهای خود ادامه دادند و خالص خرید ۴۱میلیارد تومانی را ثبت کردند. جزئیات بیشتر از جابه‌جایی‌های صورت گرفته در بازار نشان می‌دهد بیشترین خرید ثبت شده از سوی سهامداران حقیقی در نماد ایران‌ ترانسفو بوده که با انتقال مالکیت ۶/ ۲۵ میلیارد تومانی سهام به پرتفوی این گروه از بازیگران همراه شد. در این میان سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی به‌عنوان سهامدار عمده و مالک بیش از ۳۴ درصدی سهام «بترانس» به عرضه ۱۵ میلیون سهم پرداخت.

در ادامه این روند نیز حقیقی‌ها به جمع‌آوری سهام مس شهید باهنر تمایل نشان داده و در نهایت خالص خریدی معادل ۶/ ۷ میلیارد تومان را در این نماد رقم زدند. در این گروه دیگر نمادهای فعال نیز خرید و فروش‌هایی از سوی سهامداران عمده تجربه کردند؛ به‌طوری‌که فولاد خوزستان مجدد با حمایت از سوی شرکت سرمایه‌گذاری سامان مجد روبه‌رو شد. این حقوقی نیز حدود ۵۰هزار سهم دیگر «فخوز» را خریداری کرد. شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری کوثر بهمن نیز به خریدهای خود در نماد فولاد کاوه جنوب کیش ادامه داد و ۵۰۰ هزار سهم را به پرتفوی خود افزود. در مقابل سهامداران عمده بیشترین خرید و بعضا حمایت را در نماد «کویر» داشتند. این موضوع با انتقال ۴/ ۵ میلیارد تومانی سهام به پرتفوی معامله‌گران حقوقی تولیدی فولاد سپید فراب کویر همراه شد. در این میان سه سهامدار حقیقی بالای یک درصدی «کویر» به عرضه سهم پرداختند و در مجموع ۱۰ میلیون سهم را از پرتفوی خود خارج کردند.

در میان نمادهای بانکی نیز شرکت آرمان گستر ظفرمند به‌عنوان حقوقی فعال در نماد بانک پاسارگاد به خرید سهم پرداخت و ۳/ ۲ میلیون سهم «وپاسار» را از بازار جمع کرد. روندی مشابه در نماد بانک ملت با خرید ۴ میلیون سهم از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی ملت دنبال شد. در این میان روند خریدها در نماد بانک صادرات به مراتب با حجم بالاتری همراه بود. به‌طوری‌که گروه مالی سپهرصادرات حدود ۵۰ میلیون سهم «وبصادر» را به پرتفوی خود افزود. در میان نمادهای دارویی نیز گروه دارویی برکت با عرضه ۱۰ میلیون سهم از سوی شرکت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران مواجه شد. عرضه ۵۰۰ هزار سهم دارویی رازک از سوی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی، ۶۰۰ هزار سهم سبحان دارو توسط شرکت بیمه پاسارگاد و ۸۰۰ هزار سهم گروه دارویی سبحان توسط شرکت سرمایه‌گذاری سپه از دیگر عرضه‌های حقوقی در نمادهای دارویی بود.  در نمادهای شیمیایی نیز پتروشیمی شازند با تداوم خرید سهم از سوی شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی روبه‌رو شد. این حقوقی روز شنبه حدود ۷۰۰ هزار سهم دیگر «شاراک» را به پرتفوی خود افزود. در این گروه، شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران نیز خرید و فروش‌هایی از سوی سهامداران عمده تجربه کرد. در حالی بیش از دو میلیون سهم مزبور توسط شرکت رفاه اندیش سرمایه انسانی صنعت ومعدن عرضه شد که صندوق سرمایه‌گذاری نماد صنعت ومعدن به‌عنوان دیگر حقوقی «شیران»، ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار سهم را خریداری کرد.

روز خودرویی بورس‌بازان

روز یکشنبه بازار سهام در روندی پر افت و خیز در نهایت به رشد ۲۳۱ واحدی بسنده کرد. در این روز خودرویی‌ها بیشترین طرفدار را میان بازیگران خرد داشتند. به‌طوری‌که حدود ۸۰ میلیارد تومان سهم خودرویی از سبد سهام حقوقی‌ها به پرتفوی معامله‌گران حقیقی بازار افزوده شد. در این میان نماد معاملاتی شرکت ایران خودرو شاهد جابه‌جایی ۴۷ میلیون سهم به ارزش ۳۶ میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. این متغیر در «خساپا» به ۳۲ میلیارد تومان رسید. در آن سوی بازار اما شاهد ثبت بیشترین میزان فروش از جانب حقیقی‌ها در نمادهای بانکی بودیم. بررسی جزئیات جابه‌جایی‌ها در نمادهای بانکی طی معاملات روز یکشنبه نشان از خریداری ۵۰۰ هزار سهم بانک صادرات از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر صادرات، حدود ۵۴ میلیون سهم بانک پاسارگارد از سوی شرکت آرمان گستر ظفرمند و ۳ میلیون سهم بانک پارسیان از سوی گروه مالی پارسیان دارد. در مقابل اما شرکت تامین مسکن جوانان به‌عنوان یکی از سهامداران عمده بانک اقتصاد نوین اقدام به عرضه ۶/ ۲۷ میلیون سهم «ونوین» در معاملات روز یکشنبه کرد.

حمایت حقوقی در روز منفی شاخص

روز میانی هفته گذشته، شاخص سهام ریزشی معادل ۴۲۸۴ واحد را تجربه کرد و به کانال ۳۰۴ هزار واحدی بازگشت. در این روز معامله‌گران حقوقی در مقام حمایت از بازار برآمدند و خالص خریدی به میزان ۳۸ میلیارد تومان را ثبت کردند. بیشترین خرید حقوقی‌ها در این روز به پتروپالایشی‌ها و خودرویی‌ها اختصاص داشت. به این ترتیب سهام زیرمجموعه گروه محصولات شیمیایی طی معاملات روز دوشنبه شاهد جابه‌جایی ۵/ ۲۱ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. این رقم در گروه فرآورده‌های نفتی به ۱۰ میلیارد تومان رسید و خودرویی‌ها نیز شاهد جابه‌جایی ۷ میلیارد تومان نقدینگی به سمت پرتفوی معامله‌گران عمده بازار بودند.

پایانی به نام حقیقی‌ها

در آخرین روز معاملاتی بورس تهران در هفته گذشته، شاخص کل بار دیگر به مسیر صعودی بازگشت و ۶۵۷ واحد رشد کرد. در این شرایط مجددا شاهد بازگشت خریداران حقیقی به بازار بودیم. به این ترتیب روز سه‌شنبه ۶۷۰ میلیون تومان نقدینگی در مسیر حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد. در این روز زیرمجموعه‌های گروه تامین آب، برق و گاز با محوریت شرکت سرمایه‌گذاری نیرو با اختلاف در صدر لیست خرید حقیقی‌ها قرار داشت و خالص تغییر مالکیت ۳۳ میلیارد تومانی را تجربه کرد. «ونیرو» خود به تنهایی شاهد جابه‌جایی ۳۱ میلیون سهم در مسیر حقوقی به حقیقی بود. در این شرکت روز سه‌شنبه شرکت سرمایه‌گذاری ایران اقدام به عرضه ۵/ ۹۳ میلیون سهم «ونیرو» به بازار کرد.

 

10-01